Ivan David: Justice se stává nástrojem politické zvůle!

Na základě vylhané zprávy slovenské 5.kolony chce Evropský parlament a Evropská komise trestat Slovensko sankcemi a la Rusko a vyhnat tak Slováky do ulic proti jejich demokraticky zvolené vládě.

Ivan David oznámil výsledek šíleného hlasování EU parlamentu o usnesení proti slovenské vládě Roberta Fica! V dokumentu kritizujícím rušení protikorupčních opatření se dokonce vyzývá k tomu, aby slovenská vláda “loajálně” spolupracovala s EU! Usnesení dostane do ruky Evropský žalobce a je to počátek anti-orbanizačního “zahájení” Slovenska!

Český europoslanec za SPD MUDr. Ivan David vystoupil ve středu na svém Facebooku [1] se zásadním vystoupením, kde informoval o právě skončeném hlasování EU parlamentu o usnesení proti slovenské vládě Roberta Fica s názvem “Plánované zrušení klíčových antikorupčních struktur na Slovensku a jeho důsledky pro vládu práva” pod jednacím číslem B9-0062/2024 [2]. Nová slovenská vláda totiž usiluje o zrušení Úřadu speciální prokuratury, který se za minulých progresivistických vlád na Slovensku stal nástrojem likvidace tehdejší opozice v čele s Ficovým SMERem.

Ivan David: Justice se stává nástrojem politické zvůle!

Zástupci dnešní neoliberální slovenské opozice v čele s Progresivním Slovenskem podali do Bruselu stížnosti proti Ficovu plánu na likvidaci úřadu a spustili křik, že prý je ohrožen boj proti korupci na Slovensku. Ve skutečnosti je to celé úplně jinak. Evropská unie prostě zahájila vládu Roberta Fica úplně stejně jako Viktora Orbána a jeho maďarskou vládu.

Tohle nemá nic společného s nějakým úřadem speciální prokuratury, to je pouze záminka k zahájení Slovenska a její vlády za to, že nedrží basu a jednotnou linii Bruselu v otázkách podpory Ukrajiny, v otázkách podpory neziskovek, v otázkách podporu LGBT a genderismu, v otázkách vyzbrojování Ukrajiny, v otázkách války, protože Slovensko pod Ficovým vedením se prostě a zkrátka orbanizuje. To je celé!

Evropská unie zahájila Ficovo Slovensko podle vzoru Maďarska

Usnesení EU parlamentu v podstatě vyčítá Slovensku odklon od neoliberální europolitiky, kterou razily předchozí 3 slovenské progresivistické a pro-americké vlády v čele s Igorem Matovičem, Eduardem Hegerem a nakonec osobním nominantem prezidentky Čaputové, Ľudovítem Ódorem. Robert Fico začal po roce 2018 razit pronárodní a vlasteneckou politiku.

Po vypuknutí války na Ukrajině a po uvalení sankcí na Rusko, které nejvíce dopadly na země EU, které je uvalily, včetně Slovenska, se Fico zcela konceptuálně transformoval do opozičního a alternativního politika, který se nebál opřít se o spolupráci se slovenskými alternativními médii. Níže je tisková konference Roberta Fica a Viktora Orbána při setkání v Maďarsku v úterý tento týden. Ficova část záznamu je naprosto klíčová. Je v ní opověď na to, proč se Fico stal terčem EU, protože vytvořil mocenský tandem s Viktorem Orbánem.

To je z hlediska aparátčíků v Brueselu hrdelní zločin, největší zločin, který lze spáchat, je to asi tak 1000x horší zločin, než kdyby někoho zabil, zastřelil, znásilnil, okradl nebo mu způsobil těžkou újmu na zdraví. Právě proto byl Robert Fico spolu se svojí vládou zahájen v Bruselu. Tohle je pouze začátek. Tato usnesení v EU parlamentu nemají právní váhu, je to jen rezoluce, usnesení bez právního dopadu. Ale v konceptuální rovině je to startovní povel k zahájení Ficovy vlády stejně, jako již před delší dobou Brusel zahájil Viktora Orbána.

Ivan David popsal, jak v EU parlamentu prošlo usnesení proti Slovensku

Tam už došla situace tak daleko, že Evropská komise zahájila proces odebrání hlasovacích práv Maďarsku, s čímž ale musí souhlasit všechny země EU, což již dopředu Robert Fico zamítl a prohlásil, že Slovensko zablokuje odebrání hlasovacích práv Maďarsku. Prostě je jasné, že Fico a Orbán vytvořili dvojku, která začne spolu úzce spolupracovat a v Bruselu z toho budou velké problémy. Pokud nemáte na video výše čas, tak tady je přepis, co řekl Ivan David:

Vážení občané,

Evropský parlament dnes schválil 496 hlasy proti 70 zprávu „Plánované zrušení klíčových antikorupčních struktur na Slovensku a jeho důsledky pro vládu práva. B9-0062/2024.

Dokument je vylhaný a velká většina hlasujících neměla jiné informace než právě tento dokument. Evropská komise a Evropský parlament zaútočily výhružným usnesením na občany Slovenska, kteří si dovolili nezvolit vládu v čele s jejich miláčkem, bývalým místopředsedou Evropského parlamentu Michalem Šimečkou ze strany Progresivne Slovensko prezidentky Čaputové. Slováci ho většinově odmítli navzdory intenzivní propagandě většiny médií. Odmítli tím předchozí škodlivé vlády podporující zničující Green Deal, imigraci a válku na Ukrajině militarizaci a korupci předchozích vlád. Záminkou k útoku na novou demokraticky zvolenou vládu je její snaha o zrušení Úřadu speciální prokuratury.

Bohužel vidíme i v České republice, že justice se stává nástrojem politické zvůle. To se netýká všech pracovníků justice. Rezoluce Evropského parlamentu zdůrazňuje nezávislost soudů. Zní to krásně, ale soudci nevznikají neposkvrněným početím, ale jsou jmenováni na něčí návrh prezidentem nebo prezidentkou například reprezentující Progresivne Slovensko. Kariéra soudce nebo prokurátora nebo státního zástupce pak závisí na ochotě sloužit moci, která rozhoduje o jeho nebo její kariéře. Ti všeho schopní a ke všemu ochotní jsou pak dosazováni do soudů, které mohou kriminalizovat politické oponenty moci.

Rezoluci navrhlo 41 poslanců z 6 frakcí, tedy všech mimo naši frakci Identita a demokracie, v níž působí SPD. Vedle cizinců, kteří vůbec netuší, která bije na seznamu nalezneme jména lidovců Šojdrové a Zdechovského a Slováků Bilčíka a Polláka jejichž strany vypadly z vlády. Mezi navrhovateli je nápadně mnoho Španělů, asi následovníků španělské inkvizice. Navrhovatelé mají tolik drzosti, že připomínají vraždu novináře Kuciaka, která už byla v minulosti zneužita k obvinění současného premiéra a k pádu jeho vlády, ačkoli žádná spojitost se neprokázala. Speciální prokuratura na Slovensku terorizovala opoziční politiky a jiné nepohodlné osobnosti, které vazebně stíhala.

Během takového věznění byl zavražděn generál Lučanský a zemřel advokát Krivočenko. Současný premiér Fico byl opakovaně obviněn bez řádných důkazů. V čele této speciální prokuratury stál pravomocně odsouzený politik Lipšic. Je drzost obviňovat současnou vládu z rozdělování slovenské společnosti a vyvolávání nenávisti. Nenávist svojí činností vzbuzovaly předchozí slovenské vlády a nenávist vůči současné vládě rozněcují slovenská média hlavního proudu.

Do boje proti Ficovi se zapojily známé firmy, česká manipulativní či dezinformační média: Irozhlas, Novinky, Seznam Zprávy, Reflex, Echo24, ČT24, Lidovky, Idnes, atd. S politicky motivovaným rozhodováním soudů máme své zkušenosti. Slovensko je napřed, lidé tam umírají ve vazbě. Zločinnost Úřadu speciální prokuratury dokládá 30 rozhodnutí Ústavního soudu a rozhodnutí Nejvyššího soudu konstatující hrubé porušování lidských práv v přípravném řízení. V návrhu rezoluce se navrhuje rozhodování o zákonech na Slovensku a strukturách justice na „unijní úrovni“ a vyzývá Evropskou komisi, aby situaci na Slovensku sledovala. Oceňuje neziskovky, že na Slovensku hájí demokracii. Kdo je zvolil a kdo je platí?

Rezoluce také vyjadřuje znepokojení z plánované restrukturalizace Slovenského rozhlasu a slovenské televize. Zásahy současné polské vlády do Polské televize jí ovšem nevadí. Rezoluce drze vyzývá slovenskou vládu k loajální spolupráci s orgány Evropské unie a obrací se na Úřad evropského žalobce. Slovenská vláda je žádána, aby nepracovala pro slovenské občany, ale pro nikým nevolené orgány Evropské unie a poslouchala poslance za opoziční strany a zahraniční poslance. Pro návrh hlasovali všichni poslanci vládních stran plus Maxová za socdem a Charanzová a Dlabajová z ANO. Proti hlasovala většina naší frakce včetně mě, ostatní se zdrželi. Hlaváček, Knotek a Kovařík za ANO a Konečná z KSČM hlasovali proti.

Je to prostě hnus!

Ivan David

Výzva EU parlamentu k loajalitě slovenské vlády k Bruselu

V usnesení EU parlamentu v bodě 12 se přímo uvádí výzva, aby slovenská vláda “loajálně” spolupracovala s EU a v bodě 13 je výzva, aby usnesení bylo m.j. předáno i Evropskému veřejnému žalobci, tedy jinými slovy do rukou evropského generálního prokurátora. Je nade vše jasné, co se tím sleduje. Jedná se o proces na Odporovém gradientu ve fázi kriminalizace. Je to snaha o uvalení sankcí na Ficovu vládu a skrze ní na celé Slovensko, odstřižení Slovenska od fondů EU stejně, jako to již udělala Evropská komise a zablokovala Maďarsku z fondů EU proplacení více než 30 miliard EUR.

Evropský parlament

Je to v podstatě nátlakový nepřátelský mechanismus proti nejen Ficově vládě, ale proti celému Slovensku a jeho obyvatelům. Tím se sleduje stejný proces jako sankce proti Rusku. Tedy uvalit sankce tak, aby vyhnaly lidi na Slovensku do ulic proti Ficově vládě. Naše redakce několikrát varovala vybrané slovenské národní politiky, že v případě vítězství Roberta Fica se pokusí ze zahraničí řízená opozice o zopakování duhové revoluce a státního převratu stejně jako v roce 2018.

Boj Ficovy vlády proti vnitřnímu nepříteli na Slovensku se musí zintenzivnit, jinak jeho vláda může být smetena další a opět ze zahraničí řízenou barevnou revolucí

Ficova vláda určitě musí vědět, že vnitřní nepřítel na Slovensku má silného spojence v Bruselu, v Londýně a ve Washingtonu a rozvratná činnost tzv. slovenské progresivní liberální opozice v Bruselu podkopává národní bezpečnost Slovenské republiky. Když opoziční poslanci zvolení na Slovensku ve volbách a rovněž v evropských volbách škodí Slovensku a podněcují v cizí zemi u cizí mocnosti, tedy v Bruselu, kroky EU proti vlastní zemi pod záminkou jakési pochybné péče o boj proti korupci, musí to být vyhodnoceno jako trestný čin vlastizrady! Nelze jinak, protože tím je to dané a neoddiskutovatelné.

Robert Fico, premiér Slovenské republiky a předseda SMER-SD

Kdokoliv je zvolený občany na Slovensku do veřejné funkce, nesmí provádět kroky k obviňování vlastní země v orgánech cizí moci, tedy v EU a k ohrožování zájmů vlastní země! To je potom zrada národa, zrada lidu, zrada státu a národa. Ti poslanci nebyli zvoleni k tomu, aby škodili vlastnímu státu a donášeli cizákům do Evropské unie snůšky pomluv a lží. To prostě nelze kvalifikovat jinak než jako vlastizradu.

Doufám, že si Robert Fico uvědomuje, že boj s vnitřním nepřítelem na Slovensku je klíčovou úlohou pro ochranu slovenských národních zájmů před těmi, kteří se rozhodli škodit Slovensku v Bruselu a obecně v zahraničí. Protože pokud to podcení, za pár měsíců mu může západní tajná služba nějaké nejmenované, ale lehce domyslitelné země a na ní napojené protislovenské neziskovky vytvořit na Slovensku další barevnou revoluci. Tohle, co proběhlo ve středu v Bruselu proti Slovensku, je totiž jenom začátek.

**

-VK- šéfredaktor AE News

*

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

*

4.2 10 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci

“ že justice se stává nástrojem politické zvůle” justícia je NÁSTROJ VLÁDY. A vláda používa tento nástroj pre SVOJE záujmy. Nemusí sa nám to páčiť, – ale takto funguje demokracia, vláda SILNEJŠIEHO . A EU je najsilnejšia. Slováci si odserú svoje rozhodnutie o vstupe do hovna (EU). Keby mal Fico podporu 80% ovčanov, bola… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 měsíci

Pan David je skutečně morální jednička a odvážný člověk. Poslouchal jsem dnešní projev kandidáta na prezidenta Pellegriniho, je až moc hezký až exhibionistický a v rozporu s tím co říkal a dělal v nedávné době. Raději bych vyděl za prezidenta na Slovensku pana Harabina, protože mám dojem, že co nedomyslí Fico, domyslí Harabin. Po celém Slovensku mám… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Samozřejmě, že i bez Úřadu speciální prokuratury se dá normálně žít. Ale co čekat od nepřátelské organizace, jakou je EU. Přichází doba, kdy se ukáže, jestli jsou Slováci silný národ. Musí chápat, že jejich nepřítel se nenachází v Kremlu, ale takzvaně, v Bruselu.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Tak rozhodující je, že Fico podporuje Putina a je proti Zelenskemu a ukrajinským nacionalistům. Biden s ním tedy nemůže počítat do války proti Putinovi. Proto ho musí za každou cenu vystrnadit z vlády. EU je podřízena USA, nějaké spory o justici a zákony jsou jen záminkou. Proč by měli v boji proti Putinovi obětovat životy američtí vojáci,… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci

Děkuji panu Davidovi, že uchopil téma Slovenska a informoval nás! Český mainstream se chová tak, jako by bylo normální udržovat mafiánský bezprávní stát – to je od mainstreamu opravdu hnusné a odporné!!!

standa
standa
před 3 měsíci

Sleduji Slovensko, mám ho rád a mám tam známé. Je neuvěřitelné jaké zhovadilosti tam Úřad speciální prokuratury a vyšetřovatelů NAKA prováděl ! Na základě falešných a zmanipulovaných výpovědí odsuzoval speciální trestní soud obviněné z ze zločinné činnosti ! Neziskovky mají na rukou krev nevinných Lučanského a Krivočenka a dalších, kteří kvůli psychickému teroru “Čurilovců” spáchali sebevraždu… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Oni zlikvidovali právní stát na Slovensku ! Opozice se na tom podílela vč. aktivistů, kteří v současnosti vytvářejí ovzduší teroru, protože chtějí návrat mafiánského státu, kde vládly politické neziskovky a mafie a to udržovaly minulé vlády vč. prezidentky Čaputové do předčasných voleb r. 2023 ! Chtějí návrat bezpráví, kde se vytipovala osoba, ta… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Speciální trestní soud v tom byl nevinně, protože musel rozhodovat na podkladě zmanipulovaných podkladů, o kterých nemohl tušit, že jsou falešné !

ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

 o kterých nemohl tušit,

  • ak nemohol, nemal rozhodovať ! Ten súd bol vytvorený preto, aby robil špinavosti. Tak ich robil. Plnil príkaz.
cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak to je zrůdný totalitní liberální maglajz se odhalil třetí říše nebo dnešní čtvrtá říše jsou naprosto stejné a říkají tomu demokracie. Snad to Fico a Slovensko ustojí je třeba spolupracovat proti Bruselu. Všichni ti slouhové to berou jako cnost sloužit cizákům.

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Pevně věřím, že to Fico ustojí. V debatě v NRSR, doporučuji občas na to juknout, vylézají na povrch opravdu ostudné věci proti vládám o r. 202 do r. 2023 !! A opozice je obhajuje a překrucuje fakta vč. prezidentky Čeputové a jejich poradců. Právně to bylo jasně vysvětleno a doloženo a většina odborné veřejnosti je pro zrušení spiální… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Já hodně čtu ještě se na to dívat to bych už nedal ale vše najdu v článcích právní stát už aby to bylo.