Zaostalé Rusko je prý fikce

Aha. Válka bude zákopová a dlouhá. Aha. Začíná se řešit, zda by bylo možné uzavřít příměří ve stávajících pozicích. Aha po třetí.

Jana Marková
Jana Marková
Zemští škůdci z Pětikoalice jedna ruka s ukrajinským upírem. Pekarová dává dáreček muži, který má na svědomí statisíce Ukrajinců a Rusů.

Co na to říct, než mé čím dál víc oblíbené, že jsme to říkali. Samozřejmě, bylo to logické, nicméně ideologicky ukotvení šílenci, kteří stále věří ve velké ukrajinské vítězství, by tam dál posílali a posílají tisíce chlapů umřít v bahně a v zimě. Osobně bych tam všechny poslala si do toho zákopu sednout a čekat, jestli vám to ruce a nohy utrhne dneska nebo až za tři dny. Včetně naší válkychtivé ministryně obrany. Z tepla pražského kanclu se to bojuje. A z gauče taky.

Naše vláda tam naposílala miliardy a zadlužila nás na věky věků. Cpali tu do nás, jak jsme už skoro u Moskvy a jak Rusko každou chvíli ekonomicky klekne. Místo toho klekneme my. Vidíme to každý den v čím dál jasnějších obrysech. Evropa se vyčerpala nejen ekonomicky, ale vydala se i z použitelných zbraní, takže jestli by to chtěl někdo teď někde pořádně „rozjet“, má bezva příležitost. Zatím se jí chopili jen Palestinci, ale ono to přijde, a my uvidíme, jací idioti jsme byli. Třeba jen v podobě těch milionů muslimů se zápalnými lahvemi v našich městech.

Nicméně zpátky k Rusku. „To zvyšuje potenciál obranného průmyslu navzdory stále se zpřísňujícím sankcím ze strany Západu. Dokážou stavět nové letecké jednotky, vyrábět rakety a drony. V civilní sféře ruští výrobci testují v provozu autonomní taxíky. Mají na to, aby platili vojákům na frontě platy i vcelku slušné odškodné příbuzným padlých. Podpora stávajícího vedení konfliktu je vysoká, až 76%“.

Podpora Západu klesá, za prvé už není moc z čeho brát, za druhé vidina návratnosti klesá, a za třetí je tu přece Izrael. A Zelenský už vidí, jak jeho hvězda pomalu zhasíná, a taky se může stát, že brzy tvrdě dopadne. A s ním i celá Ukrajina. Vyčerpaná, se statisíci mrtvými a těch, co odešli, a už se nikdy nevrátí. Elita s většinou peněz co zbyly nejspíš zdrhne postupně taky.

Evropské země dávaly zatím tolik, aby se Ukrajina udržela, ale na přemožení protivníka a převzetí iniciativy to nebylo. A už nikdy nebude. USA evidentně aktuálně zajímá víc Blízký východ, a pokud nevyhraje volby Biden, bude to úplný konec. A tak je nejpravděpodobnější zamrznutí konfliktu a příprava na ofenzivu, ale nikoli ukrajinskou, nýbrž ruskou. A nebo se začne jednat. Jenže to má jeden háček. Zelenského vedení slíbilo národu velké vítězství a vrácení všech okupovaný území včetně Krymu. Jak dlouho bude ještě prodlužovat neodvratné, a kolik lidí bude muset ještě zemřít, těžko říct.

Západ pomalu odklání zrak a snad jen u nás by ještě zpovykaní magoři dál slepě házeli naše důchody a prosperitu do ukrajinské černé díry. Osobně to považuju v dané situaci vyloženě za zločin. Zločin na lidech, kteří tu celý život pracovali a někdo jim to teď šmahem ideologicky zblblé, fanatické, vládnoucí ruky vzal. Toto není nic proruského, toto je realita. Toto jsme dopustili a teď si to vypijeme do dna.

**

Jana Marková, ZDROJ

4.7 9 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

O české občany nemám strach. Jistě se rádi přizpůsobí a obětují se. Vydrží i několik let o hladu, jen aby byl konečně ten prokletý Putin poražen a Rusové na východě Ukrajiny se mohli začít učit ukrajinsky. Hlavně, že máme toho nejkrásnějšího prezidenta. To je naše jediná útěcha.

oldo
oldo
před 6 měsíci

Pořád ty výmluvy: ” Zločin na lidech, kteří tu celý život pracovali a někdo jim to teď šmahem ideologicky zblblé, fanatické, vládnoucí ruky vzal” Kdo on nám to vzal?Nějaký někdo?Ne,MY SAMI jsme si to vzali,uvěřili jsme barevným igelitkám,žvástům o svobodě a demokracii,volili jsme ty,kteří na příkaz západu zničili naší ekonomiku,zotročili nás hypotékami,přidali se na… Číst vice »

danny
danny
před 6 měsíci

Žádná zákopová válka nebude. To, co probíhá je jedna z fází této války. Rusko vyčerpává ukrajinské zdroje a přes ně i zdroje “kolektivního Západu” (jak se nyní titulujeme, po “demokratickém Západu”, “světovém společenství” apod.). Rusko několikrát zopakovalo, že nedovolí “zmrazení” konfliktu a je odhodláno vyřešit jej na bitevním poli. “Dosáhneme všech svých cílů”, řekl Peskov,… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Přesně tak nebylo náhoda že byly Ruské tanky za tři dny u Kyjeva pak se stáhly a dnes víme proč strategii bylo vysát západ ze zdrojů a lidského materiálu. Četl jsem článek že by mohli Rusové zmobilizovat 20000000 lidí to hovoří za vše.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Ale Řehka přece řekl, že válka bude trvat minimálně deset let a bude se bojovat i v naší zemi. A Černochová říkala, že možná dojde i na jadernou válku. Rusové se snaží získat na svou stranu muslimy, v Jižní Americe (zadním dvorku USA) organizují Rusové vojenský spolek zaměřený proti USA. Bude se bojovat na více místech.… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jojo Řehka, to je další píčus mimo realitu. Ať si jdou bojovat a dopadnou jako pitomci co si mysleli, že valka je hra Call of Duty. Bojovat za cizí zem je jako řezat vodu pilou.

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem reproduktor
danny
danny
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle všimněte si, že válku s Ruskem si přejí pouze Češi, Poláci a Pobalťané. Ze západní Evropy pouze Britové a i ti jako podporovatelé, ale nikoliv jako účastníci. A pořád dokola o ní mluví jako o hotové věci. Ale nikdo jiný na celém světě! A všichni, kteří o ní sní si pod tím, kdo Rusko skolí představují výhradně USA.… Číst vice »