Fialův hysterický cirkus

Premiér Petr Fiala a členové jeho vlády znovu a znovu prokazují, že často rozhodují pod náporem vlastních vzedmutých emocí a nikoli na základě rozumových úvah.

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

Vládu máme proto, aby hájila zájmy naší země, tedy především zde žijících lidí. Stává se téměř pravidlem, že Fialův tým dělá pravý opak. Bohužel za to platíme a budeme platit náklady my všichni. Do kategorie těchto emočních výronů v poslední době patří vystoupení premiéra na proizraelské demonstraci, spolu s ministrem Síkelou a hysterický výkřik ministryně Černochové, že republika má opustit OSN. Anebo Fialuv výkřik, že politická reprezentace Česka bude hlasem Izraele v EU. Výsledek se dostavil okamžitě. Saúdové zrušili návštěvu ministra Síkely, která měla řešit dodávky ropy….

Abych byl správně pochopen. Nelidské zločiny, kterých se dopustil Hamás, musí být potrestány. Izrael má plné právo si zajistit bezpečnost. Konečně představitelé Hamásu dávají jasně najevo, že jejich základním cílem je zničit stát Izrael. V této situaci rozumím tomu, že náš premiér vyjadřuje Izraeli solidaritu a politickou podporu. Bylo dobře, že nyní Izrael osobně navštívil.

Nicméně premiér a ministři musí znát hranice svého vystupování. Musí být diplomaté a ne aktivisté z ulice. Co si může v tomto případě dovolit běžný občan, nemůže si dovolit ministr, natož premiér právě proto, že nese odpovědnost za celou zemi. Hysterický aktivismus členů vlády z nás udělal jedny z nejzarytějších nepřátel Ruské federace a nyní i ropně – plynových arabských magnátů. Přitom zrovna Saúdové Hamás moc nemusí, ale emoce vzedmuté solidarity muslimů a Arabů nemohou ignorovat. I absolutní monarchie zohledňují převažující nálady svých poddaných.

Fialova vláda nehraje promyšlenou diplomatickou šachovou partii, ale rozpoutala další hysterický cirkus. Nezvládnuté emoce často působí velké škody. V životě jednotlivců stojí emoce za většinou vražd a těžkých ublížení na zdraví. V partnerských vztazích jde v lepším případě o rozbité nádobí, v horším o tahanice o majetek a děti. Ve válečných konfliktech jsou nezvládnuté emoce důvodem páchaných zvěrstev. Účet za hysterické reakce Fialovců už platíme.

Nekupujeme laciný ruský plyn a ropu, ale vše mnohem dráž od různých překupníků, kteří si na Česku mastí kapsy. Teď si cenu zvýšíme tím, že přestřelujeme vůči arabským zemím, které kontrolují významnou část těžby plynu a ropy. Vysoké ceny energií se okamžitě promítnou do cen všeho, co nakupujeme. Jinými slovy, zase zchudneme a na dlouho. Chudá země se sociálně slabými obyvateli nikoho nezajímá. Na mezinárodním poli se jí dostává buď více či méně skrývané pohrdání a výsměch nebo v lepším případě občasný soucit.

Je evidentní, že Petr Fiala a jeho tým patří do skupiny nepraktických, nešikovných, „morálních“ poučovatelů teoretiků – i fanatických kazatelů. A nejsou skupinou manažerů – hospodářů, diplomatů nebo obchodníků. Tedy lidí praktických, kterým jde o lepší hmatatelný výsledek pro vlastní národ a ne jen o prchavý dojem, který krátkodobě vzedme emoce. A možná jim zajistí pochvalu od nejmenované spřátelené mocnosti (ta ovšem na rozdíl od nás má vcelku dostatek vlastních energetických zdrojů).

**

Jiří Paroubek, Vaše Věc

4.4 9 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
adam
adam
před 8 měsíci

Hysterické záchvaty dostává i významná část provládních pisálků. Stačí občas přečíst “šafroviny”. Dokonce i Saša Mitrofanov se ve svých komentářích už delší dobu zřetelně fašizuje a volá po pevné ruce a tvrdém přístupu ke všem, kteří nechápou, co mají říkat a koho velebit (a to si tak dlouho hrál na liberála). Asi jim ujíždí půda pod nohama…

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  adam

Šáša Mitrofanov je v názorech konzistentní. Už když nám ho sem poslal Brežněv psát do Rudého Škodováka, školit a prosazovat tvrdý přístup k těm co nechápou co mají říkat a koho mají velebit. Čas oponou trhnul, lidé se změnili, ale … ale Šáša je v postojích k těm co nechápou koho mají velebit, co říkat, pevný… Číst vice »

adam
adam
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

No, uznávám, že jako zmetek se Saša chová stabilně… 🙂

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  adam

Alexandr Mitrofanov je náš zdaleka nejvýznamnější levicový (sociálně demokratický) novinář. Třebaže psal a píše do Rudého Práva (Práva) dostal za své články mnoho ocenění a to dokonce od svých kolegů, pravicových novinářů. Protože je národností Rus, ví dobře, co jsou Rusové za svoloč a tak jim přeje vše nejhorší.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano, za psaní o ideálech, úspěších a budování jeho rodného Sovětského svazu byl velmi ceněn u svých novinářských kolegů. Lidé ty jeho plky nečetli. Pak najednou, ze čtvrtka na pátek, Šáša prozřel a jako Rus zjistil co je za svoloč a tak začal psát o své rodné zemi to nejhorší. Lidé to nečtou a tak od svých… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Podle toho, zda jsou “čistokrevní” nebo “křížení”. 🙂 🙂 🙂

adam
adam
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Mitrofanov není levicový novinář, nevím, jak jste k tomuto hodnocení došel. Váš názor, že Rusové jsou svoloč je natolik vypovídající, že diskuse ztratila smysl…

cablik
cablik
před 8 měsíci

Arogance Fialovy vlády: Když ve světě energie zlevňují, u nás opět drasticky zdraží. Zelená cesta do pravěku? Bruselský žalář – a konec demokracie -má 30 let. Do kdy chce neschopná vláda svádět svoje průšvihy na Babiše?
https://protiproud.info/politika/7546-arogance-fialovy-vlady-kdyz-ve-svete-energie-zlevnuji-u-nas-opet-drasticky-zdrazi-zelena-cesta-do-praveku-bruselsky-zalar-a-konec-demokracie-ma-30-let-do-kdy-chce-neschopna-vlada-svadet-svoje-prusvihy-na-babise.htm

skeptik
skeptik
před 8 měsíci

Izrael páchá genocidu Palestinců za přihlížení “demokratického” Západu. Vyjadřovat Izraeli solidaritu a politickou podporu znamená podporovat genocidu Palestinců.

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Pane Paroubku, díváte se na jednání vlády prismatem Vašeho, tedy normálního pohledu. Úvahy jako …”Fialova vláda nehraje promyšlenou…”, nebo dokonce hledáte “rozumové důvody”. Nelze. Rozum tam není. Blyštivý péťa se problýskal do jiného, normálním lidem neznámého světa a podíváte li se na ostatní … Stanjura, Langšádlová, feťák a jeho dětské koutky rozeseté… Číst vice »

vachav
vachav
před 8 měsíci

Autorovi článku unikla historická skutečnost.Nelidských zločinů se Izrael dopouští již desítky let.Je to po USA druhý nejmilitantnější stát , okupant a četník USA na Blízkém východě.

tomaskova
tomaskova
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Také bych řekla, že pan Paroubek kope za sionisty, ale snaží se tvářit, že to tak není.

cablik
cablik
před 8 měsíci

A co chtít po této cizí vládě ostatně to hlásili dopředu že budou sloužit Bruselu a Fašingtonu. Využili rozhádanosti Čechů ve svůj prospěch opozice by měla udělat to samé co oni spojit se nebo se nikam nepohneme a budeme na tom hůř a hůř.

Hokarc
Hokarc
před 8 měsíci

Základem této tragédie jsou voli, kteří toto volí ! Totiž, kdyby voly nebyli, nevládli by nám debili !

spartak
spartak
před 8 měsíci

Dutolebci řídící se primitivismem jsou pravičáci ,co ovládají náš stát.Čest vyjímkám. Nevěřím ve změnu ,jen v korekci.Kapitalismus má festovní základy a naši zem ovládá zahraničí.