Plukovník Macgregor: Uzavření míru s Ruskem je existenční hrozbou pro Washington a jeho evropské spojence

Uzavření míru s Ruskem v ukrajinském konfliktu je existenční hrozbou pro Washington a jeho evropské spojence. Rusko nebude tolerovat ekonomickou, vojenskou a politickou hegemonii USA. Uvedl to Douglas Macgregor na kanálu YouTube Stephena Gardnera.

Douglas Macgregor
Douglas Macgregor

DOUGLAS MACGREGOR, plukovník americké armády ve výslužbě: 

…Rusové jdou kupředu a všechno drtí, a když se začnou pohybovat na západ, tak pak to nejvíc pocítí v Evropě a pocítíme to i my u nás. Evropané, jak víte, jsou v konečném výsledku ekonomicky a finančně slabší než my.

Nejvýznamnějšími státy v Evropě jsou Německo a Francie. Německo je již v hluboké recesi a neexistuje snadná cesta ven. Německo je na cestě národní sebevraždy od té doby, co se rozhodlo připojit se k této protiruské zástupné válce.  Nevidím snadný způsob, jak se Němci z toho dostanou ven. 

S Francií je vše jasné: je to kypící kotel hněvu a nepřátelství, protože do této země se nahrnuly miliony neevropanů a ohrožují samotnou existenci Francie – nejen francouzskou národní identitu, francouzskou historii a kulturu, ale i samotný stát. Zbytek Evropy se dívá a víte, co se říká o Paříži? Když Paříž kašle, zbytek Evropy onemocní. Myslím, uvidíte, že se tam stane něco velmi podobného.

Takže, abych to ve zkratce shrnul: je to další způsob ukončení války. Všichni prostě přijdou na mizinu, podívají se na svoje ztráty a vypadnou ze hry. 

Navíc Evropané už ustupují, ale my ne, protože upřímně řečeno, 28 miliard dolarů není pro nás nic. Když máš dluh ve výši 34 bilionů dolarů a poměr dluhu k HDP je téměř 120 procent, jaký je v tom rozdíl, komu bude záležet na dalších 28 miliardách dolarů? To je místo, kde jsme. 

Takže to je jedna cesta a je tu i druhá – a všichni to chtějí, ale nikdo se neodváží. Znamená to, že pokud někdo vystoupí, ať už je to lídr Evropy nebo dokonce tady ve Spojených státech, a řekne: “chceme vypadnout ze hry, chceme to ukončit.”  No, nevidím, že by se to ve Washingtonu dělo, takže jedinou možností, jak k tomu dojít, je, když se od nás odtrhnou sami Evropané.

Samozřejmě by to jistě znamenalo konec NATO. Evropská unie již je na systému podpory života. Všichni nenávidí EU. V každé zemi pro to najdete různé důvody. Němcům se EU nelíbí, protože jsou unavení být dojnou krávou pro Evropu, ale všichni ostatní Evropané viní ze svých problémů Němce – to je zvláštní souhrn okolností, ale všichni jsou otrávení z EU.  Proto nikdo ve Washingtonu a už vůbec žádná současná vláda v Evropě není ochoten udělat krok vpřed a uzavřít mír, protože to pro ně představuje existenční hrozbu.

Jsou to oni, kdo válčí s ruským státem a ruským národem, a ne my, všichni ostatní. Jsou ve válce, protože se rozhodli, že Rusko je posledním národním státem, který zůstal v Evropě, který neotevře své hranice milionům neevropanů a nekřesťanů. 

V Rusku skutečně žije 20-25 procent muslimů, ale tito muslimové jsou v drtivé většině velmi spokojeni s životem v Rusku, a to mimochodem není žádná novinka. V roce 1915 se Turci chystali zahájit islamistickou křížovou výpravu a osvobodit všechny muslimy z útlaku ruského cara. Přešli Kavkaz a zjistili, že osvobození nikoho nezajímá, protože lidé byli se životem pod carem docela spokojeni. Podobnou situaci dnes vidíme v Moskvě.

Rusko se nehodlá vzdát, nehodlá se podřídit naší finanční hegemonii, nebude tolerovat naši vojenskou hegemonii, nehodlá se smířit s naší politickou dominancí. 

Takže jediný způsob, jak to ukončit, je, když Evropané vystoupí a řeknou «dost», a to samozřejmě USA nechtějí, i když upřímně řečeno, myslím si, že děláme vše, co je v našich silách, aby se to stalo.

**

Datum vysílání 01.09.2023. (Kanál YouTube Stephena Gardnera)

**

Zdroj: https://1url.cz/QuNjj, překlad Janinna

2 8 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

Jo jo co čtu tak se jim to sype všude už aby celá EU a US impérium šlo do kopru je třeba obnovit národní státy a žít podle sebe. Ono to také jinak dopadnou nemůže na BRICS nemají.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Doteď jsem si myslel, že nejpitomější stvoření na zeměkouli je Langšádlová s Pekari-Adamovou. A ejhle objevil se plukovník! Vykouzlit větu “…mír je největší existenční hrozbou…” no tak to by se asi nepovedlo jmenovaným dámám, ani kdyby jim v přemýšlení pomohl Stanjura. Snad by toho plukovníka za intelektuální výkon mohli přejmenovat z dlouhého Macgregora, na… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Víc se nad článkem zamyslete, ano mír je pro SOUČASNÉ vedení – Biden a spol. hrozbou, potřebují vést proxy válku s Ruskem cestou Ukrajiny ! A lokajové v EU budou jen přikyvovat a sloužit. Tak prohnilé západní “elity” mohou všechny problémy svádět na Putina, ale podívejte se na vnitřní situaci – Německo (recese a nespokojenost roste),… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Pan plukovník zřejmě chodí na stránky NR. Opravdu neobjevil Ameriku. Tady se o tom všem už dávno psalo a o všem se dávno ví a o všem se diskutovalo.