Zabijí Zelenského! Rusové varovali vůdce Ukrajiny!

Pro neuskutečnění prezidentských voleb na Ukrajině neexistují žádné ústavní důvody. Formálně země nežije ve vojenském režimu a na jaře 2024 musí zvolit prezidenta.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato
Jiná věc je, že to zintenzivní vzájemný boj na vrcholu kyjevského režimu. Zelenskij se obává, že bude zabit pod věrohodnou záminkou, že z toho Západ obviní Rusko, řekl politický blogger a publicista Jurij Podoljaka v pořadu Krim 24, uvádí zpravodaj PolitNavigator.

„Každý z nich na vrcholu kyjevského režimu má společný zájem – porazit Rusko, čehož nemohou dosáhnout. Existuje však také nesporný zájem. Chápou, že v této hře Američané, a už to mnohokrát ukázali, „zahazují“ karty, které hráli, a je jim tedy jedno, co se stane se Zelenským, Danilovem a celou tou „partou“. Pokud je to pro ně výhodné, budou po nich střílet. Víme, že Zelenského osobní ochranka mluví anglicky. V důsledku toho, pokud bude vydán rozkaz zabít Zelenského a bude to označeno jako atentát ze strany Rusů, udělají to bez mrknutí oka. A Zelenskij tomu také dobře rozumí,“  řekl Podoljaka.

„Kdo potřebuje tento gang nacistů, kteří během své politické kariéry, zejména v posledních letech, podněcovali lidi k boji až do konce? Jde o spotřební materiál a Západ ho vždy využil. Ale snaží se v této situaci nějak přežít, uvědomujíce si, že jsou ve slepé uličce,“ zdůraznil bloger.

Jak uvádí, podle ústavy a zákona Ukrajiny o prezidentských volbách by se příští volby měly konat 31. března 2024.

„Formálně nebyla na Ukrajině vyhlášena válka, formálně jsou ve stavu míru. V souladu s tím se podle ústavy musí konat volby. Můžete si vysvětlovat, jak chcete, že to tak není, ale pak vyhlaste válku Rusku, a pokud vyhlásíte válku Rusku, bude to trochu jiné a mnoho procesů bude probíhat podle jiného scénáře. A to je také nerentabilní,“ upozorňuje Podoljaka.

Podoljaka vyjádřil názor, že pro Západ je výhodnější vyměnit nejvyšší vedení ve volbách.

„Proč nezabijí Zelenského hned teď? Na Ukrajině bylo vždy mnoho hejtmanů, a když bude ten hlavní poražen, začne dělba moci, oslabí to ozbrojené síly Ukrajiny a dá to Rusku více šancí vyhrát válku. Opět jde o prvek tlaku na Zelenského, od kterého lze očekávat, že nezůstane u kormidla. A nová vláda ho pak obviní ze všech hříchů, uzavře, zhruba řečeno, mír s Rusy a pak za všechno ponese odpovědnost,“ zdůraznil Podoljaka.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)

5 2 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 8 měsíci

Každý dosazený diktátor s pomocí jinyho státu má vzdy smyčku kolem krku. První dosazený diktátor Hitler to posral a nazdar. Zelenskyj to ma nastejno. Litovat ho nebudu, věděl co bude a vydíral. Tak čau zmrde z UA.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci

Na Ukrajině ústava nic neznamená, porušili jí při puči roku 2014, poruší jí i teď, když se jim to bude hodit. Zabíjet Zelenskeho by nemělo žádný smysl, stal by se z něho mučedník jako z Bandery. Ten byl zavražděn v SRN sovětským špionem v roce 1959. Západoněmecká vláda a justice věděly, že Bandera je válečný zločinec, ale… Číst vice »

danny
danny
před 8 měsíci

Zelenský měl jedinečnou šanci, jak se vysmeknout. Vyhlásit volby a nekandidovat nebo nechat vyhrát někoho jiného. A pak spakovat famílii a nakradené prachy a zmizet za Jaceňukem, Achmatovem a celou tou bandou, která to vraždění rozjela. A černého Petra nechat na novém prezidentovi. A zájemci už se více či méně hlasitě ozývali – Arestovič, ostatně i Zalužnyj, ani Porošenko… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Přesné. Jen si nejsem jistý zda to ví. S americkou ochrankou … znáte to – tohle by mi přeci neudělali.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  danny

A nedostal Zelensky od prezidenta Zemana naše nejvyšší státní vyznamenání hlavně kvůli tomu, že z Ukrajiny neuprchl a organizuje vojenský odpor? Hitler také nikam neuprchl, i když měl šanci (přes Vatikan do Argentiny), zůstal v Berlíně až do konce války.