Americká ambasáda v Praze na tento den

Jen žasnu, co všechno čtenáři Kosy dokáží na politickém internetu objevit!!!! Nick Robert mi, nikoliv poprvé poslal perfektní tip – link na americký politický web Consortium News, z něhož jsem už pro vás také přebíral.

Jen žasnu, co všechno čtenáři Kosy dokáží na politickém internetu objevit!!!!

Nick Robert mi, nikoliv poprvé poslal perfektní tip – link na americký politický web Consortium News, z něhož jsem už pro vás také přebíral.

Tamní redakce si všimla naprosto dokonalého faux pas, které vyrobila na svých oficiálních stránkách americká ambasáda v Praze, když je chtěla učinit opravdu silně aktuálními a alarmujícími v souvislosti s neblahým 55. výročím okupace Československa armádami Varšavské smlouvy!

Povedlo se jim to dokonale a něco podobného by nezinscenoval ani ten nejnápaditější a nejdrzejší z Putlerových trollů, ale dokonce ani největší hollywoodský tvůrce grotesek a bizarních scénářů!

Však uvidíte sami.

Originál článku naleznete na

US Victim of Own Propaganda in Ukraine War

což můj překladač přeložil jako

Oběť vlastní propagandy USA ve válce na Ukrajině

Ten článek nebudu přebírat celý. Jen úvodní pasáž a obrazovou část: Nemyslím, že by víc e bylo zapotřebí:

Americká ambasáda v Praze podpořila potlačení historického kontextu ukrajinského konfliktu, který Američany nebezpečně uvěznil v nevědomosti o válce,

Tweet z ambasády z 21. srpna se zprávou zhruba přeloženou z češtiny ve smyslu „Agrese vždy přichází z Kremlu“ ukázal dvě fotografie: na první byly sovětské tanky v ulicích Prahy v roce 1968. Na druhé hořel oheň před budovy a byl označen jako „Odesa 2023“.

Uživatelé Twitteru rychle upozornili na chybu ambasády. „Spodní fotka je z Odessa Clashes z roku 2014, kde profederalismus (většinou proruský) uhořel zaživa ve střetu s ukrajinským nacionalistou (ukrajinskými nacionalisty), zatímco policie a hasiči stáli a přihlíželi. Dodnes nebyl nikdo uvězněn,“ napsal jeden z komentujících.

Někdo jiný napsal: „Vy podlí lidé, překrucujete historii, abyste zabílili zločiny ukrajinské krajní pravice proti mírumilovným Ukrajincům, a ve skutečnosti používáte jejich zločiny s diametrálně opačným významem!

Velvyslanectví dostalo zprávu. „Děkujeme za upozornění a omlouváme se za nesprávné použití grafiky. Chtěli jsme ilustrovat pokračující ruskou agresi proti Ukrajině a vybrali jsme špatnou fotku,“ napsalo.

To přimělo dalšího uživatele Twitteru k sarkastické odpovědi: „Chtěli jste ilustrovat ukrajinskou agresi proti ruskému lidu a vybrali jste správnou fotku.

Velvyslanectví poté Tweet smazalo. Nikdy neuznalo událost zobrazenou na spodní fotografii. To znamená buď neznalost události, nebo její záměrné potlačení. Masakr v Oděse je klíčovým bodem pro pochopení příčiny války a Západ ho pohřbil a vytvořil propagandistický příběh o ruské intervenci.

obraz

Nemá smysl, abych přetiskoval další partie textu z Consortium News. Redakce jen pro své čtenáře přibližuje tzv. Oděskou grilovačku z 2.května 2014 a její důsledky pro další vývoj na Ukrajině. Což je pro čtenáře Kosy (a stejně tak i Nové republiky) zcela zbytečná námaha.

Ale tohle se opravdu americkému velvyslanectví v Praze naprosto dokonale povedlo! Přesně to ukázalo kvalitu jejich personálu. V Americe, jak už bylo mnohokráte dokázáno, si i na prestižních místech pletou Česko a Čečnu. Tak proč ne takovéhle použití Oděské grilovačky?

**

Pro Kosu objevil Robert, zdroj: Kosa zostra

2.8 16 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 7 měsíci

Škoda, že nám US ambasáda neukáže, jak obyvatelstvo Panamy diskutovalo v r. 1989 s invazními tanky? Ale oni tam asi žádné tanky neměli, jejich styl je provádět invazi z výšky 10.000 m (30,000 ft) a tam lidi z chodníku holt nedoskočej…
(A jak invazovali do Iráku?)

cablik
cablik
před 7 měsíci

Jo tak to je pěkné svinstvo použít 68 pro jejich proti Ruskou propagandu video z Oděsi jsem viděl. Lidé vyskakovali před požárem z oken a nacistická sebranka je na zemi dobíjela a dost jich tam uhořelo.Tak americký idioti ani nevědí kde je ČR byla tam anketa a správně odpověděl jen školák.

vaclav
vaclav
před 7 měsíci

No nic – my se s našim školstvím k amíkům mílovými kroky přibližujeme.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Běžný Američan by to na našem místě neřešil. Vydal to americký úřad, tak to tak bude. Ano oni nevědí, co je Česko – Čečna, Jugoslávie…snad někdy slyšeli něco o Československu. US diplomaté museli být negativními reakcemi zaskočeni. A není to úplně jedno jestli hoří na Václaváku nebo v Oděse? Češi, vy jste ale… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 8 měsíci

oni na nás nasadili americké standardy, lidem v USA by nevadilo, že se jim takto lže, hlavně, že to říká něco, co oni chtějí slyšet. Z nás se ještě za těch 33 let nepodařilo vybít smysl pro pravdu, to je, že raději slyšíme nepříjemnou pravdu, než líbivou lež.

skeptik
skeptik
před 8 měsíci

Je smutné když má někdo výročí invaze za výročí okupace.