Bude prezident Pavel tančit, jak píská mladý Soros?

Prezident České republiky Petr Pavel přivítal na Hradě syna George Sorore Alexandra, který převzal letos po otci Nadaci Open Society Fund. Právě o ní a její podpoře Evropě měl Pavlův tým s miliardářem debatovat.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato
Hrad setkání nikterak dosud nekomentoval ani nepropagoval, záběry ze setkání však na svých sociálních sítích zveřejnil v pátek sám Soros, podle kterého na něj prezident Pavel udělal dojem. Ne ve všech evropských zemích je však Soros vítán.

Návštěva mladého Sorose proběhla v době, kdy v Budapešti probíhá celonárodní vládní kampaň, která oznamuje, že Maďaři rozhodně nebudou” tancovat, jak mladý Soros s šéfkou EK Ursulou von der Layenovou pískají”. Jak bude “tančit” současný prezident České republiky Petr Pavel? Náznaky jsou, ale dejme prezidentovi Pavlovi “presumci neviny”, čas ukáže.

A co prozrazjí náznaky? V Praze byla atmosféra zcela jiná než v Budapešti. Atmosféra vlídná… radostná. Setkání na Hradě se podle zveřejněných fotek účastnil kromě prezidenta ředitel zahraničního odboru Jaroslav Zajíček, kancléřka Jana Vohralíková a rovněž prezidentův “přítel po boku” a lobbista Petr Kolář.

„Je skvělé se setkat s působivým prezidentem Petrem Pavlem, který mě vlídně přivítal na Pražském hradě,“ uvedl na sociálních sítích Alexander Soros. Podle něj na setkání řešili dlouhodobé závazky Open Society Foundations v Evropě.

Mladý Soros převzal Open Society Foundations po svém otci Georgi Sorosovi (93) letos v létě. Deklarovaný cíl Nadace OSF je podpora liberální demokracie po světě, podpora vzdělání a rasové a ženské rovnosti.

„Zaslouží si to,“ řekl George Soros, když komentoval své rozhodnutí předat nadaci a zbytek svého impéria v hodnotě 25 miliard dolarů (551 miliard korun) svému synovi, který své jméno zpravidla zkracuje na Alex.

George Soros je častým terčem kritiky především v Maďarsku. V současnosti v zemi probíhá vládní kampaň s heslem „Nebudeme tančit, jak pískají,“ jejíž tvářemi jsou předsedkyně Evropské komise Ursula von der Layenová a právě Alex Soros. Nadace OSF v Budapešti do roku 2020 pomáhala financovat Středoevropskou Univerzitu. Ta se po tlaku maďarské vlády v roce 2020 přestěhovala do Vídně, když její představitelé uvedli, že v Budapešti už nemohou svobodně působit. Spory se týkají kritiky stavu demokracie v Maďarsku.

 

2 5 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 5 měsíci

Kalamita 107: Vedro, až praští. Flašinet jede dál. Rozvědčík umí Mao Ce-tunga zpaměti. Alexandr Veliký s agentem Kolářem na Hradě. Co kuli, je jasné: Platí tady česká ústava či má pravdu arogantní německý velvyslanec?
https://protiproud.info/politika/7601-kalamita-107-vedro-az-prasti-flasinet-jede-dal-rozvedcik-mao-cetunga-umi-zpameti-alexandr-veliky-s-agentem-kolarem-na-hrade-co-kuli-je-jasne-plati-tady-ceska-ustava-ci-ma-pravdu-arogantni-nemecky-velvyslanec.htm

cablik
cablik
před 5 měsíci

Tak to je pouze u nás největší neziskovkář je pozván na hrad a PePa bude skákat jak on bude pískat no mají lidé varování koho nevolit.

Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Zaklínač hadů, Soros, našel toho pravého. Petr Plevel bude tančit lépe než Kobra indická. Bohužel pro nás.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Myslím, že ten nešťasník už ani neví kdo píská. Do parků bych ho raději nepouštěl. Někdo zapíská na psa a přiběhne i zpitomělej Pávek.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

…a bojovník za demokracii v Tibetu Dalajláma přijede kdy…?

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Agent Pávek každý den, snad i každou sekundu, dokazuje, že byl a je kandidátem v současné tak nepopulární koalice ODS-TOP09-STAN-Lidovci-Piráti. Myslelo si snad tehdy skutečně 58.32 procent prázdných makovic, že agent Pávek bude samostatně myslícím, nezávislým prezidentem? Zvolení agenta Pávka už teď patří k největším mystériím lidské historie hned vedle vraždy JFK.

Anonym
Anonym
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Velice trefná formulace.

skeptik
skeptik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Řekl bych, že většině těch prázdných makovic stačilo, že dobře vypadá.

Prodost
Prodost
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Dobře vypadá? Ó jé! z každé/ho, co tak “dobře vypadá” prázdnota a tupost čouhá jak sláma z bot. A většina lidí to nevidí. A to je neštěstí na nějž dojedeme všichni

standa
standa
před 5 měsíci

PePa z depa bude tančit podle každé píšťalky Made in USA !

Prodost
Prodost
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Made in kdekoliv. Už tančil kazačok na “sdělano v CCCP”. To je prostě takový druh