Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze lži

Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu na pražské Národní třídě, v němž ministr sdělil, že lidé mohou říkat své názory a nic se jim nestane.

 

Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu, v němž v rámci projevu na pražské Národní třídě ministr pronesl slova:

„To, že lidé vyjadřují svoje názory a ono se jim vůbec nic nestane, je nejlepším důkazem toho, že 17. listopad je to, co jsme chtěli, …že tenhle odkaz jsme dokázali naplnit.”

“Jmenuji se Martina Bednářová a již téměř dva roky čelím vykonstruovanému politickému procesu,” začíná otevřený dopis stíhané učitelky.

V dopise učitelka Bednářová též uvádí, že čelí nejen trestnímu stíhání za své politické názory a přesvědčení, ale také došlo k okamžitému ukončení jejího pracovního poměru ze strany zaměstnavatele – ZŠ Na Dlouhém lánu v Praze 6.

“To, že má pan Rakušan a rovněž pan Fiala tu drzost vykládat národu o politické svobodě a svobodě názoru, o neexistenci cenzury aj., považuji za vrchol jejich arogance a mocenské zvůle, a to, že tento projev zazněl právě 17. listopadu, považuji za výsměch a plivnutí do tváře všem slušným lidem,” píše dále v dopise učitelka.

Ve středu 6. prosince čeká Martinu Bednářovou další jednání u soudu. Ministra Rakušana v dopise vyzvala, aby jí přišel “památnou větičku z Národní třídy o svobodném vyjadřování názorů říci do očí”.

 

 

4.3 27 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 5 měsíci

Nejlepší kousek předvedl Rakušan v březnu u Národního muzea, jak jsme sundávali ukrajinskou vlajku, kde Rakušan vymyslel, že na nás demonstranty pošle těžkooděnce a ještě nás pak demonstranty obviní, že jsme vlastně my demonstranti ozbrojení vlajkama napadli ozbrojené těžkooděnce, zde jsem to popsal. https://aliancenarodnichsil.cz/policejni-provokace-ktera-vysla-jen-napul/
zkusil to, špína jedna.
 

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Oni za nějaký čas tu ukrajinskou vlajku sami sundají, ať to dopadne jakkoliv. Proč kvůli sundání nějaké vlajky chodit do vězení a tam trpět? Ono se za pár let může stát, že ta Ukrajina se odtrhne od USA a NATO, připojí se zase k Rusku a Číně. Pak bude všechno naopak. Do vězení půjdete… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

No nevím, přece sám Rakušan vyzýval k trestníhu stíhání osob, které budou mít jiný názor na konflikt Rusko-Ukrajina, než jaký má vláda. Že by zapomněl? Pravda, ta válka trvá už dlouho. Rozhodně za názory a za myšlenky trestné stíhají občany Stříž a Bradáčová. Nedá se jim to zakázat, protože státní zastupitelství jsou nezávislá.… Číst vice »

Jana
Jana
před 5 měsíci

Bohužel, většina učitelů vždy kolaborovala bez přemýšlení s jakýmkoli režimem. O politiku se většinou nezajímají a co přijde “shora” – to je svaté. Kromě toho po roce 89 nalezl do škol všechen odpad, který neměl na to, aby se uplatnil v jiných profesích.Řediteli škol se stali “ušlápnutí” tělocvikáři a občankáři. O tom se jim nikdy ani nezdálo.… Číst vice »

standa
standa
před 5 měsíci

Rakušan nepříjde. Bude na WC s neodkladným jednáním !

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

Učitelé by měli říci jasné ne organizacím, které u nich nemají vůbec co dělat. Tím myslím hlavně rozvratného Člověka v plísni. I podpora paní učitelky Bednářové stran učitelů, zdá se mi velmi malá. Že by strach? Před kým? Před dětmi, před rodiči, před Rakušanem…?

standa
standa
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Strach před dětskými udavači a jejich rodiči – viz Kroupa atd.

vachav
vachav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Zřejmě jste nepochopil,že učitelé jako státní zaměstnanci vždy sloužili a slouží režimu,který je zrovna u moci.Takže bezbřehá loajalita a strach o zaměstnání(samozřejmě až na výjimky).

cablik
cablik
před 5 měsíci

Tak to je lžou neustále do oči by paní učitelce řekl že je Putinův agent a proto ji stíhají. Výmluvy mají na vše.

vachav
vachav
před 5 měsíci

Kůň je nebezpečný zezadu,žena zepředu a blbec ze všech stran.

Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Výborně ! Správná reakce paní Bednářové. Reportáž, z výše uvedeného projevu, na Národní třídě, jsem viděl v televizi. I přes televizní obrazovku bylo vidět, jak se mu práší od huby !