Den nezávislosti

foto: Vysvětlení, jen abyste porozuměli co „Nezávislost je“…

Smutná anekdota měsíce: včera (tj. 24.8.) v nesvéprávné kolonii bez vlastní ekonomiky, žijící na dluh, zcela řízené a ovládané zvenčí oslavili «Den nezávislosti».

Nezávislost je, když je zničena věda, kultura a vzdělánost, zlikvidován průmysl, zničena ekonomika, z 52 milionů obyvatel zbyvá 15 milionů lidí. A pár milionů “Sláva Ukrajině, že jsem ji navždy opustil”.

Nezávislost je, když americká Nulandová, kterou proslavilo ‘Fuck the EU’ [1][2], telefonicky demokraticky rozhodne: “Porošenko bude prezidentem, Jaceňuk premiérem a Kličko starostou Kyjeva”. A takhle to bude, “Lid si takto vybral!”

Nezávislost je, když je do čela centrální banky jmenována americký občanka Jaresko, která uzavírá dluhopisové smlouvy o zahraničních dluzích, že pokud ukrajinská ekonomika náhodou začne růst, bude muset Ukrajina splácet další úroky z dluhů.

Nezávislost je, když na příkaz Joe Bidena, který ještě byl ve funkci US víceprezidenta (2016), je odvolán generální prokurátor Ukrajiny Viktor Šokin. Protože si tento „nezávislý“ vyšetřovat dovolil vyšetřovat korupční aktivity jeho syna [3][4].

Nezávislost je, když se americké korporaci “Blackrock” za dluhy masivně předává ukrajinská zemědělská půda a podniky ze seznamu strategických podniků, které normálně “nepodléhají privatizaci”.

Nezávislost je, když ukrajinská delegace, která již jednala o mírové smlouvě (březen 2022) s Ruskou delegací, ale přiletěl britský šašek a zakázal to! Poté bohužel naprosto zbytečně zemřelo půl milionu “nezávislých Ukrajinců“, aby se zavděčili válkychtivému Borisovi Johnsonovi.

Nezávislost je, když si vrchní vojenský náčelník Zalužný volá americkému generálu M. A. Milley, podává mu raporty a žebroníí “dejte tanky a letadla, dejte dělostřelectvo a granáty, dejte BMP a ruční zbraně, dejte všechno, dejte, dejte, dejte, dejte”.

Nezávislost je, když jediným povoleným typem shromáždění je shromáždění vdov za zvětšení plochy vojenských hřbitovů.

Nezávislost je, když “svobodné Ukrajince“, jako “nevolníky” zmlátí je, odtáhnou za ruce a nohy [5][6], nacpou do autobusu a za pár hodin je vysadí na bojové linii, kde musí vlastníma nohama hledat miny. Za nimi kráčí rojnice hrdinských nacistů z “Krakenu”, kteří zastřelí toho kdo nekráčí odvážně kupředu.

Nezávislost je, když americké loutky za americké peníze posílají na minová pole “svobodné Ukrajince”, protože odstranit tisíce min tanky je drahé a “svobodní Ukrajinci” nestojí vůbec nic, pouze bolest, žal a slzy matek, vdov a sirotků.

Šťastný ‚Den nezávislosti‘ přejeme vám!

Srdečně vám gratuluji drazí “nezávislí Ukrajinci“.
Myslíte si, že těm co Vás posílají na věčnost, že jim na Vás opravdu záleží?

**

Alexandr Rogers, zdroj: https://alexandr-rogers.livejournal.com/2023/08/25/, přeložil: GeHa

3.3 14 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
JK
JK
před 8 měsíci

Takový je svět “založený na pravidlech.” (amerických). Divadlo absurdnosti, svět neuvěřitelného pokrytectví, v němž se komunikuje výhradně newspeakem.

cablik
cablik
před 8 měsíci

Bandera nemá nezávislost má stejné páníčky za oceánem ale my též ne dříve bylo Rakousko Uhersko dnes je USA Německo stejné impérium. Co se dělo ve Švejkovi se děje v dnešní realitě a je to daleko horší.