Boj proti teroristům a „podlidem“

Opět jsem sáhla ke Caitlin Johnstoneové, která je mi blízká nejen svým humanismem, ale také pohledem na svobodu slova. Dnes ji šokovalo to samé, co mě:

Jana Kunšteková
Jana Kunšteková
„Izraelský ministr obrany Yoav Gallant v reakci na sobotní útok Hamásu oznámil „úplné obležení“ celé Gazy a odůvodnil záměrné zaměřování se na civilisty pomocí obléhací války tvrzením, že Izrael je ve válce s „lidskými zvířaty“.

„Nařídil jsem úplné obléhání pásma Gazy.“ Nebude tam žádná elektřina, žádné jídlo, žádné palivo, všechno je zavřené,“ řekl v pondělí Gallant a dodal: „Bojujeme s lidskými zvířaty a podle toho se chováme.“

Takže tady to máte, lidi: útočí na civilisty, což je v pořádku, protože ve skutečnosti neútočí na lidské bytosti.

Je to tady. Pravá tvář Izraele, nahá a nepřikrášlená v chladném denním světle. Maska spadla.

Apologeti Izraele se na mě zlobí za to, že si dovolím kritizovat Izrael, přičemž izraelští představitelé svými vlastními ústy říkají mnohem horší věci o tom, co Izrael je, než jsem kdy řekla já.

Objevilo se mnoho důkazů, které zpochybňují tvrzení Wall Street Journal, že Írán koordinoval útok Hamasu spolu s Hizballáhem. Izrael také uvedl, že nemá žádné důkazy o tom, že by byl Írán zapojen.

Podezření, že sobotní útok byl „připuštěn“, posílila zpráva agentury Associated Press, která cituje anonymního egyptského zpravodajského úředníka, který řekl, že Egypt varoval Izrael, že se připravuje „něco velkého“.

„Varovali jsme je před výbuchem situace, a to velmi brzy, a bude to velké.“ Ale podcenili taková varování,“ řekl egyptský zpravodajec.

Několik amerických představitelů smazalo tweety vyzývající k jednání o příměří k ukončení konfliktu. Ministr zahraničí Tony Blinken a twitterový účet amerického Úřadu pro palestinské záležitosti – oba odstranili příspěvky z platformy, přičemž první z nich vyzýval ke zprostředkování příměří Tureckem a druhý naléhal na „všechny strany, aby se zdržely násilí a odvetných útoků“. Přesné důvody pro vymazání nejsou známy, ale obecné důvody jsou politicky zřejmé.

Prominentní osobnosti označují sobotní útoky za „izraelské 11. září“, což by mělo okamžitě spustit poplach v hlavě každého, kdo je slyší. Nejvýznamnější věcí, která se stala 11. září 2001, nebyly tři tisíce mrtvých při samotných útocích, ale úsvit nového věku západního intervencionismu a vojenské rozpínavosti, které zabily řádově více lidí, než zemřelo 9. 11.

Na to byste měli myslet, když lidé začnou srovnávat novou událost s 11. zářím –  ne s událostí samotnou, ale s horami nemoudrých rozhodnutí mnohem větších důsledků, která byla učiněna po ní. To by měla být automatická asociace v našich myslích. Měli bychom se stát skeptičtějšími vůči agendě válečného štvaní americké vlády a jejích spojenců, a být v jasné opozici, když slyšíme srovnání s 11. zářím, o nic menšího nejde.

Je k smíchu, že je rok 2023 a lidé si stále myslí, že když vás budou nazývat obráncem teroristů a antisemitou, zabrání vám to kritizovat chování národa, který nyní všechny přední lidskoprávní organizace označily za stát apartheidu.

Postavil jsem si nový dům. Tam, kde jsem to chtěl postavit, žili lidé, tak jsem to prostě začal stavět na nich. Snažili se mě zastavit, takže jsem je musel zabít, protože jsou teroristé. Pokud nesouhlasíte s mými činy, jste v podstatě nacista. Mám právo bránit svůj dům.

Národ, který nemůže existovat bez nepřetržité války, není vůbec národem – je to probíhající vojenská operace.

Národ, který nemůže existovat bez nepřetržité války, je jako dům, který nemůže stát bez nepřetržité výstavby. Kdybych žila v domě, který byl neustále plný stavebních dělníků a zvuků stavebních zařízení, protože kdyby na něm přestali pracovat, zhroutil by se, nakonec bych si řekla, že musím buď (A) změnit druh domu, který se snažím postavit, nebo (B) postavit ho někde jinde.“

Tolik Caitlin, kterou, jak ji znám z jejích statí, trápí smrt každého. A vidí tu asymetrii stejně jako já . Terorismus nespadne nikdy z nebe. Má dlouhou předhistorii.

Ještě k Turecku, které tak vehementně chce zprostředkovat jednání o míru mezi Izraelem a Palestinci. Turecko má také své teroristy, pečlivě vypěstované. A ne, nejsou to džihádisté, ti bojují v jeho řadách. Turecko podporovalo Islámský stát dodávkami zbraní a překupováním ropy, léčilo ve svých nemocnicích jeho bojovníky. Turečtí „teroristé“ nejsou džihádisté, které vždy podporovalo, ale Kurdové, kteří proti ISIS bojovali až do roku 2019. Za tradičně naprostého nezájmu světa se nyní Turecko snaží zlikvidovat jakýkoli pokus o odpor národa, který už sto let žije bez vlastního státu, když nepočítáme turecký protektorát zvaný Autonomní Kurdistán na severu Iráku.

Al Monitor píše:

„Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondělí řekl, že jeho země uzavřela první fázi svých operací v severní Sýrii a severním Iráku, přičemž trval na tom, že Ankara nezapomene na sestřelení svého dronu Washingtonem během operace minulý týden. (Američané se pokorně omluvili)

Turecko minulý týden útočilo na základny kurdských bojovníků v severním Iráku a na oblasti ovládané Syrskými demokratickými silami, které jsou spojenci USA, v severní Sýrii.

„První fáze naší operace, ve které jsme se zaměřovali pouze na členy teroristické organizace, zařízení používaná teroristy, zdroje příjmů a schopnosti terorismu, byla úspěšně dokončena,“ řekl Erdogan s tím, že celkem bylo zničeno 194 cílů. součástí tureckých náletů a dělostřelecké palby.

Také slíbil, že operace proti skupinám, které považuje za teroristické, budou pokračovat stále větší silou.

Zatímco Ankara tvrdí, že se zaměřovala pouze na teroristy a jejich zdroje příjmů, SDF uvedla, že kromě bezpečnostních stanovišť patřících jejím silám patří mezi cíle Turecka četné zemědělské oblasti, elektřina, vodárny a školy.

Velitel SDF Mazloum Kobane v neděli obvinil Ankaru z pokusu narušit civilní život v regionu. „Během posledních 72 hodin se Turecko zaměřilo na více než 145 míst v našem regionu, včetně elektráren, vodních a energetických zařízení, nemocnic a škol,“ napsal Kobane v neděli na sociálních sítích.

„Jde o útok na mezinárodní úsilí a práci organizací a institucí občanské společnosti, které pracují na zajištění stability a slouží místnímu obyvatelstvu po porážce Islámského státu,“ dodal.

Turecká ofenzíva se týkala oblasti více než 450 kilometrů (280 mil) táhnoucí se od Deriku poblíž iráckých hranic na severovýchodě Sýrie po Manbidž, který leží na západ od řeky Eufrat. Kobani – malé město s kurdskou většinou, které se stalo symbolem boje Kurdů proti Islámskému státu, a také severosyrská města Ain Issa, Amouda a Qamishli.

Turecko usiluje o vytvoření nárazníkové zóny 30 kilometrů hluboko uvnitř Sýrie podél její 909 kilometrů dlouhé hranice, aby vyčistilo oblast od dominantních syrských kurdských skupin.“

Spojenectví s Američany v severní Sýrii Kurdům nepomůže. Nepomohlo jim ani spojenectví s Rusy v provincii Afrín. Rusové se před tureckým útokem na Afrín v lednu 2018 stáhli a nechali Kurdy svému osudu. Dnes je Afrín symbolem genocidy kurdského národa, Kurdové, kteří neutekli do uprchlických táborů na hranicích provincie, jsou denně vystaveni teroru pod nadvládou tureckých spojenců – džihádistů.

Poslední útok, při kterém Američani poslušně stáhli ocas před svým spojencem v NATO, jen dokazuje, že je více národů, které jsou „naprosto postradatelné“ a vlastně to asi ani nejsou lidé.

**

3.3 7 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 6 měsíci

Máme tady také občany, které jsme novým demokratickým systémem, zahnaly do podmínek, které přeci nemůže mít ve svém programu vyspělá euroatlantická civilizace. Nebo to jsou také ” lidské zvířata”. Jak je to bylo možné, že většina z nich , za minulého režimu pracovala. Možná usilují o rozšíření těchto podmínek, na většinu obyvatel.

cablik
cablik
před 6 měsíci

To jsou zajímavé informace takže bude na blízkém východě čistka jiných lidí z jedné strany Izrael a z druhé Turecko. Jenomže v Izraeli se masakrují civilisté a oni se musí bránit.