Skandál v OSN: Izrael požadoval rezignaci generálního tajemníka

V OSN propukl nebývalý skandál. Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan požadoval rezignaci generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese poté, co Guterres prohlásil, že masakr ze strany Hamásu „se nestal ve vzduchoprázdnu a palestinský lid byl vystaven 56 let tvrdé okupaci“.

Na snímku: Antonio Guterres, generální tajemník OSN

Antonio Gutteris zahájil svůj projev obviněním Hamasu z „neuvěřitelně brutálního útoku na Izrael“. Podle generálního tajemníka OSN nic nemůže ospravedlnit útok na civilisty, raketové útoky na města; ale jeho pozdější slova rozlítila izraelského velvyslance.

Izraelskému zástupci se nelíbila pravda vyslovená generálním tajemníkem. Pan Erdan apeloval na oblíbené pojmy globalistické propagandy, jako je „svobodný svět“, „základní práva“, vzpomínal na holocaust atd., přičemž vzpomněl na životy stovek palestinských dětí zabitých izraelskými údery.

„Šokující projev generálního tajemníka OSN na zasedání Rady bezpečnosti, když jsou rakety odpalovány na celý Izrael, přesvědčivě, nade vší pochybnost, dokázal, že generální tajemník je zcela odtržen od reality v našem regionu a že pohlíží na masakr spáchaný nacistickými teroristy Hamasu zkresleným a nemorálním způsobem. Jeho prohlášení, že „útoky Hamasu neproběhly ve vzduchoprázdnu“, vyjadřovalo pochopení pro terorismus a vraždy. Je to opravdu nepochopitelné. Je opravdu smutné, že šéf organizace, která vznikla po holocaustu, zastává tak hrozné názory. Tragédie!,” reagoval izraelský velvyslanec.

„Generální tajemník OSN, který projevuje pochopení pro kampaň masového vraždění dětí, žen a starých lidí, není způsobilý vést OSN. Vyzývám ho, aby okamžitě rezignoval. Nemá žádné ospravedlnění ani smysl mluvit s těmi, kteří projevují soucit s nejstrašnějšími zvěrstvy spáchanými na občanech Izraele a židovském lidu. Prostě nejsou žádná slova,“ řekl Erdan.

Po emotivním projevu skandál nabral na obrátkách. Izraelské ministerstvo zahraničí již oznámilo omezení jakýchkoli kontaktů s generálním tajemníkem OSN, protože po útoku Hamásu nemůže na Blízkém východě existovat „vyvážený přístup“. Izraelský ministr zahraničí uvedl, že se s generálním tajemníkem OSN nesejde.

***

Zdroj: southfront, překlad: Regionální novinky

Související: Roček: Židovsko – arabská tragédie aneb o studnici nenávisti (6)

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
unkas
unkas
před 6 měsíci

Izraelský velvyslanec Gilad Erdan jedná přesně v duchu židovského náboženství a Talmudu – Ž/židé jsou nadřazení nad ostatní národy na zemi, mohou podvádět, lhát a zabíjet, jsou předurčení vládnout ostatním… po tisíciletí stále jedno a totéž…

Hokarc
Hokarc
před 6 měsíci

Izrael by měl pochopit, že pro velkou část světa, není posvátná kráva.