Jakmile včera Zelenskyj dorazil do Granady na shromáždění vůdců zemí Evropy, nastal binec, který skončil hromadným “whimprováním” západních politiků! Závěrečnou tiskovou konferenci raději zrušili! Všichni sledovali projev Putina ze Soči! Gargamelova analýza!

Včerejší konference evropských vůdců kolektivního západu v Granadě měla být velkolepá akce, a měla jasně vytyčit zářivou budoucnost světové politiky! Nakonec skončila neslavně…

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Na konferenci se proto osobně vypravili, jak náčelník české demoliční pětikoalice profesor Fiala, tak i šéf kyjevské soldatesky herec béčkových komedií Zelenskyj! Jeho ukrajinští propagandisté už ráno nezapomněli všude troubit, že kdykoli Zelenskyj vyrazí do světa na veledůležité politické jednání, moskevský Gosudar, aby odvedl pozornost, nechá vypálit raketu na ukrajinské civilisty, a pár desítek jich i s dětmi sprovodí ze světa. Prý, aby tak zahltil západní mainstreamová média fotkami masa a krve, jak milují jejich konzumenti, a ti potom nevěnovali řádnou pozornost veledůležitým prohlášením kyjevského válečníka! Z ukrajinských vyjádření je tak jasné, že včerejší konference EU ve španělské Granadě měla být významná a důležitá, a na její konec mělo být zveřejněno závěrečné prohlášení podporující svatý boj do posledního Ukrajince, i Evropana, proti moskevskému zlobrovi Putinovi a jeho pomahačům. Leč všechno dopadlo úplně jinak, než si západní média, politici, i zákulisní vlivové figury a stínoví hráči, předem pečlivě naplánovali a představovali.

Podle zprávy amerických prodemokratických liberálů, absolventů drahé, soukromé, a prestižní Yale University, kteří jednání jako tzv. nezaujatí mainstreamoví novináři pozorovali, se včerejší konference v Granadě rychle zvrhla v nikým neřízený binec, (angl. Shambles), a po vystoupení Zelenského, skončila všeobecným tichým a bolestným sténáním všech evropských lídrů. (Angl. Whimper = tiché bolestné kňučení, často vyvolané strachem a úzkostí.)

Na konferenci se nikdo s nikým na ničem nedohodl. Italská vládnoucí duceita Melloni se celou konferenci s nikým nebavila, osamoceně se bezcílně toulala po sále, a povídala si výlučně se svým mobilem. Berlínský císař Scholz se na všechny mračil a škaredil a celý den vydržel držet bobříka mlčení. Francouzský Empereur Macron sice zpočátku nadšeně rozdával všem své rozumy, jak bude kolektivní západ z Paříže řídit celý svět, ale když pochopil, že dnes nikdo nikoho neposlouchá, zmlknul taky. Fiala byl tak neviditelný a bezvýznamný, že o něm absolventi Yale do Ameriky ani žádnou zprávu neposlali.

700 shromážděných novinářů napjatě očekávalo ohlášené závěrečné komuniké konference a společnou tiskovku všech evropských vůdců kolektivního západu a kyjevského komika. Místo nich se ve dveřích do sálu objevila nižší španělská úřednice vyslaná půlročním králem EU španělským hostitelem konference premiérem Sanchezem, a suše oznámila: Akce je zrušena. Rozejděte se. Zmatení novináři na ni začali pokřikovat: Co se děje?! Proč byla konference zrušena?! Proč není žádné usnesení?! A dostali další suchou odpověď: Žádné další informace nebudou poskytnuty!

Těsně před vystoupením Zelenského na včerejší konferenci v Granadě, zhatil všechny plány Eurokratů a kyjevských úředníků na přijetí očekávaného proukrajinského usnesení vlivný hráč evropské politiky, bankéř první kategorie, a předchozí první hlava bruselské saně, Jean Claude Juncker.

Ten ráno v německých médiích zahřmělKaždý, kdo měl kdy něco společného s Ukrajinou, ví, že jde o zemi, která je zkorumpovaná na všech úrovních celé společnosti. Navzdory úsilí není Ukrajina způsobilá se připojit k EU, a potřebuje projít rozsáhlými vnitřními reformními procesy. S některými takzvanými novými členy má EU špatné zkušenosti, například pokud jde o právní stát. Tuto chybu už nelze opakovat!

Juncker, který má mimořádně blízko k finančníkům z londýnské City, kteří řídí západní svět, tak potopil snahy nejvyššího představitele EU pro zahraniční politiku Josepha Borrella.  Borrell se ještě v pondělí, společně s českým diplomatickým elévem Lipavským, na návštěvě v Kyjevě vychloubal, že EU poskytne Ukrajině ty nejsilnější bezpečnostní záruky a přijme ji za člena. A řekl: EU brzy vyšle Putinovi silný signál, že ani jeho rakety ani jeho drony nás nezastraší. Několik minut poté, co jsem dnes opustil Oděsu, zasáhl tuto oblast nový nálet bezpilotních letounů. My se Putine nenecháme zastrašit Vašimi raketami ani drony. Naše odhodlání podporovat boj za svobodu a nezávislost Ukrajiny je pevné a bude pokračovat!

Zřejmě na základě těchto pondělních slibů Borrella a jeho elévů, kteří se shromáždili v Kyjevě, se Zelenskyj neplánovaně z ničeho nic včera vypravil do Granady, kde se s jeho návštěvou vůbec nepočítalo. A kde se mu sice dostalo obligátních slovních ujištění, poplácání po zádech, ale písemně nic nedostal, společné usnesení raději ani nebylo přijato, a před novináře se pro jistotu nikdo ze západních lídrů ani neodvážil.

Konferenci v Granadě podle zprávy amerických pozorovatelů zcela opanoval britský premiér Rishi Sunak, prominentní člen londýnské finanční City! Ten má před volbami, a ví, že jeho jediná naděje na znovuzvolení spočívá v okamžitém a účinném prosazení ostré protiimigrační politiky, a v brutálním potlačení domácí Drahoty a Inflace vyvolané sankcemi na Rusko a politikou Green Deal. Asi žádnou náhodou už ráno před konferencí umetal z německých médiích Rishi Sunakovi cestičku další prominentní člen londýnské City, Juncker! Ten mimo jiné z Říše ráno bubnoval“Kdyby se v roce 2015 přijal plán na přerozdělování uprchlíků po Evropě pomocí tzv. kvót, nemohli by nyní populističtí politici využívat pro svůj politický vzestup “tupých pocitů, které existují v části evropské populace!”.  Vtip Junckerova prohlášení spočívá v detailu. Rishi Sunak potřebuje rychle vypakovat nelegální imigranty do Francie!! A jak rovněž Juncker ráno bubnoval, do ostatních zemí mimo EU, ze kterých do EU přivandrovali! Juncker stejně jako Sunak chápou, že “tupý evropský lid” začíná mít plné zuby politiky Eurofanatiků, a jejích ekonomických a bezpečnostních důsledků, a že finanční majitelé Evropy by nad “tupým evropským lidem” mohli rychle ztratit kontrolu!

Eurokraté si původně mysleli, že na konferenci v Granadě udělají závěrečnou politickou tečku, nad povinným přerozdělování imigrantů po Evropě podle tzv. Rakušanova paktu, a pakt přijatý právní kličkou pomocí tzv. hlasování kvalifikovanou většinou, při kterém neplatí právo VETO, konečně definitivně posvětí před hlasováním v parlamentu EU, kde je jeho schválení pravděpodobné!

Leč Orbán tento týden ukázal, že pomocí práva VETO, se dá zablokovat a zrušit jakékoli usnesení nebo nařízení EU! Vtip je prostý, místo nařízení, které nelze blokovat právem VETO, se zablokuje právem VETO jiné nařízení, které je pro EU mimořádně důležité, a lze ho právem VETO blokovat. Diplomatické zdroje z Bruselu tak tento týden potvrdily, že Maďarsku budou odblokovány miliardy EUR, zablokované právními kličkami bez možnosti je vetovat, aby Orbán přestal vetovat pomoc Ukrajině!

Právo každé země EU vetovat určitá důležitá rozhodnutí se tak v praxi stalo zárukou, že žádná země EU nemůže být nikdy přehlasována, a nemůže jí být vnuceno jakékoli nařízení, se kterým bytostně nesouhlasí. Protože může na oplátku vetem zcela paralyzovat celý chod EU! Tento politicky geniální tah Orbána zasadil smrtelnou ránu všem pokusům pomocí právních kliček prosadit Rakušanův pakt. Právo VETO je osinou v zadku všech Eurokratů, kteří ho nenávidí, protože neumožňuje úředníkům Bruxelae vládnout Evropě pomocí mazaných právních kliček!

Západní vládnoucí politici si letos v létě rychle uvědomili, že mohou vmžiku přijít o svá koryta, protože lid už má dost imigrace, drahoty, inflace a válečných výdajů. Pod vlivem průzkumů veřejného mínění začali rychle otáčet plachty po směru nového větru. Výjimkou jsou jen absolutní čeští političtí zabedněnci, jako je prezident PePa. Ten ještě před pár dny v Bruselu hýkal, že by se právo VETO v EU mělo zrušit! Jestli Emila Háchu k podobným krokům vedoucím ke ztrátě české státní suverenity a k likvidaci celého českého státu museli Adolf Hitler a K. H. Frank nutit hrozbami vybombardování Prahy, a nebo vyhlazením celého národa, tak generál PePa nabízí podobné ústupky vedoucí k likvidaci české státní suverenity, stejně aktivně jako se kdysi hlásil Hujer, a naprosto dobrovolně, a je podle právníka Pavla Hasenkopfa, na pováženou, zda tím PePa nenaplnil právní podmínky k odvolání z funkce prezidenta republiky!

Z bruselského aktivismu bývalého člena STB však strach mít nemusíme. Ani Poláci, ani Maďaři, a ani Slováci po posledních volbách, a ani další země si podle poslední analýzy zkušených diplomatů právo VETO vzít rozhodně nenechají. Další český prezident a nebo prezidentka by však měli na Hradě pořádně vyvětrat, aby to tam přestalo páchnout po zradě českého státu i českého národa! Jinak nám hrozí, že Junckerův “tupý český a evropský lid” začne věřit spíše Putinovi, který včera v Soči hovořil jasně a srozumitelně, kdežto politici shromáždění v Granadě se na žádný projev, usnesení, ani rozhodnutí vůbec nezmohli, a jen uspořádali největší evropský politický blázinec, a tiše a bolestně na něm kňučeli – whimper. Proto se staňte novými politiky, a podporujte ty české politiky, kteří mluví jasně a srozumitelně, a hlavně dodržují své předvolební sliby.

**

Michael Svatoš, MaP 1800, snímek nahoře ze společného fotografování při zahájení summitu EU před palácem Alhambra. Přítomni i hosté z ndčlenských zemí Eurosojuzu – srbský Vučić, ázerabajdžanský Alijev i arménský Pašinjan…

4.8 18 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 6 měsíci

Ale na té fotce nevidím Zelenýho, ani Fialovýho, ani Sunaka, Melloni, Orbána, Macrona (nebo je za Michellem?). Jestli Scholz je schovanej v 2. řadě 2. zprava? Borrell asi brečí někde v koutě, co mu do toho Juncker kecá (když už není ve funkci, tak si troufá). A na rozdíl od autora tam nevidím Azerbajdžana Alijeva,… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci

Je dobře že nám to nejhorší zatím nehrozí ztráta České státnosti je třeba PePa a spol odstavit od moci Válka byla vyřešena když to začalo bylo jasné jak to dopadne a západ ať jde s progresivním směřováním do [_T_]

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

Včera jsem psal, že se mi zdá podezřelé, že ve stejnou dobu, kdy začala konference o pomoci Ukrajině, nebo co to bylo, spadne zrovna ruská raketa někde na Ukrajině na kafáč. Dodám jen, že Ukrajinci podědili i ruské rakety a smrt dėtí vždycky zabere. Po zkušenosti trapasu v Buči, vstávajících mrtvolách z pohřebních pytlů a desetitisíců mrtvých… Číst vice »

danny
danny
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jiné weby uvádějí, že byl zasažen hotel v Charkově, ovšem který sloužil jako velitelství SBU. Proto po velkém řevu v českých médiích a pak opět ticho.

vaclav
vaclav
před 6 měsíci

Naprosto skvěle napsáno a se vším souhlasím.