17.listopadu 2023, není co slavit

Od tzv. Sametové revoluce, která de facto žádnou revolucí nebyla, ale šlo o naplánované předání moci s příslibem vůdcům bývalého režimu a jim sloužícím, že se jim nic nestane, což bylo urychleným spálením tajných složek STB podpořeno.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Rychlost, s jakou byly průkazné dokumenty skartovány, musela být varováním pro každého, kdo v budoucnosti viděl příležitost na lepší život. Jenže v nastalé euforii jsme tehdy přehlédnuli stovky indicií, které napovídaly, že jde jen o kosmetické změny.

Kdybychom byli tehdy vybaveni jasnozřivostí a mohli tak tušit, jací šmejdi se později dostanou k moci, možná bychom těmi klíči tolik necinkali a komunistou Petrem Pavlem nedávno vyznamenanou Martu Kubišovou z balkónu vypískali. Ani Havel by neměl zabezpečen volný průchod davem směrem k Hradu. Schwarzenberg by nadále v Rakousku snil o majetku ztraceném díky kolaboraci za 2.světové války stejně, jako ještě výrazněji s nacisty spolupracující Havlova rodina. Je tedy otázkou, je-li dnes co slavit. Vzpomínat na co je, ale přiznejme si, že taková koncentrace naivity, kterou jsme tenkrát oplývali, se jen tak nevidí. Tedy pokud pomineme dobu covidovou, kdy se idiotismus šířil stejně rychle, jako tehdy představa o rychlém přiblížení se Západu.

Plno let trvalo, než většině Čechů došlo, že Západ nás nechtěl přijmout do svých řad, ale udělal vše proto, aby vysál z naší země veškeré zdroje, které nás i za doby socialismu držely na slušné technologické i ekonomické úrovni. Dlouho jsme si tuto skutečnost nepřipouštěli, ale ve chvíli, kdy zemi opouští i poslední mohykáni, tedy bývalé státní podniky a známé značky (Zetor), jiné jsou plně majetkem zahraničních investorů, dochází i těm největším idealistům, že je z České republiky vydlabaná prázdná dýně předurčená k seschnutí a vyhození do propadliště dějin. I když už jsme blízko pomyslného dna, nadále dotujeme prací, energií a konzumem sousední velmoc Německo parazitující na zaprodanosti českých politiků.

Uplynulo 34 let od okamžiku, kdy jsme opustili socialismus a zabředli postupně do eurounionismu. Poslední vlády udělaly vše proto, abychom zůstali žebráky. Sankce proti Rusku završené vyhlášením zmrazení ruského majetku pseudodiplomatem s mlékem na bradě Lipavským už jen dokreslují řiť, do které nás liberálové dovedli. Starší generace nostalgicky vzpomíná na dobu, kterou jsme tehdy považovali za nesnesitelnou, abychom po letech konstatovali, že hůře je až nyní. Přestože zatím ještě mají lidé co jíst, většinou kde bydlet, sestupná tendence životní úrovně je vnímatelná. Razantní je však vládní neúcta jak k prostým občanům, tak především k seniorům, jejichž důchodové fondy polistopadové vlády vydrancovaly do mrtě a nyní tvrdí, že jsou staří lidé na obtíž. Přitom o nich rozhodují lidé často narozeni právě kolem roku 1989, kterým tak chybí reálné zkušenosti z minulého režimu.  Nicméně dětství či mládí jim byly ještě financovány z výdobytků minulého režimu a generace, kterou nyní vehementně odsuzují.

Pekarová Adamová, Jurečka, většina Pirátů tvářících se jako rebelové, to jsou lidé, kteří nemají právo o socialismu cokoliv říkat, protože vychází pouze z předaných zkušeností, které jim zkresleně přináší prolhaná média či historici schopní zohýbat cokoliv včetně faktů. Přidejme nenávist k Rusku, jehož současnost už je daleko vzdálená od bývalého Sovětského svazu. Jen málokdo si chce připustit, že svět prošel vývojem. Západ už zdaleka není významným progresivním hýbatelem života na planetě, socialistický blok se rozpadnul a země se vydaly každá svým směrem, Čína je skutečnou světovou ekonomickou i vojenskou velmocí, USA ztrácí významný post globálního četníka, často se zesměšňující Rusové přestali být levným producentem mnoha komodit a vzepřeli se aroganci Západu a opět po 75 letech od 2.světové války ukázali svou hrdost a neochotu podřídit se komukoliv. Přes Ukrajinu vzkázali, že se už Američané, Britové či Němci blíže k Moskvě nedostanou, přičemž své rozhodnutí jsou schopni podpořit masivním vyzbrojením zbraněmi nové generace. USA na pokraji bankrotu nedokážou zatím reagovat a pouze dráždí kobru bosou a špinavou nohou, přičemž ekonomicky vysávají každého, kdo se jim podvolí. Evropská unie je stínem kdysi tak úspěšného EHS, spustila sebedestrukci pomocí Green Dealu, migrace a idiocie spojené s energiemi potřebnými k rozvoji. Světové organizace jsou v moci politických a ekonomických korporátů. OSN, WHO, WEF, FED, FIFA, Olympijské hnutí a mnoho dalších jsou synonymem pro korupci, manipulaci a diktaturu. O kvalitě médií už nelze hovořit, jsou jen přeplacenou hlásnou troubou liberalismu.

Dnes tedy už není co slavit. Havel se Schwarzenbergem prorazili Benešovy dekrety, ale dále už cizákům pomáhat nemohou. Mají zdatné nástupce v Pětikoalici. Ta naštěstí dělá tolik chyb, že lze doufat v její brzký konec. Opozice je však roztříštěna a bortí se i nadále. Možná bychom tedy dnes měli být opět na Václaváku, Národní a v přilehlých ulicích. Jen místo klíčů a květů by nám více příslušely palcáty a cepy. Jestliže jsme v roce 1989 věřili v lepší časy, pak dnes bychom pro ně už měli začít něco dělat. Nehledejme spasitele, osobnosti se projeví tehdy, když bude třeba rozeštvaný dav schopný jít proti režimu spojit a sjednotit. Vzejde právě z něj. Kolika lidem to však dochází?

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

3.6 18 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Úplně jsem zapomněl. Je co slavit. Náš president se na oslavách konečně našel. Položil kytičku na pietním místě kde byl ubit student Šmíd, aby se hned druhý den probudil jako kolega presidenta, agent Zifčák. Za pár let si zvolíme Pavla a vyklube se nám z něj Pávek. Jsme holt země zázraků. Snad… Číst vice »

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem mikkesh
Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Tohle nejde vymyslet. Bývalý student KEN Pávek se přišel poklonit zázračně oživlému /co na to KDH/ staršímu kolegovi. Měl ho navrhnout na nejvyšší řád Bílého lva, neřáda jednoho. Možná se dočkáte i toho.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Flanďáci by měli Šmída alias Zifčáka svatořečit. Zmrtvýchvstání je dle křesťanských dogmat bezesporu zázrak. A ještě, Ježíš se s tím na Golgotě babral tři dny. Šmíd s tím byl na Národní hotov na totata. Druhý den už se jako agent Zifčák, s kolegou Pávkem pošklebovali truchlícím studentům.

Primak
Primak
před 5 měsíci

Někde jsem to psal – a už to nevidím – že kdybychom neměli ten dobrej starej svátek 17. listopadu (dej Pánbů těm popravenejm studentům věčné nebe) – a jak říká reproduktor taky toho Lorence – tak by se asi ta sametovka odložila až přes Nový Rok 1990 (jo televizního Sylvestra bychom si… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 5 měsíci

Pan autor J. Kulhavý má dva krásné články, vysvětlující a burcující. Tady pan Robejšek to taky popisuje Politológ Robejšek: Súčasný kapitalizmus nás vedie späť k totalite – YouTube, bohužel, závěr, že jsme …. a současná česká ovčí společnost není nic schopná udělat.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Robejšek je bystrý. Proto ho v Praze tak nenávidí.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Skvělé. Pan Kulhavý se rozjíždí. Jen poopravím, rod Schwarzenbergů, jako jeden z mála nekolaboroval. Otec malého Káji dokonce na nabídku německého občanství odpověděl – “moji předci přísahali Českému králi” Na to jak opilec Havel ukradl majetek republiky a vrátil ho Kájovi museli vymyslet jiný podvod. Proto si myslím, že je to dočasné.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

A jak je to s tím tvrzením, se kterým přišel americký spisovatel židovského původu Polanski, že Schwarzenbergův otec používal Židy z koncentráků na otrocké práce na svém panství? Mně to nepřipadá, že by takový člověk mohl být antifašista. Ale třeba si to zase vymyslel Putin.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To nebyli Židé, ale Cikáni (pardon Romové) a potulní pobudové bez domova z tábora Lety u Písku.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

A bylo to tak správně?

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Lety byly totiž koncentrační tábor.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Nevymyslel to Putin, jen jste to spletl. Schwarzenberg “používal” cikány ze – Sběrného tábora pro lidi práce se štítící. Tak se přesně jmenovalo to zařízení. Dnes už se asi nedopátráme, zda se na tom rodina Schwarzenbergů obohacovala, nebo či šlo o záslužnou činnost spojenou s výukou pracovních návyků a dovedností.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Co se týče 2. světové války, já si skutečně občas spletu Židy a Romy, protože pro Němce to byli všichni podlidé určení k likvidaci v koncentračních táborech, třebaže Židé měli většinou lepší kvalifikaci a zaměstnání než Romové. Po válce u nás moc Židů nezbylo a (čeští) Romové byli téměř kompletně v těch koncentrácích vyvražděni. Tábor Lety byl u nás před… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano, v koncentračních táborech byli vražděni nejen cikáni, židé, ale hlavně Slované. U těch posledních to můžete zpochybňovat jak chcete. Máme přeci svobodu.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Já jsem snad zpochybňoval, že v koncentračních táborech byli vražděni i Slované? Určitě ne. Všichni Slované tam však vražděni nebyli. Např. chorvatští, tzn. slovanští, Ustašovci neumírali v německých koncentračních táborech, členové slovenské (slovanské) Hlinkovy gardy neumírali v německých koncentračních táborech. Naopak v koncentračních táborech umírali homosexuálové, jehovisté….

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale já jsem Vás ze zpochybňování čehokoliv nenařkl. To bylo jen konstatování, že u Slovanů můžete. Tam se to tak nebere. Příkladně Dolfiho plány o zkoncování Českým elementem, hned jak dokončí dílo s židy, nebo ponechání jen 4-6 milionů Ukrajinců, kterým budou stačit 4 třídy ve škole (jako Schwarzenbergovi a kam to dotáhl), ostatní… Číst vice »

cablik
cablik
před 5 měsíci

Opravdoví hrdinové: Němci je vraždili na ulicích, na popravišti i v koncentráku. Václav Sedláček, Jan Opletal a desítky dalších. Stříleli němečtí studenti? Skuteční hrdinové byli z masa a krve, žádná plastová “sametová” náhražka
https://protiproud.info/politika/7568-opravdovi-hrdinove-nemci-je-vrazdili-na-ulicich-na-popravisti-i-v-koncentraku-vaclav-sedlacek-jan-opletal-a-desitky-dalsich-strileli-nemecti-studenti-skutecni-hrdinove-byli-z-masa-a-krve-zadna-plastova-sametova-nahrazka.htm

Primak
Primak
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ale nikdo si dnes moc na tu německou okupaci a její příslušnou brutalitu nestěžuje. Jó ale, když přijde řeč na Rusko: “Ta rusácká okupace, to jsme trpěli, to už mnozí znovu nechtěj zažít.” Říkaj: “Chceš tady zase ty Rusáky?” Nikdy neslyším: “Chceš tady zase ty Němce?”

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Jim stačí, když budou vlastnit většinu majetku, pokud by tady byly, tak by si musely pro všechno co potřebují k životu jezdit do Německa, ten povl co my tady máme by si určitě nekupovaly. Znal jsem takového jednoho generálního ředitele, neměl tady ani rodinu, ve čtvrtek odpoledne jel za ní domu..

Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Ne jen, že 17.listopadu není co slavit, ale měly konat smuteční průvody, které by vzpomínaly na samostatnou republiku.

Plebej
Plebej
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Problém je v tom, že ca. 80 tis. lidí (podle ČTV), kteří zaplnili pražské náměstí, netruchlilo. Pro ně je 17. listopad vítězstvím. A obávám se, že stejně tak stále uvažuje víc než polovina zdejších ovčanů. Kdy těmto dojde, oč kráčelo a kráčí i dnes, bůh suď. Nikdy bych nevěřil, jak mocným nástrojem pro oblbování lidu… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Poslední volby (prezidentské) vyhrála dnešní pravicová koalice v poměru 60:40. Zelenskeho miluje 90 procent Čechů. Tak je naprosto samozřejmé, že pražské náměstí muselo zaplnit 80000 lidí. Milovníků agenta Pávka, nutelly Fialy, dozimetra “gestapo” Rakušana, Pekarové, Lipavského a spol. Láska je láska, jak zpívá Lucie Bílá.

vaclav
vaclav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A ty informace máš od koho ?

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Z médií a od lidí ze svého okolí. Žiju v Praze a tady lidé takto smýšlí. Výsledky voleb mně vždy přesvědčí, že jsem se ve svých odhadech nemýlil.

vaclav
vaclav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Stejně jako se hnali na násobné proočkování – prostě idioti.