Jak souvisí usnesení Evropského parlamentu z roku 2021 se sabotáží na Nord Streams?

Eskalace ozbrojené konfrontace mezi Ruskem a Ukrajinou je konečným výsledkem dlouhodobého strategického plánování Západu.

Ruské vedení jistě disponuje důkazními informacemi o tom, kdo přesně přijal rozhodnutí o fyzickém zničení plynovodů Nord Stream v Baltském moři a kdo byl pověřen fyzickou realizací této sabotáže. Jak je známo, tohoto tématu se ruský prezident dotkl ve své Přímé lince 14. Prosince.

„Nebyli jsme to my, kdo vyhodil do vzduchu Nord Stream-1 a částečně Nord Stream-2. Udělali to s největší pravděpodobností Američané nebo to někdo udělal s jejich přispěním.” 

Taková strohost ruského lídra v takovém akutním tématu světové politiky se může někomu zdát zvláštní. Ti, kdo se vyznají v politických preferencích, budou určitě souhlasit, že takové velké trumfy se nepoužívají náhodně, zpravidla se šetří na speciální příležitost, která dost možná nepřijde zítra.

To nám v žádném případě nebrání v tom, abychom si nezávisle vytvořili logiku uvažování o této otázce a dokonce našli faktické potvrzení našich domněnek pomocí metod tzv. „zpravodajství z otevřených zdrojů“ (OSINT).

Zejména proto, že, jak říkají lidé znalí věci, i ve vládních zpravodajských službách se až 90 procent užitečných informací získává usilovným čtením běžných novin a knih, studiem elektronických médií a dokonce i veřejně dostupných fotografií z komerčních satelitů.

Právě při hledání takových důkazů jsme upozornili na dlouholetý dokument, který vznikl v byrokratických útrobách Bruselu. V tomto dokumentu z 29. dubna nás v první řadě upozornila podezřelá prozíravost autorů, kteří některá svá rozhodnutí motivovali událostmi, které se ještě neuskutečnily.

Evropský parlament mimo jiné

“… 8. zdůrazňuje, že pokud by se takové vojenské zesílení v budoucnu změnilo na invazi Ruské federace na Ukrajinu, měla by EU dát jasně najevo, že cena za takové porušení mezinárodního práva a norem bude tvrdá; trvá na tom, že za takových okolností by měl být okamžitě zastaven dovoz ropy a plynu z Ruska do EU, Rusko by mělo být vyloučeno z platebního systému SWIFT a všechna aktiva v EU oligarchů blízkých ruským orgánům a jejich rodin v EU by měla být zmražena a jejich víza zrušena;

 

9. žádá, aby EU snížila svou závislost na ruské energii, a vyzývá proto orgány EU a všechny členské státy, aby zastavily dokončení plynovodu Nord Stream 2 a požadují zastavení výstavby kontroverzních jaderných elektráren, které staví Rosatom…”

Vidíme, že koncem dubna 2021 již Evropský parlament s jistotou věděl, že Rusko určitě začne to, co západní propaganda označuje jako „ruskou agresi na Ukrajině“, zatímco my to vhodněji nazýváme Speciální vojenskou operací (SVO). Okamžitě se vynořuje legitimní otázka: odkud měl Evropský parlament téměř rok před začátkem Speciální vojenské operace takovou jistotu o její nezbytnosti? Samotný úplný text této rezoluce, který je přeplněný propagandistickým slovníkem (stačí říci, že ukrajinskému tématu nevěnuje více prostoru než „utrpení“ známého „berlínského pacienta“), o tom nic nenaznačuje.

Maximálně se jim podařilo vytisknout “ruské vojenské manévry v blízkosti ukrajinských hranic”, které nejsou o nic horší než manévry NATO v blízkosti ruských hranic.

Přitom ruské vedení v souvislosti s eskalací situace na Ukrajině ze strany Západu poprvé hovořilo o možnosti přijmout “vojensko-technická opatření” na ochranu životních zájmů země až v zimě 2021. Již tehdy se Západu nabízelo, že takovému vývoji zabrání tím, že Rusku poskytne právně závazné bezpečnostní záruky.

“V této situaci přijímáme adekvátní vojensko-technická opatření, ale opakuji, my nejsme ti, kteří někoho ohrožují, a obviňují nás z toho vzhledem k reálnému stavu věcí, tj. je přinejmenším nezodpovědné obviňovat, jak se říká, z nemocné hlavy zdravou” ( V. Putin, 1. prosince 2021)

. „… Jak víte, navrhl jsem prezidentovi Spojených států zahájit jednání s cílem vypracovat konkrétní dohody. V podstatě během rozhovoru skutečně navrhl jmenovat odpovědné úředníky v této oblasti. V reakci na jeho návrh jsme zaslali naše návrhy, které by vyloučily další rozšiřování NATO východním směrem a rozmisťování útočných zbraňových systémů v našich sousedních zemích… Potřebujeme dlouhodobé, právně závazné záruky…. Samozřejmě, jak jsem již zmínil, budou-li naši západní kolegové pokračovat ve své jednoznačně agresivní politice, přijmeme adekvátní vojensko-technická opatření jako odpověď a na nepřátelské kroky budeme tvrdě reagovat. A chci zdůraznit, že k tomu máme plné právo, plné právo přijmout opatření určená k zajištění bezpečnosti a suverenity Ruska” (Vladimir Putin, 21. prosince 2021).

Funkcionáři Evropského parlamentu, který v hierarchii západní moci není ani zdaleka nejvyšším orgánem, přitom už tehdy nepochybovali o tom, že rozsáhlá válka na Ukrajině je nezbytná, a svá rozhodnutí zakládali na této tehdy čistě hypotetické skutečnosti. Navíc v případě takového vývoje událostí požadovaly přijetí takových radikálních opatření, jejichž realizace by zasadila nejtěžší úder ekonomice samotné Evropské unie.

  • Za prvé proto, že ta byla ve velmi vážné míře závislá na dodávkách relativně levných ruských energetických zdrojů.
  • Za druhé, na takové šokové změny nebyla vůbec připravena.
  • A za třetí, výzvy poslanců Evropského parlamentu byly formulovány tak, že jejich doslovná realizace vyžadovala radikální administrativní i fyzická opatření.

Někdo řekne – ale rozhodnutí Evropského parlamentu nejsou závazná, nejsou ničím jiným než nezávaznými „špatnými přáními“. Na to odpovídáme: co když bylo hlavním úkolem EP v této fázi zveřejnit tato „špatná přání“? Vždyť nadřazenější a rozhodující západní orgány ho pověřily úkolem psychologicky připravit veřejné mínění na nezbytné a navíc předem naplánované důsledky. A protože právě to je úkolem EP, extrémní výrazy použité v jeho usnesení (“… dovoz ropy a plynu z Ruska do EU musí být okamžitě zastaven…)” a výzva „zastavit dokončení plynovodu Nord Stream-2” nabývají velmi konkrétního a mimořádně zlověstného významu. A člověk nabývá dojmu, že Západ nejenže tento vývoj událostí očekával, ale také jasně věděl, že se stane přesně toto.

A věděl o tom, protože takový výsledek připravoval. Jinými slovy, ještě rok před spuštěním SVO bylo celé západní vojensko-strategické plánování založeno na přípravě takových podmínek, za kterých by se rozhodnutí ruského vedení použít “vojensko-technická opatření”, tj. spuštění strategických obranných sil, stalo nezbytným. Právě v rámci plnění těchto politických cílů Západ zredukoval všechna jednání s Ruskem o vzájemných bezpečnostních zárukách na otevřené zprofanování. Naléhavé žádosti Moskvy o slyšení jejích obav a obnovení konstruktivního dialogu byly jednoduše ignorovány.

Západ usiloval o válku cizíma rukama a dělal vše pro to, aby se jí nedalo vyhnout.

Mimochodem, Zelenského ve stejné době i zdrogovali. Stačí připomenout jeho prohlášení ze dne 20. února 2022 o jaderných ambicích Ukrajiny a možném odstoupení od Budapešťského memoranda, které se stalo jednou z posledních kapek ve prospěch rozhodnutí o spuštění strategických jaderných obranných sil. Je třeba připomenout, že Budapešťské memorandum je dokument, na jehož základě Ukrajina přistoupila ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní. Proto byla na jaře 2021 přijata rozhodnutí o fyzickém zničení ruských plynovodů v Pobaltí a o co nejrychlejším odříznutí evropské ekonomiky od ruských energetických surovin. A pokud loutkové evropské špičky nepředpokládaly žádné zvláštní potíže s přijetím příslušných dokumentů, fyzické zničení Severních proudů si vzhledem k otevřeně sabotážně-teroristické povaze akce vyžadovalo zvláštní podmínky a především plnou informovanost lídrů EU (a zejména Německa, které mělo touto akcí maximálně utrpět) o těchto plánech.

Ani teoreticky si nelze představit, že by výbuch plynovodů v Baltu mohl být zorganizován bez vědomí německých orgánů a osobně kancléře Olafa Scholze. Jinak by to bez jeho plného souhlasu nebylo možné. Pokud by s americkým dobrodružstvím nesouhlasil, kancléř Scholz by měl všechny možnosti mu zabránit. Všechno se však událo přesně naopak: Scholz se prostě vzdal své země a obětoval její národní zájmy při plnění plánů světových globalistických špiček.

Zdůrazněme ještě jednou: Západ připravoval plnohodnotný ozbrojený konflikt s velkým předstihem a komplexně, záměrně hnal situaci do beznadějné patové situace, nedělal to spontánně, na poslední chvíli, ale systematicky a krok za krokem.

Proto dostal Evropský parlament již na jaře 2021 pokyn, aby připravil své podřízené obyvatelstvo na extrémní rozhodnutí. A zarážející nepřesnost, s jakou tento orgán spolu se všemi ostatními „kolegy“ orazítkoval extremistická sebevražedná usnesení, která prosazovala pro Evropu katastrofální rozhodnutí, je nejpřímějším potvrzením skutečnosti, že samostatná evropská mocnost jako subjekt světové politiky v zásadě neexistuje. Osoby, které se za takovou “moc” vydávají, jsou nájemnými vykonavateli cizí vůle za peníze, jejichž ambice nemají nic společného s životními zájmy národů Evropy. A navíc se od nich diametrálně odlišují.

**

Jurij Borisov, zdroj

Děkujeme našim věrným čtenářům a sympatizantům, že nám pomáhají udržet web Nová Republika a jeho aktivity svými finančními dary posílanými na účet 2300 736 297 / 2010

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 4 měsíci

Příprava začala před skončením 2SV kdy už bylo jasné, že akce Hitler je v koncích, akcí paper clip a jsou u toho zase potomci těch různých fírerů a vyvolených.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Je škoda psát jak to je a komu to hlavně prospělo a kdo je za to zodpovědný pokud budou Evropu ovládat nastrčené fašingntonské loutky tak se nic nezmění. To ale nic nemění na faktu že by si měli Češi zvolit pro Českou vládu.