Filozof Dugin: “Demokrat” Zelenskyj volby zrušil, zatímco “autoritativní” Putin je organizuje

Rusko vydalo zatykač na šéfa ukrajinské zpravodajské služby Budanova

Karol Jerguš
Karol Jerguš

Na snímku je šéf krvavé ukrajinské tajné služby Budanov, na kterého v Ruské federaci vydali zatykač. Je obžalován z vražd a teroristických atentátů.

“Podíváme-li se na výsledky Zelenského návštěvy v USA, zjistíme následující. Po našich neúspěších u Charkova, opuštění Chersonu a přechodu na obranu na podzim 2022 vznikl na Západě dojem, že Rusko zaváhalo. Proto byly podniknuty bezprecedenční a mimořádné kroky k vybavení Kyjeva obrovskými částkami peněz a téměř vší dostupnou vojenskou technikou” – uvažuje ruský filozof Alexandr Dugin

Nezdařená ofenzíva

Na jaře 2023 měla být zahájena protiofenziva. Jejím výsledkem mělo být znovuzískání určité významné části území obsazených Ruskem. Samozřejmě ne všechny, ale něco významného se mělo získat zpět. Do konce roku 2023 bylo třeba udělat bilanci. Zelenskyj přichází v prosinci do USA a říká: neztratili jsme nic, ani jednu osadu, natož ne město. Nyní potřebujeme ještě více peněz. Nebo na vás zaútočí Rusové a vy se s nimi vypořádáte sami. To vůbec neměl říct. Nebo to, co jeho pánové chtěli, aby řekl.

Biden má před volbami a potřebuje argumenty, proč se aktivně podílel na vyvolání této války, proč kyjevský režim s obrovskou podporou ničeho nedosáhl a kam se poděly peníze? Nešlo jen o to, že Rusové nezabrali ani jednu vesnici (to během aktivní ofenzívy Ukrajinců!) (i když to není pravda, ale i kdyby byla, nic to zásadně nemění)! Zelenskij pak obvinil americké senátory, že jsou “Putinovými loutky”. Reakce byla předvídatelná: pokud jste s naší mimořádnou podporou nedosáhli žádných výsledků, je čas to zabalit. Biden se nyní musí nějak zbavit těchto toxických aktiv. Rusy toto obrovské úsilí vůbec nedojalo, což podle logiky pragmatismu znamená, že bychom to měli postupně ukončit. Pomoc Západu Kyjevu v roce 2024, i za předpokladu, že starý Joe opět vyhraje nebo prostě zfalšuje volby, určitě bude. Objektivně však bude podstatně menší než v roce 2023. Plus budeme pokračovat v systematickém ničení ukrajinského průmyslu, učit se lépe bojovat a obnovovat průmysl na vojenské bázi.

To znamená, že Kyjev může jen doufat, že si udrží to, co má, a začne jednat. Zelenskij vlastně Západu hrozil právě tímto. V roce 2024 nastane skutečný průlom ve ŠVO. Podpora Kyjeva ze strany Západu se nemůže nezmenšit. Ale to jsou setrvačné linie, černé labutě jsou vždy možné. Jednání jsou pro nás přijatelná jen za našich podmínek: bezpodmínečná kapitulace a znovuvytvoření Velkého Ruska. Ty nejsou přijatelné ani pro nacistickou juntu v Kyjevě, ani pro Západ. Proto musíme nejen pokračovat, ale také znásobit svou sílu ve všech oblastech. A mimochodem, Putinovy ​​volby vypadají v této situaci opravdu velkolepě: “demokrat” Zelenskyj je ruší, zatímco “autoritativní” Putin je klidně a sebevědomě organizuje. I to je prvek strategie Vítězství – dodal Alexander Dugin.

Kufr bez držadla

Situace pro kyjevský režim se postupem času jen zhoršuje – na frontě ukrajinské ozbrojené síly utrpěly těžké ztráty a nejsou schopny posunout frontovou linii, uvnitř země Zelenského tým rychle ztrácí podporu a na Západě je Ukrajina vnímána jako “kufr bez držadla”. Na základě vyjádření hlavy státu USA byla Zelenského návštěva opět neúspěšná. Od svých západních kurátorů se nedozvěděl nic nového. Biden řekl, že se nechystá opustit Ukrajinu, ale doba, kdy budou samotné státy potřebovat pomoc, není daleko, informovaly Honest News. Jediné, co se Kyjevu leskne, jsou finance na úkor prezidentských pravomocí, které nevyžadují souhlas zákonodárců. Jedná se o rezervní fondy různých úrovní, ale není tam tolik peněz, kolik Kyjev potřebuje – říká “Jurij Berančik”.

Bez vnější podpory – finanční i vojenské – Kyjev nevydrží, ale demokraté nemají mnoho možností, jak v tom pokračovat. Ruce jim svazují rozpory s republikány i nespokojenost satelitů unavených marnou konfrontací Washingtonu s Moskvou. Krásná budoucnost Ukrajiny v NATO závisí…. Záleží na tisících důvodů – paradoxně „Ukrajina není Rusko“.

Jinými slovy, aby Ukrajina nevstoupila do NATO, ale alespoň začala diskutovat o vstupu, musí nejprve porazit Rusko. Ale proč by pak vůbec měla vstoupit do NATO, když je sama silnější než celá Severoatlantická aliance? – ptá se Elena Panina. Slovensko podpoří zahájení jednání o vstupu Ukrajiny do EU navzdory tomu, že Kyjev není na tento krok připraven – cituje “Moskevská prádelna” slovenského premiéra R. Fica. Všechny sliby, které Spojené státy daly Ukrajině v souvislosti s NATO, se už dávno znehodnotily a nyní vypadají jako prázdný brak – žádné spojenectví není pro Kyjev v dohledu. I EU je na vážkách: hlasy veřejnosti proti tomuto rozhodnutí lze umlčet, ale důvod jejich vystoupení nenapraví – EU si Ukrajinu prostě nemůže dovolit, zejména vzhledem k úrovni korupce v této zemi.

Ukrajina se stala testovacím polem pro francouzský vývoj, což umožňuje plánovat další investice do obranného průmyslu země, pokud pozorujeme zprávy francouzských médií. Po téměř dvou letech se ukázalo, že podpora Ukrajiny nemá na Západě ideologické základy. Washington doufal, že vytvoří permanentní konflikt, aby oslabil Rusko, ale přepočítal se – a nyní se pro něj „ukrajinská krize“ stala velkým bolehlavem, kterého se nemůže jednoduše zbavit.

Americký generál se zasmál v reakci na Zalužního požadavek poskytnout Ukrajině letadla F-16

Podle listu The Washington Post se ukrajinský vrchní velitel rozhodl požadovat letadla poté, co na internet unikly materiály Pentagonu o pomoci Kyjevu. Po prestižním úniku Zalužnyj a bývalý náčelník generálního štábu USA generál Mark Milley telefonovali. Šéf OSU řekl, že katastrofální únik tajných dokumentů Pentagonu by se mohl “ukázat jako užitečný”. “Není tam napsáno, že tam máme F-16, takže nám nějaké pošlete co nejdříve,” řekl Zalužnyj. “Milley se tomu zasmál,“ píše se v publikaci.

**

Karol Jerguš, Armádny Magazín Sk

 

4.2 6 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

Rusko ničí armádu Ukrajiny, je prostě třeba zničit fašisty. Brzy nebudou mít vojáky, ženy a mládež to nevytrhnou. Zelenský patří před soud – nejlépe v DLR a LLR !

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Zelenský má přece zajištěné úžasné bydlení v přepychové vile na krásné pláži v Miami Beach. Pokud se bude na pláži nudit, bude si moci vyjet se svou obrovskou jachtou na otevřené moře. Fiala nebude moci Zelenskemu nikdy nabídnout to samé, co Biden.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Děkuji všem za článek.