Lavrov včera promluvil, a diplomaté EU ihned schválili všechny ruské návrhy! Krutá lekce od ostříleného diplomata pirátskému elévovi Lipavskému. Kyjev zuří!!

Jaký měla česká diplomacie na konferenci OBSE cíl je nejasné. Zdá se však, že hlavním cílem eléva Lipavského bylo před euro-volbami zviditelnit Piráty, a ukázat tak jejich voličům, že v urážení Rusů jsou nepřekonatelnými přeborníky!

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Dobří diplomaté zrají jako víno a Sergej Lavrov je toho důkazem. Posuďte sami, stojí to za to:
  • 30. listopadu oslavovala česká média geniálního fialového ministra zahraničí, pirátského bakaláře, Jana Lipavského, jak rafinovaně na jednání OBSE ukázal ruskému ministrovi zahraničí Sergeji Lavrovovi diplomatický prostředníček! A bojkotoval jeho vystoupení na konferenci, a odmítal se s ním bavit!
  • 1. prosince večer kyjevská média vztekle bečela, že diplomaté EU opět zbaběle zradili Ukrajinu, a odhlasovali na konferenci OBSE, kde Lipavský rafinovaně ukázal Lavrovovi prostředníček, nejen všechny ruské návrhy, ale smetli ze stolu i všechny protiruské návrhy! Lavrov přitom na jednání nikomu prostředníček neukazoval, a jen se na všechny diplomaticky usmíval!

Jaký měla česká diplomacie na konferenci OBSE cíl je nejasné. Zdá se však, že hlavním cílem eléva Lipavského bylo před euro-volbami zviditelnit Piráty, a ukázat tak jejich voličům, že v urážení Rusů jsou nepřekonatelnými přeborníky! Je to zřejmě potřeba, protože číslo 5 na kandidátce Pirátů – europoslanec Mikuláš Peksa – je znám pod přezdívkou “Pelmeň”, protože při oslavách na ruském velvyslanectví se nemohl nabažit tohoto typicky ruského pokrmu!

V každém případě naštvaná kyjevská média prozradila, že diplomaté EU měli na konferenci OBSE za úkol prosadit dva plány:

  • Vyloučit Rusko z organizace OBSE a zahájit jeho absolutní diplomatický bojkot!
  • Zvolit Estonsko za předsedající zemi OBSE, protože je zárukou trvalé protiruské politiky, a nebo aspoň nějakou jinou jestřábí protiruskou zemi! (Česko?)

Bohužel, když jednání začala, Lavrov mazaně pohrozil, že Rusko přestane vyplácet desítky milionů USD na platy 2500 profesionálních diplomatů OBSE, a EU si může začít své bohatě placené úředníky, které OBSE zaměstnává, platit sama! Rusko ostatně v OBSE být ani nemusí, varoval Lavrov, protože jako ostřílený diplomat, na rozdíl od elévů a bakalářů věděl, že OBSE bez Ruska nemá žádný smysl, a Brusel zaměstnance OBSE sám platit nebude, protože už teď nemá ani na platy vlastních úředníků, a týden už žebrá usilovně u Německa, Holandska, Belgie a Francie, o zvýšení rozpočtu, (1.9 miliardy EUR, 49 miliard CZK), jen na platy bruselských úředníků!!

Lavrovova pohrůžka zastavením výplat rublů na platy diplomatů ze zemí EU okamžitě zabrala, a na ruský návrh byla předsednickou zemí OBSE zvolena Malta, která je více proruská, než v Česku omílané Orbánovo Maďarsko, či aktuálně Ficovo Slovensko! OBSE se ke vzteku Kyjeva a jeho posledních evropských pochopů zachová jako platforma, kde se ruští a evropští diplomaté budou střetávat, aby se jednáními pokusili zamezit válečným konfliktům. Rusko si tento týden v praxi vyzkoušelo, že Evropanům díky sankcím a drahotě už docházejí peníze, a tak se rádi nechají penězi přesvědčit. Že u toho někteří evropští diplomaté ukazují ruskému ministru zahraničí vztyčený prostředníček, je moskevskému Gosudarovi šuma fuk, neb od časů jezuitů jest známo, že Účel světí prostředky! A ještě déle, že Osel s pytlem zlata přeskočí jakkoli vysokou zeď! Jsem tak zvědav, za kolik naši politici nakonec Ukrajinu Putinovi prodají!

**

Michael Svatoň, MaP 1847

4.6 21 hlasy
Hodnocení článku
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 měsíci

Na Rudém moři už to jede – včerejší aktualita https://www.tehrantimes.com/news/492124/Pentagon-US-warship-multiple-commercial-ships-have-come-under Jemen je spojenec Íránu a od Jemenu už to není daleko k Hormuzskému průlivu V úterý se bude konat zasedání Rady pro spolupráci v Perském zálivu Jordánský král Abdalláh se v sobotu setkal s japonským premiérem Fumim Kišidou https://japannews.yomiuri.co.jp/politics/politics-government/20231203-153379/ Íránský prezident Raisí domlouvá s japonským premiérem… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- tak jedou proti Rusku, které do celé té kissingerovské šachové hry vidí, a jedná proto tak, aby z ní nejen nebylo vyšachováno, ale naopak bylo pro celé to globální dění nepostradatelným! Což právě krásně předvedl Lavrov, zatímco po amifilních tajtrlících z Česka, nově v čele s Lipavským, kteří se jako správní “iniciativní blbci” projevili už… Číst vice »