Šílená válka ekologických elit proti zemědělství

Europoslanec za SPD MUDr. Ivan David píše: Celé toto volební období se v europarlamentu potýkáme se zeleným hegemonismem Green Dealu, směřujícím k dokonale nulové uhlíkové stopě (ovšem pouze v Evropě) a ničícím poslední zbytky soběstačnosti Evropy v produkci potravin.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Je to únavné a stresující, zvláště když při každém hlasování poškozujícím zemědělství se k zelené frakci (ve které jsou i naši pirátští europoslanci) o překot přidávají socialisté, někteří liberálové z frakce RENEW a často dokonce i lidovci.

Málokdo vystihl absurdní boj proti těm, kdo nás živí, tedy zemědělcům tak, jako Brendan O’Neill na webu Spiked:

„Myšlenky zelených elit jsou nyní zcela absurdní: V Irsku vážně uvažují o porážce tisíců krav, aby snížili emise uhlíku na nulu. Není čas založit hnutí Cows’ Lives Matter?“, ptá se Spiked.

Aby se přiblížili nulovým emisím, musí být poraženo 200 000 dojnic a utraceno 600 000 eur. Irská vláda – konkrétněji ministerstvo zemědělství, potravin a námořních záležitostí – takovou iniciativu navrhuje“, uvádí Spiked. British Internet Magazine píše:

“Není čas vyhubit všechny krávy? Je děsivé, že zelené elity si opravdu vážně kladou tuto otázku. Bylo zjištěno, že krávy říhají a jejich říhání obsahuje metan, který je zodpovědný za 14,5 procenta globálních emisí skleníkových plynů. Nejen to: Kravský trus obsahuje čpavek a tato dusíkatá sloučenina poškozuje životní prostředí. Měli bychom je tedy vybít. Letos navrhla irská vláda pobít 200 000 krav, aby co nejrychleji dosáhla klimatických cílů.”

Zdá se, že evropské vlády to myslí s drastickým snižováním populací zvířat vážně, uvádí Spiked. “Vážně vedou šílenou válku se zemědělstvím,” varuje autor článku. “Nikdy předtím jsem se nezabýval právy zvířat, ale teď se dokonce ptám, jestli není čas založit hnutí “Na životech krav záleží – Cows‘ Lives Matter”, abychom se postavili šíleným politikům, kteří staví otázky životního prostředí nad všechno ostatní – dokonce i nad dosažitelnost základních potravin.”

I když bláznivá iniciativa na vyhubení 200 000 dojnic, která je nyní prý pouze „teoretickým scénářem“, v Irsku přijata nebyla, irské a evropské úřady se stále více přibližují vyhubení evropského dobytka a zničení evropského zemědělství.

Spiked vysvětluje:

“Zákon, který rozčiluje německé a další evropské zemědělce, je ukázkovým příkladem šílenství moderní elity. Jmenuje se zákon o obnově přírody. Evropský parlament ho schválil minulou středu. Stanovuje závazné cíle: do roku 2030 by mělo být 20 procent území EU ‘vráceno přírodě’. Kritici říkají, že tento zásah do zemědělské půdy způsobí velkou škodu milionům zemědělců, drasticky je poškodí. To řekla bývalá polská premiérka Beata Szydło (její země je zarytým odpůrcem zákona). A samozřejmě, že proměna Evropy v obří přírodní rezervaci pro Gretu a jí podobné nesníží ani globální emise. Produkce masa se prostě přemístí do jiných zemí (např. Brazílie) a emise z porážek a přepravy jen porostou. To je opravdu šílené!“

Dnešní evropské elity vidí zemědělství jako „největší hrozbu pro planetu“ a redukují celé lidstvo na uhlíkovou stopu. A právě proto lidstvo nenávidí a chtějí vymazat z povrchu zemského spolu s kravami a dalším zemědělstvím. Evropské země se prý musí přizpůsobit podivným názorům bláznivé zelené elity. Například opět Irsko již oznámilo opatření ke snížení emisí uhlíku v průběhu příštího desetiletí. „Vzhledem k tomu, že zemědělství je zodpovědné za přibližně 33 procent irských emisí skleníkových plynů, zemědělství se dostalo pod drobnohled úřadů,“ píše Spiked. A dál:

„Vláda naléhá na zemědělce, aby omezili používání pesticidů, přešli na ekologické zemědělství a obecně dali část zemědělské půdy zpět matce přírodě. Irští zemědělci jsou „obzvláště nadšeni“ návrhem na snížení používání dusíku z 250 kg na hektar za rok 220 kg, které je žádoucí. A konečným výsledkem, předpovídá Irish Examiner, bude snížení počtu krav.”

Rozzlobení irští farmáři tak vyšli do ulic a protestovali s transparenty jako „Naše farmy jsou vaše jídlo“ – jak to už dříve udělali jejich holandští a němečtí kolegové. Je absurdní, že zemědělci musí bránit své právo hospodařit, říká fejetonista časopisu Spiked. Protestující irští farmáři nejen odhalují absurdní představy elit zcela odtržených od skutečného života, ale také bojují za zdravý rozum a pokrok. Jako bojovníci světla v současné temnotě hájí zemědělství jako sílu dobra a civilizace „proti elitám natolik závislým na pseudonáboženství ‚nulových emisí‘, že v každém lidském zásahu do přírody vidí jen zlo, které musí být vymýceno“. Ale blázniví Zelení nevyhrají, věří Spiked, protože:

“Nedovolíme, aby jejich hysterie pokračovala. Lidská civilizace začala před 12 000 lety – zemědělstvím. Všechno, co z nás udělalo lidi – města, kultura a jazyk – vyrostlo ze zemědělství. Budiž nám jasno : nenávist elit k zemědělství pramení z jejich nenávisti k lidstvu samotnému.”
https://www.spiked-online.com

***

Autor: MUDr. Ivan David, CSc.

*

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

 

5 5 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Vrchní architekt Green Dealu se stane nizozemským premiérem.

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Pane doktore, nebylo by od věci zkusit v EU navrhnout, že ruku v ruce s vybíjením krav v zájmu nulové uhlíkové stopy, musíme přistoupit k zákazu sycení Coca-coly, Pepsi-coly, Fanty … prostě zákaz sycení CO2 všech nápojů vyráběných po celém světě tímto nadnárodním gigantem. Myslím, že dají Gréétě i Green Dealistům tak pod vejce, že na CO2… Číst vice »

Praded
Praded
před 9 měsíci

Přesně tak, jak nám to vykládaly kapitalističtí vykladači: Všechno co nemáme, dovezem.

cablik
cablik
před 9 měsíci

Jo to je jejich odporný plán nedali by lidem ani nažrat ale cpali by do nich hmyz geneticky upravené potraviny a umělé maso. Snad je na tom západě pošlou k čertu fanatiky šílený.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Když budeme jíst mravence, šváby, cvrčky, škvory…výborně si pochutnáme a navíc zachráníme planetu.

cablik
cablik
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

dobrou chuť přeje gejc a spol.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci

Nulová uhlíková stopa v Evropě? Směšné. Stačí jeden lesní požár v Kanadě a USA, “příznivý” vítr a tzv. zelené snažení a jeho výsledky v Evropě za několik let jsou, slušně řečeno, v hajzlu. Kromě oxidů uhlíku, tu máme jako bonus i oxidy dusíku, siřičitany, uhličitany, dusičnany, prašné částice a kdoví jakou šmakuládu ještě. A ti trubkovití propagandisti z ČT a jiných TV ještě… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 9 měsíci

Jsou to ekoteroristé. A ekoterorismus, je také terorismus. Ovšem naše vláda má naděláno v kalhotách. Oni tak, poslat tanky proti Rusku. To je pro ně snadné, zde totiž opět plní příkazy svého božstva, ale s ekoteroristy by museli opravdu bojovat. S vládou, která nebojuje za národ, je třeba bojovat ! Pokud se totiž, my,… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Nevíte někdo něco o osudu hrdinného tanku Tomáše? Kolik že ruských “skalpů” si připsal? Nebo už tiše zdechl někde na stepi? A jelikož se o něm nepíše a ani ČT a ČRo o něm nemluví a nevysílá poutavé reportáže o jeho hrdinných kouscích (dokonce ani hlavní ukrajinský rádijový propagandista Dorazín), zdá se, že svoji chvíli slávy má už… Číst vice »