Ještě jste nepochopili na co se Rusko připravuje a co je hlavním smyslem nového postu Surovikina?

Surovikin, který je známý pod přezdívkou „generál ‚Armageddon‘, bude nyní koordinovat záležitosti protivzdušné obrany v rámci rady ministerstva obrany SNS. Tato informace byla potvrzena na oficiálních stránkách ruského ministerstva obrany dne 28. srpna 2023. – Článek uveřejňujeme, aby český občan nebyl jen ukolébáván proEUrosojuzními a proNATOvskými médii, vládou a prezidentem. Ukrajině ve válce dochází dech, Západ riskantně posouvá proxyválku s Ruskem na novou úroveň a před námi je s velkou pravděpodobností Velká Válka, možná Válka Poslední. Rusko se na ní psychologicky, materiálně i organizačně připravuje.

Bohužel je u nás v Rusku stále hodně lidí, kteří nechápou pravou podstatu událostí, které se dějí, nebo ji špatně hodnotí. Proto neustále slyšíme o Putinově pomalosti a nerozhodnosti. Někteří lidé skutečně nechápou skutečný význam toho, co se děje, jiní se tímto způsobem jen snaží vnést do ruské společnosti rozkol.

To, co se děje, bychom neměli považovat za nějaký lokální konflikt na území sousedního státu. Ve skutečnosti vidíme konfrontaci mezi kolektivním Západem na jedné straně a Ruskem na straně druhé. A musíme pochopit, že tento konflikt neskončí remízou. Rozhodně skončí vítězstvím jedné ze stran. Jiné možnosti neexistují. Žádné mírové rozhovory, možné i principiálně nemožné, by vás neměly zmást. Pokud k nim dojde, budou mít pouze dva významy. Buď to bude přestávka na přeskupení sil a další přípravy. Nebo to bude něčí kapitulace. A znovu opakuji, že mluvíme o kolektivním Západu a Rusku.

K případné pauze se nyní přistupuje různě. A je třeba si uvědomit, že hlavní není samotná pauza, ale její podmínky a to, jak ji každá strana využije. Takže jak Západ, tak Rusko mohou pro sebe získat pozitivní momenty a vůbec není jisté, že KoZa ji využije lépe než my.

V konfrontaci zatím jednoznačně vítězí Rusko. Vítězství to nejsou jen území. Dokonce ani ne ona. Hlavní je něco jiného. Jak vyčerpané jsou zdroje jednotlivých stran. A zde zdroje Ruska nejenže nejsou vyčerpány, ale každý měsíc se zvyšují. V této době zdroje Západu slábnou, přestože už našim protivníkům dal téměř vše, co mohl. Nyní jim zbývá poslední argument v podobě F 16.

F-16 na snímku je stejný nosič nukleárních zbraní jako F-35, které kupuje ( zjevně předražené) Armáda ČR. Chytá se Velká Nukleární Válka?!

Tento argument není tak důležitý pro operaci, ale nebezpečný pro bezpečnost naší ruské země. Vždyť hlavním úkolem těchto dodávek bude zajistit schopnost úderu raketami dlouhého doletu. A je třeba si uvědomit, že jde o poslední argument Západu. Pokud nezabere, zbývají dvě možnosti. Buď otevřený vstup do konfliktu, nebo kapitulace za podmínek Ruska.

Je však důležité pochopit, že tento krok není zaměřen na samotný prostor bojů. Při vší “úctě” k F16 tento zastaralý model nezpůsobí významnou změnu v poměru sil. Cíl je zde zcela jiný.

V kombinaci s prohlášeními našeho nepřítele o přípravě téměř 200 tisíc bezpilotních letounů je snadné odhadnout, jaké jsou hlavní cíle Západu. Nepotřebují průlom na poli boje, potřebují průlom v situaci uvnitř Ruska. Velmi dobře chápou, že jen tak mohou dosáhnout vítězství.

Jejich plán je velmi jednoduchý. Provést údery na ruském území tak, aby měly široký ohlas ve veřejnosti. A to nejen mediální, ale i takříkajíc přirozenou, naturální. Kalkulují s tím, že pokud se Rusové žijící na poměrně velkém území země budou najednou cítit nechráněni, povede to když ne k přímým nepokojům, tak alespoň k problémům pro Putina v prezidentských volbách.

Člověk tedy nemusí být velký vizionář, aby předpokládal, že hlavní úder přijde v období před prezidentskými volbami. A za tímto účelem nyní na Západě probíhají přípravné práce. (Proto nejsou vůbec důležité volby v USA, či někde v Evropě, ale prezidentské volby v Rusku, s tím souvisí i určitá aktivizace ruské „páté kolony“, která pomáhá i přímo i nepřímo ukrajinským tajným službám – pozn.překl.)

Ale Rusko a jeho vedení to chápe naprosto přesně. Proto se na to připravují všemi možnými způsoby. I Šojguovo prohlášení během inspekce obranných závodů o nutnosti vybudovat radary o tom hovoří. Ostatně radary se týkají spíše obrany.

No a hlavním krokem v přípravě země na odražení této provokace bylo jmenování generála Surovikina do funkce šéfa koordinačního výboru pro protivzdušnou obranu při Radě ministerstva obrany SNS. A je třeba si uvědomit, že tento krok je absolutně logický.

Generál Surovikin se již projevil jako mistr v budování pozemní obrany. Takzvaná “Surovikinova linie” se stala nepřekonatelnou překážkou na cestě ruských nepřátel. A to není jen náš názor. Téměř všichni západní odborníci to říkají jednohlasně. (To navíc k tomu, jak se mu říkalo již dříve – Generál Armageddon – pozn.překl.)

Nyní nastal čas vytvořit podobnou obranu na obloze, která by Rusko chránila před akcemi Západu. Ale nejpozoruhodnější na tom je, že mluvíme o koordinaci prostředků protivzdušné obrany nejen Ruska, ale i celého SNS. Zjednodušeně řečeno, zapojeny budou všechny prostředky protivzdušné obrany, které se nacházejí na území zemí SNS (samozřejmě těch co jsou členy Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti). Především však samozřejmě hovoříme o Bělorusku. Koneckonců právě z tohoto směru by v Rusku měli očekávat největší ohrožení jeho území, což nedávné události v Pskově jen potvrdily.

Podle mého názoru má Surovikin dost času, aby vše zorganizoval na patřičné úrovni. Není třeba pochybovat o jeho schopnostech. A pokud budou podpořeny potřebnými dodávkami prostředků protivzdušné obrany a radarů, pak bude nepřítel čelit tomu samému, co nyní vidíme na zemi.

Pro Rusko je velmi důležité, aby nedovolilo Západu uskutečnit svůj plán. A znovu připomínám, že je rozpočítán na mne i na vás zde v Rusku. Abychom podlehli panice. A musíme pochopit, že neexistuje plot bez děr a žádný systém protivzdušné obrany není stoprocentně účinný. Takže k nějakým potížím klidně může dojít. A tady je naše správná reakce na takové možné události pro zemi neméně důležitá než práce našeho vojensko-průmyslového komplexu a Surovikina.

**

 

Zdroj/autor:  Prosto o složnom, překlad Peter 008, na snímku generál S.V. Surovikin s prezidentem Ruské federace V. V. Putinem

3.6 20 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 10 měsíci

Je zřejmé, že od samého počátku v roce 2014 jde o získání času a vyčerpání zdrojů tzv. kolektivního západu. Amíkům navíc o co největší zapojení EU. Je to ještě složitější o to, že se vede válka mezi těmi co chtějí ovládnout svět prosazením LGTB a zdegenerovanou židovsko-křesťanskou civilizací. Generace pod 40 let je neschopná jakéhokoliv kolektivního využití,… Číst vice »

maxim
maxim
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Kmete, židovsko-křesťanská civilizace je protimluv, židovství a křesťanství bylo od počátků až do konce středověku v konfliktu, novověk přinesl úpadek a zprznění katolického křesťanství -protestantismus …
Když už pojmenovat západoevropskou civilizaci tak ji nazvat židovsko-protestantskou civilizací, křesťanství pokračuje v pravoslaví, západní katolicismus se stal téměř nekřesťanským vlivem toho “židovsko-protestanského” pomatení evropanů …

Praded
Praded
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Jakého původu byl podle Vás Abram, později Abrahám. Kdo jsou Semité, Hebrejci a kdo židé. Víte co znamená v Ruštině Chaldej. Vedu o tom diskuzi s prof. Šafinem . Jsem věřící a křtěný pravoslavný Volyňský Čech, vychovávaný na základě zkušeností svých předků a snažím se předat tyto zkušenosti svým potomkům a také známým.

maxim
maxim
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Kmete, ono je to s tím židovstvím zamotané, Semité (patří tam židé i arabové) jsou něco jako “protonárod”, jako třeba Slované, Hebrejci je starověký zaniklý národ, jako třeba naši Keltové, Chaldejci jsou prastarý národ starověké Mezopotámie, dá se říci že jsou synonymem pro Semity … Židé už ale nejsou národ, je to… Číst vice »

Praded
Praded
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Židé, Semité? Kteří, Aškenázi, Sefardští, Mizarchim, Falaši, Samaritáni, Tejmanim, Ibo Benej, Benej Menaše, Kcaj Teng a další, nebo kteří? Jenže odvozují svůj původ od Abraháma, jako původce monoteizmu a jejich písmo a řeč, Hebrejština, je časem změněná Aramejština. Podle mého názoru, byl Sumérského původu a Suméřané, Indo- árijského původu. Ježiš byl vysoký, modrooký blonďák.… Číst vice »

maxim
maxim
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Kmete, vždyť jsem napsal že je to zamotané, a je to převážně mytologie (bájení lidí o minulosti a jejich původu) … Před Abrahámem byl Gilgameš, jehož bájení se stalo vzorem pro Abraháma .., a tak hlouběji a hlouběji do neznáma až k opicím … Lidé si mytologizují (vylepšují) svoji minulost, každý chce být urozeným, v případě židů… Číst vice »

Praded
Praded
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Zamotané ani ne, jen od určitého momentu vylhané.

cablik
cablik
před 10 měsíci

Dnes na seznamu Ukrajinský generál prý prolomili první stupeň obrany a prý to už půjde lépe. Je jasné o jakou zástupnou válku jde u bandery a Ruská PVO by si měla poradit ale je jasné že nezachytí všechno.

standa
standa
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Jedná se hustotu PVO a ruské hranice jsou dlouhé. Takže se to musí vyrobit v odpovídajícím množství a to trvá nějakou dobu. Oni to zvládnou, mají na to.

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Seznamu.cz se nedá věřit vůbec nic. Ukrajinská armáda nemá žádnou šanci.

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Víte Karle já to vím že lžou jako když tiskne ale je dobře vědět s čím masírují.

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

To jistě.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ono když se povede tzv. “průlom” v šířce 2-3 km, je to v podstatě v ničemu. Prostor je tak malý, že do něj nelze nahrnout takové množství techniky a vojska, aby se mohlo v průlomu pokračovat určenými směry – rozvíjet směr útoku. Nadměrná koncentrace sil na malé ploše je něco, co dělostřelectvo, letectvo a raketové jednotky bránícího… Číst vice »

Rob
Rob
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Dovolil jsem si citovat jednoho diskutujícího z fcb: Marketingové lži “Nezemě 404” prolomila “Surovikinovu obrannou linii”. Neprolomili nic, za cenu cca 50 Ukrajinců získali (možná) dvě vesničky a stojí před první linii obrany. “Armáda Ruska a RF byly oslabeny.” Armáda RF získala bojovou zkušenost, ověřila si funkčnost zbraní a vyvinula nové zbraně vhodné pro… Číst vice »

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Rob

Děkuji vám chlapi za odpověď čím víc se toho člověk dozví tím líp.