Ukrajina zásahem ruského tankeru zavařila svému hlavnímu patronovi

Ukrajina zásahem ruského tankeru zavařila svému hlavnímu patronovi. Šéf SBU Vasyl Maljuk přiznal, že útok na tanker byl společnou “operací” SBU a ukrajinského námořnictva a USSU. Kyjevské výhrůžky ruskému vývozu z černomořských přístavů jistě najdou odezvu na “mírových jednáních” v Saúdské Arábii

Úder ukrajinského námořního dronu na tanker “Sig” v Kerčském průlivu je hřebíčkem do rakve našich ruských domácích “zastánců míru” a dalších smluv.

Ano, samozřejmě bylo štěstí, že tanker byl prázdný, pravděpodobně na cestě do některého z přístavů k nakládce. Ještě větší štěstí, a to přímo skvělé, bylo, že nedošlo k žádným lidským obětem a plavidlo zůstalo na hladině. Všechno ostatní je “léčitelné“. Na rozdíl od kyjevské tvrdohlavosti a tupohlavosti.

Šéf SBU Vasyl Maljuk přiznal, že úder na tanker byl společnou “operací” SBU a ukrajinského námořnictva.

– Jakákoli “bavovna” (1) odehrávající se s loděmi Ruské federace nebo na krymském mostě je naprosto logickým a účinným krokem vůči nepříteli. Navíc – takovéto speciální operace jsou prováděny v teritoriálních vodách Ukrajiny a jsou zcela legální,” řekl a oznámil pokračování útoků.

Téměř současně Ukrajina oficiálně oznámila “vojenskou hrozbu” lodní dopravě v ruských černomořských přístavech” a jmenovala tyto přístavy – Anapa, Novorossijsk, Gelendžik, Tuapse, Soči a Taman.

Vezmeme-li v úvahu, že právě přes ně jde hlavní část ruského vývozu potravin, včetně obilí směřujícího do rozvojových zemí Asie a “globálního Jihu”, je téměř nemožné neuznat výlučnost úderu, který byl veden s cílem “zabít” pověst Ukrajiny mezi těmito zeměmi, jejichž zástupci se účastní zahájených jednání v Saúdské Arábii ve městě Džidda. Kyjev se sice ohání humanitou a eliminací potravinové hrozby, ale ve skutečnosti dělá vše pro to, aby tato humanita neprorazila do reálných inkarnací.

Otevřená válka proti civilnímu nákladnímu loďstvu, kterou Ukrajina vyhlásila, je zaměřena nejen na ruská plavidla, ale i na lodě pod jakoukoli vlajkou, které plují do ruských přístavů nebo je opouštějí. To znamená, že by mohl být zasažen například tanker převážející kazašskou ropu, protože hlavním přístavem pro její přepravu je tentýž Novorossijsk.

Za zmínku stojí zejména to, že kyjevští námořní velitelé naškodili především jejich hlavnímu patronu – Josephu Bidenovi, který stále ještě prozatím zaujímá místo v Bílém domě ve Washingtonu. Pro amerického prezidenta není zdražení ropy, které se již nyní vysoce cituje, mírně řečeno příjemným momentem. Biden potřebuje pokles cen energií, aby jej mohl před americkými voliči vyložit jako jeden z argumentů pro úspěch svého prezidentství. A úder na tanker, byť ruský, takové vyhlídky přinejmenším v krátkodobém horizontu ukončí. Spíše způsobí nový prudký nárůst cen ropy.

I když se distancujeme od morální stránky jednání Kyjeva, a to je nutné, protože Ukrajina (ta současná) a některé morální hodnoty, lidské kladné vlastnosti, normy obecně přijímaného chování atd. jsou “dvě věci neslučitelné” – (jako genialita a darebáctví, jak napsal velký klasik), těžko by se Zelenskému a jeho týmu daly navrhnout sebevražednější kroky než ty, kterých se nyní dopouštějí na popud britských tajných služeb, které Kyjevu poskytly komplekty k montáži namořních kamikadze dronů.

Zelenskij tak sám škrtá jakékoli výzvy k míru i za jeho podmínek, na které by Moskva v žádném případě nepřistoupila. S každým takovým krokem ukrajinské vlády se však vyhlídky na jakoukoli mírovou dohodu stávají stále více mizivými. Protože hnida bude škodit ještě nějakou dobu po své smrti, stejně jako může slepice s uříznutou hlavou ještě pár minut běhat po dvoře. Proto žádný kompromis, žádné slitování. Až do úplné a bezpodmínečné kapitulace.

Bezprecedentní “úspěch” Kyjeva, který staví tučný kříž na snahu Ukrajiny vybudovat si image bezbranné oběti před těmi, kdo budou poslouchat vlhké fantazie “od Zelenského” ze Saúdské Arábie. Jen tak dál.

**

Autor: Alexandr Grišin, zdroj: Komsomolskaja Pravda, překlad Pokec24

 

(1) Bavovna

Situace se datuje do konce roku 2010. Tehdy Kreml konečně utáhl šrouby a nařídil všem ruským médiím, aby jakékoli výbuchy (především výbuchy plynu) nazývaly oficiálně tleskáním (хлопками). Pokud novináři tento příkaz porušili, pak jejich médiím hrozila obrovská pokuta.

Jak se liší „bavlna“ (хлопок) od výbuchu (tlesknout, prásknout -“хлопнуть”) – ano, vlastně nijak. Toto je typický příklad, jak by řekl klasik, dvoumyslnosti.

Nějaký čas po zahájení ruské operace na Ukrajině se na území samotné Ruské federace začaly se  objevovat výbuchy a požáry. Všechno to začalo v oblasti Belgorod. Na výbuchy a kouř si stěžovali obyvatelé krajského centra i okresních měst. Místní úřady, zřejmě na pokyn Kremlu, nepodaly spolehlivé vysvětlení výbuchů a požárů. A propagandisté podle starého zvyku začali mluvit o „tleskách“.

A někteří z ukrajinských uživatelů se rozhodli zahrát slovní hříčku. Takže ‒ Co je to Bavovna War? Ukrajinci hráli na homonymii slov “хлопОк” и “хлОпок” (rostlina velmi oblíbená v textilním průmyslu). V ukrajinštině se tato rostlina nazývá „bavovna“ (бавовна).

 

3.8 4 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 9 měsíci

Věřím že si svoje lodě dokáže Rusko ubránit tak budou muset použít konvoje s ochranou válečných lodí. Bandera dělá vše pro to aby válka neskončila a sní i nacistický režim.

kolokol
kolokol
před 9 měsíci

To zřejmě nebude jen důsledek tupohlavosti ukrajinského velení. V sázce je totiž příliš mnoho. Pro hráče i “náhodné” přihlížející.

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Myslím, že tyhle skopičiny v Moskvě vyhodnotí tak, že Ukrajina jako stát ještě není zralá mít přístup k moři. Ke zbožnému přání obyvatel Oděsy je zas o kus blíže.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

V Oděse žijí ponejvíce Rusové.

jbskalensky
jbskalensky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Pravděpodobně nikoliv “ještě není zralá”, ale už vůbec a nikdy zralá nebude. Tak, jak ukrajinští tupouni pokračují v námořním teroru, jen utvrzují mínění o úplném zamezení přístupu k moři. A to nejen na ruské straně. Útočit trhavinami na civilní lodě, a myslet si že je pochválí, mohou jen idioti. Kdo chce kam…..

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

A uvidíte co se takových idiotů najde.