Ten průzkum Mediánu a pádu Pětihlavé saně u voličů je pěkný průšvih. Větší než si myslíte!

Včera jsem dal grafické výstupy posledního průzkumu volebních preferencí, jak to vyšlo Mediánu. Dnes podorbněji…

Klíčovým zjištěním je dopočet poslaneckých mandátů pokud by to podle Mediánu klaplo stejně u příštích voleb. Zopakuji to. Protože křesla ve sněmovně je přesně to, oč se hraje!

Výstřižek2

Pojďme si tenhle výsledek pořádně rozebrat. Protože příznivci vládní opozice, zejména alternativa řičí nadšením, naopak zejména provládní hlásné a masážní trouby, ale podle některých jasných náznaků i sekretariáty vládních stran a markantní a zjevné je to u lidovců, propadají panice.

Jak by ne, když by se poměr hlasů mezi Pětihlavou saní proti ANO+SPD otočil z dnešní 108:92 na přesný opak, tedy 92:108!

Všechny ty Šafry, Fendrychy, Pečínky, Doležaly, Železné a podobné jímá hrůza. A tvrdí alternativní borci, jak jsem napsal řičí nadšením!

Nesdílím ani jeden z těchto pohledů a rovnou přiznám, že na mne padá, když domýšlím co jak, tíseň a úzkost. A to z mnoha důvodů. A ani trocha nějaké radosti.

Kdosi mi hned v pátek napsal jestli tenhle průzkum okomentuji, že Fiala a spol. konečně dostávají pořádně na budku a že je radost vidět, jak opozice má 108 a Pětihlavá saň by si ani neškrtla…. Odpověděl jsem mu, že ať si počká na dnešek, ale že už teď mu mohu prozradit, že to vidím úplně jinak a že mi z toho vychází tak jedině pořádný malér.

Jen se ještě zeptal – jaký malér, když Babiš a Okamura dají dohromady 108. Opět jsem jej odkázal na dnešek.

Takže – umím počítat a tudíž vím, že 87 mandátů ANO +21 SPD = 108 poslanců a tudíž náramná většina ve sněmovně a válec na dnešní Pětihlavou saň. To je zjevné.

Jenže si dovolím učinit zásadní prohlášení, které pokud nevyjde, tak mi bude otloukáno o hlavu až do smrti nebo konce vydávání tohoto blogu – ZATÍM si neumím představit koalici Babiše a Okamury!!! Tohle si totiž nepřeje ani jeden z nich. I když Okamura se tváří, že on je na vládu připraven a ochoten. Tvrdím, že není. Protože ví na beton, že by nikdy nemohl dodržet sliby dané jeho rozhořčeným a naivním voličům. Nekonalo by se žádné vystoupení z EU ani z NATO. A tím by pohřbil jednou pro vždy svůj tak úspěšný a výnosný politický byznys, založený na penězovodu státního příspěvku za získané hlasy plus by nejspíš přišel o poslanecké prebendy a osobní výhody, protože v přespříštích volbách by nejspíše vyjel z parlamentu jako motorová myš! Jeho byznys je věčná opozice.

Babiš po polojaponci také ani trochu netouží. Ví, že kdyby to zrealizoval, nasadí si do kožichu totální veš, která by jej neustále kousala a vysávala extrémními požadavky, které by, vzhledem ke své politické orientaci a byznysovému rozkročení nikdy nemohl akceptovat, natož realizovat! Jeho firemní imperium potřebuje Evropskou unii a napojení na Západ. Spojení s Okamurou by mu totiž na našem skvělém, kolektivně liberálně úžasně kolektivním Západě vypálilo věčný cejch vyvrhele. Tečka.

Takže tuhle 108 pokládám předem za mrtvou, pokud se náhodou či souhrou náhod nestane něco zásadního o čem nyní nemáme ani potuchy. Co by tím zásadním momentem mohlo být?

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, pak jedině nějaká ekonomická katastrofa opravdu gigantického rozsahu se současným selháním Fialy a Obludária a/nebo náhlé vojenské zhroucení Ukrajiny. Do níž současná vrchnost tolik investovala! V takovém případě by se Babiš jistě musel oproti současným vládním lůzrům veřejně vymezit, ba se jich ostentativně a pompézně štítit.

Těm, kdo by se mnou nesouhlasili a moje vývody jim přišly vágní doporučuji, aby si našli Babišova vyjádření na adresu Okamury a SPD po oznámení jejich nepodpory pro II. kolo prezidentské volby. Babiš nezapomíná! Navíc tohle představovalo osobní urážku.

Takže mohu jen zopakovat – na tuhle 108 nevěřím. Alternativa tedy nemá sebemenší důvod slavit, protože s někým by Babiš vládu sestavit musel, s někým kdo by se dostal do parlamentu. A nyní se dostáváme k hrůze a děsu těch vždycky a jedině správných z českých medií. Ti se po průzkumu Mediánu probírají ze šoku a perou na sklo zjištění typu

Babiš může složit většinovou vládu s KTEROUKOLIV z ostatních stran!!!! TA hrůza! Protože to znamená – žádná ostatní kombinace nedává většinu, protože s Okamurou nikdo z cnostňoušů morálněušlechtilých do holportu nepůjde. Na to vezměte jed!

Takže vážení jásající alternativci, račte si vybrat s kým bude Babiš kolaborovat….

Zkusím svoje vidění – myslím si, že vyloučené je jakékoliv partnerství s Piráty a TOP. Tyhle dvě partičky se proti Babišovi vymezují nejvíce. A pokud bude loupežnické rotě předsedovat laciný šmírácký klaun Rakušan, pak lze klidně škrtnout i STAN. Ovšem kdyby ho vystřídal třeba plzeňský převlékač kabátů Bernard, tak to by hned byla úplně jiná píseň!!! A máte tu hned 102. Kde si umím představit, že by si obě součásti chrochtaly. Velká by to držela pevně v ruce a ta menší by byla spokojena s koryty a sem tam uplatněním svého vyděračského potenciálu. A Bernard je nepochybně člověk podle Babišova gusta. S napojením na partu kolem bývalého šéfa Škodovky a zejména ČEZu -Romana a také na PPF. Tohle mi vychází dokonale. Stejně jako třeba Síkela. Kašpárci typu Gazdík nebo Rakušan dohrají svou roličku a půjdou od válu. S opravdu těžkými vahami typu ministra průmyslu a předsedy rozpočtového výboru nemohou dlouhodobě konkurovat.

Ovšem už jsem se zmínil o výkřicích hlavních částí toho vždycky a jedině správného mainstreamu. Jsou dva:

1- ANO složí většinovou vládu s kteroukoliv z ostatních stran, která se dostane do sněmovny

2- ANO+ÓDěS dajídohromadyÚSTAVNÍ VĚTŠINU!!!!!

Obojí je pro ně doslova horor, ale ta druhá věc horor daleko větší!

Představte si – ústavní většina oligarchy Babiše! S pomocí modráků, kteří by eventuálně za…. dosaďte si co chcete, zradili liberálně demokratický tábor!!!! Taková hrůza.

Za sebe říkám – z té ústavní většiny mne momentálně ani trochu hlava nebolí a hrůza nejímá. Když chcete totiž cosi v ústavě změnit nebo prosadit ústavní zákon, musíte získat kvalifikovanou většinu ve sněmovně, ale I V SENÁTU!!!! A tam v dohledné době společný součet senátorů ODS a ANO se ústavní většině neblíží ani vzdáleně. Takže šafrovské bubnování na poplach mne nechává klidným. Prostě klasická demagogie.

Z čeho mi naopak hrozí žaludeční vředy už teď je možná vládní koalice ANOšéfe a modrých. Ve sněmovně si v současné době jdou tvrdě po krku. Klíčové slovo není to, že si jdou po krku, ale v SOUČASNÉ DOBĚ!

Pokud by volby dopadly takhle, jak zjistil Medián, pak by se v ÓDěSu leccos, zejména ve vedení změnilo. Partaj, zejména její dlouhodobě nespokojené a neukojené eurospektické křídlo – konkrétně Vondra a Zahradil, by jistě ukázali na Fialu. A zřejmě i na Stanjuru, možná Vystrčila a pár dalších profláknutých NATO a bruselsky análních profláklých figur. Stejně jako konstatuji, že pokud STAN nahradí zmagořeného Rakouše Bernardem, jsou naprosto koalovatelně potentní pro ANO.

Pokud by skončil Fiala, Stanjura a několik dalších, pak by nic nebránilo dokonalému slynutí duší ANOšéfe a ODS. S vyhlídkou na 124 a opravdu nerušené vládnutí by to představovalo vlastně sen každého českého politikáře.

A věřte, že by si vyhověli vzájemně maximálně.

Kontrolní otázka – co vám vadí nejvíc na politice Fialy a Obludária? Slyším, že zejména tohle:

    • -Ukrajina
    • -rektální alpinismus vůči Bruselu a NATO
    • -bezuzdné zbrojení
    • -smlouva o dočasném pobytu amerických vojsk
    • -green deal
    • -ostrakizace Ruska
    • -hon na tzv. dezinformátory
    • -hon na tzv. dezinformátory
    • -devastace školství všelijakou inkluzí a působením kdo ví jakých neziskovek
    • -tlak na nesmyslný gender a LBGT
    • -lex ČEZ
    • -nesmyslná daňová úprava při rušení superhrubé mzdy
    • -okradení důchodců
    • -důchodová deforma
    • -inflace
    • -ekonomický pokles
    • -zvyšování daní
    • -návrat šedé ekonomiky po zrušení EET

Snažil jsem se uvést všechno, co nejvíce irituje mně osobně. Nepochybuji, že jsem na ledacos zapomněl, ale to nejhlavnější, co mi vadí tam je. Jenže mi je jasné, že tahle část mých výhrad

    • -Ukrajina
    • -rektální alpinismus vůči Bruselu a NATO
    • -bezuzdné zbrojení
    • -smlouva o dočasném pobytu amerických vojsk
    • -green deal
    • -ostrakizace Ruska
    • -hon na tzv. dezinformátory
    • -hon na tzv. dezinformátory
    • -devastace školství všelijakou inkluzí a působením kdo ví jakých neziskovek
    • -tlak na nesmyslný gender a LBGT
    • -lex ČEZ
    • -nesmyslná daňová úprava při rušení superhrubé mzdy

Babiše s ODS V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEROZDĚLUJÍ, nýbrž spojují!!

Problémy rozpočtu založil atentát na veřejné finance před posledními volbami, kdy pro Babišův naprosto nesmyslný a neseriozní návrh na zavedení daně z příjmů FO ve výši 15%, který fatálně podlomil státní rozpočet prohlasovala právě ruku v ruce ODS a Babišem. A Okamurou. Aby bylo jasno!

Všechno ostatní, pokud je to z produkce současné vrchnosti Babiš a jeho lidé podpořili, přes veškeré silácké řeči a gesta!!!! V zahraniční politice a orientaci zpívají jednu a tu samou odrhovačkua jedním hlasem.

Diference, větší, ale spíše menší lze nalézt jen v těch to oblastech

    • -okradení důchodců
    • -důchodová deforma
    • -inflace
    • -ekonomický pokles
    • -zvyšování daní
    • -návrat šedé ekonomiky po zrušení EET

Tady nejvíce skřípe okradení důchodců a zrušení EET. Inflace a ekonomický pokles vadí všem a pokud jde o důchodovou deformu pak ANO bude dělat vlny ve sněmovně, ale nakonec to Pětihlavá saň prohlasuje a Babiš to, pokud bude vládnout, už tak nechá. Protože mu to bude naprosto vyhovovat.

V minulosti se nechal několikrát slyšet, že průnik programů ODS a ANO je největší z celé politické scény. Řada regionálních politikářů modrých tuhle vizi naprosto sdílí. Viz řada krajských koalic a koalic ve statutárních městech.

A kdyby nebylo Prahy a Brna, spolupráce těchto dvou uskupení by doslova tloukla do očí. V Praze ji zhatila v prvním kole Hana Marvanová, která odmítla podpořit menšinovou vládu primátora Svobody s podporou ANO, což bylo kuloárně perfektně dohodnuto. Aby následně Fiala donutil na sílu Svobodu a spol. zkoalovat na půdorysu vládní Pětikolky. Aby se mu nerozpadla vláda. A totéž v bleděmodrém se odehrálo v jeho Brně.

Tahle mesaliance si opravdu vyžaduje jen rituální oběť Fialy, Stanjury a možná pár dalších. Nic víc. A Fialy, dovolím si soudit, má už dávno plné zuby nezanedbatelná část jeho straníků, zejména z krajských úrovní. Kde jim to s babišáky náramně klape.

Pokud vás napadlo, že jsem zapomněl ve výčtu těch, co by na modré straně museli jít do šmelce, na takovou Černochovou, pak vás zklamu – ale vůbec ne. Po té Babiš a jeho lidé rozhodně nepůjde, jakkoliv tahle vzteklá krvelačná Harpyje je pro normálního člověka naprosto eklhaft.

Ta Babišovi rozhodně nevadí a dokonce si troufnu říci, že její vidění světa sdílí, i když nikoli formu. Bez mrknutí oka zvedl ruku jak pro navýšení výdajů na zbrojení, stejně tak pro smlouvu o dočasném umístění vojsk na území České republiky, proti transferu zbraní a munice na Ukrajinu se ohradil velice velice mírně!!! No problem! Opravdu – no problem!

Žádné napětí nepanuje mezi Černochovým ministerstvem války a sněmovním branně bezpečnostním výborem, kterému šéfuje předchůdce Černochové na ministerstvu – Metnar. Spolupráce je, více méně, ale spíše více – harmonická. Stejně jako v minulé volební periodě, kdy si oba role prohodili.

Takže jestli vám Černochová vadí aspoň z části tak jako mojí osobě, zapomeňte na změnu! A že tohle je jedna z největších ropuch na prameni pro opozičního voliče!

Už chápete, proč vidím ten průzkum od Medianu a jeho výsledky jako obrovský průšvih?

Kdyby takhle zítra dopadly volby, vsadil bych si na to, že Babiš se domluví buď se STAN, ale spíše s ÓDěS. A pak pětihlavou saň vystřídá doslova děs! Bez toho Ó.

Propadli jste malomyslnosti a ptáte se – co s tím? Po likvidaci klasické levice a jejímu vyhazovu na politický hřbitov se s tím zásadně příliš dělat nedá. To si nenalhávejme. Nehledě k tomu, že je totálně v rozkladu. Není schopna uchopit žádné téma , natož dosáhnout toho, aby se jich někdo všimnul.

Takže co s tím, když je to v podstatě jen poušť a beznaděj? Než odpovím, dám ještě jednou ten graf Mediánu, který pracuje s procentními zisky:

Výstřižek

Nehodlám se nyní zabývat těmi, co se podle modelu do sněmovny dostanou, jakkoliv STAN a TOP jsou na ostří žiletky a já doufám a přeji si, aby je to ostří sejmulo. Což je pravděpodobnější u STAN než u TOP. Ti se přisají na ÓDěS, a rovněž nemám strach, že propadnou lidovecké hlasy, protože ti se opět do parlamentu dostanou jako SPOLU. Tohle si česká lumpenpravice ohlídá.

Ale podívejte se na ty, co jsou pod hranou fatálních 5%!

Dohromady 17%!!!!!! skoro 1/5 ze všech hlasů!!! Vážení, tohle představuje, při mnou předpokládané volební účasti65% skoro 900 000 hlasů. Kteréhrozí opět propadnout!!!! Stejně jako minule! A jde rozhodně ohlasy proti ODS, Pirátům, STAN, TOP a KDÚ. Proti stranám současné vlády!

Takže klíč jak doopravdy porazit a vyhnat od koryt Pětihlavou saň leží tady! V těch 17%. A to hned na několik způsobů. Zkusím je stručně popsat.

1- tyhle ztracené hlasy dostane většinově Babiš. Kdyby jen polovinu z nich, pak by nejspíše s nějakými 45% měl 101 sám a nepotřeboval by žádného koaličního partnera. Mohl by vládu sestavit sám a s nikým se nebavit. Což by znamenalo, že by musel dělat politiku nikoliv dle svých preferencí nýbrž PRO SVÉ VOLIČE. Jak v sociální, daňové, zdravotnické, školské ale také i ZBROJNÍ a ZAHRANIČNÍ POLITICE! Žádné splynutí duší s ÓDěS nebo STAN! Nula, nemtudom!

Je to možné a reálné? Zatím netuším. To si troufnu odhadnout až v předvolební fázi. Netuším, co se do té doby všechno stane.

2- pospojování malých. Něco na tohle téma už jste četli včera. Za mne dává naprostou logiku společná kandidátka soc dem a KSČM. Ale tak aby stačilo 5% . Dohromady by to dali. Problém je, že řada jejich zbylých členů bude chtít takzvaně“umřít na krásu“. To znamená těch, kterým u oranžových smrdí komouš a u třešní žluťácký a zrádný socan. Myslím, že by to spíše zchroupli rudí. Ti vědí, že jsou vystavení decimaci přírodních zákonitostí. Zbytky socanů spoléhají na zázrak, že se dostanou nějak do velké politiky a pak si přece musí zachovat „koaliční im/potenciál“ Když to ovšem neučiní, tak po příštích volbách skončí i ty tristní trosky, co v jejich dresu existují ještě teď.

3-O spojení s touto dvojicí by urgentně měl uvažovat i Šlachta a jeho Přísaha. Jsou to přirození partneři, programově blízcí. Nebo zkusit se domluvit s Babišem nebo Rajchlem. Ta jeho 2,5% jsou setrvalá nechat je propadnout je hřích.

4- nevím co s ekoteroristy. Jejich přirozeným partnerem jsou huliči, z těch pod čarou dle mého názoru nikdo.

5- zbývá Trikolora a Rajchl. K Trikoloře, po odchodu Klause ml. rozhodně sympatie necítím. Podivný spolek exhibicionistů. Alespoň tak mi připadají. Nechť se mně nezlobí, protože uznávám, že moje optika, co se jich týče může být pokřivená. Jednak proto, že jsou napravo a jednak proto, že jsou neviditelní. Nicméně tam sebereflexe zjevně už proběhla a řekněme, že rozumným směrem. Viz kousek ze včerejšího mailu jednoho z čtenářů, který reagoval na článek o volebních preferencích podle Medianu:

Trikolora si jasně uvědomuje, že její volební potenciál nestačí na reálný politický výsledek a proto PODEPSALA dohodu s SPD o volebních koalicích na příští dva roky. Takže hlasy pro Trikoloru by propadat neměly. Naopak se ukazuje, že voliči Trikolory a SPD se příliš nepřekrývají a dochází tedy k vylepšení výsledků i pro SPD. Například v Praze se po loňských podzimních volbách SPD dostala na místní radnice všude tam, kde kandidovala v koalici s Trikolorou a tedy výsledku, o který se SPD marně pokoušela ve všech předchozích volbách v Praze. Já jsem aktuálně zastupitelem za Trikoloru (moje první politické angažmá v životě) a pokud mohu za Trikoloru mluvit, tak potvrzuji, že k podobnému kroku vyzýváme i další menší opoziční strany.

Děkuji panu J.V. za konkrétní informaci!!! Tohle spojenectví skutečně přineslo okamžitý zisk. Trikolora, především v Praze je úplně jiná značka pro jiný okruh voličů než SPD a její tradiční elektorát. SPD opravdu, řekněme – velkoměstského voliče obecného typu neosloví.

Rajchl? Už dlouho mi kdosi posílá textíky z jednoho, řekněme – konkurenčního webu s tím, jaká že jsem alternativa, když nepodporuju toho našeho Jindru, když se o něm vůbec nezmiňuji. A jak to ten konkurenční web v tomto směru dělá skvěle a vůbec úžasně. Mám opravdu málo času, takže tu skoro denní záplavu moc nezvládám. Ale registruji, že prý ten Jindra je na úžasném vzestupu. Dál to, že objíždí republiku a všude úžasný sukces, pak také to, jak alternativa úžasně válcuje manistream, jak ho informačně vytlačuje, jak si opozice vystačí na organizaci čehokoliv se sociálními sítěmi a vůbec, jak alternativa vládní Pětikolku hrne. Jak vlastně přístup do velkých sdělovadel naprosto nepotřebuje….Prostě samé pozitivum a sociální výhoda! A totální dojmologie.

Já na dojmy nedám vůbec nebo jen málo. Platí pro mne čísla a/nebo osobní zkušenost!

Doporučuji všem, kteří věří oněm nadšeným komentářům, jak jako jsme my z alternativy úžasní, jak to máme pod palcem a vítězství je jasné, aby si důkladně, opravdu důkladně projeli všechny tři články včerejší Kosy!! Jedná se o tři různé průzkumy, ve třech nezávislých věcech z různých zdrojů.

  • Jeden je akceptaci mainstreamových sdělovacích prostředků,
  • druhý o tom, co si Češi myslí o Ukrajině a
  • třetí o preferencích pro volby.

A všechny tři ukazují totéž – alternativa rozhodně nic a nikoho neválcuje. Naopak to vypadá, že její pravověrní voliči si volbou stran pod čárou opět drtivě prohrají celé volby a nejspíše dosáhnou opravdu „požehnané“ vlády Babiš+ÓDěS. To by pak byl fakt už jen děs!

Když to shrnu, onen web prostě jede na úplně stejné vlně jako loni před prvním kolem senátek, kdy dal opakovaně k lepšímu několik zásadních doporučení koho jako volit, aby do finále pronikl ten, podle alternativců, nejlepší kandidát. Proti tomuhle naprosto nelogickému a nesmyslnému doporučování „nejlepšího“ kandidáta jsem se rozhodně vymezil! Tehdy nešlo o prohlasování nejlepšího nevládního uchazeče, ale toho s největšími šancemi být zvolen! Žádná raketová věda, jen selský rozum.

Ani to však nakonec nepomohlo, protože zkrátka podstatná část alternativy, na rozdíl od těch provládních, v druhém kole zůstala doma! Což přesvědčivě dokumentuje sílu a dosah alternativy. Ve srovnání s mainstreamem. Mainstream uměl provládní publikum zmobilizovat, alternativa nikoliv. Přesně totéž se zopakovalo o pár měsíců později a na prameni, omlouvám se – na Hradě sedí Mužný fous. Opět alternativa tahala za kratší konec! Ale takové „drobnosti“ správný alternativec, zejména je-li sám autor a vydavatel, nebere na vědomí. Možná podle hesla, kdo chce jiné zapalovat, musí sám hořet! Nesměju se mu ani ho neironizuji. Jen se snažím vysvětlit, že jaksi život v bublině stejně smýšlejících vede k deformaci vidění. Těžké deformaci.

A mám i osobní poznatky! Nejezdím na demonstrace na Václaváku. Natož, abych tam snad mluvil z tribuny, atd.. Takže nežiji ve falešné bublině, kde bych si přihříval svoje politické ambice. Proto si myslím, že vidím svět takový, jaký opravdu je. Znám dosah své Kosy / je naprosto stejný jako dosah všech tří platforem onoho webu, což vím bezpečně přes metriky/ i dosah Slobodného vysielača. A přesto, když jsem vzal pod křídla Kosy a plně za své páteční svícení proti Fialově tmě a válce, až na Brno to všude skončilo něčím, co lze označit slovem fiasko. Prostě přišlo jen pár lidí. V Plzni zůstali doma až na těch asi 5-7 lidí všichni, co čtou Kosu a to jak vím – každý den. Přesto, že se jedná v některých případech o dlouholeté známé. Osobní zklamání, počítal jsem s nimi na jisto.

A nejde jen o svícení. Tady může říci kdokoliv – nikdo jiný než Kosa to nepodporoval, tak co chceš? OK. Jenže byli i tzv. mírové pochody podle slovenského vzoru. Tam se angažovalo sice více lidí ve více městech, ale celkově také jen plácnutí do vody! Nic víc. Ve srovnání se Slovenskem a tamním mírovým pochodováním. Ale nic si nehodlám nalhávat. A na těch mírových pochodech participovala značná část alternativy i sociálních sítí! Nebagatelizujme to. Neobyčejně mne to mrzí. Jasná porážka alternativy v informačním a vlivovém prostoru.

Tohle jsou fakta, žádná dojmologie!!! Nikoho neválcujeme. Nejsme akceschopní. To ukázala návštěva Zelenského, abych nezapomněl. Jak to, že když tady byl čínský prezident, byly plné ulice tibetských vlajek a jeho odpůrců???

Jak to, že když přifrčel Zelenských, nikde žádná protestní akce? Žádný protest!!! Nikde. A to jsem nepočítal, že by snad někdo vyrazil s ruskou vlajkou nebo svatojiřskou stuhou! Ale na Hradě a cestou k němu se to jen hemžilo klubovými vlajkami FC Telice a FC Trinity Zlín a nadšenými mávaly. A to nemluvím o tom, že Chvilkaři dokázali opakovaně zaplnit Letnou proti Babišovi.

Ne, NEJSME AKCESCHOPNÍ, S MAINSTREAMEM PROHRÁVÁME! Ale nikomu nebráním aby žil v iluzi. A falešně by soudil ten, kde by si myslel, že smyslem předchozích vět je šířit skepsi a poraženectví. Nic takového. Vím, že je třeba proti Fialově tmě a všemu co představuje, pracovat dál za jakýchkoliv podmínek, že mainstream a jeho hlásné trouby ztrácí i když příšerně pomalu. A stejně tak vím, že budu dělat i tu sebebeznadější činnost, jen abych jim naložil.

Ale vy možná čekáte na toho Rajchla. Výzkumné agentury už ho neignorují. Jak Kantar tak Medián už s ním pracují. Ale naměřili mu 1,5%. Slyším, že ten průzkum je u Jindry záměrně cinknutý, aby ho drželi u země? Možná, vyloučit se to nedá, čas ukáže. A především volby do Evropského parlamentu. Tak zjistíme zcela určitě, jaká je pravda. Kdyby se volilo zítra. vyzval bych vás, abyste to zkusili právě s Rajchlem. Nikoho z vládnoucích volit nelze, To bych si radši useknul ruku. Babiše také ne. Vzpomeňte si koho do Bruselu poslal!

Jourová je exemplární příklad. Ale Charanzová, místopředsedkyně EP, Dlabajová a ten další spolek od Babiše není vůbec o nic lepší. To je totální bruselské zešílení! Tohle nanominoval Andy. Takže opět nula bodů!

KSČM a soc dem? Propadlý hlas. Konečná už to také nedá.

Okamura? Blaško s Davidem odvádějí maximum možného. Blažko je out, toho Okamura zpopelnil. A polojaponec se obejde bez mého hlasu, dva kousky do EP má jisté tak jako tak.

Takže zbývá jen Rajchl. Hlasoval bych pro něj, abych si otestoval, jak je doopravdy silný. Jestli se s ním dá počítat jako s reálnou politickou veličinou nebo jestli jde o přechodný úkaz typu Šlachta a tak podobně. A přemlouval bych ke stejnému testu i vás. Protože kdyby se dostal přes 5% rozhodně by to překreslilo docela významně základní politickou mapu republiky. Prostě další protipětikolkový subjekt a potenciálem na eventuální vládní účast. A Babiš by měl na výběr alternativu k nedělatelnému Okamurovi. Protože Obludáriu by Rajchl nepochybně smrděl.

Rajchl mne zajímá z kalkulačních důvodů. Nikoliv že by mi byl sympatický on nebo jeho program. Doporučuji všem jeho nadšencům, aby si zevrubně přečetli. Dost možná se octnou jako Alenka v říši divů!!! A půjde jim z toho hlava kolem.

A to nemluvím o takové drobnosti, že necítím k Rajchlovi sebemenší důvěru. Jako k nikomu kdo prošel vrcholnými fotbalovými funkcemi. A on součástí FAČRU a temných strahovských struktur rozhodně byl. A to není zrovna spolek lidí, s kterými bych chtěl mít něco společného. Ale v rámci politického kalkulu jsem schopen ho zchroupnout. Opírá se o protestní voliče, ale není zatížen jejich agendou natolik, aby nemohl do evropské politiky, pokud by byl ve vládě, jako je tomu u Tomia. Nenese si jeho stigma a zjevně je velmi chytrý. Takže kdyby dal 5% v parlamentkách musel by Babiš sakra navíc obhajovat, proč dělá mesalianaci s ÓDěS. I když on by si to jistě sám pro sebe zdůvodnil. Ale jádru svých voličů sotva.

To je momentální postoj. Za půl roku nebo před volbami to klidně nabude úplně jiné kontury a to, co dnes píši se stane starým smetím.

Zpět k Rajchlovi. Budoucí volby do EP představují ideální test Rajchla. Jednak co do podpory, dále co do čitelnosti a věrohodnosti. Navíc se v nich nedá vůbec nic zkazit. 21 europoslanců za Česko je zcela bezvýznamných a chod toho obřího tělesa v žádném případě neovlivní. Takže tam klidně můžeme zvolit šimpanze Pepu nebo naopak nezvolit velikána rozměru Masaryka a vůbec nic se nestane. Na rozdíl od sněmovních voleb. Proto bych to s Rajchlem zkusil. Svým hlasem bych se ho snažil dostat nad 5% a tím vytvořit novou politickou veličinu a přepsat rozložení politických sil v zemi. Už se těším zítra na další poštu od toho zaťatého fandy toho druhého webu, co mi dává sežrat, jak se to doopravdy alternativně dělá.

(Poznámka redakce Nové republiky: Jindřich Rajchl podle nás není žádná alternativa. Chce stejně jako Pětikoalice a ANO zůstat v NATO i v Evropské unii, a to přesto, že obě organizace pracují proti našim národním zájmům, jakými jsou bezpečnost a blahobyt občanů ČR. Členové NATO kolektivně či jednotlivě se dopouštějí zločinů proti mezinárodnímu právu – Viz Jugoslávie, Irák, Afghánistán, Lybie, Sýrie a nyní aktuálně i Ukrajina, a přeměnili naši republiku v terč jaderného útoku.)

Mně jde o to jak si nelhat a Fialu a spol. vymést ze Strakovky. Ale ten průzkum Mediánu mi opravdu nahání strach, když se nad ním zamyslím….. Tohle vypadá nikoliv na slavné vítězství, ale velký průšvih. Jestli se tyhle volební odhady potvrdí.

Babiš ve srovnání s Fialou byl sice o dost lepší, problém je v tom, že je ale on sám součástí problému nikoliv jeho řešením. A že bez něj nic nepůjde. Můžeme pouze zapracovat na tom, kdo ho bude nějak korigovat. Nebo na tom, aby nesl celou odpovědnost. Odpovědnost nikoliv vůči svým zájmům, ale svému voliči, který by mu dovolil samostatnou vládní většinu.

*

Autor: Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra 

**

Děkujeme všem, kteří nás podporují finančními dary posílanými na

účet Nové republiky č. 2300 736 297 / 2010.

Pomáhá nám to při tvorbě webu a překladů, pořádání akcí, tvorbu podcastů, natáčení debat a panelových diskuzí. Vážíme si toho a jsme vám zavázáni!

Vaše Redakce Nové republiky

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 9 měsíci

S panem Vlakem téměř ve všem souhlasím. Především jeho hodnocení SPD. To je strana zralá do šrotu. Kolik let již smrdí ve sněmovně? A co dokázali prosadit? Holé téměř nic, ale jak se říká “slibem nezarmoutíš” a to je to jediné, co jim jde. Svých stabilních 10%, díky naivním voličům mají, takže… Číst vice »

maxim
maxim
před 9 měsíci

Do voleb je dlouhá doba a mělo by být všechno jinak …. Každá příští zima ukáže, hlavně ve městech lidem přežívajícím při drahotě topení se zmrzlými rypáky, jak je důležité zajímat se o politiku a nevolit voly … Zatím je ta naše politika taková statická bez zájmu lidí -voličů, ale ta dynamika a zájem pod vlivem… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Zbytečně obsáhlé, ale k vysvětlení jak a proč přehazovat procenta sem tam. Asi nutně obsáhlé. Ano, Babiš, respektive jeho majetek je problém. Kdo by chtěl přijít o majetek, že? Na tom, že Babiš pro republiku v EU vydoluje maximum možného, na rozdíl od Blyštivého Péti, který ani neví jak se to dělá. Ostatně chtěl… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Podporu za naplnění Ústavy a konečně uzákonění referenda, třeba podle představ SPD. Andrej, hlavně s paní Schillerovou by zase dali do pořádku finance, z důchodců i s přispěním SPD zase udělali lidi, vyházeli dětské politruky z ministerstev, na Zahraničí by posadili ministra a to dítě s nočníkem na palici poslali světem, předsedkyni parlamentu zpět k pouličnímu prodeji SIM kartiček… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 měsíci uživatelem mikkesh
jbskalensky
jbskalensky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Také si to myslím, než se nechat vtáhnout do “koaličních hrátek” a dopadnout jako ČSSD, svého času, je daleko racionálnější podpořit menšinovou vládu za závazný termínovaný příslib referenda o všech zásadních otázkách. M.j. i o odvolatelnosti politiků, omezení placení z veřejných peněz politických neziskovek. Případně eliminace jakéhokoliv vlivu současných funkcionářů koalice, kteří s plnou hubou demokracie… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Ano, snad jen, jak píšete – “omezení peněz politickým neziskovkám” Domnívám se, né omezení, ale zákonné zamezení státních dotací všem neziskovkám. Tedy nejen politickým. Jinak souhlas.

jbskalensky
jbskalensky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Je to možná otázka přesnější definice, co je tzv. nezisková organizace. Politická je asi jasná, i když jak komu. Podpora mládežnického sportu, sociálních služeb, kulturní a zájmové činnosti jde určitě nastavit i bez “neziskových” parazitů, kteří by to ovšem bez “vejvaru” nikdy nedělali. Principiálně nemám problém a souhlasím. Jen je nutné dát si pozor, aby… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Zakázal bych dotace všem. Nikdo by neměl.za velké státní peníze suplovat činnost státu. Od toho ten název. Budu li chtít někomu pomoc, tak za své. Vy se rozhodnete pomoc jinému, tedy také za své. To samé s úplnou obludností, jako jsou dotace divadel, komediantů … když na tebe do divadla lidé… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Volby jsou až na podzim roku 2025, to je nekonečně moc času. A na předčasné volby to nevypadá, průšvihů má sice vládní koalice hodně, ale pro naší elitu z Prahy ve sdělovacích prostředcích nic neznamenají. A každý průzkum je jiný. Nezapomínejme, že vládní koalici patří sdělovací prostředky a má své lidi v ústavním soudu, v BIS… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Nic se neděje bez příčiny. A jaký důvod k přepadení zpustošené, zadlužené kolonie plné migrantů, zvané ČR, by “Rusáci” měli? Jaké vysvětlení byste měl vy? Neříkejte, že žádné není třeba. Každý špás něco stoji. Přepadení jiného státu, to jsou obrovské výdaje. A jaký zisk? Vždyť my už nemáme ani případnému okupantovi co nabídnout!

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

Tady žádné racionální úvahy nehrají roli. Český národ ve své většině se bojí “rusáků”, opakování invaze z roku 1968 a rovněž osvobození Rudou armádou z roku 1945 se bere jako první okupace “rusáky”. 8. květen se nebude slavit. Budeme obsazeni americkou armádou, aby nás ubránila před “rusáky”…kdo nebude souhlasit, bude vlastizrádce. Proto to ten… Číst vice »

abc
abc
před 9 měsíci

Také očekávám po volbách koalici ANO a ODS. Pamatuji si Babišova slova o tom, že tyto dvě strany mají k sobě nejblíže. A připomínám, že represe proti nositelům nepohodlných názorů začaly už za Babišovy vlády. Vím že jeho ministrem vnitra a autorem tzv. předsudečné nenávisti byl totální idiot Hamáček z ČSSD, ale Babiš proti tomu nijak neprotestoval. Souhlasím… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  abc

Až Češi vystřízliví, nikdo z nás tady, včetně mladých ročníků, nebude mezi živými. Média se ze všech sil snaží, aby nikdo nevystřízlivěl.

Anonym
Anonym
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Je ještě jedna pochmurnější varianta pane Karle. A to, že tu v krátkém čase nebudeme nikdo. Jaderná válka je na dosah ruky. Bohužel, to si nemyslím jen já, ale i tací, kteří jsou mnohem lépe informovaní.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

I to je možné. Když už, tak aby to bylo rychlé.

Anonym
Anonym
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jakmile tu budou mít Američané základnu, tak jsme místem určeným k likvidaci. Do té doby jsme nebyli zajímaví. Co se podařilo této vládě vykonat za poměrně krátkou dobu, to je neuvěřitelné.