Zeman proti cenzuře

převzato

Bývalý prezident České republiky Miloš Zeman vystoupil u příležitosti státního svátku jako host na slavnostním shromáždění Českého svazu bojovníků za svobodu. A vyzval do boje proti zavádění cenzury a proti “jedné správné pravdě”. 

„Přijal jsem s radostí vaše pozvání, protože na rozdíl od jiných si Českého svazu bojovníků za svobodu vážím. Bojovat za svobodu je nevděčný úděl,“ započal svůj projev exprezident Miloš Zeman k výročí vzniku samostatného československého státu.

„To, že máme svobodu, neznamená, že o ni nemůžeme být připraveni. Koneckonců, byla zde temná období v našich dějinách, kdy se tak v minulosti stalo. Chtěl bych říci, že se tak do jisté míry děje i dnes,“ pokračoval bývalý prezident Zeman.

„Máme zde boj za liberální demokracii. To je krásné heslo a krásné slovní spojení, ale obávám se, že v některých případech jde o uspořádání, které není ani liberální, ani demokratické. Že jde spíše o netolerantní nadvládu kvazi elit, nikoli tedy skutečných elit svého národa. Mimo jiné právě proto se domnívám, že je potřeba být zde přítomen a že je potřeba pořád vyzývat, abychom proti netoleranci, proti nálepkování a proti prosazování inkviziční jediné správné pravdy a často i znovuzavádění cenzury, dokázali pozdvihnout svou tvář,“ prohlásil na slavnostním shromáždění exprezident Miloš Zeman a dodal, že Českému svazu bojovníků za svobodu přeje, aby získával i nové členy, a aby si vedle úcty ke členům dosavadním dokázal vážit i těch, kteří proti zárodkům budoucí i přítomné nesvobody dokáží svým způsobem bojovat.

„Bertolt Brecht jednou říkal: ‚Je nešťastná země, která nemá hrdiny; a je nešťastná země, která je potřebuje.‘ Přál bych vám, aby vás tato země, tento národ, lidé i nadále potřebovali,“ zakončil Miloš Zeman za potlesku své sváteční vystoupení.

4.5 6 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Pane ex-prezidente, cenzuru (+zavírání lidí do vězení za názory, vyhazování lidí z práce za názory) tady nutně potřebujeme, abychom porazili Rusáky, Putina a pomohli Zelenskemu, kterému jste přece předal nejvyšší české vyznamenání. Jsou u nás totiž lidé, kteří mají rádi Rusáky a Putina, i když je jich málo (podle průzkumů pouhých 10% oproti 90% českých… Číst vice »

cablik
cablik
před 5 měsíci

Tak tak nikdo nemá právo vnucovat liberalismus jiným lidem nepotřebujeme k životu žádné šílené ideje. Je to boj za jejich moc a jejich prebendy a jejich ochranu od západních páníčků.