Veřejnoprávní ČT24 progresivně předjímala výsledek slovenských voleb

Lenka Procházková
Lenka Procházková

ČT24 progresivně předjímala výsledek slovenských voleb a bez ohledu na průběžně zveřejňovaná procenta umíněně vnucovala divákům volební odhad, že PS vede, ačkoliv po dlouhé hodiny byla na třetím místě v žebříčku.

Trochu mi to evokovalo tvrzení hlasatelky BBC z 11. září 2001, že budova č. 7. Světového obchodního centra se také zhroutila, zatímco za ní v přímém přenosu ještě stála. Na rozdíl od zaměstnanců ČT nebyla hlasatelka BBC falešným prorokem, na vině byla režie, která nedokázala synchronizovat mluvené slovo s obrazem.

Dnes jsem se od paní komisařky Jourové v rozhovoru pro ČT24 dověděla novou definici dezinformace: „Dezinformace je ověřitelná lež“.

Jinou definici dezinformace poskytl v loňském pořadu u Xavera Tomáš Zdechovský, když prohlásil: „Dezinformace je opak informace. Opak toho pravdivýho sdělení.“

Na dotaz udiveného Xavera: „Dezinformace je opak informace?“ ještě europoslanec Zdechovský upřesnil: „Je opak CÍLENÉ INFORMACE. OPAK CÍLENÉ PRAVDY.“

Z toho lze vyvodit, že cílená pravda ČT24, kterou ve volební noci několik hodin vystřelovala na naše obrazovky, se míjela s realitou, což jsme při sledování procent jednotlivých stran vnímali jako rozkol, takže podle paní komisařky Jourové, vysílala veřejnoprávní televize ověřitelnou lež, čili dezinfomaci. Ani heslo, které zavedl Niccolò Machiavelli, že účel světí prostředky, nemůže být polehčující okolností, protože účelu dosaženo nebylo.

Mimochodem, ten účel musel být podle Machiavelliho cnostný a obecně prospěšný…

4.8 16 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

A naši politici zklamaní tím, že podle výzkumů a jejich přání nevyhrál Šimáček, tak ani nepopřáli vítězi. Blbí, neschopní a ještě k tomu nevychovaní…

Praded
Praded
před 6 měsíci

Navažte jím platy na průměrný plat, jako učitelům a zakažte najímat si dodavatele toho, co potřebují k stálému provozu. To všechno vede k jánabráchyzmu. Nejlépe zrušit.

Hokarc
Hokarc
před 6 měsíci

I skutečné dezinformace, mají i svojí královnu. Tou je, jaká si, Věra Jourová.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Odeesácká ČT24 to prostě pojala optimisticky. Tomu se říká pozitivní myšlení. Nechtěla si připustit, že by na Slovensku vyhráli Putin či Orban. Průměrný Pražák ocení, že se ČT24 aspoň snažila.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No ale on Putin ani Orbán na Slovensku tím, že volby vyhrál Fico, nic nevyhráli! Nic jim do toho až tak není. No, popřát můžou…

cablik
cablik
před 6 měsíci

No jo to ani nemá cenu sledovat je to globalistická televize tak je jasné komu budou stranit. Stejně jak vyřvávali že Clintonová vyhraje a Trump jim vypálil rybník stejně jako Fico.

tomaskova
tomaskova
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Omyl ve kterém žijete vy i mnoho dalších Čechů. ČT není televize globalistická, ale televize řízená DS a to je velký rozdíl. Globalisté měli pod palcem volby na Slovensku, proto vyhrál Fico a jeho SMER.

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Je to hlas EU a USA to co jste napsala o SMERU jste vyčetla na Aeronetu že mě by zajímalo za koho ten plátek kope. Za nás určitě ne před volbami vždy špinili SPD až se to nedalo číst.

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Lenka Procházková

Tak jste paní tomaskova i Procházková?. To co jsem napsal o ČT je pravda.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

…a nebylo to stejné na ČT i při amerických volbách? Na vítězství Hillary se tam už malém připíjelo a Biden – Trump, tam se taky fandilo nepokrytě prvnímu. A co naše volby? Zeman, Babiš, parlament ! Děsss…

spartak
spartak
před 6 měsíci

Slovensko se dostalo na novou hranu díky Maďarsku ,uvidíme, co se z toho vyvrbí.Tlaky USA a EU jsou enormní.Nás čeká podobná rošáda za 2roky a pětislepenec již sosá moudra ze západní darmokracie.

Vlastimil
Vlastimil
před 6 měsíci

Osobně jsem vždycky udiven korespondenčním hlasováním zahraničí. Logicky bych očekával, že když na vlastní oči vidím důsledky imigrační politiky, pěkně je popsala např. Kateřina Janouchová (Švédsko), jeden český lékař (Londýn), nebo jeden náš řidič (Paříž), tak nebudu volit vítačské strany. Osobně znám kolegu, který od devadesátek pracuje ve Spojeném království, ale… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci

Na rozdíl od paní Procházkové jsem se, kromě pitomostí, od nešťastnice Jourové, nikdy nedozvěděl nic. No a k poslednímu vejšplechtu – je všeobecně známo, že Jourová ověří tak akorát a to ještě na druhý pokus, jaký střevíček je pravý a jaký levý. Tak si holt budeme muset počkat, co za ověřitelnou lež jí “kdosi”… Číst vice »