Dvě války Západu

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Zvedavec.news

Manlio Dinucci
Již rok a půl upozorňujeme na to, že válka USA na Ukrajině má vážný dopad na životní úroveň občanů Evropské unie. Stejný dopad má i válka proti civilistům v Gaze. Prospěje však i EU: díky plynu, který se chystáme ukrást přeživším Palestincům, se konečně budeme moci vrátit ke slušným cenám plynu.
Jsme zapojeni do dvou válek, v Evropě a na Blízkém východě, které mají stále vážnější důsledky pro naše životní podmínky a bezpečnost.Na evropské frontě se v září 2022 odehrálo něco, co deník Wall Street Journal označil za „jeden z největších sabotážních činů v Evropě od druhé světové války“: Spojené státy s pomocí Norska a Polska vyhodily do povětří Nord Stream, hlavní plynovod, kterým proudí levný ruský plyn do Německa a odtud do dalších evropských zemí. Dynamika této válečné akce byla na základě přesných důkazů rekonstruována americkým novinářem Seymourem Hershem a německým vyšetřováním.Americký ministr zahraničí Antony Blinken označil blokádu Nord Streamu za „obrovskou strategickou příležitost pro nadcházející roky“ a zdůraznil, že „Spojené státy se staly největším dodavatelem zkapalněného zemního plynu do Evropy [rozuměj: Evropské unie]“, plynu, za který my Evropané platíme mnohem více, než jsme dříve dováželi z Ruska.

Zároveň Spojené státy přenášejí na Evropskou unii obrovské náklady na válku NATO proti Rusku na Ukrajině. Evropská komise připravuje půdu pro brzký vstup Ukrajiny do EU, v důsledku čehož budou evropští občané platit za obrovský deficit Ukrajiny.

Na blízkovýchodní frontě Evropská unie podporuje válku, v níž Izrael s podporou Spojených států a NATO útočí na Palestinu a rozdmýchává regionální konflikt, jehož cílem je zejména Írán. Itálie, která je s Izraelem spojena vojenským paktem od roku 2004, dodává stíhačky, na nichž izraelští piloti trénují bombardování Gazy, což způsobuje masakry civilistů, a různými způsoby podporuje izraelské ozbrojené síly. Na druhé straně izraelský premiér Benjamin Netanjahu slíbil italské premiérce Giorgii Meloniové, že se Itálie stane energetickým uzlem pro plyn, který bude Izrael posílat do Evropy prostřednictvím plynovodu EastMed.

Část podmořského ložiska plynu, jehož výhradní vlastnictví si Izrael nárokuje, se z velké části nachází v teritoriálních vodách palestinského území Gazy a Západního břehu Jordánu. Prostřednictvím plynovodu EastMed bude Izrael vyvážet palestinský zemní plyn, kterého se zmocnil vojenskou silou, do Itálie a EU.

Les deux guerres de l’Occident vyšel 18.11.2023 na voltairenet.org.

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 4 měsíci

USA a Izrael-darebácké země,které jsou největšími sponzory,tvůrci a vývozci teroru po celém světě.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Tak se to dělá plyn se ukradne stejně jako USA kradou ropu v Sýrii ani dolar za Ruské zdroje a fantas magorické plány pro budoucnost.