Ruská zpráva o stavu lidských práv v ČR: Politických vězňů přibývá. Rusofobie jako součást euronacistiké kultury. Aktivista Tomáš Čermák odsouzen na 5 a půl roku! Zato oplzlý řev a násilnické výzvy Řeporyjce nechávají moc v klidu

RADEK POKORNÝ komentuje zprávu ruského ministerstva zahraničí o zoufalém stavu lidských práv v ČR a doplňuje ji o konkrétní příklady politických vězňů a dalších pronásledovaných nepodvolených za politické názory, které jsou bytnícímu “fialovému nacismu” nepohodlné

Radek Pokorný
Radek Pokorný

Rusko ve své Zprávě o stavu lidských práv v ČR zveřejněné tento týden udeřilo hřebíček na hlavičku. „Česká republika má chronické problémy, které úřady této země nehodlají řešit, a místo toho se zapojují do destruktivních zahraničněpolitických akcí,“ konstatuje ruské ministerstvo zahraničí. Především jde o rusofobní kurz, který Praha nastoupila a který jako by se inspiroval v protižidovských zákonech z dob německého protektorátu.

Zvůle moci

Jejím typickým projevem je cenzura, destrukce ústavně zaručené svobody slova a projevu, projevující se perzekucí režimem nepodvolených občanů a politické opozice. Zpráva rovněž reflektuje rozrůstající se počet politických vězňů a politicky pronásledovaných osob, který již dávno překročil počet z dob Husákovy normalizace. I proto vznikl novodobý Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS), který pod názvem PRAK (Proti Represi A Kriminalizaci) založili někdejší signatáři Charty 77 – bezpečnostní expert Jan Schneider, a spisovatelka Lenka Procházková. V současnosti je u nás z politických důvodů stíháno, obviněno, odsouzeno nebo vyšetřováno více než 250 občanů.

Tisíce státních zaměstnanců museli opustit svá místa po nástupu Fialovy vlády, která ihned začala s normalizačními čistkami. Je charakteristické, že nová diktatura, opět požaduje souhlas s pobytem cizích armád na našem území – tentokrát pro změnu těch amerických. Stejné je to s dobrovolně-povinným vyvěšováním vlajek. Namísto sovětských teď zase těch modrožlutých symbolizujících pučistický nacistický režim na Ukrajině. Kdo v této disciplíně není dostatečně aktivní, na toho se zaměří novodobá komanda Pavlíků Morozovů a společně s politickými neziskovkami a médii daného jedince štvou, lynčují a zařídí jeho odchod z jakéhokoli významnějšího postu ve státní správě.

Nejen děkan NF VŠE Miroslav Ševčík se stal obětí těchto známých totalitních metod. Každý, kdo neuznává dogmata euronacismu, mezi něž patří hlasitý souhlas a demonstrativní podpora všemožných úchylek a zničujících ideologií jako je LGBT, genderismus, globální oteplování, a především vypjatá rusofobie, je nepřítelem (jejich) státu. Mezi tato dogmata patří také víra v covidismus a podvolení se vakcinaci, které bylo donedávna hlavním “tréninkem” na drastické omezení občanských práv a svobod, jehož jsme dnes obětmi.

Aktivizace anticovidového hnutí

Podle mnohých významných nepodvolených osobností, mezi nimi i ekonoma Paula Craiga Robertse, šlo o největší podvod v dějinách. Roberts k tomu tento týden napsal: „Shromážděné důkazy jsou zdrcující: Covid byl jednoznačně organizovanou pandemií. Záměrné použití chybného PCR testu, záměrná falešná hlášení úmrtí na covid podle podvodných směrnic Světové zdravotnické organizace a finanční pobídky nemocnicím, aby všechna úmrtí hlásily jako smrt v důsledku covidu. A pak – spolu se zakázanou léčbou známými léky – dohromady vytvořily vysokou míru strachu a deprese, která přiměla masy lidí přijmout nesmyslné a nebezpečné „očkování“ proti Covidu. Vedle zdrcujících účinků na zdraví populace to přineslo obrovské finanční zisky pro Big Pharma a s ní spojené šíbry, jako je Anthony Fauci, a současně masivní zásahy do občanských svobod ze strany vlád.“

Právě v této době se však po celém světě začali aktivizovat lidé odhodlaní hájit osobní svobody a občanská práva. Je logické, že se na ně režim zaměřil, neboť správně vytušil, že pokud jsou ochotni bojovat za svá práva v době covidismu, budou dělat euronacistům, problémy i v jejich dalších plánech. Tou se stala válečná hysterie, klasická metoda zotročení společnosti. Je tedy logické, že prvními politickými vězni se stali právě odpůrci covidového podvodu, kteří pří nemožnosti dialogu požadovali tvrdší metody proti totalitní moci.

Neslýchaný “trest” pro Tomáše Čermáka

19. července, symbolicky v den vlastizrádného parlamentního schválení česko-americké “smlouvy” o pobytu okupačních vojsk, odsoudil Vrchní soud v Praze aktivistu Tomáše Čermáka za údajné výzvy k násilí vůči politikům. Tomáš Čermák, vyzýval lidi, aby jakýmikoli prostředky zabránili přijetí novely pandemického zákona. Za tato slova vyfasoval neuvěřitelných pět a půl roku za mřížemi. Soud přihlédl rovněž k tomu, že Čermák, který je již delší dobu ve vazbě, nebojuje jen proti covidismu, ale rovněž vyzýval postavit se proti Ukrajincům, kteří na našem území pořádají nacistické akce.

Soud, který mu dal trest jako by šlo o zabití, Čermáka shledal vinným z “propagace terorismu”. Tak jako za politických procesů v době normalizace přišla Čermáka k soudu podpořit zhruba stovka občanů, kteří si uvědomují, že tímto rozsudkem Fialova diktatura překročila další červené linie oddělující tyranii od právního státu. Tomáš Čermák byl použit jako exemplární případ režimu zvláště nebezpečný, neboť ve svém odboji inspiroval ostatní k boji proti diktatuře.

Vůči protiprávně přijaté novele pandemického zákona se vymezoval na Facebooku – nejprve vysílal živě, poté na svůj profil umístil téměř půlhodinové video. Vyzýval k aktivnímu odporu vůči přijetí novely, k vystoupení České republiky ze struktur EU a NATO, k odstranění senátorů, poslanců a členů vlády z jejich mocenských pozic.

pp

Jeden ve vězení, druhý starostou

„Nějaká mírová cesta, nějaké právo, neudělá nic,“ prohlásil mimo jiné. Jeho výzvu sdílely tisíce lidí, což režim zjevně vyděsilo. Proto vybral spolehlivého soudce, který by tuto vpravdě „urválkovskou“ práci odvedl. Soudce Jiří Lněnička se tak zařadil do dlouhé řady soudních sekerníků navazujících na vzory z dob nacistického protektorátu či procesů po únoru 1948.

Drastický rozsudek nad Čermákem bije do očí zvláště po násilnických výzvách k podpalování nepodvolených Čechů a jejich obydlí, které opakovaně na sociálních sítích pronáší starosta Řeporyjí a člen ODS Pavel Novotný. Ten však kupodivu za své opakované vulgární a násilnické výroky za mřížemi nikdy neskončil.

Tento týden stanul před soudem i druhý z aktivistické dvojice, která se postavila proti totalitnímu režimu: Patrik Tušl pobývá rovněž již delší dobu za mřížemi. Čelí obžalobě z “nebezpečného pronásledování” šéfa České lékařské komory Milana Kubka, jedné z hlavních propagandistických tváří covidistické tyranie.

Soud mu (zatím nepravomocně) zpřísnil trest na 19 měsíců za mřížemi. I jeho přišli podpořit tento týden občanští aktivisté hájící svobodu projevu. Rakušanovo gestapo, které na Kachlíkárnu na pražské Letné vyvěšuje nechutné billboardy se zavražděným Vladimírem Putinem (což zřejmě nevyzývá k násilí a terorismu – v tomto případě dokonce mezinárodnímu), se tentokrát na protesty nepodvolených v soudní budově připravilo a poslalo na ně těžkooděnce, kteří proti nim brutálně zasáhli.

Politických vězňů přibývá, diktatura přitvrzuje

Normalizace číslo 2 prostě jede na plné obrátky. Fialou a jeho pětikoaličními kumpány hra na demokracii definitivně skončila. Odsouzení Patrika Tušla, Tomáše Čermáka či Slávka Popelky, mohla být brána symbolicky jako vzpomínka na odsouzení “asociálních Plastiků“, na které “za socíku” širší veřejnost rovněž příliš nereagovala.

To odsouzení Ladislava Vrabela za jeho výroky o vládní podpoře války USA a NATO proti Rusku na Ukrajině a varování proti možnému použití jaderných nosičů ze strany ČR (nákup amerických bombardérů F – 35 to umožňuje), jež z nás udělá cíl odvetného úderu, je už čistě politický proces. Stejně jako odsouzení bývalého prezidentského kandidáta na prezidenta Josefa Skály a jeho diskutujících kolegů Vladimíra Kapala a Juraje Václavíka v kauze Katyň. To dokonale ilustruje Orwellův výrok (z románu 1984), že kdo ovládá výklad historie (minulost), ovládá současnost.

Ani to nebylo dost. Teď již pronásledují i zakladatele strany PRO právníka Jindřicha Rajchla či šéfku Trikolory Zuzanu Majerovou a další představitele politické opozice. Režim se zbarvil do Fialového hnusu, a protože jeho podpora ve veřejnosti padá na dno, ztratil poslední zábrany a rozhodl se jít cestou otevřeného násilí i za cenu přímé konfrontace s nepodvolenými občany.

Právě o tom mluví ruská zpráva o stavu lidských práv v České republice. Proto ten pustý vztek a pubertální reakce kolaborantů, kteří tuší, že za své činy budu muset jednou zaplatit – právě tak jako jejich nacističtí předchůdci.

O to důležitější je nepodlehnout strachu z represí a hlasitě bránit ty, kteří jsou předmětem státního násilí a nezákoností. Stále aktuálnější je známý výrok Martina Niemöllera z doby, kdy nacistická moc v Německu likvidovala politickou opozici při přípravě války a napadení Ruska (Sovětského svazu):

“Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem; nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem; nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem; nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě mohl zastat.“

**

Autor: Radek Pokorný, zdroj: Protiproud

**

Čtěte související:

5 5 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

Takhle to chodí v tzv „liberální demokracii” demokracie je jen když je po jejich jinak jsou stokrát horší než ty „zlí komunisti”. Honí pana Raichla protože je pro ně nebezpečný ale stejně je nic nezachrání ani teror proti vlastnímu obyvatelstvu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Americký prezident se ve zprávě O stavu Unie zabýval stavem lidských práv v Číně. Jaký to byl poprask, když to samé udělal čínský prezident a dovolil si kritizovat porušování lidských práv v USA. Nyní Rusko kritizuje Česko. Bude prezident ČR ve svém novoročním projevu kritizovat Rusko za Návalnýho a spol? Ano, vy bijete černochy, vy… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 8 měsíci

Tam, kde Pražák řepu ryje
žije zvláštní plemeno.
Díky němu pikle kuje
statné, z vola vemeno !

Nevím proč, ale tento, u nás nepůvodní druh, se pěstuje i v jiných částech republiky. Pak to takhle dopadá.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci

Abyste neskončili, jako ten nebohý pan Čermák, tak neříkejte ve svém okolí, či dokonce v rodině, koho volíte a co si myslíte o rusko-ukrajinském konfliktu. Musíme si uvědomit, že prezidentské volby nebyly jen referendem o ekonomické politice vlády (inflace…) , ale i o práci justice a policie. A občané volbou kandidáta ODS-TOP09-STAN-Pirátů-Lidovců dali na vědomí, že souhlasí, aby se… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Stále neberete v potaz, že byly volby zmanipulované? nebo si vážně myslíte, že většina voličů je bez mozku?

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Tak tady u nás v Praze jsou voliči skutečně bez mozku, ačkoliv ruský levicový novinář Alexandr Mitrofanovi před prezidentskými volbami v roce 2018 říkal, že obyvatelé Prahy jsou podle výzkumů nejvíce inteligentními lidmi v Česku, protože odmítají volit levicového Zemana. Lidé v Česku jsou skutečně daleko hloupější než si dokážete vůbec představit. Co se týče… Číst vice »

vachav
vachav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jenže ta paní má v podstatě pravdu,neboť volby byly ve skutečnosti zmanipulované ještě před volbami účelovým rozhodnutím ustavního soudu v čele se zmrdem Rychetským.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Parlamentní ano, ale prezidentské ne. Já píšu prezidentských volbách.

JK
JK
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Všechny volby jsou manipulované. Nic jiného než manipulace nejsou předvolební kampaně, během nichž probíhají závody v předhození nejhloupější návnady chronicky hloupým mozkům. Již před volbami bylo Rychetského rozhodnutím jasně sděleno, že se hraje o vznik Protinárodní fronty. Všichni to věděli a přesto tato fronta hlasy od voličů dostala. Nemluvě o tom, že i bez Rychetského… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  JK

Propadnul milion hlasů a “menšímu zlu” tzn. pokračování koalice ANO-ČSSD chybělo pár hlasů (ČSSD přes pět procent). Viníci jsou hlavně ti podpětiprocentní voliči dnešní opozice, dnešní koalice dostala pouhých 40 procent hlasů a nepolepšila si oproti letům 2013 a 2017.

JK
JK
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Se znalostí výsledku voleb v mé malé obci a s reálnou představou o obcích okolních, přepočítal jsem si zveřejněná čísla aspoň v mém okrese, když nikdo na mou výzvu zapojit se a zkontrolovat výsledky v celé zemi nezareagoval. Sedí to naprosto přesně. Ještě jsem si tedy přepočítal výsledky za kraje a opět jsem neobjevil jedinou chybu. Nestýkám se… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Asi zaměňujete pojmy manipulace a falšování. Samozřejmě, že každé volby jsou manipulované. My sami denně manipulujeme svoje okolí, aby se chovalo jak potřebujeme. Volební kampaň je obrovská manipulace a kdo do ní dá nejvíce peněz, ten může nejefektivněji ovlivnit voliče. Druhý termín jsou zfalšované volby. Tak ty tu ZATÍM ještě nemáme. Když… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Jako důchodce přispívám na válku na Ukrajině. Snad senioři nebudou jednou souzeni za napomáhání genocidy. No vlastně to už budem asi mrtví. Vážně. Pevně věřím že ti naši podporovatelé fašistů budou souzeni a odsouzeni!!! Až se jim to sečte!? Mírov jim bude stačit, z Hradu do hradu….

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já v posledních měsících nečtu mainstream, tak ani nevím, jak ÚS rozhodl v případě stížnosti na krácení valorizace důchodů. Jestli někdo vůbec nějakou stížnost podal. Odhaduji, že se ÚS postaví za ODS a spol. a stížnost odmítne, ústava, neústava. A už se volá po dalším krácení důchodů, protože nejsou peníze na válku. A Piráti si stěžují, že… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Je to od Pirátů nepromyšlené. Ve válce umírají mladí a ne penzisti. Měli by změnit věk branců. A pěkně místo penze šup na frontu! A důchodová reforma jak vyšitá. Peníze na zbraně nejsou. Dodáme lidský materiál. Stařeny a starci by se stejně nenaučili se současnou technikou zacházet. Penzisti končí u mobilů a počítačů. Na víc stejně… Číst vice »

vachav
vachav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Je třeba nazývat věci pravými jmény.Já jako důchodce přispívám na voj.konflikt,který vede největší parazit a terorista světa USA s Ruskou federací na území Ukrajiny a to prostřednictvím místních pitomců ve vládě.A to mě opravdu s..e, i když mi to není nic platné.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Za protektorátu se ale všichni Češi také museli zapojit do všlijakých aktivit (výroba zbraní jak v Čechách , tak v německých zbrojovkách) aby německá vojska na východě porazila zlé rusáky. Řekněme tedy, že se historie opakuje.

adam
adam
před 8 měsíci

Vláda realizuje politiku, která očividně podkopává demokratické základy státu. Občané tudíž mají právo na odpor pomocí prostředků, které budou považovat za účinné…

spartak
spartak
před 8 měsíci

I když jsem také hudroval za socialismu za nedostatky ,tak jsem rád poslouchal rozhlas i televizi.Dnes nemohu rozhlas ani TV sledovat ,nejen pro totální změny programu,reklamy ,ale také politiku nacistů v každém pšouku.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Neexistuje dnes žádný nový film nebo seriál, do nějž by nebylo trapně naroubované zlé Rusko nebo oškliví komunisti. Za každou cenu, politické zadání je jasné a granty jsou vypsány.

tomaskova
tomaskova
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Není se čemu divit, masírka mládeže jede na plné pecky. Těch starých, kteří pamatují zlatá léta komunismu ubývá a není nikdo, kdo by mediální lži vyvrátil.