Svět ruskýma očima 722

AfD rychle roste popularita *** Na konferenci do Džiddy zapomněli pozvat ruskou delegaci *** Mexiko je svobodná, nezávislá a suverénní země. Nepřijímá od nikoho žádné příkazy

Osud si hraje se zelenými a oni hrají na potrubí

Dmitrij Sedov

1. srpna 2023

Snahy německých Zelených zvýšit si popularitu cestou populismu vedou k pro ně nečekaným zvratům politické situace. Před několika lety se této straně podařilo vyděsit řadové voliče temnými důsledky ekologické politiky ve světě a silně upevnit své postavení ve vládní koalici SRN. V parlamentních volbách v roce 2021 získali zelení 16,8 % hlasů a dokázali vytvořit podmínky pro sestavení nové vládní koalice spolu se sociální demokracií. Byl to jejich historický úspěch. Vypadalo to, že vědě blízké fantazie vůdců této strany o „nové ekologii“ byly voliči podpořeny. Ovšem novoty zelených se netýkaly jen ekologie. Mysleli si, že jsou vůdci světového dění a začali zasahovat do všeho v zahraniční politice i do usměrňování migrace.

Nová spolková vláda se pod vlivem zelených zavázala zvýšit státní investice do zelených technologií a do digitalizace a vydávat hodně prostředků na armádu a zahraniční politiku, zjednodušit získání dvojího občanství a povolení k pobytu. Jejich prioritami v zahraniční politice je koordinace záležitostí v rámci EU a transatlantická spolupráce. Ve věci Ruska Berlín oznámil snahu zasahovat do vnitřních ruských záležitostí, vynucovat dodržování lidských práv a podporovat občanskou společnost a regulovat politiku Ruska k Ukrajině. Má se uvažovat o bezvízovém režimu pro občany mladší než 25 let a o rozšíření možnosti studovat a pracovat v Německu.

Strana obsadila dvě klíčová ministerstva – ministerstvo energetiky, klimatu a ekonomiky, ministrem je Robert Habeck, a ministerstvo zahraničí ministryní Annalenou Baerbockovou, která přiznala, že v době studia si na živobytí přivydělávala jako placená sexuální pracovnice.

Velmi brzo se ukázalo, že program, který Zelení zveřejnili, směřuje k napodobování globalistických fantazií Schwaba a jiných ničitelů života lidstva. Jejich hlavními tezemi je to, aby se z života Evropy vykořenil průmyslový sektor, spolu s nezelenou energetikou a aby se poskytly maximální možnosti v usazování zahraničních migrantů v Evropě. Rusko má být postihováno jako nepřítel politiky lidských práv. Tito lidé ve svých zelenými mantrami postižených mozcích mají úchylku ve vědomí a věří, že na Ukrajině se bojuje proti nástupu imperiálního Ruska. Přitom je tam pokus o revanš evropského nacismu, podníceného světovými finančními velkoobchodníky, stejně jako předešlý nacismus před sto lety.

Omámení z úspěchu po vítězství ve volbách uvolnilo Zeleným ruce a začali realizovat své ekologické výmysly. Avšak po dvou letech experimentů začala popularita strany klesat a dnes ji prudce předstihuje Alternativa pro Německo, která se vrací do vedoucího postavení.

Podle německých médií to způsobily plány Zelených zakázat používání fosilních paliv, především plynu a mazutu k vytápění domů. Podle připraveného zákona ministerstva hospodářství nebude možno od příštího roku takové vytápěcí systémy zavádět v nově budovaných domech. Tam, kde jsou již používány, je bude možno dále používat, avšak nanejvýš 20 let od data jejich zavedení.

V Německu vytápí plynem kolem poloviny domácností a čtvrtina mazutem. Takže nový zákon, bude-li přijat, zasáhne skoro každého. Budou se muset měnit systémy topení, například za tepelná čerpadla. Nebo si honem letos koupit kotel a používat jej ještě dvacet let. Sháňka na trhu s vytápěcími systémy na plyn a mazut už nastala. Podle průzkumu agentury Civey se dívá přes 60 % obyvatel Německa na zákaz používání plynu a topných olejů negativně. Přitom se nový zákon dotkne především majetkově nejníže postavených vrstev obyvatel, kteří si nové zařízení nebudou moci zajistit. Podle sociálního svazu Německa bude zákaz plynových a olejových kotlů opravdovým finančním harakiri.

Od té doby popularita Alternativy pro Německo, žádající obnovení obchodních a hospodářských vztahů s Ruskem stoupla na 22 %, nejvyšší za celou historii této strany.

Kdyby parlamentní volby proběhly příští neděli, dostala by Alternativa pro Německo 22 % hlasů a byla by tak na druhém místě. Přeměnila by se tak ze strany protestů na systémovou stranu s vlastním programem a voličstvem, uvažuje moderátor druhé německé TV stanice Markus Lantz. Řekl: „Co když jsou její voliči skutečně pro program strany Alternativa pro Německo a říkají: ‘Ano, právě takovou politiku potřebujeme. Je to právě ten program, který podepisuji.’ To znamená program proti válce na Ukrajině, proti politice USA, program na podporu Ruska proti globalizaci a proti migraci.“

Ve východním Německu už Alternativa pro Německo dosahuje celkem hmatatelná volební vítězství. V jednom okrese Durynska již zvítězil člen této strany a je prvním jejím čelným představitelem v německém městě.

I přes neúspěchy ve své politice se zelení pokoušejí hledat viníky mimo. Baerbocková tvrdí, že pokles popularity strany spočívá v diskusi ve vládě, a ne v poklesu životní úrovně lidí. Avšak v německém zákulisí už nějaké neznámé síly vycítily přicházející nebezpečí a začaly brzdit. Například v dodávkách zbraní Kyjevu. Berlín mu opakovaně sdělil, že nedodá letecké řízené střely Taurus s doletem až 500 km. Oznámil to ministr obrany Pistorius (strana SPD). V Bundeswehru předpokládají varování ministerstva obrany RF o možnosti odvetných úderů na vojenské objekty v zemi původu zbraní.

Jde zde jen o ojedinělé následky politiky Zelených. Nejvážnější následky se nad nimi vznášejí v široké frontě a ukáží se až ukrajinské vojenské síly v průběhu speciální vojenské operace předají postavení svých vojenských sil. Dojde k tomu, že budou muset přenechat páky řízení země rozhořčeným politikům Alternativy pro Německo.

Převzato z Fondsk.ru

***

Stále více zemí se připojuje k bojkotu „mírových jednání“ bez Ruska v Džiddě

1. srpna 2023

Protiruská koalice a její chráněnci z Ukrajiny umí vytvořit nápadný geopolitický titulek bez reálného obsahu. Právě taková budou nesmyslná jednání „sama pro sebe“ v Džiddě v Saúdské Arábii, inspirovaná Západem pod maskou iniciativy velkého počtu zemí. Jiskrou demonstrativně prázdných jednání se měla stát přítomnost mnoha států, ale bez ruské delegace, ač název fóra vyhlašuje za úkol řešení konfliktu mezi Kyjevem a Moskvou.

Jenže zapomněli pozvat ruskou delegaci. Ušlechtilý cíl ihned vzbudil pozornost, ale některé země, které zjistily, že jedna ze stran konfliktu se na příkaz Západu nezúčastní, se začaly z účasti odhlašovat. Zvláštní je přitom, že saúdská královská rodina je považována za partnera Moskvy.

Jako první se odhlásilo Mexiko, které zpočátku fórum vítalo. Brzy a rychle prokouklo západní past a myšlenku jednat bez Ruské federace nepřijalo. Po ohlášení demarše se zástupce Mexika a další země začaly odhlašovat z účasti z různých důvodů. Nyní je známo, že si další země globálního jihu rozmyslela účast na uvedené politické frašce.

Podle místního tisku trvá brazilská vláda na tom, aby jednání o urovnání konfliktu na Ukrajině byla výlučně s přítomností ruské strany. Asistent brazilského prezidenta Amorima uvedl, že účast nebyla přijata, a to ani pro formu videokonference, protože na zasedání musí být přítomni nevyhnutelně Rusové a Číňané.

Asistent Luly da Silvy přímo říká, že ještě na předchozím setkání v Kodani bylo pevně řečeno, že není možné, aby jednali sami se sebou a do jednání musí být zapojeno Rusko. Požadavek je neodvolatelný.

Případ se mění v lavinu. Podobně zareagovala Indie. Ta pro objektivitu doporučila doplnit jednání o ruskou delegaci, přičemž na tom bude záviset i její účast na předmětné konferenci. Jinak dojde k bojkotu tak nazvaných mírových jednání.

Převzato z Topcor.ru

***

Mexiko otřásá Spojenými státy, když hraje na jejich vnitřní rozpory

Ljubov Stěpušova

4. srpna 2023

Prezident Mexika aktivně a chytře otřásá s vnitropolitickou situací v USA. López Obrador vždycky sleduje zájmy Mexičanů.

Guvernér Texasu Abbott je ve sporu s Washingtonem kvůli migrační politice na hranicích s Mexikem. Republikán Abbott je kategoricky proti nekontrolovanému přílivu španělsky mluvících migrantů, kteří již v jeho státě představují většinu.

Guvernér se nedávno rozhodl vybudovat 350 metrů dlouhou linii oranžových bójí uprostřed hraniční řeky Rio Grande, které vyznačují hranici mezi oběma zeměmi. Na sociálních sítích je popsáno, jak federální pohraničníci bóje snímají a místní národní garda je opět instaluje. Jde o důležitý konflikt mezi americkými federalisty a státem.

Mexiko podporuje – Mexiko protestovalo proti falešné hranici a poslalo do Washingtonu diplomatickou nótu. Po deseti dnech podala federální vláda USA žalobu na Texas z důvodu, že situace mohla ohrozit diplomatické vztahy mezi oběma zeměmi.

Situace je složitější od okamžiku, kdy se dva migranti v řece utopili, když se zapletli do sítí vyznačujících hranici. Olej do ohně ještě přilil mexický prezident Obrador, který označil akce texaských úřadů za nehumánní a vyzval všechny Mexičany v USA, aby hromadně hlasovali proti politikům bojujícím s nelegály, a to jsou republikáni.

Obrador již dříve vyvolal pozdvižení, když obvinil republikány USA ze snahy iniciovat intervenci v Mexiku ohledně boje s obchodem s drogami.

Mexiko není Bidenova kolonie

Mexický vůdce nepodporuje Bidena vždy.

López Obrador:

  • ignoroval summit Amerik organizovaný Bidenem a předložil námitky proti sankcím na Venezuelu a na Kubu;
  • odmítl se účastnit konference o Ukrajině v Saúdské Arábii s tím, že bez účasti Ruska je k ničemu;
  • americkým válečným letadlům zakázal létat nad územím Mexika, když bylo zjištěno špehování ministra obrany země;
  • zakázal dovoz modifikované kukuřice z USA.

Poslední krok je katastrofální pro americké farmáře, neboť 90 % jimi vypěstované kukuřice je geneticky modifikováno a Mexiko je na druhém místě v odběru kukuřice, hned po Číně. Obrador není vystrašen tím, že by mohlo dojít k uvalení sankcí na mexické zboží.

Když se prezident vyjadřoval k domácí volební reformě, tak řekl, že nedovolí Washingtonu, aby v Mexiku dělal politiku, jakou dělal v Peru, „kde je velvyslanec USA poradcem záškodníků pošlapávajících v této zemi svobodu a demokracii“.

Prezident Obrador na konferenci dne 9. března ujistil, že „Mexiko není protektorátem USA, ani jejich kolonií“. Řekl: „Mexiko je svobodná, nezávislá, svéprávná země. Příkazy od nikoho nepřijímáme.“

López Obrador je vždy na straně Mexičanů

Mexický vůdce aktivně hýbe vnitřní situací v USA, buď na straně demokratů, nebo republikánů. Přitom jedná o hodně účinněji než Hugo Chávez, který neuměl lavírovat. Oslabená Amerika bude Mexiku užitečná. Stejně jako v celém světě i zde bude méně zasahovat do domácích záležitostí druhé země.

López Obrador ve skutečnosti nikoho z mocných nepodporuje, pevně se drží zájmů Mexičanů. Pro něho není problém vyzvat své spoluobčany v USA, komu mají dát své hlasy. Přitom si připomeňme, jak Rusko „ochraňuje“ práva Rusů v post-sovětském prostoru, když přihlíží k tomu, co řeknou v Berlíně a v Paříži.

Převzato z Pravda.ru

*

Zdroj: Outsidermedia, překlad: Zajoch

3 4 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

To je moc dobře že toho mají v Německu dost a přestanou podporovat zelené fanatiky to je dobrá zpráva i pro nás. Jo jednání o nás bez nás je jim podobné Češi to poznali na vlastní kůži. Je dobře že je normální svět proti tomu.

Praded
Praded
před 8 měsíci

Je tomu víc jak 60 let, kdy jsem shlédl v ČSR film Mokrá záda, pojednávající o situaci na hranici Rio Grande. Střílely tam po lidech, jak po zajících.

danny
danny
před 8 měsíci

Německou zahraniční politiku řídí fuchtle a je to i vidět kamkoliv přijde. Spolu s kolegou Habeckem oni řídí Německo. Oni rozhodují, jakým směrem se tato země bude ubírat. Zcela zastínili i úřad kancléře. Scholz je už ani ne tak směšná, jako spíš politování hodná figurka. Ke slovu se dostane až když to Zelení dovolí.… Číst vice »