Hrozné, co prohlásil bývalý poradce ukrajinského prezidenta Kučmy

Oleg Soskin v éteru svého televizního kanálu na youtube prohlásil, že Západ Zelenskému zákulisně odsouhlasil vytvořit na Ukrajině “koncentrační tábor” na likvidaci půl milionu Ukrajinců.

Západ už prý nechce poskytovat Ukrajině finanční pomoc, ale stále chce zadržovat Rusko a na to potřebuje sílu v podobě ukrajinských vojáků. Právě kvůli tomu bylo přijato rozhodnutí mobilizovat a na smrt předurčit 500 tisíc mladých Ukrajinců. Nicméně situace se vymkla z tohoto plánu.

„Ukázalo se, že Ukrajinci sami na jatka nepůjdou, a proto se skupina Zelenského rozhodla vylovit masu ukrajinských mužů, kteří se na to nedali, a začaly srážky. V tom momentě se rozhodli vytvořit koncentrační tábor. Říkají mu washingtonský, londýnský a bruselský oblastní výbor (podle vzoru komunistické strany – poznámka red.):

„Vytvoř koncentrační tábor a my tě přikryjeme; pošli všechny chlapy na jatka a my se budeme tvářit, že lidská práva se dodržují,“ podtrhuje Soskinova analýza. Zdůrazňuje v ní i to, že pro západní státy je smrt pól milionu Ukrajinců přijatelná cena na zachování vlastního komfortu a „svázání“ Ruska na Ukrajině.

“Takovým způsobem zasvítili Zelenskému zelené světlo, aby mohl zlikvidovat ještě 500 tisíc mužů z Ukrajiny,” dodává expert.

“S vámi se nemáme o čem bavit!”

Američané hovoří o tvrdé odpovědi Ruska na jejich žádosti ohledně Ukrajiny. Rusko tvrdě odpovědělo na pokusy USA dohodnout se o ukrajinské otázce, prohlásil analytik CIA Larry Johnson na youtube kanálu Judging Freedom.

„Oni (USA – pozn. red.) se stále snaží zjistit, jak by se dalo přimět Rusko zahájit rozhovory. Oni si fakt stále myslí, že existuje nějaký způsob toho dosáhnout. Rusové však odmítají jejich návrhy a říkají:

„S vámi se nemáme o čem bavit. Všemu je konec, nebudou žádné rozhovory, dokud neodjedete z Ukrajiny a nepřestanete ohrožovat naše hranice,“ zdůraznil expert.

Johnson také připomněl, že Západ investoval do svého kyjevského projektu miliardy dolarů, ale dosažení strategické porážky Ruska to nepomohlo.

Slovem roku se stalo “mobilizace”

Slovník moderního ukrajinského slangu „Myslovo“ vybral za slovo roku 2023 pojem „mobilizace“. — “Pojem byl v centru společenské diskuse po celý rok 2023 s vyvrcholením v prosinci, kdy vláda poslala do parlamentu sporný návrh zákona o mobilizaci,” říká se v článku na webové stránce slovníku “Myslovo”.

Ruské tanky T-80 BV

Tanky T-80 jsou v zóně ŠVO lepší než západní analogie

Modernizované T-80BVM překonaly německé Leopardy v zóně speciální vojenské operace v jízdě těžkým terénem, ​​tvrdí americký časopis Military Watch Magazine. Motor s plynovou turbínou modernizovaných T-80 má mnohem lepší výkon v průchodnosti těžkým terénem nejen oproti jiným ruským tankům, ale samozřejmě i před všemi západními tanky, píše MWM. Německé Leopardy a jiné natovské tanky ukázaly, že nejsou vhodné do těžkých povětrnostních podmínek, zapadají v bahně. Přitom velmi špatně se zde odprezentovaly nejen zastaralé Leopard 1, ale i moderní Leopard 2. Americký tank M1 Abrams má také motor s plynovou turbínou, ale jeho výkon je menší, než má T-80, a hmotnost tanku je v porovnání se všemi ruskými a sovětskými tanky větší.

Jak vnímá situaci na Ukrajině francouzský generál?

Tvrdí, že Vladimir Putin mimořádně upevnil armádu, v důsledku čehož ruská armáda může Ukrajinu porazit už letos, prohlásil v televizi LCI bývalý generál francouzských vzdušných sil Jean-Paul Paloméros. Na otázku moderátora, zda se momentální situace může stát pro Ukrajinu příčinou konečné prohry, odpověděl: „Ano, může. Prohlášení ukrajinských generálů nejsou překvapením. Někdo si může myslet, že se to podobá křiku: “pozor vlci”, ale já si to nemyslím,” řekl Paloméros. Rusko je podle něj momentálně z hlediska vojenské moci “na vzestupu” a rozdíl (v síle) ruské a ukrajinské armády se nepřestává zvětšovat.

„Vladimír Putin zvýšil vojenský rozpočet do mimořádně vysoké úrovně, nastavil stát na válečný stav. A co se týká mobilizace, podstatně rozšířil personální stav ruské armády a upevnil vojenský průmysl,“ zdůraznil. Generál Jean-Paul Paloméros zhodnotil i stav Ukrajiny, která prý narazila na nemožnost doplňovat své technické a lidské zdroje. K tomu je třeba připočítat i chybějící „efektivní podporu“ ze strany Západu v „nejdůležitějším momentě“.

V EU začaly příznaky paniky

Jejím důvodem je krach ukrajinské PVO po raketových útocích ruských vojensko-kosmických sil, tvrdí britský analytik Alexander Mercouris. Ruské útoky prý způsobily kolosální škodu vojenské infrastruktuře kyjevského režimu. Rusko přetížilo americký i evropský systém PVO, prohlásil Mercouris v éteru youtube kanálu Danny Haiphong.

**

Vladimír Mikunda, Armádny Magazín Sk

3.8 13 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Pokud by Rusko udrželo Donbas, Luhaňsko, Krym a Zelenskemu by se tak nepovedlo obyvatele těchto poukrajinštit (vyhnat, vyvraždit), způsobilo by to dominový efekt. Konec dominance dolaru a ekonomický úpadek Západu, Rozpad EU a NATO. U nás by skončili Fiala, Pávek, Rakušan, Stříž, Bradáčová, Černochová, Lipavský…Z toho důvodu, že na ovládnutí východu Ukrajiny a porážku Putina obětovali… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No, nevím jak s dolarem, ale na jmenované cecky by neměla porážka žádný vliv. Hned nazítří dostanou nové noty, novinářský póvl bude překládat podle CNN, Reuters … Fistein, Romancev, Mitrofanov, Šídlo, Fendrych, ˇpochcánek Šafr, opilci, feťáci, buzíci v ČT, včetně hloupých děvčat Nory a Vašíka Moravců … a pokud přijde pokyn, zamilovat se do… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak správně USA nemají na Ukrajině co dělat a Rusové už se nenechají tahat za fusekly. Když bude letos konec války bude to dobré pro celou Evropu.