Celý civilizovaný svět v šoku! Parlament NATO freneticky skandoval, když Zelenskyj a Trudeau vzdávali hold členovi SS, který se v roce 1943 prokazatelně účastnil na vyvražďování Poláků, Rusů a Židů v koncentračním táboře! O rok později se účastnil i vyvražďování Slováků!

Nejvyšší židovské organizace Kanady, –  B’nai Brith Canada, a – Friends of Simon Wiesenthal Center, včera zuřily jako pominuté! Kanadský parlament v pátek za účasti prezidenta Ukrajiny Zelenského, jeho manželky, a premiéra Kanady Justina Trudeau freneticky aplaudoval, a vzdával čest 98-letému příslušníkovi XIV. ukrajinské divize SS Galizien, Jaroslavu Hunkovi, za jeho celoživotní přínos k vyvražďování Rusů, a dalších nacistům nepohodlných etnik.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
(Foto – SS-Mann Jaroslav Hunka v pátek gestem kyne Zelenskému v Parlamentu Kanady, po té, co byl vyznamenán, a dočkal se frenetického potlesku za svůj podíl na vyvražďování Rusů, Poláků, Slováků a Židů ze druhé světové války!)

Nejvyšší židovské organizace Kanady, –  B’nai Brith Canada, a – Friends of Simon Wiesenthal Center, včera zuřily jako pominuté! Kanadský parlament v pátek za účasti prezidenta Ukrajiny Zelenského, jeho manželky, a premiéra Kanady Justina Trudeau freneticky aplaudoval, a vzdával čest 98-letému příslušníkovi XIV. ukrajinské divize SS Galizien, Jaroslavu Hunkovi, za jeho celoživotní přínos k vyvražďování Rusů, a dalších nacistům nepohodlných etnik.

Nikomu přitom nejen nevadilo, že příslušnost k jednotkám SS je automaticky podle rozsudků norimberského tribunálu trestným činem,  stejně jako jejich oslava, ale v případě Jaroslava Hunky, nikomu ani nevadilo, že se jedná o aktivního nacistu, který veřejně vzpomíná na sociálních sítích na Adolfa Hitlera slovy, nový „osvoboditel“ ukrajinského lidu, který ho inspiroval, aby dobrovolně vstoupil do SS, a který se dokonce pochlubil fotkami z roku 1943, které prokazují, že se nacházel v koncentračním táboře na území Polska, právě v době, kdy byli všichni vězni tohoto lágru Rusové, Sověti, Poláci a Židé, hromadně vyvražděni!!

Po včerejšku je tak jasné, že nacismus není na Ukrajině excesem, (podrobně v MAP 1731 zde),  ale státní politikou!!! 

Na první archivní fotografii vidíte SS-Manna Jaroslava Hunku, (třetí zleva), v prosinci 1943 v Mnichově u SS -Artillerie Ausbildungs und Ersatz Regiment, který sloužil výhradně ke zdokonalovacímu výcviku vybraných příslušníků SS! (Zdroj fotografie.)

Na druhé archivní fotografii z léta 1943 vidíte SS-mana Jaroslava Hunku, (uprostřed), ve výcvikovém táboře v Polsku známém jako SS-Truppenübungsplatz Heidelager! Výcvikový polygon SS Heidelager sloužil výhradně k výcviku německých, estonských a ukrajinských jednotek SS. Součástí polygonu SS Heidelager byly malé koncentrační a zajatecké tábory pro Poláky a Sověty, Szebnie a Pustków, a malá židovská ghetta. Vězni těchto zařízení byli používáni k otrocké práci na zajišťování ubytování, stravování a výcviku jednotek SS na polygonu.

Zajatci a Židi, kteří ztratili v důsledku podvýživy a nelidských podmínek schopnost tvrdě pracovat byli v lesech na Polygonu hromadně stříleni a zahrabáváni. Od léta do podzimu 1943, kdy byl Hunka na Polygonu, navíc probíhala likvidace okolních židovských ghett. Staří, nemocní a děti byli postříleni, zbytek byl odeslán ke zplynování! Celkem bylo na cvičišti Heidelager zlikvidováno několik desítek tisíc Židů, Sovětů a Poláků!

Podle polských historiků byli od srpna 1943 k těmto popravám Židů i Poláků i Sovětů speciálně přiváženi příslušníci XIV. divize SS Galizien – aby se pocvičili ve střelbě! (Zdroj fotografie.)

V táboře Heidelager musely vězněné ženy pracovat na zajištění chodu tzv. “vojenského městečka”, kde celý rok 1943 probíhal výcvik XIV. divize SS. Divizi v té době osobně navštívil Heinrich Himmler. Celá XIV. divize SS Galizien byla v létě 1944 rozprášena Sověty v bitvě u města Brody. Zbytek divize, včetně Jaroslava Hunky uprchnul na Slovensko, kde se aktivně zapojil do vyvražďování Slováků a vypalování jejich vesnic při tzv. protipartyzánském boji. Ze Slovenska před koncem války utekli do Rakouska, kde se těsně před kapitulací Říše sami přejmenovali na 1. ukrajinskou divizi, a vzdali se Britům, a tvrdili, že jsou bojovníci proti komunismu. Pobyt Jaroslava Hunky v létě ve vojenském městečku Heidelager ho jednoznačně usvědčuje, že minimálně věděl, že příslušníci XIV. divize SS Galizien se tou dobou aktivně podíleli na masových popravách Židů, Poláků a sovětských zajatců. A že celý výcvik, ubytování, stravování, praní a hygiena divize byla v Heidelager zajišťována otrockou prací vězňů koncentračních táborů, kteří byli po vyždímání ze všech sil, hromadně popravováni!

Gesta Zelenského a Trudeau, když v pátek zdravili vyznamenaného nacistického vraha Jaroslava Hunku, nenechávají nikoho na pochybách, co jsou oba zač! Putin tak bude mít další záminku, pro denacifikaci Ukrajiny, a Rusové mu budou věřit ještě víc! Tupost současných západních politiků je opravdu nebetyčná!

*

Je pondělí 25. září, 04.08. Poslední pořad, ve kterém jsem hostoval u pana Hájka, z 19. září najdete zde. Naše analýzy čte odhadem nejméně 10 tisíc lidí denně. Kdyby každý z nich přispěl desetikorunou měsíčně, nebyly by starosti. Protože tomu tak není, o to víc děkuji od srdce těm čtenářům, kdo nás i v dnešní těžké době podporují, aby naše analýzy mohly i nadále pokračovat!

Mail na mne kpv0249@gmail.com .

Kdo naše analýzy publikuje, prosím, ať uvede jejich zdroj a nemění jejich obsah!

**

Michael Svatoš, zdroj: MaP 1791

 

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
44 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vlastimil
Vlastimil
před 7 měsíci

Vůbec mě to nepřekvapuje. Anglosasové se znovu odkopali. Prostě tah s Hitlerem jim nevyšel, tak co kdyby jim to vyšlo teď.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

Tak jak se dnes omlouvají ,,neznalí” kanadští politici, tak i já se omlouvám panu Svatošovi , že jsem mu nemohl prostě uvěřit. Nelze se v tomto případě vymlouvat na neznalost ale je třeba v ovacích pro fašouna hledat opravdu zlý protiruský úmysl. Omluva i diskutujícím!

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kdyby si toho extempore nikdo na světě nevšimnul, nemlouvali by se. Samozřejmě věděli od začátku, že ten člověk byl esesák. Kanada byla pro ukrajinské esesáky a banderovce zamí zaslíbenou stejně jako Argentina pro ustašovce.

Hokarc
Hokarc
před 7 měsíci

Nemusím moc fantazírovat a na tom barevném snímku vidím Fialu, Černochovou, Lipavského, Pekarovou a vzadu v bílém, je patrně Langšádlová.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

O Trudeaovi jsem slyšel ošklivé řeči, ale teď potvrdil, že je negramot a úplný magor. Seznam.cz se jako obyvkle mýlí. UPA skutečně bojovala proti Němcům, ona bojoval proti všem, ale proti Němcům bojovala jen část roku 1943. Členové SS Galizien nikdy nebojovali proti Němcům, byli totiž součástí ozbrojených sil Německa. A hlavně… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A kde se odehrála ta bitva UPA proti Němcům?

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Nebyla to bitva, byly to střety jednotlivců či skupin proti jednotlivým Němcům či menším jednotkám. Na jaře a v létě 1943 např. v rovenské či ternopolské oblasti. Dokonce banderovci vyhlásili svojí republiku. Ten Český Malín vypálili Němci (speciální vyhlazovací jednotky SS doplněné příslušníky policie či wehrmachtu), důkazem jsou výpovědi těch několika lidí, co přežili. Vypověděli, že ti vojáci… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ve věci bojů UPA s Němci se mýlíte. Střet, nikoliv však vojenský byl v Rivne v roce 1941, kdy Melnik vyhlásil Ukrajinský stát. Bandera o 14 dní později ve Lvově, zase vyhlásil, pro změnu Ukrajinský stát. Nějak se klucí nedomluvili kdo tomu bude velet a tak jim Dolfi dal přes držku oběma. Ano rozhořčení bylo veliké.… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

Украинский фронт – ДНО канадского парламента. ВСУ не могут. 25 сентября 2023https://rutube.ru/video/740f758f0d64f97412e038c058e983e7/

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Канада аплодирует фашисту с Украины | Ветерану СС устроили овацию | Кто такой Ярослав Гунька?
https://www.youtube.com/watch?v=49pKW-eEn_Y

“Co na tom, že je to zkurvysyn, ale je to náš zkurvysyn…”