Je to děs, kam směřuje rozhodování v Evropské unii!

(video v těle zprávy)
14. 9. 2023 proběhla v Evropském parlamentu rozprava o návrhu “Parlamentarismus, evropské občanství a demokracie” (A9-0249/2023) v níž a jistě i v následné hlasování většina poslanců podpořila návrh, aby hlasovat ve volbách a být voleni mohli občané cizích států pouze na základě bydliště, a aby mohl být ignorován protest představitelů menších států při “většinovém hlasování, a o mnoha dalších podobných nápadech. Proti vystoupili poslanci za frakci Identita a demokracie a konzervativní frakce, někteří lidovci a nezařazení.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

2.8 21 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

Ono záleží hlavně na tom, jak se vláda(vlády) k Bruselu postaví, vís Slovensko už odmítlo zrušení dovozu obilí z Ukrajiny. Do spousty věcí si nenechá mluvit Polsko, Maďarsko, Rakousko…. My máme m.j. hluboce podřízenou vládu EU potažmo EK. To mi vadí na prvním místě. Proto považuji odstranění vlády zmaru za prvořadé. A proto… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

Málo komentářů. Co rozhoduje Unie by jsme měli ignorovat. Dnes by se mělo rozhodovat o našich existenčních záležitostech na Václaváku. A NR nic!!! Trochu propagace této akce by neškodilo. Je to děs kam směřuje rozhodování naší vlády. No nic. Kéž by nám pánbůh to žvaněni z huby do rukou ráčil vrazit…
.

adam
adam
před 7 měsíci

Myslím, že už jsou překročeny všechny “červené čáry” a není žádný prostor pro diskuse. Máme prostě proti sobě bandu, která má za úkol zlikvidovat národní státy a uvrhnout společnost do chaosu a bídy. Nastala situace, kterou ostatně předvídala i česká ústava, což znamená, že má každý občan právo na účinnou obranu…

Praded
Praded
před 7 měsíci

Pan David dokáže v krátkém projevu vystihnout vše podstatné. Když se podíváte na poslední diskuzi na Primě v EU, tak nádherně slyšíte, jak ty makovice z pětidemolice dokážou hodinu mluvit a nic nezdělit. Po panu Davidovi ještě pan Jandejsek a pak dlouho nic. Ty politologické diskuze už mi jdou na nervy.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci

To není děs, to je fašismus. Slovy ho nikdo nikdy v historii neporazil…