Spectator: Putin si nevymýšlí, když obviňuje Západ z následování satanismu

Spectator je britský tradiční zdroj, že si cokoliv britštějšího lze sotva představit. Harryp tak objevil za mne skvělý článek, přesně vystihující moje pocity, když do mne minulý víkend naše/jejich ČT ládovala reportáže zdivočelých LGBT+ pridistů jak táhnou Prahou.

Lionel Shriver
Lionel Shriver

Originál naleznete zde

How the West plays up to Putin’s caricature

podle překladače

Jak Západ nahrává Putinově karikatuře

(pro Kosu našel a přeložil Harryp)

Ve vynikajícím článku v New York Times Roger Cohen vylíčil své zážitky z cestování po Rusku na celý měsíc a klobouk dolů před zkušeným novinářem, že riskoval sdílenou celu se „špionem“ Wall Street Journal Evanem Gershkovichem.

Cohen vysvětluje, že Vladimir Putin úspěšně prezentuje svou válku na Ukrajině ruskému lidu jako bitvu proti celému duchovně zkaženému Západu, který již není domovem bezohledného kapitalismu, ale „změn pohlaví, běsnění podivných královen, barbarských genderových debat a LGBTQ převzetí státu“. V tirádě loni v listopadu Putin kritizoval USA a „další nepřátelské cizí státy“ za „sobectví, povolnost, nemorálnost, popření ideálů vlastenectví“ a „zničení tradiční rodiny prostřednictvím podpory netradičních sexuálních vztahů“.

Musíte uznat, že má pravdu.

Většina lidí na naší straně znovu vztyčené železné opony samozřejmě odsuzuje ruské trestní stíhání homosexuálů, ale my jsme šli mnohem dál, než jen legalizovali vztahy mezi osobami stejného pohlaví, už dávno – tak daleko, že obyčejní gayové a lesby jsou dávno pasé. Je také velký rozdíl mezi pouhým povolením praktiky a jejím oslavováním nebo dokonce, ano, propagací, a v posledním desetiletí kulturní posedlost Západu sexuální Crayolou Západ to šíleně přehnal.

Do formulace „LGB“ jsme stále přidávali tolik písmen, že ve Scrabble byste získali 50 bonusových bodů se zlomkem dřívější těsnopisu. Jeden z pěti Gen Zers tvrdí, že postrádají rovnost. Celých 38 procent studentů na americké Brown University tvrdí, že si nejsou rovní, což je podíl, který se za deset let zdvojnásobil. Aberace je nová konformita.

„Pýcha“ se rozšířila z jednoho dne na celý měsíc, během kterého křiklavé duhy zdobí vše od firemních log po přechody pro chodce, v okázalém objetí všech sexuálních sklonů pod sluncem jiných než těch, které reprodukují tento druh .

Přesto není zřejmé, proč by něčí soukromá preference lepit cokoli a kdekoli měla být zdrojem hrdosti. Vidím, že jsem hrdý na dítě, ale je to standardní mužsko-ženské plození, které je v červnu výslovně vyloučeno z oslavování. Jo, nazval bych to anti-rodinné. Horší je, že v zajetí ideologie, která zavrhuje biologii, kastrujeme své vlastní děti. Jedna věc je dovolit odklon od norem, úplně jiná je opustit normy, učinit normální pouze abnormality nebo tvrdit, že nic takového jako norma neexistuje, dokonce ani ta, která nás všechny přivedla na svět.

Tato dementně neutrální morálka všeho možného sahá daleko za hranice sexu. Na obezitě není nic špatného; podporujeme „tělesnou pozitivitu“. Není nic špatného na tom, být narkomanem nebo alkoholikem, který má pouze „poruchu užívání návykových látek“, jako by méně odsuzující označení pomohlo 100 000 Američanů, kteří ročně umírají na předávkování fentanylem. Na tom být duševně nemocný není nic špatného; vychvalujeme „neurodiverzitu“. Na krádežích v obchodech není nic špatného, ​​protože kdyby ano, vznesli bychom obvinění za krádeže a rabování, které se ve městech jako Los Angeles a San Francisco natolik vymklo kontrole, že franšízy zavírají své kalifornské maloobchodní prodejny. Kdo jsou naši skuteční darebáci? Policie.

Nemyslete si, že Putin tyhle věci zbaští? Jsme myopicky posedlí rasou. Jsme myopicky posedlí slovy pro věci, takže finančníci namísto obav ze snížení amerického dluhu agenturou Fitch minulý týden radši úzkostlivě bojkotují výraz „černý trh“. Politiky, soudce, policejní komisaře, vojenské vůdce, členy správních rad a generální ředitele si vybíráme nikoli podle jejich kvalifikace pro danou práci, ale proto, že jsou černoši nebo latino, Asiaté, trans nebo ženy, díky čemuž je člověk další v řadě na to, aby se stal prezidentem. ze Spojených států, kdyby se úřadujícímu držiteli stalo něco neobvyklého, je zcela nekompetentní.

Američané jsou tak pohlceni „spravedlností“, že naší odpovědí na propad dosaženého vzdělání ve veřejných školách je zajistit, aby žádné děti neuměly číst, psát nebo počítat, a my řešíme tyto vedlejší nedostatky dokonale rovnocenných studentů tím, že již neprovádíme standardizované testy: problém vyřešen.

Nebráníme své hranice – z bezmoci, z nedbalosti, z paralyzující laskavosti nebo z cynické krátkozrakosti – a tak do našich zemí pouštíme víceméně kohokoli, kdo porušuje naše zákony, což viděno zpětně vyjadřuje do očí bijící nedostatek sebeúcty. Putin má také pravdu, že se zříkáme „ideálů vlastenectví“, protože jakákoli horlivost pro naši vlast není pouze odmítána, ale odsuzována jako zlovolná. Učíme naše děti, aby se styděly za své dědictví, a očišťujeme naše učební osnovy od klasiky naší kultury; myslíte si, že Putin odstraňuje Tolstého ze sylabu Moskevské státní univerzity?

Uchváceni naší vlastní spravedlivou rétorikou posedle prosazujeme kult změny klimatu, bez ohledu na skutečnost, že jiné země jako Rusko, Čína a Indie nemají v úmyslu přinášet drastické ekonomické oběti pro neprokázanou teorii založenou na nespolehlivých počítačových modelech, bez ohledu na to, zda naše oběti přinesou sebemenší změnu ve složitém, dynamickém systému, kterému nerozumíme ani jej nekontrolujeme, a bez ohledu na to, zda je energetický přechod požadovaný lidmi s fialovými vlasy lepícími se na asfalt vůbec technologicky proveditelný. Uděláme všechny naše věci a vozidla jako elektrické a naše neschopnost vyrábět elektřinu pro napájení těchto věcí a vozidel je mimochodem naprosto gigantická.

Vhoďte do této směsi toho, co z jakékoli vzdálenosti cokoliv, co vypadá docela přesvědčivě jako morální úpadek, skutečnost, že se zdá, že dva přední kandidáti na amerického prezidenta v roce 2024 navíc soutěží o to, který z nich je katastrofálnějším gerontem, který povede zemi.

Bez této kolektivní podívané na sebezničení, degeneraci a duchovní prázdnotu, kterou zinscenovali jeho nepřátelé, by Vladimír Vladimírovič, manipulativní oportunista, sotva přišel na něco jiného stejně špatného na Západě, kde bychom vypadali jako hulváti a satanisté, aby posílil své proválečné úsilí, i kdyby si měl něco vymýšlet. Ale nemusí zkoušet svou fantazii. Vše, co Putin potřebuje, aby varoval ruský lid před hrůzami západní dekadence, je poslušně vysvětleno v každém vydání našich celostátních novin.

**

Autor: Lionel Shriver je publicista v The Spectator a mimo jiné autor knihy We Need to Talk About Kevin. Zpracoval a okomentoval Ing. Petr Vlk a Harryp, zdroj v češtině Kosa zostra

***

Podepisuji každé slovo!!!! Nemám co bych dodal. Ano, přesně takhle to vidím také. Skvělá reflexe od Spectatora-852 největšího webu v Británii.

Kdypak jej asi zakáží? Kdyby tohle napsal v Česku Okamura, nejspíše by šel sedět. A Rakouš radostně a extaticky trdloval na pražském Prajdu…..

Jo a když je řeč o karikatuře, tak Harryp jednu připojil:

Homosexuální důstojníci US-army
4.2 19 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci
cablik
cablik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Průzkum: Většina Američanů hlavním médiím nevěří. Pokládá je za nepřátele svobody a normálního života. Cenzura, sousedské udavačské linky, Rada pro potlačení svobody slova. To jsou dnešní USA. Řídí je temné síly ze zákulisí
https://protiproud.info/politika/7388-pruzkum-vetsina-americanu-hlavnim-mediim-neveri-poklada-je-za-nepratele-svobody-a-normalniho-zivota-cenzura-sousedske-udavacske-linky-rada-pro-potlaceni-svobody-slova-to-jsou-dnesni-usa-ridi-je-temne-sily-ze-zakulisi.htm

cablik
cablik
před 8 měsíci

President Putin má naprostou pravdu protože to zažíváme na vlastní kůži co se nám snaží vnucovat ti co vládnou. V Anglii prohlásili o nadřazenosti černochů tak kdy si budeme muset našít na šaty bílé kolečko.

danny
danny
před 8 měsíci

V.V. Putin ne ní ani diktátor, ani manipulativní oportunista jak se ho snaží vykreslit západní politici a mainstreamová média. Je řádně zvoleným prezidentem ve všelidovém hlasování. Aktuálně se jeho podpora pohybuje mezi 75 % – 86 % obyvatel. To uznávají i západní politici a média. Takovou podporu měl i před válkou na Ukrajině. V Rusku nejsou homosexuálové… Číst vice »