Expert: Německo by v případě ruského útoku vydrželo jen 2,5 týdne

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato

Německo by v případě útoku dokázalo Rusku vzdorovat maximálně dva a půl týdne, protože by Bundeswehru došla munice. Německý bezpečnostní expert Carlo Masala o tom píše ve své nové knize „Conditionally Defensible“, uvádí telegramový kanál „DW* Main“.
„Ocitli bychom se v mnohem žalostnější situaci než Ukrajina,” říká odborník.

Německé armádě by podle něj po dvou a půl týdnech konfliktu prostě došla munice. Během studené války vyžadoval standard NATO 30denní dodávku munice, ale nyní je standardem tři dny, řekl Masala.

A 300 tanků ve výzbroji Bundeswehru by nemohlo odolat 3 tisícům ruských vozidel a „nejmenší německá flotila všech dob“ by nedokázala odrazit síly baltské a severní flotily ruské armády, věří. Snad jen na obloze by mělo Německo podle odborníka výhodu. Ve stejné době, píší noviny, Masala kritizuje stav německé protivzdušné obrany: některé baterie Patriot byly přesunuty do jiných zemí, některé jsou modernizovány a jedna baterie zbývá chránit celé území Německa. Podle experta by až 90 % ruských raket v případě útoku zasáhlo cíle v Německu.


Němci by chtěli zpět Könisberg

Za jednu z výhod Kyjeva je považována rychlá a efektivní mobilizace, která je nad síly německé armády: chybí logistika ani podpora pro větší armádu, míní Masala. Bundeswehr podle něj v posledních desetiletích přešel na zahraniční mise a ztratil schopnost bránit své území.

„Nicméně důležitější než jakýkoli nedostatek personálu, lehké či těžké techniky v Bundeswehru považuje Masala za stav celé německé společnosti – a ta je podle jeho hodnocení zcela nepřipravená bránit svou zemi. Podle Masaly však situace s partnery v NATO „není zdaleka vždy lepší než ta naše,“ shrnuje.


(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)

4 4 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Německo je členem NATO, nejen z tohoto důvodu je útok Ruska na Německo nemyslitelný. Německo v roce 1939 porazilo Polsko za pouhý měsíc a teď, že by Rusko porazilo Německo za 2,5 týdne? Když přece Německo v roce 1941 od června do listopadu obsadilo většinu evropské části Ruska? Tomu se mi nechce věřit.

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak tomu věřte tenkrát to byl nejbojovnější národ v Evropě. Dnes to je banda volů a krav s vymytýma mozkama od svých okupantů. Všechny globalistické zrůdnosti oni podporují. A snaží se nám je vnutit přes EU a tohle by mělo bojovat s Ruskem?

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ale teď jsou pod ochranou USA.

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak to je vtip týdne ti nedokáží ochránit ani sebe kdyby šlo do tuhého.

mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci

Tak snad aby už to někdo řekl roztomilé Annalénce Baerbockové.

cablik
cablik
před 6 měsíci

To by bylo velice rychlé i v případě celé západní Evropy ale to Rusko nechce svoje nedá a cizí nechce. A jadernou válku si ani USA nerisknou realita je pro ně špatná.

Rob
Rob
před 6 měsíci

Je neskutečně “zábavné” jak si všechny západní armády (tedy hlavně jejich vojenští analytici), poměřují šulinky s kapacitními možnostmi Ruské armády, ač ta nikdy neprojevila zájem (byť i jen slovně) je napadnout… Z toho plyne jediné. Západ by rád napadl Rusko, ale jejich šulinky (a to ani kolektivně) nedosahují délky Ruského bimbasa.