Al Mayadeen: na březích Eufratu začaly střety mezi syrskou a americkou armádou

V Deir ez-Zor začaly střety mezi americkými silami a kurdskými formacemi Syrských demokratických sil (SDF) na jedné straně a syrskou armádou a jejími spojenci na straně druhé, uvedl Al Mayadeen s odkazem na zdroj.

“Dochází k násilným střetům mezi americkými silami a SDF na jedné straně a syrskou armádou a jejími spojenci na straně druhé, za použití různých typů zbraní střední ráže, těžkých dělostřeleckých zbraní a raket,” uvedl zdroj kanálu.

Dříve bylo oznámeno, že letectvo Spojených států zahájilo bojové operace v Sýrii. Zasažena byla vojenská zařízení íránských sil v zemi. Útok zabil nejméně devět Syřanů. Bitva na Eufratu začala přesně po tomto bombardování.

Americký ministr obrany Lloyd Austin řekl, že Spojené státy zahájily svůj úder na Sýrii v reakci na pokračující útoky na americké vojenské základny v celém regionu. Proíránští a iráčtí rebelové útočí na Američany raketami a bezpilotními letouny, hlavně na vojenských základnách poblíž ropných a plynových polí.

Damašek opakovaně označil přítomnost americké armády na svém území za okupaci a státní pirátství za účelem nehorázné krádeže zdrojů.

**

Zdroj: https://1url.cz/MuV5X, překlad pro Pokec24 Jannina

4.9 14 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Jak je to možné, že se americká armáda pohybuje na území cizího, suverénního státu? Za schvalování něčeho takového se přece u nás chodí do vězení?

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Přišly tam šířit židovsko-křesťanskou, euroatlantickou kulturu Abramsy a F-35. Nic nového pod sluncem, dělají to už víc jak tisíc let, jenom dříve to bylo ohněm a mečem.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Tak to jsem zvědav, jestli ty naše hodnoty, na březích Eufratu, ubráníme. Snad nám tam zase sandálem nenapleskaj držky, jako ten pasáček koz v Afghánistánu. Jestli jó, tak už bychom se snad na ty naše hodnoty měli konečně vysrat a začít normálně v klidu a míru pracovat.

unkas
unkas
před 5 měsíci

už aby ty zloděje a okupanty vyhnali!!!

cablik
cablik
před 5 měsíci

A jé je Syřané chtějí pruhované loupežníky dostat ze své země s podporou Rusů to nemohou prohrát. Pokud se muslimské země spojí tak je vyženou Írán má vlastní protileteckou obranu a své letadla.