Palestina zvítězí! Vzdor není terorismus

„Kdo kritizuje Izrael a jeho politiku, je antisemita“ – falešně tvrdí sionisté, kteří již celých 75 let páchají zločiny na Palestincích ukrývajíc se za holokaust, masové vyvražďování evropských Židů během 2.světové války německými nacisty. V několika přetištěných článcích přinášíme na současný palestinsko-izraelský konflikt jiný pohled, než izraelské politice poplatná média „hlavního proudu“. Svět není černobílý, jak se nám snaží namluvit.

Už 75 let vyhání izraelský apartheidní stát palestinský lid z jeho země. Miliony Palestinců žijí v exilu, často v uprchlických táborech. Gaza je největším vězením na zemi, na pouhých 16 čtverečních mílích žije přes 2 miliony lidí. To je dvojnásobná hustota zalidnění Manhattanu.

Izrael byl založen 70 masakry v roce 1948 během Nakby, což v arabštině znamená katastrofu. Patnáct tisíc Palestinců bylo zavražděno a 531 palestinských vesnic bylo zničeno sionisty. Od té doby byly zabity další tisíce Palestinců. Jen v květnu 2021 zabila izraelská armáda v Gaze 67 palestinských dětí.

Přesto buržoazní média křičí „terorismus“, protože palestinští bojovníci za svobodu se brání. Tak jižní otrokáři a jejich noviny démonizovali Nata Turnera, když vedl vzpouru zotročených Afričanů. Palestinci také lámou své řetězy.

Stejné kapitalistické hlásné trouby vyjí o zajatcích, které zajali palestinští bojovníci za osvobození. Mlčí o 5 250 Palestincích držených Izraelem jako rukojmí, z nichž 1 350 je drženo bez soudu. Sto sedmdesát z těchto vězňů jsou děti.

Rasistický Izrael by nemohl spáchat své zločiny bez podpory vlády ropných magnátů a bankéřů Spojených států. Washington nacpal do sionistického režimu 158 miliard dolarů. To jsou peníze ukradené z amerických ghett, aby udržely v ghettech Palestince.

Prezident Biden nebezpečným krokem nařídil lodím Šesté flotily amerického námořnictva, aby se vydaly směrem k Izraeli. Jde o pokus zastrašit Palestince a také ohrozit Írán a odbojové síly v Libanonu, známé jako Hizballáh. Poslední věc, kterou potřebujeme, je další americká obchodní válka.

Chudí a pracující lidé ve Spojených státech nemají zájem na podpoře izraelského apartheidnímu režimu, který dal jaderné zbraně starému apartheidnímu režimu v Jižní Africe.

Před mnoha lety bylo napsáno: „Jak zaseješ, tak sklízíš.“ Sionistický režim terorizuje palestinský lid už 75 let. Izraelské vládce a jejich podporovatele z Pentagonu by případná reakce neměla překvapit.

Jedinou cestou k míru je právo Palestinců na návrat do své vlasti. Stejně jako obyvatelé Zimbabwe vymazali z mapy rasistickou „Rhodesii“, tak Palestinci porazí rasistický stát Izrael.

Palestina zvítězí!

**

Stephen Millies, pro www.struggle-la-lucha.org 9. října 2023, překlad Vladimír Sedláček, horní snímek je z demonstrace Palestinců žijících v New Yorku konané 9.10.2023

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
26 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
maxim
maxim
před 6 měsíci

V nadpisu článku je tvrzení že …. Vzdor není terorismus … , za nacistické okupace naši předkové také vzdorovali a vraždili okupanty a kolaboranty…, a byli snad teroristy ???

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

Jestli Palestinci zvítězí, podnítí to sebevědomí všech muslimů, zejména těch dnes již utlačovaných v Evropě. Hrdost jim nedovolí žít v jedné společnosti s bezvěrci. Útok Palestinců, vraždy, znásilňování, mučení civilistů nám ukazuje, co nás v Evropě může čekat! A co nás čeká, to nás nemine…

skeptik
skeptik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kdo seje vítr sklízí bouři.

Měl zapotřebí “demokratický” Západ rozvrátit Blízký východ??

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ale zase na druhou stranu, Západ, zvláště USA, hraje s muslimskými státy ošklivou hru. Začalo to už vměšováním USA do vnitřních záležitostí Iránu v 50. letech. A dříve kolonizace. V poslední době “muslimské jaro”. Není to tak, že by si začali jako první muslimové, protože jsou, coby náboženští fanatici, primitivové.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Opakuji tu! V Anglii arabský pediatr s 25 letou praxí, u všech (!) občanů oblíbený se zúčastnil útoku na londýnské metro! 150 mrtvých! Od té doby sem přestal rozlišovat! Primaku vy klidně rozlišujte. Jednou se dočkáte velkého zklamání. …Opět hloupé prirovnani

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Náboženští fanatici? Kolik toho o jejich náboženství víš? Ale jistěs mohl dost a dost o tom číst. Jistě by ti nezalhali. A že jsou někteří fanatici? Z 1,5 miliardy? Kolik je fanatiků z těch pár milionů křesťanů? Jenom těch tisíců různých náboženských sekt a Americe, kde do nich denně lejou rozumy jejich pastorové, rozšířené stovkami TV satelitních… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

No podle tohoto tvého mustru? “Vraždy, znásilňování, mučení civilistů, atd…” ukázali světu ti nejlépe vzdělaní křesťani za 2.sv.války, nebo ne? A to teda těm muslimům bylo ukázáno, co křesťani dovedou. A nejen za 2.sv.války, ale i potom. A nebylo toho málo.
Takže doufám, že ti muslimové dovedou rozlišovat – na rozdíl od tebe…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

Jaká koliv snaha o ospravedlnění masakrů na civilním obyvatelstvu, byť pod záminkou msty, odplaty, obrany…je neospravedlnitelná. Alláh Agbar, ale pro mne ne! Ano, Palestinci(kolektivní vina existuje, vis Rusko) jsou u mě teroristi a ještě k tomu zvrácení a sadističtí….

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pozor! Ty uřezané hlavy dětiček byla kachna, odvolaná už samotnou autorkou tou novinářkou, které to údajně řekli nějací vojáci. Ale kachna kdáká dál, jak jinak v takovéto situaci.

Podobně, jako Bush otec rozjel akci (a nebylo to zadarmo, pro americké daňové poplatníky), že Saddámovi vojáci vyhazují v Kuwajtu dětičky z inkubátoru.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Primaku vše se začne rozmělňovat. Když z dálky střílím do civilního auta tak vím, kdo tam sedí!? Všechny ty fotografie z místa napadení jsou dezinfirmativmí? Svou obhajobu palestinských teroristů jste už trochu směšný! Všiml jste si, že se už píše jen – teroristé? Nikoli palestinští nebo islámští teroristé? To vás snad potěší.… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci
danny
danny
před 6 měsíci

Pan autor podal dějiny regionu značně zjednodušeně a ve základních bodech vysloveně lže. Není tu prostor pro hlubší rozbor. Konflikty mezi Araby a Židy byly v tomto regionu dávno před založením státu Izrael. Izrael a Arabský stát měly vzniknout podle rezoluce OSN v r. 1949. Arabské země se vznikem Izraele nikdy nemířily. Napadly ho ihned… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

“Izrael a Arabský stát měly vzniknout podle rezoluce OSN v r. 1949.” Proto asi když se na podzim 1948 to mělo pořádně dojednat pod záštitou nové OSN, vedeným švédským hrabětem Folge Bernadotte, byl on (který se tolik zasloužil na osvobození židů za války, také z Terezína) se svou družinou na příjezdu zavražděn, skupinou… Číst vice »

danny
danny
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

To čeho se Hamás dopustil smazalo všechno “před tím” a “potom”. Cíleně vraždil náhodné civilisty. Celé rodiny i s dětmi, znásilňoval a pak vraždil ženy, povraždil 260 mladých lidí na festivalu…! Vše si pečlivě natočil. Důkazy proto není třeba hledat. Proto není, nebude a nesmí být žádná omluva!!! Toto hnutí musí být zlikvidováno. Obyvatelé Gazy… Číst vice »

danny
danny
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Zásluhy tohoto pána jsou značně nadhodnocovány. V Terezíně jsem deset let bydlel a něco o jeho historii vím. Měl jsem možnost mluvit i s pamětníky. Pan Bernadotte žádného Žida z Terezína, ani odjinud nezachránil. Byl členem delegace MČK, které nacisté sehráli divadélko o “městě, které Vůdce daroval Židům”. Židovky pletly a háčkovaly, dětičky si poslušně hrály, muži sehráli… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

No, kdyžs tam žil, tak to asi musíš vědět. No to bylo asi někdy jindy, to švédský občan, jestli tam byl, tak asi nemohl s tím nic nedělat, proč by ho za to milý Itzak měl srabsky zavraždit? A ty se mu tedy nedivíš? Pleteš asi jabka s bramborama. “White Buses”- Bílé autobusy… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Dánští Židé, kteří nemohli uniknout zatčení v roce 1943, byli deportováni do Terezína poblíž města Terezín v dnešní České republice. Než Němci dali povolení pokračovat, vyžadovalo to trpělivost a času bylo málo; Spojenci se blížili. Nakonec se německému styčnému důstojníkovi Rennauovi podařilo získat povolení od gestapa a 12. dubna vyrazila kolona pod velením kapitána Folkeho… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Podle Švédského červeného kříže bylo zachráněno celkem 15 345 vězňů,[12] z toho 7 795 skandinávských a 7 550 z jiných zemí. Kolem 1500 Němců-Švédů bylo přepraveno do Švédska. Celkem 2000 vězňů bylo převezeno z Neuengamme do jiných táborů, aby byl k dispozici prostor pro skandinávské vězně. Čtyři sta francouzských vězňů bylo transportováno z Neuengamme nebo ponecháno v Terezíně, protože nemohli… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Atentát schválili vůdci Sternova gangu, včetně budoucího izraelského premiéra Jicchaka Shamira a budoucího poslance a mírového aktivisty Natana Yellina-Mora, a byl proveden 17. dne v jeruzalémské čtvrti Katamon. Čtyřčlenný tým přepadl jeho kolonu, přičemž jeden z mužů vypálil šest ran na Bernadotteho a dalších 18 na plukovníka Andreho Serota, který seděl vedle něj, a zabil je.
https://www.jpost.com/israel-news/on-this-day-stern-gang-assassinates-un-mediator-count-folke-bernadotte-in-1948-679649

danny
danny
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Ano. A kdy? Když už nacisti viděli, že přijde zúčtování. Spojenci už osvobodili skoro všechny koncentráky. Rozhodně ty nej strašnější. V Pobaltí, Polsku, Německu a Rakousku. Terezín byl typickým koncentračním táborem. Odtud se vypravovaly transporty do těch vyhlazovacích. I tak tady zahynulo 23 tis. lidí. Převážně Židů. A byl jeden z posledních. Tak nacisti umožnili odjezd… Číst vice »

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem danny
Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Co je tvůj problém s Bernadottem? Švédsko bylo neutrální, za to Bernadotte nemohl. Přestože rodina byla spřízněna se švédským králem, nebyli v nejlepších vztazích, jeho otcovi král sebral titul Prince, protože se oženil bez jeho souhlasu se ženou, která nebyla dost nóbl. Bernadotte si nepotřeboval zachraňovat kůži, věnoval se záchraně zajatců nejen… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Ale ty radši se nedivíš Sharonovi, že nechal Bernadotteho zavraždit. To je od tebe moc pěkné. Vlastně to nebyl Sharon, ale Itzak Shamir https://en.wikipedia.org/wiki/Yitzhak_Shamir JERUSALEM —  Two former members of a militant Jewish group that was led by now-Prime Minister Yitzhak Shamir have admitted they took part in the assassination of Count Folke… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A jak se zasadili o záchranu z koncentráků ti výtečníci, co se tak brali o Izrael? A jak ti členové královských rodin těch států, co byly zabrány Hitlerem, jak ti urození (NL, DK, BE, LX, o UK ani nemluvě) se brali o své poddané? Jo, kdyby Bernadotte měl více podpory a mohl prosadit to rozdělení mezi dva… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Soráč, teď vidím, že jsem to nenechal přeložit: JERUZALÉM – Dva bývalí členové militantní židovské skupiny, kterou vedl současný premiér Jicchak Shamir, přiznali, že se před 40 lety podíleli na atentátu na hraběte Folke Bernadotte ze Švédska, když sloužil jako prostředník OSN v Palestině, uvedl Dan. Margalit z izraelské státní vzdělávací televize.… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

A zdůraznil (Erdogan) zmatenému rakouskému kancléři Nehammerovi, že Turecko, stejně jako všechny muslimské země, podporují mezinárodní plán, co schválil už prezident Obama, aby se Izrael stáhnul na hranice roku 1967, výměnou za trvalý mír! Tento plán dokonce už v roce 2017 přijal oficiálně i HAMAS, který do té doby tvrdil, že jedině úplná likvidace… Číst vice »

vachav
vachav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

V tomto případě si můžete podat ruku s odkopaným Zemanem.