Dobrý nápad Miroslava Kalouska

Miroslav Kalousek se pokusil bagatelizovat nespokojenost velké většiny občanů s vládou navzdory jasným výsledkům průzkumů veřejného mínění. Dopustil se hrubé nekorektnosti naznačením, že nespokojení byli 16. 9. na Václaváku všichni, a tedy je jich vlastně málo. Napsal na Twitter: „Jsem si jist, že kdyby bylo potřeba jít demonstrovat proti Rajchlům, Babišům a Okamurům, jde nás desetkrát víc…“

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Kalousek zase lže, není totiž blb, aby si opravdu mohl myslet, že desetkrát více lidí by bylo motivováno vystupovat proti opozici, a tak podporovat vládu.

Napsal: „…kdyby bolo potřeba…“, tedy naznačil, že to potřeba není, neboť opozice je zřejmě bezvýznamná. Ani to si ve skutečnosti jistě nemyslí. Jen ať to s tou demonstrací zkusí, ať vidíme, jak málo lidí je ještě podporuje. Ne, to si netroufnou, byli by navíc ještě směšní. Ostatně pan premiér byl opakovaně na veřejných místech vypískán. To nesvědčí o velké podpoře vlády.

Největším nepřítelem současné vlády je vláda sama kvůli své protilidové politice. Pokud by byla vláda občanům prospěšná, žádná opozice by si proti ní ani neškrtla. Ale protože vláda škodí lidem, dává opozici příležitost a je povinností opozice ji využít ve prospěch občanů.

Současná vláda je tak strašně nepopulární, že by si její dvouprocentní podporovatelé ve své většině rozhodně rozmysleli jít ji podporovat v obavě, že je tam někdo uvidí. Demonstrace proti opozici je demonstrace pro vládu, jakkoli Kalousek tvrdí, že by demonstranti přišli hájit vládou deklarované hodnoty, ačkoli je vláda „v lecčems štve“. Podle Kalouska ovšem vláda „představuje garanci demokratické správy země s prozápadní orientací“. Nemyslím, že k „demokratické správě“ patří zavádění cenzury, výroba politických vězňů zkorumpovanými soudy, nebo protilidová hospodářská politika.

Vláda jistě prozápadní je. Problém je v tom, že ze Západu přicházejí nepěkné věci: Green Deal hrubě poškozující hospodářství a tím sociální podmínky lidí, podpora masové imigrace osob, které se rozhodně nemíní integrovat, bizarní LGBT ideologie a postupná degradace společnosti a v poslední době velmi nebezpečná militarizace snažící se nás přesvědčit, že Rusové chtějí větší území a ukrást nám suroviny, jichž mají nedostatek. K Západu máme sice tradičně kulturně blízko, ale to se týká umění a způsobu života. Nemáme nic společného s dobýváním kolonií, vedením válek, vražděním a loupením, tak jako Západ. Z našeho území nevzešlo ani Napoleónovo tažení na Rusko, ani hitlerovské Drang nach Osten a přibližování raket středního a dlouhého doletu k hranicím Ruska není českou iniciativou, i když je podporuje současná prozápadní protičeská vláda ČR. Nepotřebujeme táhnout na východ tak jako půl Evropy po boku Hitlera. V úzkých je Západ a není v našem zájmu sdílet jeho křeče. Nechceme se stát bojištěm pro cizí zájmy jako Ukrajina.

Psát o hypotetických úspěšných protiopozičních demonstracích je vrcholem argumentačního zoufalství. To, co činí Fialova vláda, mohou chválit jen darebáci nebo hodně médii dezinformovaní hlupáci. Do které z obou kategorií patří Kalousek, o tom netřeba pochybovat.

Podle očekávání ještě hloupější argumentaci zvolila Markéta Pekarová Adamová: „Na dnech Varšavské smlouvy na Václavském náměstí bylo o cca 90 tisíc méně lidí než na Dnech NATO. Myslím, že to vypovídá o tom, na jaké straně česká společnost stojí…“ Na Dny NATO rozhodně lidé ve své většině nepřišli proto, že chtějí válku a následovat osud Ukrajiny, ale proto, že si rádi prohlížejí zblízka vojenskou techniku, tak jak to dělali vždy a všude. Na Václavské náměstí nepřišli vzpomínat na Varšavskou smlouvu nebo vyjadřovat podporu Rusku. Nepřišli ani kvůli Rajchlovi (to si snad ani on nemyslí), přišli demonstrovat svůj odpor proti asociální vládě.

Od vládních činitelů rozhodně není chytré občany ještě urážet, když jim berou budoucnost, ožebračují je a ponižují.

3.7 21 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 7 měsíci

INVITA INVIDIA – NĚKOLIKANÁSOBNĚ
https://pravyprostor.net/?p=166107

DEZINFORMAČNÍ KVAZIMÉDIUM ČESKÁ TELEVIZE OPĚT NEZKLAMALO
https://pravyprostor.net/?p=166104

vaclav
vaclav
před 7 měsíci

Víte, co jsme to za stát, který po r. 1989 vlastně zařízl učňovské školství a ještě se tím chlubil. Dnes ti poslební už umírají a řemeslníci jsou opravu základem státu, ti ostatní na I na tomot základu parazitují, I stavby se musejí zakladat od základu . A ne od střechy

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Doba si žádá mladé jůtubery, blogery a influencery. Ti to tady dneska “zachrání a vybudují”. Onehdy mluvil v Radiožurnálu nějaký odborník z MŠM, který hlásal teorii, že učňovské školství v oboru prodavač / prodavačka jakéhokoliv zboží je nepotřebné, protože lidi nakupují přes internet. No, a rozradostněni tímto pokrokářem si pak jděte koupit do masny kus salámu… Číst vice »

cablik
cablik
před 7 měsíci

A to se budou divit co je doma naštvaných lidí co toho všeho mají dost zatím to jsou jen kapky ale bude déšť. Jen by to chtělo volit jeden subjekt vše by šlo kdyby se chtělo. Komentovat Kraďouska nemá cenu každý ví co je zač.

Hokarc
Hokarc
před 7 měsíci

Náš nepřítel nesedí v Kremlu, ale ve Strakově akademii ( a ne jenom tam ) ! A, že se vyplatí konat společně, je tak primitivní matematika, že jí zvládla i současná protistátní koalice.

reproduktor
reproduktor
před 7 měsíci

Jsem rád, že doktor David bere na vědomí doktora Reichla. Ignorantska Fialenkova vláda je nepritel všech rozumných lidi. To je treba pochopit a společně bojovat a vyhnat je z parlamentu.

danny
danny
před 7 měsíci

Vláda a síly s ní spojené ještě nemusí mít velké obavy. Ještě není tak zle, aby nemohlo být hůře. Dokud má ODS preference okolo 15 % a naprosto nečitelní piráti okolo 9 % ukazuje, že ještě není dosaženo potřebného naštvání mas. Ještě je na koho svádět všechno zlo, ještě je zde významná síla, která věří… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Souhlas, až na ty preference. Nemohu si pomoc, jestliže těm negramotným nýmandům ulétl průzkum z něhož vyplývá 2% jasná podpora Fialy a zrovna tak katastrofální procento o úspěšnosti vlády … kde se tedy berou preference 15%, 9% … Dle mého ty různé “agentůry” veřejného mínění jsou tu akorát proto, aby se volič po “volbách”… Číst vice »

oldo
oldo
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

jAK VÍTE,KTERÝ Z TĚCH PRŮZKUMŮ JE BLÍŽ PRAVDĚ?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Ono o průzkumy jde až ve druhé řadě, jaksi…

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

V zásadě máte pravdu. Vycházím pouze z předpokladu, že americké agentuře Morning Consult je náš Blyštivej Péťa ukradenej. Také předpokládám, že svým zadavatelům dává podklady, že toho maňáska mohou odepsat. Těm našim agentůrám například vyšlo, že nejméně oblíbeným byl president Zeman a, a dostal 3 miliony hlasů. Nebo naopak nejoblíbenější politik –… Číst vice »

oldo
oldo
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

To je hezké,ale Haškův Duch má pravdu,jen nechápe v čem.
V příštích volbách se ta vaše krátká analýza ukáže jako naivní optimizmus.Dopadnou podobně jako minule,voliči se nepoučí,budou jako ovce, pod vlivem médií, volit podobně.Cestu nevidím a jak říká Jan Campbell,souhlasu netřeba.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

No vidíte, jak je Kalousek uvědomělý, třebaže už není ve vládě. 🙂 Není to egoista, přeje úspěch i svým nástupcům. Pekarová se domnívá, že se na Václaváku sešli úplně všichni nepřátelé vlády a že jich je dohromady pouze 10000. A ten zbytek obyvatel naší republiky (tzn. drtivá většina 99 procent) je s prací Pekarové velmi… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

Zřejmě měl na mysli něco podobného jako byla manifestace, které se na Václavském náměstí konala v sobotu 3. července 1942. Manifestace se zúčastnilo asi 200 000 občanů a je považována za jednu z největších demonstrací, které se v novodobých dějinách na Václavském náměstí uskutečnily. Pochybuji ale, že by její svolavatelé a účastníci později tvrdili, že to byl… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Pozor, tehdy byla plná 1/3 obyvatel Prahy německé národnosti a plně propadlá nacizmu. Nenechte se mýlit těma zdviženýma rukama k hitlerovskému pozdravu. Většinou to tehdy nebyli Češi.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Zřejmě nebude dlouho trvat a v Praze bude znovu 1/3 obyvatel jiné národnosti než české. “Pětikolka” k tomu má zřejmě “nakročeno”…

spartak
spartak
před 7 měsíci

Kalousek je odporný politický přílepek současnosti. Nerad se zmiňuji o takovém bezpáteřním tvoru a že se jich po roce 89 objevilo nejen v politice. Holt demokracie ukazuje tisíc tváří ubohosti a zla.

Prodost
Prodost
před 7 měsíci

Přečtěte si. Je to 11 stránek, které mohou otevřít oči i těm, kdož si myslí, že jsou marxisté. A pokud se začtou i do v článku uvedené literatury (původní, marxistické), bude i těm jasné, že v tzv. VUMLech je učili něco úplně jiného, s pravým marxismem málo společného. Toho opravdového si zplna užíváme teprve nyní NEOMARXISMUS V TEORII A PRAXI… Číst vice »

Praded
Praded
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Co to píšete za pí….nu. Kdo napsal tu teorii NEOMARXIZMU? V současnosti prožíváme vyšší formu kapitalizmu a to IMPERIALIZMUS. To co vytváří ti připosraní zelenáči, je jen vytváření CHAOSU, za financování největšími PARAZITY. Nejlépe se ovládají lidé strachem.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Neomarxizmus je jen temín-nadávka používaný pravicí k matení lidí. S marxizmem nemá tzv. neomarxizmus moc nic společného. Tzv. neomarxisti slouží svou činností nadnárodním korporací a dělají tedy pravý opak toho, co dělali marxisté.