Ta černá kostka je bílá koule … Ty proruský darebo jeden!

Pokud začnete lhát, tak se dostáváte krátkodobě zdánlivě do výhodné pozice, ale dlouhodobě do neřešitelné situace. Přitom existuje základní poučka pro lhaní, kterou se ovšem dnešní elity vůbec neřídí. A přitom je tak jednoduchá!

Můžete chvíli lhát většině, delší dobu menšině ale dlouho neustojíte lhaní všem.

Naše blízká historie ukazuje, že hlavní „EU hodnoty“ jsou evidentně dvojí metr a lež, přičemž jsme ve fázi, kdy lepšolidé musí používat lhaní častěji a ve větším měřítku, aby „obhájili“ své lži včerejší. Dostávají se tak do zrychlující se spirály, kdy výsledkem je nevratné „odstřeďování“ jejich věrných do našeho tábora. Jsou totiž stéle častější situace, kdy si „obyčejný“ občan, který se o politiku nestará a chce mít klid říká, že tohle už je moc. Lepšolidé tak svou křečovitou snahou pomocí lhaní alespoň udržet na své orbitě své příznivce, dosahují pravého opaku … toho lhaní a dvojího metru je tolik, že EU blábolům věří už jen lidé s úrovní vzdělání a přehledem pornoherce Jandy nebo hlídače pravdy, usvědčeného lháře Cempera.

Za bolševika bylo společensky žádoucí nadávat na zlé imperialisty, kritika bolševiků byla „podle práva“, jak nám bylo nedávno vysvětleno, kriminalizována a trestána. Dnes je žádoucí (a někdy přímo vyžadována) dehonestace všeho ruského, přičemž negativní zprávy o současném režimu jsou okamžitě označeny za rozšiřování nenávisti, proruskou propagandu a schvalování ruské agrese a jsou opět „podle práva“ kriminalizovány a trestány. Za bolševika sice byla svoboda projevu, ale nikoliv už po projevu. Dnes máme svobodu projevu zaručenou přímo naším Ústavním pořádkem, ale současně platí, že není bezbřehá a nesouhlas s prosazovaným narativem se kriminalizuje a trestá. Chtělo by se zvolat – najdi alespoň jeden rozdíl!

Bez jakékoliv diskuze platí: Trest za vyslovený politický názor = politický vězeň.

Podle mého zlom nastal referendem v Katalánsku. Doslova chvíli předtím anglosasové pro podporu práva na sebeurčení bombardovali Srbsko, nicméně, když se Katalánští důchodci a ženy nebezpečně vyzbrojili papírovými hlasovacími lístky, tak dostali nakládačku bez rozdílů muž-žena-důchodce a organizátoři skončili v ťurmě. Tohle byl okamžik, kdy i nestranným pozorovatelům muselo dojít, jak se věci ve skutečnosti mají.

A všimněte si, že od té doby události jen zrychlují – napřed pomalu, ale dnes už to je celkem slušný fičák. Když jsem v té době začal psát o aktivitách Putina a snaze o dedolarizaci, tak se smáli všichni a převládlo tvrzení, že USD je tady navždy a Dvořák je debil, který nerozumí ničemu. Marně jsem argumentoval, tenhle princip tady už jednou byl a končil dovětkem “ … ani o vteřinu déle“. A dnes? … myslím, že smích vystřídala hrůza z nadcházejícího. A když už jsme u toho, domnívám se že v případě EU a NATO bude pro násl lepší hrozný konec než hrůza bez konce.

Díky tomu jak věci zrychlují, začíná být i poslednímu Joudovi jasné, že věci nejsou tak, jak nám předkládají … prostě toho lhaní už je moc, je to neudržitelné a to sebou nese otázku, zda nám nelhali i minule, když očividně lžou dnes. A tak se lidé vracejí k věcem minulým a přehodnocuje se …

Jen namátkou – pamatujete na narativ, že EU a ctihodná západní společnost nám chce (chtěla), po osvobození se z pod okované boty bolševika, pomoci? No tohle byl majstrštyk, hořce se směji ještě dnes. Přitom pravý opak byl pravdou – anglosasové potřebovali naše trhy a odstranit konkurenci, kterou v našich výrobních závodech reálně měli, podmanit si nás a přetvořit na podřízenou kolonii, která bude zdrojově zajišťovat jejich relativní blahobyt. Etalonem je příběh českých cukrovarů. Následuje tvrzení, že EU nám pomáhá – opět lež. EU je zdroj našich potíží, žádné vlastní peníze nemá, jen ty co nám sebere, kdy část si nechá na provoz, část rozkrade a zbytek podle měřítka poslušnosti přiděluje vládám, které před bruselskými v řádném předklonu žmoulají čepici – Orbán čepici nežmoulá, tak má dotace pozastaveny.

Můžeme pokračovat širokým tématem „obrany lidských práv a svobody projevu“. Opět lež a manipulace. O odsouzených organizátorech „super nebezpečného“ referenda v Katalánsku jsem se již zmínil. Je toho ale už nepřeberně a nelze to všechno zametat pod pomyslný koberec. Assange – léta v podstatě bez odsouzení v ťurmě (ale demokratické), Guantánamo a další místakde strážci svobody bez soudů mučí a drží léta nepohodlné osoby …

Zorganizovaný převrat na UA, kdy byl odstraněn legálně zvolený proruský prezident je vydáván za akt demokracie, referenda (byly celkem 3) na území, kde z 80% žije ruské obyvatelstvo jsou zločiny, odtržení Kosova bez referenda, ale za pomocí bomb, naopak opět akt vyspělé demokracie. Příchod migrantů ze „Sýrie“ přes hranice s Běloruskem je akt hybridní agrese, příchod stejných migrantů, ale přes hranice Itálie je humanitární počin. Zbavení občanských práv občanů pobaltských republik jen na základě, že se hlásí k ruské národnosti je „EU hodnota“, stejně jako ostřelování a bombardování východních území UA před 24.2.2022.

K věření se předkládá, že NATO je mírumilovná organizace, přičemž ve skutečnosti bez mandátu RB OSN napadá „neposlušné“ státy. USA je extra kapitola – pro seznam rozpoutaných válek a agresí nestačí list papíru popsaný drobným písmem, ale přesto je nám bez uzardění tvrzeno, že se jedná o jediný maják míru na celém světě. Přitom tohle všechno má společný jmenovatel – můžeš být gauner, ale musíš být náš gauner, musíš podporovat naši expanzi, naši hegemonii. A pro tento účel jsou pak povoleny všechny prostředky.

Máme „obrannou smlouvu“, která ale ve skutečnosti zajišťuje expanzi anglosasů na východ a evidentně připravuje zázemí pro potrestání zlého Ruska. Zadržování je synonymem pro napadení – nejdříve hospodářskými sankcemi s vyhlídkou na „konečné vojenské řešení“. „Západ“ je prezentován jako ten lepší, vyspělejší, ale přitom historická fakta hovoří opak – anglosasové smlouvy nedodržují. V okamžiku, kdy je pro ně dodržení ujednaného nevýhodné, tak jde vše stranou – prodali nás Hitlerovi, slíbili nerozšiřování NATO na východ, u Minských dohod už ani nepředstírali, že by smlouvu někdy chtěli dodržet. Jsme na straně, se kterou zbytek světa nemá jediný důvod nějaké smlouvy v budoucnu uzavírat.

Fiala v ČT09 mává rukama a tvrdí, jak prosperujeme, ale pod ním na liště běží statistika dokládající naprostý úpadek průmyslu a životní úrovně obyvatel ČR. Vyhlásí, že cílem je dohnat a předehnat všechny na světě v oblasti školství a vzdělávání a tuto vizi podpoří seškrtáním výdajů v kapitole MŠMT. Co výstup to absurdita.

Občan má tak na výběr – buď věřit svým očím při pohledu na složenky k zaplacení nebo tomu kašparovi na ČT09.

Kam zaměříme zrak, tam najdeme lež a příkladný dvojí metr. Tohle je neudržitelné a tato situace v podstatě masivně přihrává spoluobčany do našeho tábora. Stačí to moc nepokazit a přijít s konkrétní vizí.

Jediná potíž je, že tuto společnou vizi nemáme … zatím. Nestačí něco nechtít, resp. zbavit se 5demolice, musí být jasná pozitivní vize, za kterou se sešikuje min. 60% národa. Jakýkoliv krok, jakýkoliv počin, který bude směřovat k vytvoření společné vize je krokem vřed. Vše ostatní jsou zatím jen úkroky bokem.

**

4.1 17 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Nejsem proruský a Ukrajinci se mi zprotivili. Člověk by rád situaci na Ukrajině posuzoval objektivně z obou stran. Bohužel to nejde ani tam ani tam. Rusko jsem za agresi odsoudil, ale!!! Kdyby mě někdo takhle provokoval a ohrožoval, včetně naší země, (odstraňování pomniků, přejmenovávání náměstí, silácké řeči politiků atd.) ještě před agresí, na… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 8 měsíci

Podstatný se mi zdá závěr článku. Ano, nestačí něco nechtít, musí být jasná pozitivní vize, za kterou se souhlasně sešikuje min. 60 % národa. Ovšem vypracovat promyšlenou a uskutečnitelnou vizi, a získat pro ni alespoň těch 60 %, je tím nejobtížnějším úkolem. Je dobře, že si mnozí již onu nutnost uvědomují, a doufám, že… Číst vice »

Praded
Praded
před 8 měsíci

Základem je vrozený lidský parazitizmus, který lze krotit jedině výchovou, vzděláváním k moudrosti a vytvořením takových zákonů, které tomu brání. Tak jak se učil na základní škole, dějepis a zeměpis u nás za minulého režimu, nemělo snad na světě obdoby. Je škoda , že po ukončení náboženství na školách, nebyla zavedena žádná výuka k morálce. Teprve… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

… buď práci čest, buď práci čest!

cablik
cablik
před 8 měsíci

V dnešní době informačních technologii se pravda k uživateli vždy dostane pokud ji bude hledat. Oni musí lhát protože co se nám snaží vnucovat je jen samá lež.

skeptik
skeptik
před 8 měsíci

To co se dnes děje jak ze strany vlastizrádné vlády tak poslušných provládních médií je daleko horší, než to bylo za vlád komunistů.
I když pomineme ekonomiku a hrozbu III. světové, o kterou vlastizrádci usilují.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Velmi hezky sesumírováno. Za mě snad jen – mám obavy, že Putin a Si s dedolarizací moc tlačí na pilu. Pro strýčka Samuela je to doslova otázkou života a smrti. Řekl bych, raději pomaleji. No a to omílané s kritikou bolševika a věznění? To možná platilo na počátku. Dovolím si tvrdit, že od takového osmdesátého roku… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem mikkesh
oldo
oldo
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano,za kritiku ,která nebyla organizovaná a neprovázela jiné aktivity nikdo nikoho nezavíral ani v sedmdesátkách.Když porovnám ,tak skoro všechno,co nám tvrdili komunisté byla pravda a dnes se lže nesrovnatelně víc,prakticky ve všem.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Prezident Husák udělil za rok 1.200 milostí, většinou lidem co nějakými ,,vtipy” na veřejnosti hanobili hlavu státu. Můj přítel dostal za hanobení prezidenta v hospodě 5(!) let. Přesto že nežádal o milost přišla mu za 14 dnů….

Primak
Primak
před 8 měsíci

Lež má krátké nohy…

vik
vik
před 8 měsíci

A na konci – vřed není vpřed. Opravit.