Pokus o násilný převrat v Bělehradě. Západní zpravodajší důstojníci a sorošovci z 5.kolny nejsou schopni vymyslet jiný scénář než Majdan a la Ukrajina

V neděli 24.12. večer, kdy jsme v klidu v kruhu rodin prožívali velký svátek, bouřily bělehradské ulice stovkami rozběsněných demonstrantů. 

Václav Dvořák
Václav Dvořák

Srbský web Kurir informuje:

“Mám 1000 naštvaných a ozbrojených chlapů!” – Džilas chystá v Bělehradě krveprolití. Diplomatům oznámil, že bude chaos!”

Lídr volebního uskupení “Srbsko proti násilí” Dragan Džilas (Djilas) měl oo 17. prosince připravený plán, jak přejít od politického k násilnému boji proti moci!

Podle listu Kurir, který čerpá ze dvou různých zdrojů, z nichž jeden má velmi blízko k diplomatickým kruhům, několik dní před volbami Džilas oznámil zástupcům ambasád některých zemí EU nepokoje, kterých byl Bělehrad  následně svědkem v neděli večer.

Pokud je nám známo, v těchto rozhovorech s několika diplomaty Džilas řekl, že má připraveno 1000 “velmi naštvaných a ozbrojených chlapů”. Tyto informace by mohly mít pro veřejnost velký význam vzhledem k včerejším událostem.

“Stalo se, že někteří lidé z iniciativy ProGlas vybraným ambasádám oznámili, že je Džilas žádá, aby se připojily k pouličním nepokojům a vpádům do institucí. Pak tyto kontaktní osoby z ambasád volaly, aby to prověřily, načež Džilas řekl, cituji: “Mám 1000 velmi nahněvaných ozbrojených chlapů …“ prozrazuje náš zdroj a další zdroj Kuriru potvrdil totéž.

Mohlo by to být vysvětlením všeho, co se odehrálo v neděli večer před městským magistrátem, kdy se skupina občanů vedená stranickými aktivisty koalice pokusila vpadnout do budovy násilím. Napadení se zúčastnili političtí spolupracovníci Džilase – Nebojša Zelenović, Miroslav Aleksić a Srdžan Milivojević, kteří prakticky diktovali, aby shromáždění vylomili vrata radnice. Při nepokojích došlo k brutálnímu kamenování budovy Starého paláce. Demonstranti vytrhávali dlažební kameny ze příjezdové cesty k budově a házeli je do oken a na dveře radnice a také na policisty, kteří chránili státní instituci. Při tomto násilném tažení na Starý palác bylo v davu slyšet výkřiky “Dejte tam dynamit”.

Potud Kurir. Kurir také přinesl videa a fotografie, na kterých jsou zachyceni hecíři davu, zaměstnaní v Západem placených neziskovkách a v západních institucích , jako např. redaktor Deutsche Welle.

V Srbsku se odehrává další kapitola vměšování tzv. kolektivního Západu do vnitřních záležitostí země. Politkům členských zemí NATO, kteří slouží jako loutky americké hry na Planetární Impérium nevyhovuje opětovný vítěz posledních voleb – prezident Vučić – a proto ho chějí na ukrajinský způsob zbavit moci a dosadit sobě oddanou juntu. Džilasovci jsou v Bělehradě početní, ale v celé zemi hodně ztratili, takže demokratickou cestou ke změně dojít nemůže. Když ale americká administrativa a deep state chtějí prosadit svou, pak nějaká demokracie musí jít stranou. Vučićova vláda je přátelská k Rusku, nechce uznat odtržení své jižní provincie Kosovo, ohledně Kosova trvá na dodržování mezinárodního práva a smluv. Úžeji spolupracuje i s maďarským Orbánem či Tureckým Erdoganem. To vše stačí, aby se Sorošem placené hordy vrhly na své spoluobčany a státní instituce. Ke střelbě zatím nedošlo. Zatím …

Zklamaný Džilas uprostřed snímků z násilné akce před bělehradskou radnicí. Za jeho pravým ramenem je jeho stranický kolega Zelenović, zachycený jak vede tlupu proti radnici.

Ubrání si Srbové svou nezávislost? Odmítnou diktát NATO a Evropské unie ohledně Kosova? Vypořádají se s vnitřní 5.kolonou? Rozuzlení přinesou příští dny a týdny. Držme svobodomyslným srbským vlastencům palce.

*

Zatím se situace v Srbsku nepřiklonila na Džilasovu “západní europejskou”starnu a tak se zbaběle od svých spolupracovníků Zelenoviće, Milivojeviće a Aleksiće distancoval a nazval je “chuligány”. Většina srbských médií se shoduje na potrestání výtržníků. Účastníkům násilí hrozí podle srbských zákonů 2-8 roků odnětí svobody, vůdcům nepokojů a násilí až 20 let.

**

Václav Dvořák, Nová Republika

Nenechte se nejapně formovat eurohujerskou a NATOidní propagandou. Nechte se informovat! Jak nám můžete pomoci? Sdílejte naše články. Přeposílejte je přátelům.

Nebo finančním darem: Číslo účtu:  2300 736 297 / 2010, variabilní symbol 327 (DAR).

Děkujeme – vaše redakce Nové Republiky

4.2 15 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 4 měsíci

Samozřejmě v tom mají opět své špinavé prsty pruhovaní parchanti z USSA-CIA.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Prý za to nesou odpovědnost Biden s Macronem.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 4 měsíci

Tak pojďme si zařvat před americkou ambasádu “Ruce pryč od Srbska” Bojovník proti vojenské přítomnosti USA v naší zemi – Aliance národních sil (aliancenarodnichsil.cz)

danny
danny
před 4 měsíci

Ale tady už máme příklad řešení z Běloruska. Vše podle zákona. Policie má právo na použití adekvátních prostředků k obraně své i veřejného pořádku. Demonstrovat možno, ale ne porušovat zákony. Tedy nenarušovat silniční dopravu a bránit občanům, kteří demonstrovat nechtějí v užívání veřejných prostranství. Tedy jako v běloruských městech pouze v čase ohlášeném a na ohlášených místech. Jinak… Číst vice »

Tatran
Tatran
před 4 měsíci

A ten pirátský hlupáček v amerických službách vykřikuje co nejdál od Ruska a ukazuje se že naopak co nejdál od amerických zločinců a obrátit se o pomoc na Rusko. V srbsku je nebezpečí, že Slovensko, Maďarsko a Srbsko vytvoří ochranný val Evropy před NATO!!!

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Tatran

A nemohlo by to také být Česko náš národ určitě nechce válčit proti nikomu zatím co by nás USA poslali na Rusa s jinými národy Evropy.

spartak
spartak
před 4 měsíci

Evropa si musí zvyknout ,že země na východě mají dost demokracie alá EU. Přeji Srbsku odvahu.

standa
standa
před 4 měsíci

8 let je pro ně mírný trest ! Volali “dynamitem”, po krvi ! Západní demokracie v praxi !