Nikdy nepřestaňte být šokováni zkažeností impéria

Pokud se přestanete divit, když vidíte, že nejmocnější lidé světa stále nacházejí nové a nové způsoby, jak udělat svět horším místem pro obyčejné lidské bytosti, znamená to, že se to ve vašem systému nějakým způsobem normalizovalo.

Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone
Jeden můj přítel sdílel můj článek o tom, jak se Bidenova administrativa obává, že přerušení bojů umožní novinářům dostat se do Gazy a ukázat světu zločiny Izraele, a říká, že ví, že by neměl být překvapen tím, jak jsou ty zrůdy zlé, ale nějak ho to stále překvapuje.

Řekla jsem mu, že si vlastně vědomě pěstuju schopnost zůstat takovými věcmi překvapena. Pokud se přestanete divit, když vidíte, že nejmocnější lidé světa stále nacházejí nové a nové způsoby, jak udělat svět horším místem pro obyčejné lidské bytosti, znamená to, že se to ve vašem systému nějakým způsobem normalizovalo. Znamená to, že kromě všech ostatních strašlivých zel, která našemu světu způsobili, se jim podařilo ukrást i důležitou část vaší lidskosti.

To, že už nejste šokováni vražedností impéria, je protichůdným znamením, že se s vámi děje něco nezdravého, jako když se tělo přestane třást, když se propadá do pozdějších stadií podchlazení, nebo když v pozdějších stadiích hladovění zmizí návaly hladu. Je to znamení, že váš organismus už násilně neodmítá stavy, které by měl odmítat, a místo toho přešel na vzdávání se a snahu šetřit energií.

Každý den trávím celé hodiny zíráním do těch nejošklivějších částí imperiální mašinérie, ale odmítám se jí nechat znecitlivět. Tyhle zrůdy si toho ze světa vzaly tak moc, moc, a já odmítám, aby si mne vzaly také. Odmítám jim dovolit, aby mě takhle připravily o mou lidskost.

Považuji za svatou povinnost udržovat v sobě plamínek, který ví, jak vypadá zdravý svět, který ví, jak vypadá zdravý rozum, který ví, jak by věci měly být, a který přirozeně považuje za otřesné, když se nemoc této civilizace projeví.

Odmítám to přijmout jako normální. Odmítám dovolit, aby ze mě zneužívání impéria udělalo ztuhlou, vyčerpanou lidskou slupku, která na každou novou zrůdnost dokáže reagovat jen hlubokým povzdechem unaveným světem. Ujišťuji se, že to ve mně stále vyvolává do běla rozpálený vztek. Ujišťuji se, že mi to stále vhání do očí slzy.

Nemůžeš si to nechat vzít. Nesmíš jim dovolit, aby ti zatvrdili srdce a zatemnili oči. Musíme udržovat plamen pro zdravý a rozumný svět, když ne pro sebe, tak pro naše děti a pro budoucí generace, které nikdy nepotkáme.

Pokud se stále přistihujete, že jste šokováni a otřeseni činy našich vládců, je to velmi zdravé znamení. Znamená to, že vás ještě nedostali. Znamená to, že se jim ještě nepodařilo uhasit váš plamen.

Svou citlivost musíme chránit za každou cenu. Musíme si udržet ono niterné odmítání šílenství, protože to je to, co nás volá domů. To je to, co nás volá domů do zdravého světa. To je to, co nás povede na naší cestě k němu, když budeme bojovat o jedno malé, téměř bezvýznamné vítězství za druhým.

Pokud dnes ještě nezhasli váš plamínek, je to další malé vítězství pro lidstvo. Je to další malý krůček ke zdraví.

**

Autor: Caitlin Johnstone, Never Stop Being Shocked By The Depravity Of The Empire vyšel na ICH. Překlad v ceně 185 Kč Zvědavec.

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
maxim
maxim
před 5 měsíci

Autorka velice dobře definuje ve svém vyznání svého duševního rozpoložení v dnešním pokryteckém světě “humanismu” zrůd a bláznů co je SKUTEČNÁ LIDSKOST A HUMANITA …
Západní svět má poslední možnost se zpamatovat ze své degenerace …., jinak se promění v civilizaci ovládanou tlupami primitivních krvelačných a mamonem ovládaných opic …