Putin odhalil a rozdrtil pokus o převrat! Nový nejvyšší čínský válečník Dong Jun je předzvěstí války s USA!

Odchod Argentiny z kandidátky na členství v BRICS, zadlužení zemí EU kvůli úplatku Itálii za vystoupení z čínského projektu Pás a Stezka, projekt americké základny v Patagonii a odhalení vlivné špionážní sítě v Číně za pomoci Ruska

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Včera tamtamy mezinárodních agentur roztroubily po celém světě dvě důležité události – jmenovaní admirála Dong Jun čínským ministrem obrany, a oznámení nového argentinského prezidenta Javiera Milei, že se Argentina přestává paktovat s komunisty, a nevstoupí 1. ledna do organizace BRICS, jak bylo naplánováno bývalou vládou! Obě tyto zprávy jsou dalším hřebíčkem do rakve kyjevského režimu, protože USA i EU budou nuceny přesunout své už tak napnuté zdroje jiným směrem.

Nový argentinský premiér Javier Milei se včera rozhodl zopakovat gambit italské premiérky Meloni, která letos vystoupila z čínské organizace Pás a stezka, a nevstoupit do BRICS. Účast Itálie v čínském projektu Belt and Road byla trnem v oku Washingtonu i Bruselu. Itálie se k iniciativě připojila v roce 2019, aby získala tučné čínské investice do své skomírající ekonomiky. Washington a Brusel, aby čínskou expanzi v Itálii zastavily, v roce 2021 zadlužily všechny evropské země EU o 750 miliard EUR, a 191 miliard EUR z celé půjčky poslaly do Itálie. Odchod Itálie z čínské Inciativy Pás a Stezka tak zaplatili všichni Evropané, každý Ital dostal přes 80 000 CZK, zatímco každý Čech jen 2000 CZK, a Slovák 3500 CZK! (Viz předchozí analýzy.) Javier Milei sází na obdobně štědrou pomoc! Argentinské hospodářství je v troskách, ekonomika se hroutí, a bez čínských investic bude jen hůř.  Washingtonu a Bruselu tak nezbude nic jiné, než poslat do Argentiny desítky miliard, stejně jako je poslaly do Říma. Jinak Milei padne, ostuda Západu bude obrovská, a Čína pevně převezme kontrolu nad hospodářstvím Jižní Ameriky. V Argentině už vypukly sociální bouře, a Milei se proti demonstrantům, na rozdíl od minulých vlád nerozpakoval ihned vyslat obrněné policejní jednotky. Hlavním plánem Milei, je podle starého scénáře Mario Draghi předneseného na britské královské jachtě, okamžitě rozprodat veškerý státní majetek, včetně státní ropné společnosti YPF, která má hodnotu 26 miliard USD, pro srovnání ČEZ 29 miliard USD. YPF byla jako státní ropná společnost založena už v roce 1922, a byla první státní společností mimo SSSR, a přečkala i všechny fašistické diktatury. Milei potřebuje okamžitě desítky miliard USD jinak v Argentině vypukne chaos a masové protesty. Londýnští bankéři jistě uvítají skvělou privatizační příležitost. Ostatně válka o Falklandy byla válkou o potenciální ropná pole. Pro Ukrajinu vývoj v Argentině nevěští nic dobrého – tok dolarů se přesměruje do Argentiny a z ní se nasměruje tok obilí, masa a surovin do západoevropských přístavů. Hlad po levném ukrajinském obilí, kterým se v Holandsku, Španělsku a Itálii krmí chovy prasat a drůbeže bude uspokojen! Argentina má na smůlu pro Kyjev stejné exportní komodity jako Ukrajina. Argentinské Lithium zřejmě zažije západní horečku! Argentina je geopoliticky důležitější než Brazílie, kolem jejích břehů vede jedna ze dvou přirozených mořských cest do Atlantiku. Cesta kolem Jižní Afriky je nyní kontrolovaná kubánskými techniky rozmístěnými na námořních základnách v Jižní Africe, a čínské i ruské loďstvo tak má v této oblasti připravené logistické uzly. Čína se letos snažila dotlačit starou vládu Argentiny, aby jí umožnila na svém území vybudovat námořní základnu. Po zvolení Milei a jeho včerejším vyhlášení se zdá, že to budou USA, kdo v Patagonii vybudují svou základnu. Cesta kolem Mysu Horn tak zůstane pod kontrolou USA, a Pentagon si jistě tuto strategickou výhodu nenechá uzmout.

Včera v Číně jmenovali nového ministra obrany. Poprvé se jím stal námořník, místo rakeťáka, a nebo zbrojíře. A poprvé není současně členem ani nejvyššího vedení KSČíny, ani mocné Vojenské komise. Nově jmenovaný admirál Dong Jun není osobním přítelem vládce Xi na rozdíl od několika jiných vysokých představitelů čínského režimu, kteří byli letos odstraněni z funkcí! Jeho jmenování, a povýšení dvou dalších námořníků do admirálských funkcí vykládají ruské i tchajwanské zdroje stejně – protože všichni jmenovaní získali své válečnické ostruhy v Jihočínském moři, je nasnadě, že nejvyšší vedení číno-komunistů pochopilo, že musí stejně jako SSSR v osmdesátých letech podstoupit souboj o vládu nad světovými oceány s USA. SSSR se díky astronomickým výdajům na své loďstvo zhroutil, protože jeho ekonomika nebyla schopná financovat oceánské loďstvo  rovnocenné USA. Čína musí dosáhnout námořní parity s USA, jen tak si ochrání své obchodní cesty. Jiné cesty není. Navíc dosažením této parity jí už Tchajwan nikdy z náručí nevyklouzne. Washington už zahájil budování řetězců základen, které mají kontrolovat námořní cesty východně i západně Filipín. Stejně jako v případě Argentiny mu hraje do karet změna politického vedení na Filipínách, které se dokonce tento týden už pustilo do námořních provokací proti čínským ostrovům. USA tak čeká souboj v řádu tisíců miliard dolarů o zachování své námořní převahy. Která z mocností souboj nevydrží, prohraje. Pro Kyjev opět špatná zpráva, Pentagon nebude mít na rozhazování proti protivníkovi, který nemůže USA z trůnu vládce světa nikdy sesadit, protože jeho ekonomika a populace mu umožňují pouze kontrolovat expanzi USA proti jeho území, a několika hlavním spojencům. Spojení Ruska a Číny ovšem vyvolává ve Washingtonu nepříjemné mrazení!

Nejzajímavější na jmenování nového čínského ministra obrany ovšem je, že podle řady indicií, ruská tajná služba letos odhalila rozsáhlý komplot proti čínskému prezidentovi Xi. Ruským špionům se podařilo zjistit, že syn velitele čínských raketových vojsk generála Li Yuchao má po návratu z USA za úkol přišpendlit na otcovu generálskou epoletu speciální špionážní čip. O operaci CIA byl informován Putin, a ten okamžitě nařídil, aby agenti ruské SVR syna generála Li Yuchao zadrželi ještě před návratem do Číny a neprodleně jej dopravili do Moskvy i s kompromitujícími špionážními přístroji, a aby náměstek ministra zahraničí Ruska ihned po zajištění důkazů osobně informoval prezidenta Xi. Mezi hlavní Putinem odhalené čínské zrádce mají patřit Qin Gang, bývalý čínský ministr zahraničí, který byl v USA sveden k mimomanželskému styku, a stal se otcem Američana, a čínským úřadům to tajil. Bývalý ministr obrany Li Shangfu, který řídil celou skupinu korupčních generálů z raketových sil, a pozemních sil, kteří spolupracovali s tajnými službami USA. A generál Wang Shaojun, šéf tajné služby a velitel vojenské gardové jednotky 61889, která má na starosti ochranu sídla nejvyšších pohlavárů v Pekingu, a která v Číně historicky vždy jako jediná prováděla rozdrcení nepřátelských gangů uvnitř nejvyššího vedení. Zdá se, že Xi tušil, že se proti němu něco chystá, protože už v roce 2016 převedl velení jednotky 61889 z generálního štábu armády  přímo pod vojenskou komisi strany, tedy pod sebe. Tyto indicie ze špionážního prostředí potvrzují i letošní události v Číně. V září se konalo zasedání nejvyšších číno-komunistů, a na něm byla vyhodnocena letošní mimořádná celonárodní kampaň na odhalování špionů. Bylo nařízeno, že noví funkcionáři, (sesazeno a zatčeno bylo několik desítek starých funkcionářů-špionů), musí bděle odhalovat záškodníky a zrádce, a důležitou roli v jejich odhalování musí nově sehrávat hlavně jejich sekretářky a asistenti! V posledních týdnech ústřední médium KS-Číny několikráte oznamovalo velké pokroky v odhalování špionů CIA v Číně a vyzývalo k bdělosti a ostražitosti. Několik agentů CIA bylo polapeno, a podle čínských sdělení jsou řízeni hlavně z Japonska. Šéf CIA William Burnse se navíc chlubil, že se podařilo obnovit špionážní síť v Číně. Podle japonských médií se nyní mezi USA a Čínou rozhořela velká špionážní válka, ve které se Čínské tajné službě už podařilo díky moderním technologiím přiblížit úrovni ruských tajných služeb, které jsou i za Putina, jedinou jasnou světovou extra-třídou, schopnou ukrást a odhalit i ta nejstřeženější státní tajemství. Bidenova administrativa prý nezůstává stranou a na nábor nových proti-čínských špionů rozhazuje miliardy. Zdá se tak možné, že Putin, proslulý velmistr špionáže, tím že v zárodku odhalil spiknutí proti prezidentovi Xi, získal opravdu věrného spojence!

Před vypuknutím II. světové války Stalin provedl velkou čistku mezi svou generalitou a diplomaty. Doufejme, že současná čínská čistka není předzvěstí III. světové války. Prezident Xi je v odhalování spiklenců neúprosný. Loni byl k podmínečnému trestu smrti odsouzen vůdce předchozích spiklenců Sun Lijun z gangu předchozího prezidenta Číny Jiang Ze-mina. Nyní byli odhaleni zrádci mezi důstojníky a generály, kterým se prý nelíbí, že Xi odmítl po ukončení druhého mandátu odejít do důchodu jako jeho předchůdci.

**

Michael Svatoš, MaP 1869 

4.3 13 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

Díky za info ! Předpokládám, že dedolarizace a deeuropeizace bude v r. 2024 ještě více urychlena a projeví se tak neudržitelnost rotaček na tisk dolarů a eura – není to ničím kryto, nejsou za tím komodity. Svět se bez dolaru a eura obejde. Amerika po úpadku dolaru nebude mít čím platit a nastane její krach základen po celém… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci

A jéje Milei se nebude paktovat s komunisty a radši zlikviduje svojí zem to odkoukal od EU. To budou mít ty špioni spočítané v Číně se s tím nemažou furt nevěřím že by měla začít nějaká velká válka.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Tak já nevím, jestli je pro ty nepočetné ruské trolly u nás (pouze 10 %, oproti 90% fanoušků Zelenskeho vlády), dobrou zprávou to, že USA se zmocnily Filipín a Argentiny, že ke svým stovkám vojenských základen v celém světě přidává další stovky a že dokonce i v Číně má Biden rozsáhlou síť svých agentů, třebaže byla… Číst vice »

Praded
Praded
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Je víc jak tisíci letoun historii ověřeno, že u těch největších parazitů dochází při získání velké moci, k zvrácenému chování, které se v současnosti, právě kvůli rozvrácení lidstva, snaží pomocí nových technologií, šířit mezi lidstvo.

fuzdeda
fuzdeda
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Přesně tak, bohorovnost a související degenerace se stane jejich zhoubou.

fuzdeda
fuzdeda
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Možná stačilo napsat jen to první – že nevíte. Jak strategicky silné jsou rozeseté, nesecvičené jednotky po celém světě? V případě velkého konfliktu je bude problém shromáždit na jednom místě a že by byly jednotlivě schopny čelit lokálnímu masovému náporu? A to o těch agentech v Číně a jejich moci může být také takový půlnoční blábol.