Mnoho hospodyň v jedné politické kuchyni …

Možná se současný svět stal tím, čím se stal díky příliš velkému počtu žen v politice. Politika se rázem stala ženskou záležitostí a podle toho se mnohé politické instituce proměnily v ženský kolektiv. Počínaje OSN a konče jakýmsi klimatickým výborem (nebo jak se to jmenuje). 

V každé politické kuchyni pracuje celá skupina hospodyněk. Všechny ty Ursuly, Annaleny, Lisy Trassové, Kai Callasové, Christiny Lagardové, Nullandové a desítky dalších ženských politických postav až po Gretu Thunbergovou. Do mezinárodních vztahů vnesly typickou atmosféru ženského kolektivu, společné kuchyně.

A ženský kolektiv, upřímně řečeno, není tou nejvíce filantropickou komunitou. Ženský kolektiv je silnější než Goethův Faust. Závist, malicherné vyřizování účtů, intriky, přetvářka, vzájemná zášť, výčitky, pomsta, drobné špinavosti a velké spory, vzájemné sledování. Porušování dohod, vnitřní hádky, aby to všichni viděli….. Obecně celý soubor “ctností”.

V mnoha zemích ženy dokonce obsadily a obsazují posty ministrů obrany a nelze říci, že by to nějak změkčilo politické pozice těchto zemí. Spíše naopak.

Humanitárními otázkami se také většinou zabývají ženy, ale to humanismu vůbec nepřidává: slovo „humanismus“ se brzy stane hanlivým slovem.

V OSN zastávají pozice oficiálních představitelů Spojených států, Anglie a řady dalších zemí také ženy. Stačí se jim podívat do tváří, abychom pochopili, že od nich nelze čekat nic dobrého, laskavého nebo prostě lidského. S muži všechno bylo podle mě klidnější.

Ale kde jsou, muži? Ti evropští politici, kteří jsou formálně považováni za muže, často také nevykazují žádné mužské kvality. Macron ani Scholz nebyli nikdy viděni v žádné mužské akci. Nerozhodnost, duplicita a malichernost. A pokud si pamatujete Macronova předchůdce Francoise Hollanda… raději komentovat nebudu.  No, který z nich je muž?

Ne každý se zapře, aby označil Macrona za muže. Jeho politické chování je zcela v rámci ženského paradigmatu.

Jediný normální člověk v Evropě byla….. Angela Merkelová. Za to byla pravděpodobně z politiky odstraněna. Nyní se všichni snaží zbavit Orbána. Ale jelikož je to muž, tak to zatím moc nevychází.

Řekněte, přeháním? Pak porovnejte chování evropských politiků s chováním ryze mužského kolektivu arabských šejků. Klid, důvěra, důsledná politika, dodržování dosažených dohod. Muž řekl, muž udělal. V Číně je politický kolektiv také převážně mužský a také vypadá docela solidně. Mimochodem, v Rusku je poměrně dost žen odpovědných za ekonomiku a finance. A za kulturu. Výsledek každý pociťuje na sobě.

**

Zdroj: https://1url.cz/cuNjc, překlad Janinna

2 8 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 7 měsíci

V “Česku” jsou ovšem dlouhodobě výkvětem blbky s blonďatými vlasy v politické a společenské sféře.Nebudu jmenovat-bylo by to několik řádků.Čím to je,že mi kdysi dlouhodobě vytvářené vtipy o blondýnkách a policajtech(esenbákách)připadaly nadnesené.Něco na tom asi je.

cablik
cablik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Nesmíte zapomenout na Pekarovou nebo Němcovou to nejsou blondýnky ale jsou stejně hloupé.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 7 měsíci

Při pohledu na United Kingdom a United States se upřímně omlouvám naší Pancéřové Janičce i vjedkini Langšádlové za dřívější posměšné poznámky. Jestli můžete, odpusťte mi to!