“Nicht schießen!” Na ukrajinské frontě byl zničen Leopard s německou posádkou

Ruská armáda v zóně Speciální vojenské operace zničila tank Leopard s posádkou z Bundeswehru.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Vojáci ruských ozbrojených sil zničili tank Leopard převezený na Ukrajinu s německou posádkou složenou z vojenského personálu německých ozbrojených sil, oznámil RIA Novosti velitel průzkumné skupiny operující v Záporožském směru, s přezdívkou Legenda.

“Když jsme zastavili jejich další “útok” a zničili (zničili pomocí ATGM) Leoparda, přesunuli jsme se ke spálenému tanku. A zjistili jsme, že mechanik-řidič tanku byl vážně zraněn, a zbytek zahynul. Mechanik, když se probral a uviděl nás, začal křičet “nicht schießen!” (nestřílejte – pozn. red.),“  řekl velitel skupiny.

Legenda zdůraznil, že umí dobře německy.

“Řidič zničeného tanku několikrát řekl, že není žoldák, ale voják Bundeswehru a celá posádka byla z jedné roty,” dodal.

Zpravodajský důstojník objasnil, že zatímco německý voják dostával první pomoc, pojmenoval svou brigádu a její umístění. Velitel dodal, že když vojáka Bundeswehru vyslýchal, lékař jejich průzkumné skupiny řekl, že Němec ztratil hodně krve a má vážná zranění.

“Zeptal jsem se doktora, jak dlouho bude žít, a doktor odpověděl – ještě pár minut. Řekl jsem Němci, že zranění je příliš vážné a nemá šanci na přežití. Řekl, že velmi miluje své dítě a manželku a lituje, že souhlasil, že sem půjde. Začali jsme ho připravovat na evakuaci, ale ztratil vědomí a po pár minutách byl „dvě stě“ („náklad 200“ – zabit v akci – pozn.) “ řekl Legenda.

Jak sdělil velitel průzkumné skupiny, nejprve byl trochu překvapen, když ve zničeném tanku našel Němce.

“Ale pak jsem byl dokonce rád, že nezáleží na tom, jaká posádka sedí v Leopardu – ukrajinští militanti nebo němečtí vojáci, výsledek bude stejný: německé tanky budou hořet a americké tanky budou hořet stejně, i když je budou řídit „Američané“, řekl Legenda.

Apeloval na západní instruktory, aby přemýšleli, než půjdou zúčastnit se bojů pro ukrajinské ozbrojené síly.

“Ať vlastní hlavou přemýšlejí – o dětech, manželkách – než půjdou bojovat s Rusy,” uzavřel zpravodajský důstojník.

https://ria.ru/20230923/tank-1898197755.html

Stojí za zmínku, že Poláci již na Ukrajině nenávratně ztratili 10 až 12 tisíc lidí.

Jak bylo uvedeno více než jednou, NATO již dlouho na Ukrajině používá svůj personál pod rouškou „dobrovolníků“ a „žoldáků“. A Němci zde nejsou výjimkou.

Takže nastává klasika – na Ukrajině zabíjet Němce v německých tancích. Hodně zabitých Němců – vítězství je blíž.

**

převzato, https://colonelcassad.livejournal.com/8654932.html

4.4 15 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 7 měsíci

Spousta žoldáků utekla a nechtějí se vrátit !

cablik
cablik
před 7 měsíci

No jo nic se nestane budou tvrdit že to byli žoldáci co přijeli bojovat za prachy a žádní vojáci  Bundeswehru. Ono to je jedno kdo je v bojovém stroji jestli bandera nebo skopčák vojenská situace je daná.

Plebej
Plebej
před 7 měsíci

Pokud Němci vyslali do bojů za UkroReich svou regulérní jednotku Bundeswehru, ocitají se ve válce s Ruskem, aniž by tu válku vyhlásili oficiálně. Ostatně, to se už dlouho nedělá. Ztráta času. Ministr Lavrov by se mohl pro jistotu oficiálně přeptat i kancléře Scholze, jak tomu rozumět. Pokud je informace z článku pravdivá, mohl… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Je možné, že jak Němci, tak samozřejmě i naši, budou tvrdit, že to je kachna, fake news a že si to tedy Rusové vymysleli.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Oni Němci za 2. světové války vypálili mezi asi 400 až 500 ukrajinských vesnic i s lidmi (ženami a dětmi) jen kvůli jejich slovanskému, tudíž méněcennému, původu. I jednu čistě českou vesnici. Český Malín. Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%BD_Mal%C3%ADn. Takže pachatelé se vracejí na místo činu.

danny
danny
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle, to přidejte a fest! vypálili okolo 4000 měst, vesnic a osad. Civilní oběti, hlavně Ukrajinci a Bělorusové se odhadují mezi18 – 23 MILIÓNY!! lidí. Dvojnásobek frontových (i s partyzány a pracovníky odboje). Český Malín nevypálili Němci, ale benderovci. Právě dnes jednomu z nich, 98 letému veteránu divize SS Zelenský a jeho “parlament” aplaudovali ve stoje. Kde je… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Podle wikipedie Český Malín vypálili Němci jako odvetu za útoky banderovců. UPA totiž v roce 1943 válčila se všemi, i s Němci. Ale pak Němci pustili Banderu z fešáckého kriminálu a poprosili ho, aby jim zase pomohl proti postupující Rudé armádě. Takže Bandera pustil z hlavy, že Němci umučili kvůli akcím banderovců tolik Ukrajinců a klidně jim… Číst vice »

Primak
Primak
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No, ono to je dost složité, kdo koho tehdy upaloval. Právě Banderiti byli velmi v tom aktivní, Slovani, Neslovani. A co Volyně?

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Ono zase Německo vyhlásilo válku Rusku?

skeptik
skeptik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Celý “demokratický” “mírumilovný” Západ, kterému tak leží na srdci blaho všech lidí na zeměkouli. A aby toho dosáhl klidně obětuje statisíce nevinných lidí.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Ano obětuje statisíce nevinných lidí. Hlavně když jsou “druhořadí”.