České rakety na Bělgorod nedoletí, americké odpalované z Českých raketometů vyráběných na Slovensku ano! Jak je to s barbarskou vraždou dětí v ruském Bělgorodu! Video dokazující válečný zločin!

Rozbor masakru způsobeného ukrajinskou armádou v ruském Belgorodu 30.12. 2023 a jakou roli v něm sehrál český raketomet Vampir, další podrobnosti nemilosrdné války

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Dnešní analýza je dlouhá. Omlouvám se.

, a z dronu, když leželi neschopni pohybu a beze zbraní na nosítkách, na ně z několika metrů cíleně shodili nálož. Jeden ruský zraněný voják s notnou dávkou boží pomoci, leže na zádech, kopem zdravé nohy padající nálož trefil, a o 10 metrů odmrštil, kde neškodně vybuchla. Ukrajinci se barbarským videem ještě chlubili, a umístili ho na sociální sítě. Ukrajina je přitom stejně jako Rusko signatářem 4. Ženevské konvence, a ta ve článku 3 deklarativně zakazuje jakékoli útoky proti životu a zdraví vojáků, kteří byli zraněním vyřazeni z boje, a zejména jsou-li transportováni z bojiště. Banderovec, který na dálku řídil tento vražedný útok dronu, tak vědomě spáchal válečný zločin. Jeho čin je úmyslný, protože věděl, že se pokouší zabít těžce zraněné, a je neomluvitelný. Jde o flagrantní porušení Ženevské konvence, a Ukrajina, i Česká republika se zavázaly tyto ohavné trestné činy “dobíjení bezmocných zraněných” stíhat. 

Podobným válečným zločinem může být i ukrajinské ostřelování ruského města Bělgorod. K útoku došlo v odpoledních hodinách 30. prosince, tedy v době, kdy civilisté míří z práce domů, nebo za nákupy, a střed města bývá plný lidí! Kdo útočí v tuto dobu na střed města, chce pozabíjet, co nejvíce civilistů. Ukrajinci odpálili rakety s kruhovou odchylkou dopadu do 30 metrů na střed Bělgorodu, ve kterém se nenacházejí žádné vojenské objekty! Nemohly tedy žádný trefit. Hlavní ruské vojenské objekty se nacházejí mimo město, a menší objekty se nacházejí mimo střed města – (Viz mapy objektů v Bělgorodě:  Školící centrum ruského letectva, objekt 20925. Dvě menší zařízení armády, objekty 10831 a 49693. Soupis vojenských objektů v Bělgorodu.) Ruská mapa dopadů ukrajinských střel níže ukazuje, že nebylo v plánu útočit na vojenské cíle, ale na civilisty. Soustředění dopadů hlavic do malé cílové oblasti prakticky vylučuje “neprofesionální práci ruské PVO”, na kterou se ukrajinská vláda vymlouvá. Ruská PVO nemohla poškodit 5 ukrajinských raket, tak aby byly poškozeny absolutně stejně, a tak, aby dopadly na stejné místo, a tam, aby stejně vybuchly – to vylučuje matematika pravděpodobnosti, a ta je v případě dopadových drah poškozených raket mimořádně složitá, a určuje, že každá poškozená raketa bude dále v letu pokračovat po rozdílné trajektorii. “Neprofesionální ruská PVO”, pouze ty rakety, které na Bělgorod dopadly, na rozdíl od ostatních nezasáhla, s možnou jednou výjimkou – samostatný výbuch na mapě jižně od epicentra. Nicméně umístění vládních a politických objektů ve středu města umožňuje podle válečného práva i takovýto typ útoku na střed města. Splnění podmínek válečného práva ovšem předpokládá, že při takovémto útoku, budou maximálně šetřeny životy civilistů. Tedy

(1) musí se útočit vysoce přesnými zbraněmi, ne raketami s kruhovou odchylkou dopadu 30 metrů, a

(2) musí se útočit mimo čas, kdy v cílové zóně dochází k pravidelné kumulaci civilních osob.

Pokud Ukrajina použila k útoku své střely typu Vilcha, nesplnila první podmínku. Pokud odpálila americké střely M-26 z moderního česko-slovenského systému Vampire-Modular, který to dokáže, stejně jako Himars, použila přesné střely. Místa dopadu těchto přesných střel však dokazují – buď, že jsou nepřesné, nebo, že je Ukrajinci neumí zacílit, a nebo, že dopadly přesně na místa soustředění civilistů v době kulminace jejich pohybu v cílové ploše, jak bylo plánováno. Útok na Bělgorod je tak z hlediska válečného práva méně trestně jednoznačný, až legální, na rozdíl od jasného válečného zločinu – útoku dronu na zraněné vojáky! Legální je útok na Bělgorod pouze pokud byly použity přesné střely M-26, které může na Ukrajině odpalovat pouze americký  HIMARS, a nebo česko-slovenský VAMPIRE-MODULAR, a velitel, který k útoku vydal povel si nebyl vědom, že střely M-26 jsou nepřesné, ač je deklarován opak, a nebo, že ukrajinští vojáci je neumějí přesně zacílit. V ostatních případech je trestní odpovědnost zřejmá.

Český ministr zahraničí Lipavský se na první pohled zdá být neuvěřitelný pitomec, protože odmítl Rusům v OSN veřejně omlátit o hlavu jejich zřejmou dezinformaci o ukrajinském útoku českými raketami na ruský Bělgorod! České rakety Vampire mají maximální dostřel raket 20 381 metrů, kdežto střed Bělgorodu, kam rakety dopadly, je od ukrajinské hranice, a současně od hranice frontové linie, vzdálen 36 km!!! Ukrajinci by tak museli proniknout nepozorovaně 17 km do hloubky ruského území, aby českými Vampiry ruský Bělgorod zasáhli. A pokud se jim to podařilo, a je to jediný způsob, jak mohli pomocí české rakety zasáhnout jakoukoli část Bělgorodu, tak Putin, až se dozví, co provedli, pukne vzteky, a uspořádá čistku mezi svými generály, kteří ho napálili, aby zakryli svou neschopnost zabránit Ukrajincům překročit ruskou hranici i s českými Vampiry. Velmi zajímavé totiž je, že v centru Bělgorodu napočítali 6 zásahů, (viz mapa), a slovenská úprava Vampire na Modular má pouze 6 výmetnic amerických raket M-26!

Lipavský ovšem může být mazanější, než si myslíme. Český Vampir je sice rychlý a mobilní raketomet, který se může nenápadně pohybovat na velké vzdálenosti, ale na Bělgorod spíš dopadly ukrajinské rakety Vilcha, nebo Vilcha-M. Ty mají dolet 70, respektive 130 km, a nesou ničivou nálož 250 kg, respektive 170 kg, a mají kruhovou odchylku dopadu 10 respektive 30 metrů od plánovaného cíle. První raketomety Vilcha přijala Ukrajina do služby až v roce 2018. Raketometů Vilcha má Ukrajina nyní jako šafránu, a to pokud už nebyly všechny zničeny. Salva 12 raket se odpaluje z tohoto stroje:

Český raketomet Vampire ráže 122 mm může teoreticky dostřelit z Ukrajiny až do Bělgorodu, až 40 km, ale výhradně pomocí amerických raket M-26 ráže 227 mm. Pro použití těchto raket 227 mm musí být ale celý český Vampire 122 mm přestavěn na slovenskou verzi Modular 227 mm, a tato přestavba se provádí výlučně na Slovensku. Ukrajinská armáda zveřejnila fotografie českých Vampirů na frontě, a z nich vyplývá, že jde pouze o nepřestavěné verze 122 mm s dostřelem 20 km.  Zda od podzimu 2022 ukrajinská armáda podle slovenských návodů Vampiry na verzi Modular 227 mm nechala někde přestavět, je teoreticky možné. Ukrajinští důstojníci se totiž už na podzim 2022 chlubili, že Vampiry mají dostřel 20 až 40 km v “závislosti na verzi rakety“. Základní dostřel americké rakety M-26, která se používá u přestavěného česko-slovenského Vampiru Modular je 36 km. Ruský Bělgorod tak mohly zasáhnout ukrajinské rakety Vilcha, nebo i americké rakety M-26, vypálené z českého raketometu Vampire, někde přestavěného na slovenskou verzi Modular! Teoreticky je také možné, že rakety M-26 se vyrábějí se souhlasem USA i někde v ČR, nebo na Slovensku. Na Ukrajině by takovou výrobnu Putin určitě raketami vypálil v zárodku. V každém případě české rakety 122 mm Vampire nemohly střed Bělgorodu zasáhnout, bez toho, aby se k němu Ukrajinci přiblížili na 18 km, (ještě zbývají +2 km do středu města). Možná tedy Lipavský nechtěl v OSN v případu ostřelování Bělgorodu českými raketami vířit vodu, a veřejně obvinit Rusy z jasné dezinformace, protože by mohla vyplavat na povrch nějaká další nepříjemná špína.

Ukrajina dlouhodobě po USA požaduje rakety ATACMS a po Německu rakety TAURUS, aby s nimi mohla ostřelovat stará ruská území. Německo nechce rakety TAURUS dodat dřív než USA dodají rakety ATACMS. Do září 2023 platilo, že žádné americké zbraně dodané Ukrajině se nesmějí používat proti cílům na starém ruském území. V září 2023 ministr zahraničí Bliken oznámil, že USA sice nepodporují útoky americkými zbraněmi proti starým územím Ruska, ale nakonec bude záležet výlučně na Kyjevu, jak tyto zbraně použije, ale musí to být nej-efektivnější možný způsob použití! Použil-li Zelenskyj k útoku na Bělgorod americké rakety M-26, tak v souladu s americkou podmínkou, používat je výlučně “nejefektivněji” k obnovení svrchovanosti Ukrajiny nad ztraceným územím, je jejich použití  k likvidaci desítky civilistů a několika dětí v Rusku pro USA potenciální mega-problém. Washington už teď má plné ruce práce, aby ospravedlnil před světovou veřejností barbarství Izraelců, s jakým zasypávají bombami a granáty made in USA nevinné děti a civilisty v Gaze. Vraždění ruských dětí raketami made in USA, by mohlo naštvat nejen světovou veřejnost, ale i Putina. Ten už před pár hodinami vyhlásil, že Po útoku na Bělgorod – Vše ve mně vře! – У меня все кипит! – video zde.

Logika Putina, kterého stravují emoce, je pro analytiky CIA takřka nemožné si představit. To je naprostá změna chování! Pokud ji Putin, který chladnokrevně myslí na celá léta dopředu, najednou veřejně publikuje své rozhořčené emoce, je to svým způsobem umocněný chladnokrevný vzkaz USA, a dalším zbrojířům Ukrajiny – Pozor!!! Mohl bych se naštvat!!!

Mapa 108 útoků drony a raketami proti USA!

Washington nyní nezažívá klidné časy. Jeho vojákům doslova hoří v Iráku půdu pod nohama! V Sýrii a v Iráku mají USA sotva tucet základen, a na ně od 17. října do konce prosince místní rebelové, džihádisti i vlastenci vystřelili celkem 108 dronů a střel s plochou dráhou letu, a dokonce i jednu taktickou balistickou raketu. Čím více bomb Washington v odvetě na povstalce naházel, tím více dobrovolníků povstalo.

Mapa základen USA, přiložená ke včerejšímu vyhlášení jemenských Hútiů, že zahajují útoky proti těmto základnám. Největší šedý stát uprostřed mapy je Saudská Arábie. 

Obdobně na jihu, jemenští Hútíové, nejenže se pustili do sebevražedných námořních soubojů s americkými torpédoborci, ale i vyhlásili válku všem vojákům USA v muslimském světě. Svými levnými válečnými drony už prakticky zastavili veškerou plavbu západních nákladních lodí přes Suez, a ještě k tomu vyčerpávají západní zásoby extrémně drahých protiletadlových raket, a doslova tak tunelují válečné rozpočty USA i dalších zemí. Washington ví, že k Putinovi do Kremlu se sbíhají nitky z celého světa, a když za nějakou zatahá, americké Army rázem začne hořet leckde po Zemi koudel pod zadkem. Naštvaný Putin, ve kterém все кипит, je noční můra Bílého domu, obzvlášť před volbami! Jak vidíte, je mnoho možností, proč se Lipavský nechtěl v OSN s Rusy veřejně hádat, že české rakety přece do Bělgorodu nedostřelí!

Muzeum Banderovců ve Lvově hoří po cílených ruských útocích na památníky pachatelů holokaustu, a vyhlazování národnostních menšin na Ukrajině!

Ruské barbarské útoky proti ukrajinským městům, které tak rády prezentují česká média, jsou obdobně jako ukrajinský útok na Bělgorod na rozhraní válečného práva. Většinou se odehrávají v noci, a necílí tak na místa kumulace civilistů. Drony Šahid jsou kupodivu přesné, pokud nejsou obrannou střelbou PVO poškozeny, jak dokládají včerejší údery na Lvov, které v Rusku vyvolaly mimořádnou radost – Bylo zničeno a vypáleno Muzeum Romana Šuchevyče, který nejprve ve službách nacistů v noci ze 13. na 14. března 1939 řídil masivní záškodnické útoky na Československou armádu, a potom celou válku řídil ohavné pogromy a vyhlazování Bělorusů, Židů, Romů, Poláků a Čechů, včetně Volyňského masakru. Muzeum bylo ruskými drony Šahid vypáleno v den výročí narození dalšího ukrajinského poskoka nacistů Bandery, a to včetně budovy Univerzity, ve které osobně Bandera studoval! (Ukrajinská videa a fotky z požárů nacistických pamětihodností způsobená ruským novoročním útokem.)

Ukrajina utrpěla v dosavadních bojích ztrátu 500 tisíc vojáků, tedy o 120 tisíc více, než minulý měsíc oznámil ruský ministr obrany Šojgu. Toto nové číslo ukrajinských ztrát neoznámil jen tak někdo, ale podplukovník armády USA Daniel Davis, nositel vyznamenání za Chrabrost v Afganistánu i Iráku, přední vojenský analytik, a hlavně nositel tzv. ceny Ridenhour, kterou obdržel v roce 2019 i samotný Georg Söros, a která se v USA uděluje jednou za rok a pouze těm “kteří vytrvají v aktech sdělování pravdy, kteří chrání veřejný zájem, a podporují sociální spravedlnost, a nebo osvětlují spravedlivější vizi společnosti“. Daniel Davis cenu obdržel za to, že jako první odhalil americké vládní a mediální lži o válce v Afganistánu i v Iráku.

Putinova síla roste každým dnem. Jedno ze dvou ústředních médií čínských komunistů, zveřejnilo 31. prosince před půlnocí v nejčestnějším poli svého portálu vlevo nahoře novoroční rozhovor prezidentů Xi a Putina. Xi v něm poděkoval Putinovi za podporu Číny, a velebil čínsko-ruské spojenectví a vzájemné obchody! Není většího důkazu o jednotě Ruska a Číny, než když hlavní zprávou ústředního média Číny nebyl Novoroční projev prezidenta Xi čínskému národu, ale novoroční rozhovor prezidenta Xi s Putinem! Současným západním vládním pitomcům se podařilo za dva roky spojit Rusko a Čínu doslova pupeční šňůrou! Na Tchaj-wanu proběhnou za pár dní volby, a kontinentální Číňané mají našlápnuto k nečekanému vítězství. Jak jsme předpokládali v analýzách MAP 1769 a 1824 – čínští komunisté už zbavili vychytralou daňovou kontrolou nezávislého kandidáta tchajwanských voleb miliardáře Terry Gou chuti kandidovat, a ten z voleb odstoupil. Tím se “pro-čínská vlastenecká scéna sjednotila a konsolidovala”, a podle posledního průzkumu, vede pro-čínský kandidát Hou Yu-ih nad pro-americkým kandidátem, současným viceprezidentem Tchaj-wanu, Lai Ching-tepoměrem  40,7 % ku 38,2 % tedy o 2,5 %! Jde o výrazný posun ve prospěch kandidáta Čankajškova hnutí Kuomintang, Hou Yu-ih, který je pro-čínský. České Tchajwance, čínská daňová kontrola proti nepohodlnému kandidátovi tchajwanských voleb, k žádné viditelnější akci nevyprovokovala. Ostatně, na Tchaj-wan létali, když bylo před českými prezidentskými volbami, a dali se tak ovlivnit české záležitosti. 

Českým politikům to obecně moc nemyslí. Typickým příkladem jsou jejich nejnovější nápady vyřadit bitevníky L-159 z výzbroje letectva, a nebo je poslat na Ukrajinu. Toto české letadlo přitom má možná nečekanou budoucnost. Západní generálové zuří, že sestřelovat drony drahými raketami je úplný ekonomické nesmysl, na který Západ nemá. Dron Šahid je přitom svými letovými charakteristikami a koncepcí velmi podobný nacistické střele V-1, a tyto střely velmi úspěšně sestřelovaly britské stíhačky palbou kulometů. Stíhači na V-1 číhali nad kanálem, zezadu se k V-1 přiblížili, a sestřelili ji. L-159 a jeho pokročilejší varianty, by při změně výzbroje, a vybavení termo-optikou pro noční útoky mohly úspěšně likvidovat velké útočné drony Šahíd nebo Lancet stejnou taktikou. L-159 létá v rozmezí 400-800 km, je dobře ovladatelný, skvěle manévruje, a může opakovat roli britských vrtulových stíhaček za II. světové války. Ke dronu se může rychle přiblížit, a rychle ho palbou kulometů ve vzduchu zničit. L-159 přitom má levné provozní náklady, nevyžaduje dlouhodobý výcvik pilota, pokryje velké operační území, a kulometné střely jsou za hubičku. Místo vyřazování těchto letadel se nabízí možnost, například ve spolupráci s Izraelem, modifikovat tento stroj “na levný ničitel dronů”. Pokud by se proveditelnost koncepce potvrdila, mohlo by jít o “zlatý důl” pro český průmysl. S drony zatím všichni marně bojují, ale kupodivu nikdo na Západě se nechce vracet k osvědčené koncepci, sestřelovat drony (V-1) palbou kulometů z podzvukových letadel. Chápu, že pro zbrojaře je sestřelování dronu za 20 000 USD raketou za 1 milion USD zlatý důl. Bohužel tito zbrojaři neplatí daně ani nezaměstnávají techniky v ČR.

Obdobně jako ukrajinští návodčí dronů, jsou i jejich ruští soupeři, stejně nemilosrdní. Na tomto videu vidíte, jak nemilosrdně operátor dronu čistí ukrajinské zákopy od všeho živého. Na rozdíl od úvodního videa, však není z videa jasné, zda útočí na raněné vojáky, kteří už nemohou bojovat. A nedopouští se tak trestného činu podle Ženevské konvence. Krutost je rysem války od nepaměti, a tak tomu bude i v éře dronů.

Všem přeji vše nejlepší v novém roce a děkuji za podporu. Mějte se krásně.

**

Michael Svatoš, MaP 1871

*

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

*

3.4 7 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 3 měsíci

Více eliminovaných ukrajinských fašistických vojáků je pro Česko dobrá zpráva, protože naši předkové, nikoliv my současníci, bojovali proti fašismu. V Česku nejsou žádní protifašističtí aktivisté placení Sorosem, že. To by se mu nevyplatilo. Sorosovi se vyplácí fašismus všude na Západě.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Lavrov slíbil odplatu každému ze zločinců kyjevského režimu
https://42tcen.com/entry/lavrov-slibil-odplatu-kazdemu-ze-zlocincu-kyjevskeho-rezimu

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Znovu opakuji: před 2 lety vyhlásil Fiala ruskému národu válku. V diskuzích na idnes.cz a novinky.cz někteří diskutéři opakované požadují kompletní vyhlazení ruského národa s tím, že to zajistí této planetě věčný mír. Hlídači diskuzí je za to nijak nepostihují. Nejznámější moderátor veřejnoprávní ČT Moravec, podléhající podle zákona přísným pravidlům nestrannosti a objektivity, se… Číst vice »

trebron
trebron
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Presne, Goebels se to ptal. Dobre vime jak to 2 leta pozdeji dopadlo.

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Vláda zabíjí ruské děti – viz Belgorod !

jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci

Podle veřejně dostupných zdrojů existují nové typy střel do Vampire, které mají dostřel až 40 km. //armadnizpravodaj.cz/pozemni-technika/ukrajinsti-delostrelci-chvali-cesky-raketomet-vampire/ Kromě toho zmíněný Vampire Modular existuje nejen ve slovenské úpravě na nových podvozcích, ale i v české na původních T 813. Není mým záměrem polemizovat s panem Svatošem, jehož odborné erudice si vážím. Jen bych podotknul,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Domnívám se, že Putin nebude jednat stylem vinej – nevinej. Je to normální člověk s empatií, citlivostí, ohleduplností … podívejte se na video s nevidomou holčičkou. Podívejte se na včerejší – Putin ve vojenské nemocnici. Ranění mladí vojáci, ještě kluci tam volají po odvetě, tvrdé odvetě. Putin odpovídá – kypí ve mě zlost… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

To je pravda. Ani jsem tak neměl na mysli “válečné nakopání”, jako spíš to, které přijde, až tento konflikt skončí. A jednou skončit musí. Protože pořád věřím, že ti “naši” debilové nedonutí Putina zmáčknout onen pověstný knoflík. Přijde doba, kdy se zase začne “kolektivní západ” k Rusku lísat, žadonit o suroviny, dělat výhodné… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci

Děkuji všem za informace z fronty.