Konec bude neradostný. Neonacisté Zelenského a Hamás – bratři ve zbraních přeprodaných do zóny konfliktu

Ano, to se opravdu stalo: neonacistický režim prezidenta Vladimira Zelenského na Ukrajině se zřejmě zapletl do příběhu, který by mohl ukončit jeho existenci.

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

A pokud se tak stane, bude to pro Ukrajinu ta nejnadějnější zpráva, která vzešla z rozvíjející se války mezi Izraelem a Hamásem v pásmu Gazy a jeho teroristickými spojenci v celém arabském světě.

A stalo se i to, že jedním z nejaktuálnějších videí z oblasti izraelského konfliktu byl krátký klip, medializovaný blízkovýchodními kanály, v němž bojovník Hamásu děkuje právě Ukrajině za zbraně, s nimiž dokázali porazit Izrael už během prvního dne útoku. Zejména se tvrdí, že značná část ručních protitankových granátometů RPG, s nimiž Hamás vyrazil do útoku na izraelské hranice, pochází z Ukrajiny.

Samozřejmě se může ukázat, že video je podvrh, fake, který má odvést pozornost od podstaty konfliktu, vtisknout mu nové zbytečné a rušivé významy, může být pokusem zmást situaci přilákáním nových účastníků atd. atd. atd. S argumentací telegramového kanálu Colonelcassad je však těžké nesouhlasit:

“Hamás děkuje dodavatelům zbraní z Ukrajiny za dodání zbraní použitých při útoku na Izrael.

Během války v Sýrii bojovníci různých islamistických skupin používali rovněž aktivně zbraně dodané z Ukrajiny.

Černý trh se zbraněmi spojený s válkou na Ukrajině bude poskytovat zbraně pro mnoho dalších válek a konfliktů a ukrajinští dodavatelé zbraní na něm vydělají spoustu peněz. Nakonec se palestinští kupci z hlediska zisku nijak neliší od kupců z jakékoli jiné země.

Jde jen o to, že v Sýrii je použili proti Asadovi, Rusku a Íránu a v Izraeli a pásmu Gazy proti Izraeli. Kapitalismus. Trh rozhodl.” Konec citátu.

Trh to skutečně vyřešil. S jediným dodatkem, že se jednalo o “trh” černý, nelegální, nezákonný, hustě prosáklý nevinnou krví nejen v Izraeli nebo v pásmu Gazy, ale i na Ukrajině.

Pokud se potvrdí ukrajinský původ alespoň části zbraní v rukou bojovníků Hamásu, pak se potvrdí i podezření, obvinění a domněnky těch, kteří již devátým rokem po sobě, počínaje státním převratem na Ukrajině v roce 2014, poukazují na to, že neonacistická Ukrajina se stala černou dírou, do níž se nezodpovědně nasypala spousta zbraní pro “boj s Putinem” a Ruskem, a které byly odtud prostřednictvím machinací a za nemalé výpalné distribuovány do celého světa. Obohatili se lapkové, kteří obratně a výhodně využili vznikající konjunktury, a zóny nových konfliktů zalila krev.

Konečně budou mít všechny ty legální i nelegální, oficiální i veřejné komise a mise, které vznikly v USA a v evropských zemích za účelem kontroly zbraní dodaných neonacistům od Zelenského, materiál, s nímž budou moci pracovat. A dojdou k závěrům o tom, co se stalo nejen v Izraeli, ale i na Ukrajině.

Vskutku – došlo ke strašlivému krvavému průšvihu: Izrael je představitelem kolektivního Západu a “zlaté miliardy” na Blízkém východě, klíčem k úspěchu západní (čti — americké) politiky v regionu. Prakticky už od prvního dne jak EU, tak NATO a USA deklarovaly, že Izrael ve všem podporují a Hamás potrestají.

“USA podporují Izrael. Nikdy mu svou podporu neodepřeme. Moje administrativa podporuje bezpečnost Izraele pevně a neochvějně.  … Zajistíme jim pomoc, aby se mohli i nadále bránit,” tak zněla kvintesence toho, co o konfliktu řekl americký prezident Joe Biden.

A proizraelské řečnění evropského tria – šéfa Evropské rady Charlese Michela, šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové a šéfa evropské diplomacie Josepa Borrella – nemělo konkurenci. Lepší a výmluvnější skeče a repliky by nenabídl ani sám Zelenskyj, i když jako herec hrál na hudební nástroje různými částmi těla.

“Jednoznačně odsuzuji teroristický útok Hamásu na Izrael. Je to terorismus v té nejodpornější podobě,” uvedla na svém účtu Ursula, porodnice-gynekoložka, která se stala šéfkou sjednocené evropské vlády.

“Důrazně odsuzujeme nevybíravé útoky namířené dnes ráno proti Izraeli a jeho obyvatelům, jejichž výsledkem je teror a násilí proti nevinným občanům. V myšlenkách jsem se všemi oběťmi. EU je v této hrozné chvíli solidární s izraelským lidem,” – důrazně solidarizoval s Izraelem i Charles Michel.

Výsledkem však je, že Izrael je ostřelován západními zbraněmi, které byly dodány Ukrajině, dalšímu nově objevenému spojenci Západu. A tamní političtí handlíři je přeprodali prvnímu, koho potkali. Včetně Hamásu, který je financován arabskými zeměmi, jež mají na jeho podporu peněz dost.  S tou krví však udělali chybu – no, stalo se. Jak se říká na Ukrajině, sami jsme si hubu natloukli…

A jak jsme na tom teď? Izrael je připraven bojovat za porážku Hamásu až do konce, pokud lze věřit jeho premiérovi Benjaminu Netanjahuovi, který řekl: “Hamás tuto válku začal, ale my ji dokončíme. Hamás nás chce zabít, zajal naše ženy, naše děti. Zabíjí naše civilisty. Dnes jsme jednotnější než kdy jindy. IDF využijí všech svých sil, aby Hamás zničily. Zaútočíme na ně vší silou. Pomstíme tento černý den, za Izrael i za naše občany. Všechna místa, na která je Hamás napojen, budou zničena. Vyzývám obyvatele Gazy: okamžitě odejděte! Protože my budeme jednat všude s plnou silou.”

A izraelský ministr obrany Joav Galant slíbil, že izraelská armáda “změní /v pásmu Gazy/ realitu na 50 let”.

Současně – podle zdroje Axios –  Netanjahu požádal Bidena o nouzové financování ze strany USA na posílení systému protiraketové obrany Iron Dome (ano, ten samý vychvalovaný “Železný dóm”, který si Zelenskyj u Izraele s takovou vehemencí vyžebrával). A Bidenova odpověď je již známa.

Ale je tu jeden háček: pokud lze věřit posledním zprávám, Západu docházejí zbraně i pro Ukrajinu, aby mohla “bojovat proti Putinovi”. Kde tedy vezmou další zbraně na pomoc Izraeli?

To je samozřejmě jejich západní problém, ale nejspíš budou zase přerozdělovat a vyčlení na to šílené množství peněz. Pod záminkou potřeby porazit Rusko. S pomocí Ukrajiny.

Deník Telegraph citoval své zdroje, podle nichž chce Bílý dům požádat Kongres o další pomoc Kyjevu do příštích prezidentských voleb v USA v podobě “jednorázového balíku až 100 miliard dolarů”.

Sto miliard, Karle! A to poté, co americký Kongres ještě neodsouhlasil, že Bidenovi poskytne 24 miliard dolarů, které slíbil Kyjevu. Biden se však rozhodl kongresmany zmáčknout a požádal je, aby přijali univerzální zákon na celou částku – 100 miliard -, aby nemusel pokaždé prosit o financování po částech. Je to probůh tak drzé a tak velikášské, že by to mohlo projít.

Pokud to však neprojde, telegramový kanál Živov Z velmi přesně – alespoň podle mne – předpovídá: “USA prý urychleně přerozdělují ukrajinskou pomoc ve prospěch Izraele. Ukrajina může brzy zůstat doslova s holým zadkem. Vždyť Zelenskyj nemá ani vlastní peníze, ani vlastní techniku. Tak to dopadá, když se u velkého stolu dlouhodobě “hraje na dluh”. Stačí týden nebo dva a ukrajinské ozbrojené síly začnou vyrábět luky a šípy. Bon voyage, hoši! Pojďme očistit ruskou zemi od neřádu!

A Izrael?  Izrael – je oficiální vojenský spojenec USA na Blízkém východě. V případě konfliktu však nemá Washington povinnost vstoupit do války na straně Izraele. To znamená, že dokud jsme spolu a všechno je v pořádku, tak je to v pohodě, ale když Moše umřel, k čertu s ním!  Ukrajina také lpěla na takovém spojeneckém a partnerském statusu, stejně jako na stejném modelu bezpečnostních záruk. Všechno se nám to nějak nahrnulo najednou …

**

Vladimír SKAČKO, UKRAJINA.RU (15:38 08.10.2023), z ruštiny pro Novou Republiku přeložila PhDr. Jana Görčöšová

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
SunTzu
SunTzu
před 6 měsíci
kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

Z mysli mi nevymizí, když se vítali první islámští uprchlíci v Maďarsku. Jak vyhazovali z vlaku balenou pitnou vodu na koleje a mladí hoši ukazovali palcem na krku, jak tu budou podřezávat. Dnes už jsou dospělí… To mé vzpomínky inicioval pohled na ilustrační foto, na podříznuté izraelské vojáky. Když to takhle půjde v Evropě… Číst vice »

Praded
Praded
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Češi se vyhubí svojí blbostí sami.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Tak oni se musí řídit svou vírou. V Maďarsku žije mnoho katolíků a dokonce i mnoho ateistů. Ti jsou pro muslimy těmi nejhoršími nepřáteli. ČR patří k nejvíce ateistickým zemím na světě, proto jí od muslimů hrozí zvlášť velké nebezpečí. Prorok Mohammed se s jinověrci příliš nepáral. Realitou je, že u nás budou žít statisíce a snad… Číst vice »

Rob
Rob
před 6 měsíci

Nebuďte proboha zase naivní. Pokud se prokáže původ zbraní z Ukrajiny, obviní z toho zase a jen Putina. Řeknou, že to byly zabavené zbraně Ukrajincům, které tam poslal. Vždyť už teď jedou v dalších trapných narativech, jako např. na této mainstreamové žumpě: https://www.novinky.cz/clanek/komentare-komentar-utok-na-izrael-osnovali-putin-a-ajatollahove-alexander-tomsky-40446158#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Rob

Není to tak dlouho co statečná armáda USA pri svém útěku zanechala v Afghanu yjoto vše co nepobrala … Kde se asi objeví? Protitanková strela ATGM (GB) zničila jednu Merkavu.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Rob

No vidíte, bývalý levicový server novinky.cz a knihkupec Alexander Tomský už na to kápli. Útok zosnoval Putin, jinak to ani být nemůže. Rusko a jeho spojenec Irán.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

A komu máme fandit v konfliktu Izrael versus Palestina, abychom nešli do vězení? V konfliktu Putin vs Zelensky (resp. Fiala, Rakušan, Stříž, Pekarová…) jsou nuceni všichni obyvatelé ČR povinně držet palce Zelenskemu. Pokud by tak neučili, půjdou do vězení budou vyhozeni ze zaměstnání, jejich děti se nedostanou na školy atd. Musí Zelenskemu… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Je příliš brzo zastávat nějaké stanovisko o hodných a zlých, na to tam smrdí dost věcí. Zvláště při vědomí, že v těch končinách neexistuje nikdo, kdo by jako v biblickém příměru mohl hodit kamenem, jsa nevinen. A někomu fandit? Nejsme přeci na fotbale… 😉 Mimochodem – ani deset Fialů a celá legie Pekarek s kohortou Rakušanům mě nedonutí… Číst vice »

vachav
vachav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Karel 2002 má v tomto případě pravdu.Měnit názory sice nemusíte,ale ne veřejně,pokud ovšem nejste hrdina.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Jestli Karel neví, komu má fandit, ať si zřídí přímou linku na MV, třeba budou mít přítele na telefonu. Někdy mám dojem, že řada lidí to tak dělá a stanovisko ministerstva či vlády se okamžitě stává i jejich stanoviskem. Krásně jednoduchý život! Zásadní změny názorů na události, život a morálku ze dne na den,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Milý Hašku, možná tušíte, že já na rady pana Rakušana moc nedám. Za normálních okolností bych fandil Izraeli. Ale když studuji problém do hloubky, zjišťuji, že i Izrael má na tom konfliktu dost viny. Primitivové jsou na obou stranách, fanatičtí muslimové i ortodoxní Židé. Svým způsobem měl pravdu iránský prezident, že konflikt… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci

“Kdybyste mi dříve řekli, že britské rakety (ATGM) spálí izraelské tanky na izraelském území, nevěřil bych tomu,“ řekl
bývalý izraelský důstojník Shabtai R.
A o tom to je. Ukrajina prodává dodané zbraně ze zapadu všem, kdo zaplatí.

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem reproduktor
cablik
cablik
před 6 měsíci

Nevím jak vy ale Izrael musí vyhrát a oni to dokážou mám pěknou knihu Izraelské letectvo jsou tam popisované všechny války. U nich rukují i ženy a dokáží se bránit fanatický džihádisti jsou nebezpečím pro všechny bílé lidi.

Anonym
Anonym
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ano, ženy absolvují základní vojenskou službu dva roky (tuším) a muži tři roky. Jsou připraveni.

Rob
Rob
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik
vachav
vachav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Chybí Vám zřejmě historické informace o konfliktu Izrael versus Palestina. Izrael je militantní okupant již desítky let a krom toho četník USA na blízkém východě,takže bych vsadil triko,že v tomto opět mají své špinavé prsty ti pruhovaní parchanti.A hlavně- palestinci nejsou většinově “fanatický džihádisti”.Upozorňuji,že nejsem příznivcem islámského terorismu(jen mimochodem-ten vznikl jako důsledek napadení… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Pane kolego já vím jak to začalo dokonce Izraelci na začátku museli bojovat s Brity protože to byla jejich kolonie. Ale muslimové jsou pro nás ohromné nebezpečí zase tam masakrují civilisty a fanatici vědí že nepřežijí a proto to dělají.