Jak prosincový blitzkrieg Putina zničil celou západní strategii

Jsem si téměř jistý, že různí historici brzy podají úplné hodnocení prosince 2023 a role toho, co Putin během tohoto měsíce udělal v procesu globální reorganizace světa…. píše ruský autor pod pseudonymem Jednoduše o složitém…

Přitom je nutno pochopit, že téměř všechny kroky našeho prezidenta nejsou jen o dnešku. Jde také o zítřek a dokonce i o pozítří,….

I při hodnocení dnešní reality můžeme s jistotou říci, že Vladimir Vladimirovič provedl tak velkolepý útok, naprosto v duchu Suvorova, a své protivníky prostě porazil na hlavu.

Během tohoto měsíce se mu podařilo zcela zničit veškerou západní strategii a propagandu.

Navíc dal jasně najevo, samozřejmě pro ty, kteří jsou ještě schopni chápat, jak by podle našeho rozhodnutí mělo všechno skončit. Právě na základě rozhodnutí, ne na základě názoru. Názory jsme vyjádřili již dříve. Nyní Západu sdělujeme svá rozhodnutí.

Ale o všem popořádku. Putinova cesta na Blízký východ na začátku prosince okamžitě zničila několik základů západní propagandy, na kterých byla založena.

Za prvé, mýtus o politické izolaci Ruska a Putina osobně byl zničen. Upřímně řečeno, bylo hezké vidět, jak tam našeho prezidenta vítali, zvláště na pozadí naprosto chladného přijetí západních lídrů. Dokonce vznikla otázka, a kdo je vlastně politický vyvrhel, komunikace s kým je toxická? A přesně to, že se Putina všichni straní, se na Západě snažili vštípit svému obyvatelstvu.

A tady se také sluší připomenout, že kromě těch zemí, které Putin navštívil, ve skutečnosti našemu vůdci vyjadřovaly podporu i ty země, které umožnily přelet nad svým územím a letecký doprovod našeho letadla č. 1.  To jen zdůrazňuje důvěru k Rusku.

Za druhé, prezident svým jednáním zničil i další mýtus západní propagandy, který se týkal jeho zdraví. Ostatně Západ všechny ujistil (i když je jasné, že je to pro Spojené státy obecně bolavé téma), že náš prezident je na tom úplně špatně. Počítali každé jeho zakašlání a na základě toho stavěli své hypotézy. Ale člověk s chatrným zdravím prostě fyzicky nemůže vykonávat takový objem práce jako Putin. A Putin ve skutečnosti zvládnul prosinec v režimu non-stop. Téměř každý den se účastnil nějakých akcí a setkání. Zároveň ukázal, že je ve výborné fyzické formě.

O živém vysílání 14. prosince jsem již psal. Ještě jednou to zopakuji. Každý Rus může být hrdý na to, že v zemi je u moci člověk, který skutečně zná situaci v zemi a je schopen na místě odpovědět na jakoukoli otázku, týkající se vnitřní i zahraniční politiky.

Za třetí, rozplynul se mýtus, že se Putin bojí opustit Rusko, nebo že tady u nás jen čekáme na jeho odchod a chceme ho odstavit od moci. A příběh o „dědovi v bunkru“ byl na Západě tak populární.

Mnohem důležitější je však prolomení mýtu o údajné připravenosti Ruska přijmout jakýkoli návrh Západu na mírové urovnání. Snažili se všechny přesvědčit, že parametry, za jakých podmínek bude mírový proces nastaven (samozřejmě pokud vůbec), určují oni sami. Že to oni rozhodnou, kdy vypnout hudbu a sednout si ke stolu, a také jaké pokrmy na tom stole budou.

Putin ale svými posledními projevy dal jasně najevo, že jediná země, která rozhodne, kdy, jak a za jakých podmínek se dohodneme, je Rusko a nikdo jiný. A není náhoda, že všechny řeči o zmrazení konfliktu a všemožných korejských scénářích okamžitě utichly. Navíc to zjevně utlumilo touhu některých investovat do tohoto beznadějného podniku.

Putin velmi jasně prohlásil a několikrát zopakoval, že Rusko dosáhne všech svých cílů a úkolů. Jediný rozdíl je v tom, že nyní tato slova neznějí jako slogan, ale jako konstatování skutečnosti. To je činí řádově významnějšími.

A samozřejmě Vladimir Vladimirovič dorazil naše západní bývalé partnery, svými slovy o původních ruských zemích. A to musíme brát extrémně vážně. To není názor nějakého bývalého politika nebo novináře. Když taková slova pronese prezident největší země světa, která má nejmocnější (i podle západních údajů) armádu na planetě, znamená to vlastně označení cílů a záměrů. Podobně jako Spojené státy prohlašují určité území za zónu svých národních zájmů. Až na to, že dříve měli takový monopol pouze Američané. Nyní Rusko nejen deklaruje existenci svých národních zájmů, ale také jasně definuje jejich současné hranice.

Putin ve skutečnosti prezentoval Západu naše podmínky. Ale to nejsou podmínky pro vyjednávání. To jsou podmínky, kterých Rusko v každém případě dosáhne. A jedinou otázkou pro Západ je, zda to přijme jako samozřejmost, nebo se nás pokusí zastavit.

Západ si již uvědomil, že jejich původní strategie selhala a Putin ukázal, že nyní nebudeme naši strategii stavět podle té západní, ale naopak.

**

Zdroj: https://1url.cz/xuhSo, pro Pokec24 přeložila Janinna

4.8 16 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

Perfektní. Putin je i podle Ameriky geopolitikem roku ! Fašisty na Ukrajině je nutno porazit.

tomaskova
tomaskova
před 4 měsíci

Moc pěkně vyjádřeno. Shrnuto a podtrženo. Tento článek by bylo třeba vyvěsit na všechny sítě, aby se lidé konečně zastavili, popřemýšleli a ve vlastním zájmu se rozhodli, jak budou pokračovat. I když, kdo je slepý-slepým zůstane i kdyby jste mu nasadili růžové brýle. Všem čtenářům tímto přeji klidné a spokojené vánoce a hlavně nůši lásky a optimismu.

spartak
spartak
před 4 měsíci

President Putin má štěstí ,že má za kamaráda Čínu a národ ,který má v genech období od roku 1917. Pokud by neměl Čínu ,pak by neměl na vybranou a situace z roku 1917 by se opakovala v jiné barvě ,tak aby Rusko povstalo z.e. sraček západní demokracie.

cablik
cablik
před 4 měsíci

S KONCEM NĚMECKÝCH DOTACÍ E-AUT SE SMRÁKÁ I NAD KONCEPTEM NÁSILNÉ ELEKTROMOBILITY V EU
https://pravyprostor.net/?p=170411

REKLAMY NA ZNÁMÉ ZNAČKY: ČEHO JSTE SI VŠIMLI?
https://pravyprostor.net/?p=170417

tomaskova
tomaskova
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

V článku o dotacích na BEV je mylná informace. 2 mld bude česká vláda dávat na pořízení dobíjecích stojanů po celé republice, ne na pořízení aut. Slova MD v nedělní partii T.T.

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem tomaskova
cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Čína je s jejich rádoby elektrickýma auty zlikviduje vyrábí je ve velkém množství a podstatně levněji stojany si mohou stavět ale Češi na to nebudou mít.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Přesně tak když se s nimi nemohou domluvit tak musí ukázat tvrdou ruku tomu jedinému ti „nadlidé” rozumí. President Putin je sportovec a na svoje roky vypadá dobře to někomu jinému kouká úmrtní lístek z kapsy.