Británie postrádá národní zájem podporovat válku na Ukrajině! Místo miliard Ukrajině, miliardy Britům! Britský mainstream včera v noci nečekaně udeřil proti vlastní vládě!

Nevídáno, neslýcháno. Nejčtenější britský deník Daily Mail se včera pozdě večer nečekaně ostře pustil do britské války, a požadoval okamžité ukončení podpory Ukrajiny, a ukončení veškerých válečných aktivit, jak proti Rusku, tak proti jemenským Hutiúm.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Článek speciálně pro sesterské noviny The Mail on Sunday napsal mimořádně významný a respektovaný britský novinář Peter Hitchens, a Daily Mail jej po té umístil na čelní stranu svého portálu, hned pod exkluzivní zprávu o královské rodině. Článek je mimořádně ostrý a působivý, a ve zkratce tvrdí, že Británie si nemůže finančně dovolit podporovat nesmyslné války, které nikam nevedou, a které nemají s britskými národními zájmy nic společného! A veškeré veřejné peníze musí být okamžitě použity na modernizaci zastaralé britské ekonomiky a na opravy rozpadající se britské veřejné infrastruktury. 

Peter Hitchens: Oh, jak má britská ekonomika růst?? Nemáme peníze, přesto utrácíme miliardy na vyzbrojování  Ukrajiny v pochybné válce, na níž nemáme žádný národní zájem. Nedokážeme ani ovládnout pláže na našich jižních březích, na kterých takřka denně přistávají cizinci, ale následujeme Američany v předstírání, že dokážeme ovládat Rudé moře, a snažíme se zaplést do další války na Blízkém východě. Není už dost těch stupidních šarvátek? Nedokážeme udržet pořádek v našich ulicích plných vymletých děr v jejich vozovce. Naše děti neumějí číst ani psát. Naše univerzity, když nevnucují studentům a učitelům šílené řečové kódy, se prodávají tomu, kdo nabídne nejvyšší nabídku, aby si zajistily, že budou moci zaplatit enormní platy svých prorektorů…Vytvořili jsme společnost, ve které je tvrdá práce pravděpodobně tou nejhorší možnou cestou k bohatství…… A přitom máme úžasné štěstí. Žádná válka neničí naši krásnou zem, kterou nám předali naši rodiče a prarodiče v celkem dobrém stavu. Máme všechny zdroje a dovednosti potřebné k prosperitě. Máme neocenitelný majetek – právní stát, svobodu slova a myšlení, všeobecnou vzájemnou důvěru, máme dědictví budov a dopravních systémů, které nám budou sloužit po staletí, o které se budeme s láskou starat…..Velkým důvodem současné mizérie je to, že se nemůžeme odtrhnout od klamu, že jsme velmocí, která ovlivní osudy národů celého světa. Nejsme! Nemáme na zubaře pro obyčejné lidi, nemáme na zdravotnictví, nemáme na veřejnou dopravu! .… Jak můžeme rozdávat peníze a zbraně ostatním, když tolik našich vysokých daní jde na zaplacení úroků z obrovských dluhů naší země? Proč jsme zapleteni do východoevropského zmatku, kterému 99 procent naší populace ani nerozumí, když se naše námořnictvo viditelně zmenšuje kvůli zanedbávání jeho lodí, a kvůli rostoucí neochotě kohokoli v něm sloužit? Nemohu se přimět zmínit o bídném stavu naší armády, jak mi je to tak trapné….. V této zemi by se měla objevit velká vlna rozhořčení a frustrace, dostatečně velká na to, aby smetla stávající politické strany z mapy a začala znovu….! Celý článek i s fotografiemi zde.

Obdobně jako Hitchens argumentovala včera i další hlavní britská média. Podle názoru britských bankéřů a vojensko-strategických analytiků, které publikoval prestižní britský deník The Guardian, jsou Hútiové na válku se Západem mnohem lépe připraveni, než si západní generálové a politici myslí, a jakákoli eskalace povede k rychlému propadu ekonomiky Západu do další hospodářské recese a vyvolá novou inflaci. Už nyní se odhaduje, že současné akce v Rudém moři zvednou současnou inflaci o 0.5%, ale má být výrazně hůř, pokud válka eskaluje. Všichni bankéři důrazně varují před další eskalací!

Včera večer jsme celou situaci podrobně rozebírali s Josefem Skálou v pořadu na TV Bureš. Britský mainstream naše včerejší závěry hodinu po ukončení vysílání potvrdil. Na začátku pořadu jsem hovořil o tom, jak Brusel pověřil bývalého italského premiéra Encrico Lettu, aby do letošního března předložil plán, jak zamezit cestování a stěhování vzdělaných Východoevropanů a Jihoevropanů do zemí bohaté Západní EU za prací! Má nastat konec volného pohybu osob po EU!!!! (Zdroj této informace zde). V pořadu jsem dále hovořil o 765 000 vozidlech Mercedes-Benz, zejména luxusních G, které loni nakoupili Číňané, a o dalších obrovských investicích Mercedes-Benz v Číně, které ukazují, po přepočtu na počet obyvatel ČR, že Číňané mnohonásobně převyšují jsou tržní silou Čechy a ČR! Propady prodejů Škody v Číně a Indii – zde! ČR se tak stejně jako Británie propadá do naprosté bezvýznamnosti! Je tak nejvyšší čas nahradit neschopné politiky novými a schopnými, přesně jak napsal Hitchens! Jinak nastane katastrofa!

**

Michael Svatoš, Map 1882, na snímku jemenští bojovníci podporující palestinský Hamás, peoti kterým zásáhla i armáda Spojeného království

*

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

 

3.7 10 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci

Podle mého soudu, údaje v článku pana Svatoše dokonale potvrzují , či nepřímo vysvětlují “pomalý a nerozhodný” postup Ruska v ukrajinském konfliktu. I tady na NR se občas vyskytuje názor, proč Rusko neukončí konflikt “jedním rázem”. Vyčerpané zbrojní sklady a čím dál větší prozření a obrat v náladě obyvatel “západu” je jednou, nikoliv jedinou, z částí ruského vítězství. Není… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Jedním rázem to nejde, protože by to znamenalo vyvraždění i části civilistů žijících na území Ukrajiny (etnických Ukrajinských i rusky mluvících Ukrajinců tzn. Rusů, přičemž i ti etničtí Ukrajinci jsou či byli před historicky krátkou dobou Rusové). Žádné Dražďany, žádná Hirošima, žádné Nagasaki. Už tak naše média dost mluví a píšou o zvěrstvech Rusáků např. v Buči.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Jak to, že nemají žádný zájem? Socialistovi Blairovi, Cameronovi, B. Johnsonovi, současnému budhistovi Rishi Sunakovi, králi Karlovi (princi Charlesovi…) přece vždy šlo a pořád jde o lidská práva a demokracii všude na světě. Nepřestanou, dokud nezavedou demokracii a lidská práva v Luhaňsku, Doněcku, na Krymu i v samotném Rusku.

Plebej
Plebej
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A copak oni v tom Luhansku, Doněcku, Krymu či Rusku nemají dostatek demokracie? Tedy vedle značného nadbytku výbušně demokratických granátů, kterým je denně obdařují jiní šiřitelé oné “demokracie”. A pokud by i neměli dostatek demokracie, rozhoduje o jejím posílení/rozšíření Británie nebo oni sami coby zdroj polit. moci, jak se i u nás vzletně píše? Ani zdejší… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A to by bylo, aby se jim to nepovedlo jednoho krásného dne i v Anglii.

ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci

” Británie si nemůže finančně dovolit podporovat nesmyslné války, které nikam nevedou,”
-takže toto nie je zmena myslenia proti vojne a proti Rusku , toto je iba priznanie, že Rusko aj tak vyhrá, a británia už nemá prachy nazvyš.

skeptik
skeptik
před 3 měsíci

Je tak nejvyšší čas nahradit neschopné politiky novými a schopnými

Ledaže vyměníme cca 50% voličů nebo zbavíme svépravnosti voliče pětidestrukce, jinak hrozí, že se opět nechají napálit a budou volit vlastizrádce.

ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Presne tak. Demokracia absolutne nemôže fungovať tam, kde väčšina ovčanov sú niekde medzi debilmi a dementami. Demokracia môže fungovať iba v nebi, kde sú iba anjeli.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Ano tak je to správné a to samé se děje u nás okrádají každého z nás a peníze dostává bandera u nás i na Ukrajině. Žádné války jim rádoby hegemonii nevyhrají. Měli by se na všechny ty blbosti vykašlat zelený blábol války migraci 500 pohlaví.

Plebej
Plebej
před 3 měsíci

Zdá se tedy, že ani to, co britský novinář Hitchens považuje za ” … neocenitelný majetek, tj, právní stát, svobodu slova a myšlení, všeobecnou vzájemnou důvěru ..” není majetkem až tak dostačujícím! To když si lidi (a nejenom v té Británii) bezelstně dovedou ve volbách vybrat sociopaty, aby vedli a spravovali společnost. Oni snad ani… Číst vice »

ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

I paní učitelka Bednářová si asi do poslední chvíle myslela, že je v právním státě. 

  • V demokracii je právny štát taký, ako to rozhodne víťazná voličská väčšina. Toto je princíp demokracie : Víťaz berie všetko. A víťaza určujú ovčania.
  • V demokracii neexistuje múdry panovník, ktorý zabráni ovciam dať moc do rúk gaunerom.