Putin vydal příkaz dorazit Ukrajinu! Analýza nadcházející podzimní ruské válečné kampaně!

Česká televize včera večer opět perlila, když v ní pozvaný expert fialové vlády přesvědčoval Čechy, že všechny země včetně Číny, které se účastnily summitu v Džiddě, podporují územní celistvost Ukrajiny jako základní podmínku pro mír s Ruskem! Tato fialovými médii donekonečna omílaná teze je naprostý blábol, a už ji nešíří ani kyjevská média!

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Naopak, podle samotných kyjevských expertů, ani ojedinělý včerejší diplomatický skandál mezi Ruskem a Čínou, který vypuknul kvůli hrubému a urážlivému chovaní ruských pohraničníků k čínským turistům na kazašské hranici, nic nezměnil na tom, že Rusko a Čína zůstávají strategickými partnery, a účast zvláštního představitele Číny Li Hui na schůzce v Džiddě nijak nemění postoj Číny k válce na Ukrajině, a nebude mít praktické důsledky!

Podle kyjevských expertů, Ukrajina slíbila v Džiddě Číně, že výměnou za akceptaci ukrajinských mírových požadavků podpoří tři body čínského mírového plánu, který Západ kolektivně odmítá. Číně bylo v Džiddě nabídnuto, že Ukrajina přijme tyto tři body jejího plánu: energetickou bezpečnost, návrat vězňů a dohodu o obilí. Jenže Peking ani týden po schůzce v Džiddě neráčil na ukrajinské návrhy nijak reagovat!

Obdobně, když včera Fialův expert na zahraniční politiku v České televizi naznačoval, že současný vztah Rusko – Čína je vztahem slabšího se silnějším, tedy vztah vazalský, zveřejnili ve stejnou dobu kyjevští experti úplně odlišný názor. Ekonomická závislost Ruské federace na Číně zatím není velká. Pokud by Rusko bylo vazalem, pak by centrum rozhodování bylo v Pekingu, což není tento případEkonomická závislost navíc nemusí vždy znamenat vazalství. Čína je největším obchodním partnerem Jižní Koreje, ale to neznamená, že Soul je vazalem Pekingu. Rusko a Čína jsou nyní strategickými partnery. Nyní můžeme popsat jejich vztah ve formátu, že  Čína poskytuje Rusku strategické zázemí. Čína zorganizovala pro Rusko dodávky 70-80% většiny sankcionovaných technologických komponentů, a obešla tak sankce. Ruská ekonomika byla díky této pomoci schopna ustát sankční režim díky příležitostem, které jí čínský trh poskytoval. Na konci roku 2022 se ruská ekonomika propadla o 2 % až 3 %, ačkoli Západ předpovídal pokles o 15 %. Čína je ohledně zhoršování vztahů s Ruskem spíše opatrná. Uspořádali jsme kulatý stůl s odborníky přidruženými k orgánům ČLR. Podle jejich hodnocení Čína považuje současné kroky Ruska za spravedlivé, neboť podle jejího názoru byla Ruská federace vyloučena z globální bezpečnostní architektury, a odpovědnost za válku na Ukrajině je Čínou kladena na NATO.

Z tohoto jednoduchého srovnání názorům, kterými Fialovi experti masírují českou veřejnost, s názory, které se dnes prezentují veřejně Ukrajincům, je jasné, že kyjevský režim už začíná chápat realitu současného rozložení politických, ekonomických a vojenských sil světa, která mu vůbec není příznivá!

Včera ráno Gosudarovy drony zničily velký sklad ropných paliv u města Rivne. (Další fotky.) A na Ukrajině došlo k nevídané situaci. Zelenskyj a jeho média se snažila upoutat pozornost hlavně na útok dronů proti městu Záporoží, při kterém zahynuli tři lidé. Ale prokuratura Ukrajiny a nezávislá média preferovala úspěšný ruský útok na sklad paliv. Do teď na Ukrajině platilo, že úspěšné zásahy ruských dronů a raket proti ukrajinským strategickým cílům se nezveřejňují, a dokonce byl zaveden zákon, který Ukrajincům tyto úspěšné útoky zakazoval natáčet i fotografovat, a jejich zveřejňování bylo považováno za trestný čin.   Toto takřka ve všech zemích běžné válečné pravidlo cenzury, včera prolomila ukrajinská prokuratura! A zřejmě se nejedná o náhodu, ale o další z projevů rostoucí nespokojenosti s tím, jak Zelenskyj a jeho soldateska vedou válku! Teprve v 01.44 dnes ráno ukrajinská státní agentura přiznala, že v důsledku masivního útoku dronů bylo zničeno skladiště ropných paliv v Rivne, ani se raději nechlubila, jako obvykle, kolik dronů Kyjev sestřelil!

Šéf jedné z nejvýznamnějších ukrajinských neziskovek, Taras Chmut, včera změny nálad Ukrajinců vyjádřil lapidárně – Ukrajina ztratila obrovské množství lidí, a ti, kteří bojují nyní na frontě, jsou vyčerpaní, a musí být vyměněni, aby si odpočinuli. Proto musíme ihned zmobilizovat další stovky tisíc Ukrajinců! Západní zbraně nejsou všelék, a šířit naděje na brzké osvobození Ukrajiny bylo nezodpovědné! (Podle CIA je už ovšem ukrajinský mobilizační potenciál vyčerpán – viz MAP 1739.)

Na Ukrajině v posledních dnech už i nejvyšší představitelé kyjevského režimu začali otevřeně hovořit o nebezpečí rozpadu státu! Podle předsedy tzv. Nejvyšší rady Ukrajiny Ruslana Stefančuka hrozí okamžitý rozpad Ukrajiny, pokud by v říjnu 2023 proběhly parlamentní volby, a na jaře 2024 volby prezidenta, jak předpokládají volební termíny! Proto podle Stefančuka, i tajemníka mocné Rady národní bezpečnosti Ukrajiny Oleksije Danilova, který je v posledních měsících považován za nejvlivnějšího kyjevského politika, nepřipadá konání žádných voleb do skončení stanného práva, (války), v úvahu, a nebude ani připuštěno!

Proč je situace na Ukrajině tak kritická, je zřejmé ze včerejších závěrů zasedání Ukrajinské vlády. Podle nich Ukrajina musí okamžitě soustředit své veškeré úsilí na zajištění bezpečnosti všem zbývajícím zdrojům a rozvodům elektřiny, plynu a tepla. Ačkoli vláda včera nezveřejnila žádné informace o stavu ukrajinské energetiky před příchodem zimy, lokální média Ukrajiny včera hlásila děsivý stav, a citovala Kostyantyna Uschapovskyi, šéfa Národní energetické regulační komise Ukrajiny, který přiznal, že se Ukrajině podařilo zatím opravit pouze 1.6% škod, které letošní ruské útoky napáchaly na zařízeních pro výrobu a rozvod tepla, a 7% škod na výrobě a rozvodu elektřiny. Gosudar svými útoky zničil energetickou infrastrukturu za 39.5 miliardy hřiven, ale na opravy bylo k dispozici jen 1.2 miliardy hřiven! (Dnešní kurz 1CZK = 0.6UAH.) Podle odhadů ruských vojenkorů je ke včerejšku už na Ukrajině zničeno 30% všech zdrojů a rozvodů elektřiny, a 50% všech zdrojů a rozvodů tepla! Samotný Zelenskyj přiznává, že nadcházející zima bude krutá a horší než zima minulá. Ukrajinské energetické společnosti si stěžují na Kyjev, že nedostávají ani peníze na opravy, ani náhradní díly, a dokonce jim je v posledních dnech odváděna na frontu 1/2 všech údržbářů, dělníků i výrobních techniků!

(Tato ruská mapa zachycuje současný stav poškození všech hlavních zdrojů elektřiny a tepla na Ukrajině. Červené = poškozené!)

Gosudarova vojska v posledních dnech opět zintenzivnila útoky na už tak poškozenou energetickou strukturu Ukrajiny. Nyní se útočí hlavně na sklady ropných paliv. A to zejména v oblastech Volyně a Lvova u polských hranic, a v oblasti Oděsy. Obě tyto oblasti jsou klíčové pro vývoz ukrajinského obilí, a ten je po ukončení černomořské obilné dohody vysoce náročný na pozemní přepravu kamiony a vlaky, a tedy na ropná paliva! Ukrajina je zcela závislá na dovozu ropných produktů z EU. Dováží je hlavně z Polska nebo z Litvy, ale cesta jednoho kamionu trvá 5 dní, a palivo je třeba skladovat ve velkých strategických nádržích, jaké v ČR provozuje ČEPRO! Tyto nádrže Putin vytrvale ničí, a nyní na ně své útoky znásobil. Cíl je jasný, zabránit Ukrajině, aby na svém území dokázala skladovat ropná paliva, a byla odkázaná pouze na jejich okamžitou distribuci auty a vlaky z EU. Vzhledem k narušení zásobování elektřinou, teplem, které se zatím nepodařilo opravit, každé narušení zásobování ropnými produkty vyvolá na Ukrajině jak zásobovací potíže, tak energetické potíže, a potíže při vytápění budov. Ukrajinská armáda navíc nebude mít ani palivo pro západní techniku a nebude moci vést manévrový boj v zimních měsících, kdy Rusové nejraději útočí!

Kyjev není schopen opravovat Gosudarem zničené sklady paliv a energetické systémy, protože nemá peníze. Jak předevčírem přiznal ukrajinský ministr financí  Serhii Marčenko, bude Ukrajina jen příští rok potřebovat vedle dodávek zbraní a munice ještě dalších 42 miliard USD finanční pomoci, protože bez nich nebude schopná financovat své státní výdaje. Na samotnou obnovu Ukrajiny bude potřebovat nejméně dalších 411 miliard dolarů. Všechny tyto peníze jí mají poskytnout země NATO! Finanční pomoc EU je ovšem zablokovaná Orbánem!

Putin navíc v posledních dnech přetáhnul na svou stranu silného spojence Turecko. Jeho prezident Erdogan oznámil 9. srpna, že země Západu musí začít dodržovat své sliby Rusku, které neustále porušují, jinak nebude možné vyvážet obilí z Ukrajiny přes Černé moře! Turecko je závislé na levném ukrajinském obilí, a má pouze na výběr mezi ruskými a ukrajinskými dodávkami! Zelenskyj si tak opět svými vyhlášeními a útoky na civilní lodě, video, plující do ruských přístavů znepřátelil další země! Mazaný Putin získává iniciativu ve všech oblastech, protože vše dopředu plánuje a promýšlí. Jeho cílem je dosáhnout rozpadu Ukrajiny, kterého se už v Kyjevě bojí!! Jakmile vypukne na Ukrajině chaos, ruská armáda snadno obsadí území, které Gosudar považuje za ruské! Likvidace zbytků ukrajinské energetické soustavy, tepelné soustavy a skladů ropných paliv, je klíčem k Putinovu úspěchu! Útoky na frontě jsou nyní drahé na lidskou krev i vojenskou techniku, a proto bude mít  v ruské strategii i nadále přednost rozvracení Ukrajiny raketovými útoky, před pozemní ofenzívou. Letošní podzim a zima budou klíčové. Ukrajině nepomohou ani západní tanky a rakety, když se zhroutí její morálka!

**

4 8 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci

Fialová vláda musí být optimistická až do konce. Do války investovala úplně všechno. Pokud Zelensky prohraje a přijde o východní oblasti, bude to znamenat i otřes v naší zemi. Protože vláda zemi kvůli válce neuvěřitelně zadlužila a nakonec to nemělo žádný efekt. Jen budoucí bídu. Co se týče optimistu, Hitler byl optimistou až do 25. 4. 1945.

reproduktor
reproduktor
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle máš pravdu, ale Češi jsou poloviční Němci, ohnou hřbet a šlapou. Tolik Adolf.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Velmi nepřesné. Adolf: Češi jsou střepinou v našem těle. Ze všech Slovanů jsou pro nás nejnebezbečnější, protože jsou pracovití, přizpůsobiví. Máme na výběr. Buď my, nebo oni.
Jinde zase : Po židech jsou na řadě Češi …

reproduktor
reproduktor
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Záleží z jakých zdrojů jsi cerpal. Ja z knihy.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Stenografický záznam hitlera. Až budu doma a budu mít čas dohledám den a hodinu

cablik
cablik
před 8 měsíci

Fialův expert = prorežimní poskok bude lhát až do úplného konce sakra kde je ta Wenckova armáda aby je zachránila. Ale těm lidem na Ukrajině to nezávidím to bude pro ně kruté a snad to skončí všichni nejsou fašouni počítám že to bude jak u nás.

danny
danny
před 8 měsíci

Jó, to na Novinkách jsou jiní analytici! Ukrajinská ofenzíva se pouze zdržela, ale úspěšně pokračuje dál. Ukrajinci přešli na novou, daleko účinnější taktiku – útoky ve skupinách 15 – 30 pěšáků (družstvo, četa) a bez podpory obrněnců a letectva a bez jakékoli součinnosti s ostatními druhy vojsk vyčerpávají ruské síly, které mají katastrofální ztráty… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  danny

novinky cz…levicový server. 🙂

danny
danny
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Od kdy levice podporuje nacisty?

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Mám jmenovat? Scholz, německý premiér a předseda německé sociální demokracie, Macron-bývalý funkcionář francouzské Socialistické strany, finská sociální demokracie, britská Labour party, americká Demokratická strana (Biden, Obama, Clinton a jehop žena, dříve Albright) je blízká evropské levici atd. atd.. No a naše sociální demokracie také ze všech sil podporuje současný kyjevský režim, dokonce už… Číst vice »

danny
danny
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Došla. Fakta jsou neúprosná. Proto jsme tam, kde jsme.

heriot
heriot
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No, ono to není tak jednoduché. Nominálně jsou jistě Ti politici z “levicových” stran, nicméně tyto strany už jsou levicové pouze podle jména. Asi jako byla Sobotkova ČSSD u nás. V podstatě došlo k nepřátelskému převzetí těchto stran, zneužití značky a nasměrování politiky úplně jiným směrem než levicovým. Asi něco jako oplatky, piškoty a tatranky atd.… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Tento pravo – levý náhled z počátku 20. století už dávno neplatí. V současné době už asi neexistuje strana, o níž by se dalo říct, že je vysloveně napravo či nalevo. Jednání a politika každé strany si ze všech směrů vybírá to, co právě potřebuje. Proto se z ODS, odpůrce EU, postupně stala napřed ODS mrtvým broukem,… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Počkejte a co ta SPD? Když vám přijdou taky TAK křiví, jako třeba pětikolka, tak proč využíváte jejich stránek ke sdělení svých názorů? Asi proto, že jinde to říci nemůžete. Že? Tady vám nikdo ban nedá.

reproduktor
reproduktor
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

No? Pochopil jsem, že volit není co a koho. V loni jsem byl ve volební komisi. Ve volební místnosti vše bez problemu i při sčítání hlasů. Pak jsem se po volbach dozvedel jaky čachry se děli před volbami. Pripomnelo mi to scénu z ceskych filmů z 1. republiky. Tak volit určitě nebudu a nad Českým národem jsem jiz zlomí… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

ODS stála za hovno od začátku

Ludvik
Ludvik
před 8 měsíci

Pro úplnost:
Mišustin (premiér RF) : Ruská ekonomika dosáhla pozitivních hodnot pro všechny klíčové ukazatele 
11/08/2023 – 11:36

“Podle předsedy vlády vzrostl ruský hrubý domácí produkt ve druhém čtvrtletí 2023 o 4,6%”.
https://rusnext.ru/news/16917430071094116

Co by za to “náš fialka” dal ?!

Rob
Rob
před 8 měsíci

Už aby to bylo…