Propaganda aneb Zbožné přání mainstreamu

Evropská unie, konkrétně Evropská komise usilovně bojuje proti názorům, se kterými nesouhlasí. Ona říká, že bojuje proti dezinformacím, ale slovo dezinformace je sémantický a logický nesmyl. Jako je deziluze opak iluze, tak dezinformace je opak informace čili neinformace.

Samozřejmě, že naše eurohujerská vrchnost se k boji EU proti neinformacím (správně proti lžím a nevyhovujícím informacím) musí přidat. Ministr Bartoš s pompou vyhlásil, jak budou blokovat příjmy z inzerce financování neposlušných webů. Ostatně, to není z jeho hlavy, ale plnění požadavku EU. Podívejme se však, jak pravdivě informují Novinky, které jsou velkým podporovatelem a zastáncem vládnoucí vrchnosti. V článku Víta Štěpánka z 27. 7. 2023 s názvem Facka pro Putina. Většina afrických lídrů na summit do Ruska nedorazila se uvádí:

Sedmnáct hlav států místo pětapadesáti. Dvoudenní summit Rusko–Afrika v Petrohradě má na africké straně mnohem menší účast, než si Moskva přála.

Nevíme, kolik hlav státu si Moskva přála, ale víme, že pan Vít Štěpán očekávající pochvalu od vrchnosti jim nepřeje ani jednoho. Podívejme se podrobněji na čísla týkající se summitu.

V Africe je 55 států. Summitu se zúčastnilo: 17 hlav států; 5 viceprezidentů; 4 předsedové vlád; 1 šéf parlamentu; 17 místopředsedů vlád a ministrů; 5 velvyslanců. Na procenta se zúčastnilo summitu 89 % států Afriky. Z toho 80 % vrcholových představitelů. Novinky tomu říkají neúspěch neboli facka pořadateli. Ptám se: Kdo tady lže? Kdo tady dělá propagandu?

Avšak příjmům z reklamy pro tento provládní web nikdy nikdo bránit nebude.

**

Stanův komentář: Není až tak důležité, jaké funkce měli účastníci, ale co se na zmiňovaném summitu dohodlo. A zákeřné a krvežíznivé Rusko na něm například odpustilo dluhy africkým zemím dluhy za 23 mld. USD, jak dnes poznamenávají Novinky.cz. A taky slíbilo bezplatné dodávky obilí šesti africkým zemím a podepsalo vojenské dohody se 40 africkými zeměmi. Snad i o tomto nepochybném diplomatickém úspěchu našeho protivníka v hybridní válce budou Novinky.cz a další pravdomluvná česká média informovat. 

**

Autor: , zdroj: Outsidermedia

3.8 5 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

A jak říkali komunisté tomu, co vysílala Svobodná Evropa či Hlas Ameriky? Lži či polopravdy. Nebo Němci za 2. světové války vysílání Londýna nebo Moskvy? Také lži či polopravdy. Dezinformace je nový termín, zní velmi neotřele a téměř vědecky. Škoda, že to nepoužívali v minulosti. Jak by to pěkně znělo: Jan Hus byl upálen kvůli hlásání… Číst vice »

cablik
cablik
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Komunisté tak strašně nelhali jak ti co si říkají liberální demokraté” ono jim stačilo ukazovat fakta co se děje ve světě. V jejich zprávách jsem se dozvěděl daleko více informací než dnes. A vše co říkali o kapitalismu a imperialismu je tvrdá realita.

danny
danny
před 9 měsíci

Už je to jasné! Ukrajinská armáda se hroutí. Nasadili poslední rezervy a je jasné, že se ani nepřiblíží k první linii ruské obrany, natož aby ji prorazili. Američani vidí konec v řádu dní, max. týdnů. Předpokládají (právem) ruskou generální ofenzívu, která ty Fialovy hrdiny definitivně dorazí. Na frontě je údajně připraveno 200 tis.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Dokud bude Biden u moci, tak to jiné nebude. Možná bylo chybou zdůrazňovat, že má Alzhaimera či nějakou demenci. Militantní je až hrůza, takže nějaký rozum mu zbyl. Ale i kdyby Rusové něco vyhráli, tady se nic nezmění. Naopak, vláda se bude mstít na nevinných a ve vězení přibude spousty nových Čermáků.

danny
danny
před 9 měsíci

Takových zbožných přání má mainstream plno! Na Novinkách právě oznámili, že Ukrajinci nasadili na frontu poslední zálohy. A i kdyby se jim podařil průlom, nebudou mít dost sil na jeho rozšíření. To ovšem jiným intervjukům nevadí, aby papouškovali bláboly Budanova (šéf ukrajinské rozvědky) o tom, že na Krymu budou “co by dup”. Tito… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Budanov to možná myslel tak, že až Rusové budou muset umisťovat ukrajinské zajatce i na Krymu, tak že tam budou Ukrajinci “coby dup”. ;o)

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Jen vyhnat, to není to nejhorší. Také jí mohli zavřít na mnoho let do vězení či dokonce zabít. Většina Čechů by s tím neměla problém.

spartak
spartak
před 9 měsíci

Že je to baví ,psát polopravdy a lži. Kam se politika posunula v pravicovém módu . Voliči pravice žijí v nenávisti a lži, nic nového pod sluncem. Rusko se pomalu naučilo být velmi opatrné a snad konečně mění politiku ,která Rusku přinesla alespoň 40let klidu v socialismu. Socialismus se samozřejmě nevrátí ,ale podstatné prvky se znovu… Číst vice »