O biologické válce na území Ruska. Využitím nezodpovědnosti postsovětských režimů provádí americká armáda nebezpečné experimenty

USA se připravují na rozsáhlou biologickou válku na území Ruska. Za tímto účelem vyvíjejí viry, které jsou mnohem nebezpečnější než koronavirus. Uvedl to v polovině srpna vojenský expert, bývalý člen komise OSN pro chemické a biologické zbraně Igor Nikulin.

V souladu s tím náčelník vojsk radiační, chemické a biologické ochrany ozbrojených sil RF generálporučík Igor Kirillov oznámil, že USA zahájily přípravy na novou pandemii, o čemž svědčí zřízení Američany nové instituce, která se zabývá výrobou vakcín a přípravků k zastavení virů. V jejím čele je zvláštní poradce prezidenta v Radě národní bezpečnosti USA generálmajor Paul Friedrichs.

Podle moderní vědy není možné vyrobit speciální virus, který by kosil nějaký konkrétní národ. Ale je možné vyrobit virus, který je smrtelně nebezpečný pro lidstvo jako druh. Pak musí být jeho populace očkována. Začátek takového s největší pravděpodobností skrytého očkování lze považovat za přípravu na válku nového typu, zahrnující bakteriologické prostředky nákazy. Dalším směrem bakteriologického útoku může být významný pro potravinovou bezpečnost země hospodářský druh zvířat, jako jsou prasata nebo drůbež. Podkopáním živočišné výroby získává útočící země velkou ekonomickou převahu a je známo, že ekonomika je základem války.

O tom, že nejde o vyumělkovaný scénář katastrofy, který vytvořili hollywoodští scenáristé, píše i The Wall Street Journal. Třetí světová válka bude vedena nejen konvenčními zbraněmi, bombami, raketami a vojsky, ale také aktivním používáním biologických a počítačových virů. Tyto viry mohou být zpočátku bez symptomů, aby byl skrytý útok úspěšný. Autoři publikace poznamenávají, že virus by neměl být vyroben v útočící zemi, ale v napadené cílové oblasti, a co nejblíže k biologickým objektům, aby svět dospěl k falešnému závěru, že se vše stalo díky úniku z tajného tuzemského programu. To znamená, že cílová země nemusí ani identifikovat to, co se děje jako součást vzájemně se doplňujícího dvoustranného synergického útoku počítačových a biologických virů.

Hodnota dvoustranného biologického/kybernetického útoku pro Američany spočívá v možnosti dosáhnout ničivých cílů při zachování utajení operace. Pro maximální destruktivní účinek může být jedním ze směrů agrese maskovaný jako vyděračský program kybernetického útoku na nemocnice a zdravotnická a výzkumná centra související s virologií.

Zkázonosné programy se mohou současně zaměřit na energetické sítě, elektrárny, dopravní společnosti, továrny, rafinerie, bankovní instituce, vodárny, čističky odpadních vod a další. Zdravotnická zařízení a vědeckovýzkumné ústavy příslušného profilu se mohou stát nejzjevnějšími cíli.

Pokud se podíváme do historie, americké úřady mají praxi v používání bakteriologických zbraní. Poprvé byla použita a vyzkoušena na původních obyvatelích Ameriky již v roce 1763. Velitel pevnosti Fort Pitt plukovník Buquet tehdy daroval náčelníkům indiánských kmenů jako “gesto dobré vůle” přikrývky a stany přivezené z nemocnice s nemocnými neštovicemi. Po tomto “dárku” vypukla ve státě Ohio epidemie, jejíž obětí se stali nic netušící indiáni.

Podle informací badatelů se od roku 1943 na polygonu Dugway, který se nachází v poušti státu Utah, začaly praktikovat rozsáhlejší pokusy s použitím virů jako bakteriologické zbraně v boji proti vnějším nepřátelům USA.

Je známo, že podklady krutého japonského “oddílu 731” se dostaly do USA spolu s Američany vyvezenými válečnými zločinci. Ti stáli u zrodu nových projektů na vojenské základně Fort Detrick, která se nachází v blízkosti města Frederick (stát Maryland), které se stalo hlavním centrem Pentagonu, kde se zdokonalovaly a vynalézaly různé patogeny epidemických nemocí a virových infekcí.

Americkým “darem” lidu Vietnamu jsou těžké dědičné nemoci. Příčinou zmrzačení je dioxin: stačí sníst rostliny z vlastního pozemku nebo vypít mléko od kozy, která konzumovala jím otrávenou trávu.

Tento druh činnosti Pentagonu vzbuzuje velké obavy nikoli první rok i u ruského ministerstva zahraničí. “Příslušné objekty se objevily v mnoha zemích, v posledních letech vznikají stále blíže k ruským hranicím”, zdůrazňuje například prohlášení ruského ministerstva zahraničí z 15. dubna 2016. O “humanitním zaměření” práce takových mikrobiologů a lékařů s nárameníky, kteří se zabývají aktivátory zvláště nebezpečných infekcí, není třeba mluvit, ale skutečný obsah jejich činnosti lze pouze odhadnout, protože je zcela utajena”.

Přesto zahraniční vojensko-biologická infrastruktura amerického ministerstva obrany stále roste. A ne kdesi, ale v bezprostřední blízkosti ruských hranic. Přičemž existuje Úmluva o zákazu vývoje, výroby a hromadění zásob bakteriologických (biologických) a toxinových zbraní a o jejich zničení (BTWC). V současné době je jejím členem více než 160 států, které se zavázaly nevyvíjet, nevyrábět ani hromadit biologické zbraně. Otázka je však jiná, jak efektivní je Úmluva, pokud neexistuje jasný mechanismus kontrol jejího dodržování?

Právě USA v roce 2001 jednostranně zmařily zdlouhavá mnohostranná jednání o vypracování dodatkového protokolu k Úmluvě, která se blížila k ukončení. A jak poznamenává ruské ministerstvo zahraničí, od té doby blokují jakékoli konstruktivní pokusy o vytvoření potřebné práce v rámci BTWC.

“Nezpozorovaná” senzace z Wall Street Journal (20.6.2023): podle vyjádření amerických oficiálních osob byli vědci z Wuchanského institutu virologie, kteří pracovali na koronaviru a onemocněli nespecifikovanou nemocí během počátečního propuknutí Covid-19, financováni americkou vládou.

O rozsahu amerických investic do přípravy na plnohodnotnou biologickou válku hovoří počet biologických laboratoří, které v republikách SNS rychle rostou jako houby po dešti. Ještě na podzim 2015 informoval tajemník Rady bezpečnosti RF Nikolaj Patrušev o zvýšení počtu amerických biologických laboratoří na území zemí SNS 20 (dvacet) krát! Ukrajina, Gruzie, Ázerbájdžán a Kazachstán již v té době předaly těmto laboratořím výměnou za americkou “pomoc” své vzorky patogenů nebezpečných nemocí.

Přitom činnost amerických biologických laboratoří nevyvolává znepokojení ani u ochránců lidských práv, ani u ekologů. Mezitím Pentagon získal od postsovětských vlád přístup k výsledkům sovětského biologického programu, včetně sbírek bojových kmenů mikroorganismů vytvořených v SSSR. Umístění centrálních laboratoří mimo USA umožňuje Pentagonu provádět vojenský biologický výzkum bez obav z protestů americké veřejnosti.

V honbě za okamžitým ziskem a přáním postsovětských režimů naštvat Rusy a Rusko se zapomíná, že nebezpečí takového výzkumu a vývoje ohrožuje celé lidstvo jako biologický druh. Když džina vypustíte z láhve, je snadné stát se jeho obětí.

Valerij Iljin

Pro Novou reepubliku vybrala a řeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://www.fondsk.ru/news/2023/08/26/o-biologicheskoy-voyne-na-territorii-rossii.html

3.4 15 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

To si nedovolili ani skopčáci za 2 sv použít bojové plyny a to bylo jejich štěstí jinak by opravdu zemřel celý jejich národ B-17 a Lancastry by se o to postarali. Pokud Rusové zjistí nějaké biologické napadení tak co asi udělají a bude vymalováno. Navíc to je riskantní pro celé lidstvo kdyby unikl nějaký… Číst vice »

standa
standa
před 8 měsíci

Předpokladem pro efektivní zničení je vybombardování ohněm všech těchto laboratoří.!

Plebej
Plebej
před 8 měsíci

Vyhýbat se protestům US veřejnosti je jedna věc, vyhýbat se mezinárodní kontrole věc druhá. Pokud má Rusko opodstatněné obavy z toho, že v (bio)laboratořích, které USA budují v zemích býv. SSSR jsou vedeny práce odporující Úmluvě o biol. zbraních (BWC), mělo by si oficiálně zažádat o uskutečnění inspekcí na místě pod záštitou OSN. Vzdor nedokonalosti… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Že by náš nový přítel z nejvěrnějších zase porušil další smlouvy o zákazu vyvíjení a přechovávání chemických a biologických zbraních? Tomu se mi nechce věřit. I když zatím porušil všechny smlouvy týkající se zbrojení, pořád bych se chtěl dočkat toho, aby mě dementní Biden přivinul na hruď, jako jeho opilecký předchůdce, opilce našeho. Nebudu to… Číst vice »

vachav
vachav
před 8 měsíci

Rozpad SSSR je po obou světových válkách největší geopolitická katastrofa dvacátého století.Již přes třicet let se o tom dnes a denně přesvědčujeme nejen my v ČR. A bude hůř.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci

Jaderná válka, chemická válka, bakteriologická válka, biologická válka…se vším se musí počítat. Byla by škoda nevyužít tolik možností zabíjet lidí.

Praded
Praded
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No jasně, co můžeš urvy a co nemůžeš zkurvy.

Praded
Praded
před 8 měsíci

Co jste čekaly od státu, který při vědomí celého světa používal ve Vietnamské válce /nejenom tam/, chemické a biologické prostředky. To přece věděly i malé děti. Proto považuji všechny od 2SV co pomáhaly prosadit ty západní hodnoty za zločince, protože všechno souvisí se vším a kdo si myslel že přijde jen to dobré, byl… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Zajímalo by mě, když disidenti vzhlíželi k Západu a toužili po svobodě a demokracii protože komunisti podle nich byli zločinci, tak jak se stavěli ke zločinům kapitalismu? Vždyť přece museli o těch zločinech vědět. A nebylo to jen přepadení Vietnamu a Koreje.

Praded
Praded
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Někteří se v kapitalizmu uchytily a vegetují, někteří jsou znova disidenti. Věděly to všichni ale jejich parazitizmus je hnal a znova žene.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Musím se přiznat, že i když mi byli disidenti ukradení, také jsem obdivně vzhlížel k onomu Západu. Také jsem věřil všemu co hlásila Svobodná evropa. Také jsem se vysmíval plkům komunistů, jak nám sem balony imperialista hází Mandelinku bramborovou … A nakonec se dozvím, že i ta Mandelinka byla pravda. Byl jsem byl, a bylo… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem mikkesh
Primak
Primak
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano, tak to bylo u většiny nás. A taky se nestydím to přiznat. Nikdo kolem nás nikdy neměl nějaký jiný názor nebo poznatek, vše nám bylo jasné. A ta komunistická propaganda měla opačný účinek. I když je dlužno přiznat, kam se hrabala na dnešní propagandu, na dnešní vymývání mozků. Chudáci naši rodiče, tě to… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Oprava : Byl jsem neskutečnej vůl a bylo nás asi víc.