Proč to není vidět?

Znojemské okurky končí. Rumové pralinky končí. Vysoké pece v Ostravě končí. Vítkovice steel na sebe podaly insolvenci. Gigafactory v Líních nebude, protože se ukázalo, že ty skvělé elektromobily, kterým rostly prodeje „o desítky procent ročně,“ nikdo nekupuje. Zetor v Brně končí. Traktory je lepší vyrábět někde v Indii. Třeba bych si tam v Líšni mohl levně koupit nějaké skladiště a zvát si tam hosty… když to tam teď bude prázdné.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Potraviny jsou všude levnější než u nás. Elektřina je u nás nejdražší na světě, i když jí vyrábíme dost i na záchranu Německa.

Továrna na čipy bude v Drážďanech a Markéta Pekarová Adamová ani Miloš Zastrčil na to neměli žádný vliv. Ale měli velký vliv na pokažené vztahy s Čínou. Saúdská Arábie zrušila návštěvu ministra Hýkely, který tam chtěl kupovat ropu. Moc se balil do izraelské vlajky, nechal se u toho vyfotit a ještě si myslel, že je to tak správně. Fialovi zrušila návštěvu Nigérie a vůbec si nedělali hlavu s diplomatickým protokolem.

Hodnotová politika nám znemožňuje nakupovat plyn v Rusku, ale nijak nebrání premiérovi, podávat si ruku s etiopským hrdlořezem. Stejně tak nebrání Tomáši Pojarovi, aby v Číně zkoušel zachránit situaci.

Martin Kuba z ODS začal mluvit jako ukázkový dezolát. Řekl, že za drahé potraviny mohou hytlermarkety a lidé od premiéra očekávají řešení a ne konstatování nevábné skutečnosti. O evropských hodnotách ani slovo.

A na závěr jobovka největší… Markéta Pekarová Adamová obhájila post předsedkyně TOP09. Kníže Kchárl se na to už nemohl dívat…

Všichni vidíme v přímém přenosu, že je prostě nutné snížit cenu elektřiny. Hodně snížit. Jinak je s hospodářstvím konec. Všichni vidíme, že je nutné snížit ceny v maloobchodní síti, protože jíst se prostě musí. Všichni vidíme, že celý ten grýndýl je totální blbost a emisní povolenky jsou cesta do pekla.

Evropa není schopná dodat Ukrajině slíbený milion dělostřeleckých nábojů. Dokáže se jen usnést na tom, že je dodá. Průmyslové kapacity nikdo neřešil.

Proč to není vidět? Protože novináři… Situace je nadmíru výtečná, všechno je v pořádku. Bastlová ječí na Rajchla, ale k Vondrovi se lísá. Řezníček láteří na Babiše, ale k Pavlovi je úslužný, až to tahá za uši. Novináři rozhodují, kdo je a kdo není demokrat. Kdo je dostatečně hodnotný a kdo není. Demokracie už není soutěž myšlenek, novináři se postarali, aby liberálové kopali na hřišti a zároveň aby dělali rozhodčí, co ještě je a co už není hodné našich hodnot.

Jsou to novináři, kteří udržují iluzi, že Ukrajinci už brzy zvítězí. Jsou to novináři, kteří udržují iluzi o hodné Evropské unii. Jsou to novináři, kteří zakrývají tlamu, jež ročně sežere pět set miliard peněz na dividendách, které odtečou do ciziny. Jsou to novináři, kteří vědí, že dezoláti kopou za Rusko, byť se lstivě maskují českými vlajkami. Jsou to novináři, kteří si zařídili dvojí metr.

A jsou to novináři, kteří nám dlouho překládali tu největší lež od roku 1989… že média jsou tady pro nás. Že ta občanská společnost bude sloužit nám, bude chránit demokracii před usurpací mocí. Za tuto službu občanům si novináři zařídili koncesionářské poplatky, zahalili se pláštěm veřejnoprávnosti a když si dodali zdání důvěryhodnosti, začali se s mocí normálně paktovat proti vlastnímu národu.

Ostatně soudím, že koncesionářské poplatky musí být zrušeny. Když to jinak nepůjde, tak i s Českou televizí.

Nevěřím ve veřejnoprávnost. Nevěřím, že je možné mít pravdomluvné a nezávislé médium. I kdyby se to někdy podařilo, podaří se to jen na chvíli. Než se celé té veřejnoprávnosti nezmocní nějaká další klika a začne ji ohýbat ke svému obrazu. Nevěřím v objektivitu médií. Nevěřím v objektivitu Řezníčka, Bastlové, Witovské, či Taberyho. Nevěřím v objektivitu Vidláka.

Věřím v pluralitu médií. Věřím v množství různých hlasů a množství názorů. Věřím v chyby a slepé uličky, kterými se člověk učí. Věřím v soutěž názorů mezi kterými se může najít pravda, kterou nikdo nemá v rukou ani na ni nemá patent, i kdyby měl sto etických kodexů. Věřím v pluralitu názorů a svobodu je hlásat. Raději budu, když každá politická strana bude mít své médium a stát bude mít také jedno, které budou využívat (a zneužívat) ti, co jsou zrovna u moci, než aby tu byl nějaký Wollner, který sám sebe povýší na majitele pravdy. Chci existenci nezávislých a alternativních médií, chci názorovou pestrost a prostředí, ve kterém nebude důvod k autocenzuře.

Chci, aby si média platili jejich konzumenti. Aby přízeň či nevole čtenářů určovala, bude-li médium chudé nebo bohaté. Pokud lidé podle průzkumů nejvíc věří České televizi, tak by neměl být problém, aby si jí platili i bez zákonné povinnosti. Ale takový test pravdomluvnosti ČT nikdo riskovat nechce. To si může dovolit jen alternativa. To si mohou dovolit jen dezinformátoři.

Vyzývám vládu, aby na jeden rok učinila placení koncesionářských poplatků dobrovolným. Nebo aby byla možná asignace poplatků. Aby si každý mohl zvolit, komu svůj (povinný) poplatek bude posílat. Pak si řekneme, jaká byla Česká televize.

Dnes diskutujme o koncesionářských poplatcích. Největší lži od roku 1989. Že je možné placením poplatku získat pravdomluvné médium.

**

Autor: Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

4.3 16 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 5 měsíci

Jestli ten případ Adularya někoho chytl za srdce, tak zde je, co všechno jsem absolvoval, abych donutil policii, aby tento korupční případ začala vyšetřovat, za kým všude jsem byl, a nic mi to nebylo platné, nakonec proti mě vykonstruovali u Bradáčové trestní oznámení, aby mi zavřeli hubu. Tak ted´ chodím s megafonem a transparentem… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

To víte, tady u nás v Praze mají lidé vyšší inteligenci než lidé někde na venkově. Studují svůj Respekt, Reflex, HN, LN, Aktualne, Seznam.cz, Novinky.cz…v TV Otázky Václava Moravce, Frydrychovou atd., takže dokáží i na dálku poznat ruského agenta. Navíc když má megafon a transparent. Nikoho nezajímá ukradených 14 miliard korun, tady se od roku… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

pěkně jste to napsal, já už odjel protestovat i do Brna před Nejvyšší státní zastupitelství a zjistil jsem, že tam na to sero..stejně jako v Praze, jak to zpívá v jedné písničce Nohavica, “co si myslíš, na to ser. , tak se žije na severu”Nevěřte falešným prorokům – část 1. – Lípový List (lipovylist.cz)

vera havrankova
vera havrankova
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Děkuji za to, co děláte! Za statečnost a nezlomnost!

Jana
Jana
před 5 měsíci

Už se opakuji, ale znovu připomínám, že na Slovensku zrušili koncesionářské poplatky ze dne na den ke konci června, bez humbuku a diskusí. Proč se u nás jen žvaní a žvaní – bez ohledu na partaj – a zvolení poslanci naší tzv. opozice si musí hlídat svá pozvání do TV všeho druhu. Tam se fakt… Číst vice »

adam
adam
před 5 měsíci

Nepochybně naprostá většina novinářů se vyznačuje absencí charakteru, odvahy, značnou dávkou podlosti a bídným vzděláním. Bohužel, stačí si občas přečíst např. na Novinkách diskusní příspěvky podporovatelů stávající vládní koalice a vidíte, že nemalé množství spoluobčanů má totálně vymyté mozky a jsou schopni jen hýkat doporučená hesla (a to nepočítám velkou množinu zřetelných psychopatů). Nicméně výsledek… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 5 měsíci

znovu to tu napíši, 5 let řvu v této republice, že díky této prohnilé společnosti plné korupce, zaplatil český daňový poplatník 14 miliard korun za to, že se rakouské firmě Andritz nepovedl kotel pro elektrárnu Adularya do Turecka. Někdo z našich politiků usoudil, že by bylo hloupé, aby tato rakouská firma zkrachovala… Číst vice »

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Ano česko je prolezlé parazitizmem do morku kosti a nic to nezachrání. Amen.

skeptik
skeptik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Chtělo by to udělat seznam firem, které položil až Klausův mafiánský kapitalismus a Fialův liberální fašismus.

Vlastimil
Vlastimil
před 5 měsíci

Odjakživa tvrdím, kdyby tady byla skutečná pravice, tak by každý měl mít právo určit si, komu poslat koncesionářský poplatek (klidně třeba i 250 czk). V mém případě by to určitě nebyla ČT!

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Vlastimil

Pávě to je tím, že tady vládnou celý čas pp, neboli pravicový paraziti.

skeptik
skeptik
před 5 měsíci

Jak je mainstream “objektivní” a “nezávislý” je známo už od té doby, když štval lidi proti Paroubkovi a ČSSD. Ano, jsou to hlavní média, která mají lví podíl na negativním vývoji ČR po sametovém puči.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

No konečně se pan Sterzik probudil a označil, kde je největší problém. Ano, jsou to novináři, respektive systém médií. Licenci na radio dostanete na dva roky… pak někdo (kdo!!!) posoudí, či se prodlouží. S TV jakbysmet. Takže na zprávy dle vašeho svědomí zapomeňte. V rádiu si pouštíte dokola písničky a dokonce dostanete seznam, jaké ne… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Oprava – Televize a noviny, to samé, nebo rozdat partajím.

standa
standa
před 5 měsíci

Bezva pravdivý článek. Palec nahoru !

cablik
cablik
před 5 měsíci

Bohužel USA jsou největší vývozci LNG a proto musí být zelený blábol jejich nastrčené loutky co si říkají vláda to podporují. S nějakými kapitalisty se nepočítá mají přežívat jen korporace a je to na občanech všech západních protektorátních zemí aby to změnili. A média mají královsky placené pisálky které propagují jejich „pravdu”.

vachav
vachav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Občané nic nezmění,jelikož jsou to většinově “ovčané”.Znova opakuji-je nutné zastavit planetárního parazita a změnit světový společenský systém.Na takové radikální řešení ovšem “Česko” samozřejmě nemá-z “Aurory” musí vystřelit někdo jiný.Pokud toto lidstvo nedokáže,Bůh s našimi potomky!

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Aurora stojí od 17.11.89 na Misisipi.

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Já vím kdo je zastaví normální svět a napsal jsem všechny země v US protektorátu Češi samotní ne ale všichni to by bylo dobré. Stačilo by pro začátek zvolit pro Českou vládu.

Prodost
Prodost
před 5 měsíci

Už jsem to někde napsal – “Politická ekonomie”, obor, zabývající se, abych tak řekl, nevojenskými strategiemi vedení válek v dobách tzv. míru. Takzvaný mír, ano. Protože ve skutečnosti nikdy opravdový mír neexistoval. Nepodceňujme proto význam vojáků. Ty potřebujete, aby Vás vůbec někdo bral ve světě vážně. A abyste si mohli dovolit vydržovat silnou… Číst vice »