Jak Jiří Gruntorád vytřel záchody ve Strakovce s Fialou a celým Obludáriem

V době kdy píši tyto řádky netuším ani zdaleka jak dopadne pondělní stávka. Netajím se svou skepsí. Proč, to jsme popsal včera. U nás v Plzni asi cca 54 (na internetu jich je kodhlednání 59 – pozn.red.N.R.) základních škol půjde do stávky maximálně čtveřice. Tolik bude i škol středních. Pikantní v této souvislosti ovšem je, že mezi těma několika ve stávce má být i Gymnazium na Mikulášském náměstí, které jednak požívá pověsti nejelitnější střední školy v Plzni, ale především – současný ministr kultury Baxa tam učil a ještě v pozici primátora Plzně si tam držel malý zlomkový úvazek. A nyní jeho kolegové stávkují PROTI němu! Paráda! Ačkoliv právě on představuje ministra, s kterým veřejnost žádný velký problém nemá. Ale učitelskou stávku v Plzni zachraňují učitelky a kuchařky ze školek!! Tristní a zahanbující zároveň.

Prostě tradiční učitelská připodělanost nejhrubšího zrna. Ale ti, co jdou režimu na ruku prý podporují požadavky stávkujících a sympatizují s nimi. Ale hlavně tak, aby si vrchnost nevšimla. Ale pokud ti, co na sebe vzali riziko osobní pomsty uspějí, pak se rádi na výsledku přiživí. Prachy nebo jakýkoliv vyjednaný bonus si určitě vezmou. Za mne jde o sobecké politické příživnictví.

Proč o tom znovu píši? Nikoliv z nějakého sebemerskačství nebo proto, že chci kázat morál a ukazovat, jací jsou ostatní charakterově duševně nedostateční. Nic z toho. Jen znovu poukázat, že kdo se o svá práva a zájmy nebere s plným nasazením naprosto nic nedosáhne.

Alternativa, zejména některá si doslova bahnila v tom, jak demonstrace na Václaváku ukázaly Fialovi a Obludáriu, zač je toho loket a že národu lezou krkem. Nesdílel jsem tento názor a razil právě opačný. Že ty protesty a zaplať Nejvyšší za ně, Pětihlavou saň spíše posílili a semkli a že vlastně pro jejich oponenty nic nevyřešili. Ukázalo se , že to je ještě horší. Organizátoři se stihli smrtelně rozhádat a ten úžasný Jindra, před kterým jsem, sice velmi opatrně, ale na rozdíl od mnohých, co jej adorovali varoval, se ukázal být klasickým politikářským taškářem. Kterých tu po Česku běhá i tak značně nadbytečný počet.

Ne demošky nic nikam neposunuly, byť z nich mám radost.

Kdo ovšem doslova vytřel podlahu na záchodech ve Strakovce jsou pánové Jiří Gruntorád a John Bok! Ti dva si je svou hladovkou před úřadem vlády doslova vychutnali a uštědřili jim naprostou a zdrcující prohru.

Jiří Gruntorád protestuje před Úřadem vlády a drží hladovku

Původně hladovku zahájil Jiří Gruntorád kvůli doslova ponižujícím a ostudným důchodům pro disidenty, jimiž a jejichž činností se Fiala o Obludárium zaštiťovali při každé vhodné a především nevhodné příležitosti!

Vadila jim panská arogance a nadutost, s jakou Fiala s Jurečkou a jejich úřední šiml smetl se stolu ponížené supliky slušných žádostí postižených.

Takže to vzal pan Jiří Gruntorád, takto chartista a strážce odkazu Charty do svých rukou a nasadil v zájmu elementární spravedlnosti to vůbec nejcennější, co každý z nás má – své zdraví. A stanovil dva požadavky

    • úpravu důchodů pro chartisty
    • odchod Jurečky z ministerstva práce a sociálních věcí

Kosa byla hned od prvního okamžiku u toho. Díky Janu Schneiderovi a jeho impulsu, který šel okamžitě 17.listopadu na sklo! Asi byla vůbec první z nějakých sdělovadel. Viz

Flash: Není 17. listopad jako 17. listopad

Nepíši to proto, abych se chlubil a přivlastňoval si sebemenší zásluhy. Ani náhodou. Ale proto, že mi docvakl ten obrovský symbolický výraz Gruntorádovy akce! V den, kdy mluvidla papalášů přetékala řečmi o odkazu Listopadu, o boji za svobodu a demokracii, jim Gruntorád nastavil zrcadlo. A celému národu a dokonce i do zahraničí ukázal tu nesmírnou prolhanost a pokrytectví Fialy a Obludária.

Nikdo nikdy za zlopověstné existence fialového režimu to lépe a přesvědčivěji nedokázal!

Od okamžiku, kdy se k panu Gruntorádovi přidal další chartista a strážce odkazu Charty – John Bok (kterého mimochodem nemám příliš rád, což neznamená, že k němu necítím respekt), daly se věci do pohybu. Jednak oba hladovkáře začalo podporovat stále více obyčejných lidí a jednak se dokonce zapojil ve velkém i prorežimní mainstream.

Tohle, vážení tohle už začalo být na pováženou! Najednou se u obou protestantů objevil sám Jurečka a slíbil nápravu. Dokonce je oslovil i sám Fiala a nabádal k ukončení akce, protože přece on a jeho vláda….

Oba odešli s dlouhým nosem! Prostě narazili. Žádné kompromisy, žádný tichá protest. Jen ten veřejný, úderný. S plným osobním rizikem. A to vůbec nepochybuji, že vedle obou papalášů kontaktovali pány Gruntoráda Boka jejich poskoci a to ve velkém. S různými vzkazy a nabídkami. Úřad předsedy vlády dokonce dobrovolně zpřístupnil oběma protestujícím sociální zázemí pro nejnutnější potřebu a hygienu. Jak laskavé a vstřícné!

Ale to nejdůležitější se začalo dít bleskově – najednou se s předpisy ohledně disidentských důchodů dalo pohnout okamžitě a nic nebránilo úpravě těch směšných důchodů. Doslova v řádu minut!

A prý že ta hladovka, která mezitím nabrala mezinárodní rozměr, může skončit, protože požadavek byl splněn. Nebyl! A zase nebyl! Druhou část tvořil požadavek na Jurečkovu demisi nebo odvolání. Což Fiala odmítl, protože by došlo k rozvalu Obludária zevnitř.

Tohle chápu. Ale čekal jsem napnutě, co dál. Jestli to Gruntorád s Bokem vyženou na ostří nože až k možné výsledné katastrofě a hospitalizaci nebo… Nebo co. Nic mne nenapadlo. Ale oba pány ano!

Požadavek na Jurečkovo zpopelnění nahradili požadavkem, aby vláda odvolala své prohlášení kdy se loni v usnesení přihlásila „k tradicím dlouholetého zápasu Charty 77 o lidská a občanská práva a o demokracii“. „Vláda si váží všech obětí represí souvisejících s Chartou 77 i dalšími tehdejšími nezávislými iniciativami a všech, kteří se na jejich činnosti podíleli,“ stálo v dokumentu.

Včera Fiala a spol. kývli i na tohle. A poslední a zdrcující ránu jim oba hladovkáři zasadili, když prohlásili, že to od Obludária CHTĚJÍ PÍSEMNĚ!!!

Tohle se opravdu rovná vytření všech WC ve Strakovce s Fialou a spol!

Takhle vypadá protest, ten, který má úspěch! Ne 100 000 nebo více protestujících na Václaváku, jen dva postarší borci, pro které je protest protestem se vším všudy! Žádné kecy a vytáčky tam, kde je potřeba hlasitě bouchnout do stolu!

Fiala a jeho soubor tragikomiků před těmi dvěma stáhl ohon. Donutili ho, aby si přestal přisvojovat Chartu, její odkaz a Listopad. Ukázali ho v plné nahotě. Všem. Tedy i těm, jenž dosud fialová demagogie oslovovala. Žádná tradice Listopadu, i lobotomik to může, nikoliv musí, pochopit. Může.

Totální porážka, totální ponížení.

Fiala a spol. se neustále chlubili, že provozují tzv. hodnotovou politiku. Gruntorád s Bokem to uvedli na pravou míru – v podstatě, i když to neřekli, vyměnili v tom označení té jejich politiky vyměnili jedno jediné písmenko a z hoDnotové politiky se stala rázem hoVnotová politika.

Prostě politika Fialy a jeho Obludária!

Díky tvrdému osobnímu a rizikovému nasazení dvou postarších chlápků. Takhle se to dělá! Právě skončily Televizní noviny a já tam vidím, že si ČT nechala zpracovat základní grafy, popisující postoj veřejnosti ke stávce. Dám sem jen ty úplně nejzákladnější. Ovšem ty k popisu schizorfrenie, respektive doslova tragické zbabělosti české veřejnosti napříč jejím složením, dokonale stačí!!!

VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2

Nechápu, nerozumím! Vůbec ničemu.

Fialův výrok o nezodpovědnosti odborů ohledně stávky mají 2/3 dotazovaných za blábol nebo vyslovenou lež….

Stávku podporují a rozumí jí stejné 2/3 dotazovaných…

Ale PŘÍMO SE ZAPOJÍ pouhá 4%!!!! Jen každý 25… A 35% bude prý podporovat, ale ne stávkou , asi doma pod duchnou, aby bdělé oko Fialových pohůnků nevidělo a neudělalo si černou tečku.

Ale i tak dohromady jen 39% procent.. Kde je těch 24% dalších, co důvodům stávky rozumí???? Ti nebudou ani pod tou duchnou!

Včera i dnes buším do kantorů. Částečně se jim omlouvám. Částečně. Protože v celku jsou statečnější než zbytek veřejnosti!

Tohle není stávka proti Fialovi a Obludáriu – tohle je stávka proti naší zbabělosti a připodělanosti! Proti radikálním internetovým bojovníkům- žvanilům, co od klávesnice všechno vědí a znají! Ale jen od své klábosnice. Na té jejich odvaha a nasazení začíná a končí.

Když jsem vydal tu flash ohledně Jiřího Gruntoráda, ozvalo se, jako vždycky pár frustrovaných, co mají urgentní potřebu si to vyřídit se mnou nebo chartisty nebo s Havlem nebo s tím vším najednou! Že prý je to laciné gesto, že prý podvod a vůbec chartisti jsou pěkná sebranka, nechtělo se jim makat a dnes by jako důchody bez práce, a jakási vědma z Horní Dolní mi sdělila, že by je nahnala do pořádné práce, že si mohli dávno vydělat. A že jsem příživnický havlista tak podobně.

Přiznávám – Václav Havel mi imponoval a imponuje. To neznamená, že ho držím za svatého. Jen tvrdím, že svět podle Václava Havla a republika podle Václava Havla by bylo daleko lepší místo k žití než republika podle Klause, Zemana, Kalouska, Babiše, Fialy, Pavla. Měla by nějakou pevnou kostru a smysl. Takhle to byla a je jen klec pro zápasy MMA. Havel nebyl dokonalý, to nejspíš Nazaretský také ne. Ale měl formu. I přes ty chyby.  (Tady se musím za redakci Nové Republiky ozvat. Vnímám Havly dva. Prvního před listopadem 1989 jako srdnatého bojovníka proti totalitě prosazujícího nemilitantní smírnou cestu změny. A pak toho druhého Havla, řízeného Albrightovu, Schewarzenberkem a dalšími zahraničními přítelíčky, kteří ho doslova vmanévrovali do role “humanitárního bambardéra” a válečného štváče, rozbíječe Československa, který svými činy neprojevil ani kapku zdravého vlastenectví.- vd-) Totéž platí pro chartisty. Svobodně si vybrali svobodu. Tudíž problémy. Něco, co je nám v drtivé většině cizí. Viz ty tři grafy. Ať to za nás vyřídí někdo jiný! Tedy to, co NÁM VADÍ! A hlavně ať po nás nic nechce. My mu potom řekneme, co udělal špatně!

Takhle vypadá pondělní stávka před jejím začátkem, takhle vypadáme my!

Jsem rád, že jsem podpořil Jiřího Gruntoráda a to dříve než kdokoliv jiný. On zvítězil na celé čáře a potupil Fialu a Obludárium tak, jak nikdy nikdo. Protože si stál za svým a odmítl jakýkoliv kompromis. Proto, že dělal potíže. Velké potíže! Proto, že do toho šel naplno! Tohle je skutečný, nikoliv klávesnicový disent!

A nakonec ještě jedna dobrá zpráva. Včera Fiala a celá Pětihlavá saň dostali další velkou nakládačku. V podobě nejčerstvějšího předvolebního průzkumu pro CNN Prima News:

Výstřižek

Že ANO o několik parníků vede už nemůže nikoho, snad kromě Fialy, překvapit. Ale že se ÓDěS už dívá na záda Okamurovi, tak to je tedy obrovské nóvum!!! Nicméně politiku sledující jedinec tím zase není až tak moc překvapen.

Jediné, co na těch číslech nechápu je +10% pro band Bartošových huličů… Čím si to kruciáš zasloužili? Bartošovou neviditelností nebo naopak Lipavského omračující připitomělou vševiditelností nebo sprostotou a dutohlavostí europoslankyně Gregorové? Čert ví… A peklo prý změnilo barvu – na zeleno!

Ale stejně ten momentální výprask pro Pětihlavou saň je impozantní.

Prostě voliči už ve své většině chápou že hoVnotová politika současné vlády nemá nic společného se slovem HODNOTY!

Ale Jiří Gruntorád je betální borec. Předvedl, že zlo se nedá odkecat. Ale jen porazit v boji, kde človvěk utrpí šrámy. A Fialou a Obludáriem vytřel ve Strakovce podlahu na záchodech.

**

Petr Vlk, Kosa Zostra

1.7 13 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 5 měsíci

Charlie Soukup, jehož důchod měl být na počátku hladovky:

https://youtu.be/LF7GYRsxWGE?si=eUVQlEo5yvuzLLbA