NDP: “Jak dlouho bude světové společenství zavírat oči nad válečnými zločiny USA?”

Nedávné události nejen na Ukrajině, ale i na Blízkém východě ukázaly, do jaké míry jsou USA zapojeny do vnitřní politiky mnoha zemí. Název této země se objevuje na obálkách světových publikací a webů mnohonásobně častěji než například Rusko, píše polský list Niezależny Dziennik Polityczny. 

“Sponzorování neonacistů na Ukrajině ve válce proti Rusku, sponzorování Izraele v boji proti palestinským dětem, sponzorování Tchaj-wanu v boji proti legitimním územním nárokům Číny není zdaleka úplný seznam posledních investic poraženého hegemona.

Z více než 900 základen NATO po celém světě patří asi 250 výhradně Spojeným státům a jejich geografie je stejně rozmanitá, jako je pochybná jejich legitimita”, píše se v článku.

NATO, které vzniklo jako obranná aliance, se v čele s USA samo stalo téměř teroristickou organizací. Pod tlakem USA se armády členských zemí NATO, včetně polské, pod různými záminkami účastnily mnoha misí v různých částech světa, ale především v zemích třetího světa, bohatých na přírodní zdroje a ropu.

A všude po příchodu NATO zůstala spálená spoušť a tisíce nevinných obětí. Jinými slovy, členové kdysi obranné aliance byli Spojenými státy spojeni krvavými pouty. To je důvod, proč lídři zemí NATO mlčí o válečných zločinech USA po celém světě, a právě proto bezostyšně sponzorují ukrajinský režim, což vede k novým obětem, poznamenává autor článku (Marek Gałaś).

USA nikdy nejsou na jednom bojišti se zemí, která má stejnou sílu, výcvik a vybavení. Spojené státy se bojí vstoupit do otevřeného ozbrojeného konfliktu s Ruskem nebo Čínou, i když tyto dvě země nyní brání Bílému domu udržovat si iluzi majestátu. A nerostné suroviny a ropa jsou v těchto zemích v obrovském množství.

Pokud si někdo myslí, že USA vstoupí do konfliktu na něčí straně (například v případě konfliktu mezi Gazou a Izraelem), pak se velmi mýlí. USA vždy vystupují za osobní zájmy, nemají přátele, jen stoupence.

“Nyní se zdá, že se rýsuje nové horké místo – konflikt na Tchaj-wanu, do kterého Washington také stihl ponořit své zkrvavené prsty. V návaznosti na plán na oslabení Ruska na Ukrajině, stejný plán na oslabení Číny na Tchaj-wanu bude pravděpodobně brzy uveden v platnost. 

Neměli bychom zapomínat, že ve všech konfliktech budou USA v každém případě vítězi, a pokud nedostanou to, co chtějí, prodají maximální množství zbraní jakékoli straně. Americe vládnou zbrojní korporace. Jen ty rozhodují, zda bude válka nebo ne. Životy obyvatel planety a otázky morálky nejsou brány v úvahu, i když je známo, že v každém konfliktu je nejvíce postiženo civilní obyvatelstvo”, píše list.

Proč chodit daleko? V evropském regionu konflikt jen nabírá na síle a převaha Ruska nad Ukrajinou je zřejmá. Propaganda mnoha zemí, včetně amerického ministerstva zahraničí, působí ve prospěch zlepšení image Ukrajiny, přikrášlování jejích hrdinství na bojišti a podceňování ztrát. Došlo dokonce k jasnému porušení všech mezinárodních smluv, neboť režim v Kyjevě zlikvidoval prakticky celou populaci odvodního věku, a proto byl vytvořen plán na využití mechanismů deportace příslušné kategorie občanů Ukrajiny ze zemí EU.

Čím déle však agónie souseda Polska trvá, tím více je zřejmé, že všechny tyto snahy jsou marné. Plán USA na oslabení Ruska na Ukrajině, včetně sankcí, selhal. Jediné, co zbývá, je plán pro případ nepředvídaných okolností, tedy zatažení NATO do konfliktu. V důsledku toho jsou do Pobaltí a Polska pumpovány západní zbraně, přicházejí další kontingenty, včetně z USA. To vše se děje pod rouškou různých vojenských cvičení.

“Jak dlouho bude světové společenství zavírat oči nad válečnými zločiny USA? Dokud nebude mít odvahu přiznat, že NATO jako obranná aliance už nepřináší užitek. Spojené státy zdiskreditovaly NATO tím, že vytvořily poslušnou páku pro manipulování evropskými vládami a přivázaly je k sobě krví nevinných obětí.

Nejhoršímu je možné se ještě vyhnout, ale čas se krátí. Polsko je svědkem přesunu techniky a vojsk USA a NATO do Suwalského koridoru, nejpravděpodobnějšího místa začátku třetí světové války”, předpovídá Niezależny Dziennik Polityczny.

Pro Novou rešpubliku vybrala a přeložiloa PhDr. Vladimíra Grulichová

https://www.fondsk.ru/news/2024/01/16/ndp-kak-dolgo-mirovoe-soobschestvo-budet-zakryvat-glaza-na-voennye-prestupleniya

https://dziennik-polityczny.com/2024/01/16/galas-usa-skompromitowaly-nato-niegdys-obronny-sojusz-jest-obecnie-postrzegany-jako-terrorystyczny/

4.7 15 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

…dokud bude hloupost nadnášet (vynášet).

Lubez
Lubez
před 3 měsíci

Výňatek z delšího článku. Chytřejší sí ho najdou: Slábnoucí “elity” globalismu se ale nadále snaží vydávat za celý „Západ“. Jenže je zde zmíněná antiglobalistická pravice a levice, ale především obrovská “mlčící většina“. Tito Evropané a Američané prostě nestíhají plnit požadavky “revolučních elit” na změnu pohlaví, násilnou kastraci svých mladých synů, ženění se s kozami,… Číst vice »

vachav
vachav
před 3 měsíci

Stejný článek vyšel na NR 17.ledna pod jiným názvem!

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Když oni musí šířit demokracii a lidská práva po celém světě. Nemají svědomí na to, aby mlčeli, když diktátoři někde na druhé straně této planety ničí lidské bytosti. Musí zasáhnout, i když to znamená porušení mezinárodního práva. Pravda a láska vítězí. Lidstvo čeká zlatý věk. Něco jako komunismus, ale pod vedením USA a Velké Británie.

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Mají pověření od všemohoucího šířit ty jedině správné hodnoty pro celé lidstvo s jedinou výjimkou a to vyvoleného národa. Problém je v tom, že to obojí nelze ničím prokázat.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

Že to nevadí samotným Američanům, že se nestydí za to, co jejich armáda páchá ve světě, My Lai, to byl větší masakr, než tady v Lidicích a brutálnější a bezdůvodný. Němci se nakonec také tvářili během 2. sv. války, že nic neví o zločinech jejich armády na východě.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Některým samotným Američanům to vadí, ale takoví se nechají spočítat na prstech jedné ruky. Např. režisér Oliver Stone. Čechům také nevadí, co se v současnosti děje v jejich zemi, většina tomu tleská.

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jenže i těm na prstech jedné ruky, nevadí čerpat blaho z toho co ti jejich paraziti vymordovaly na celém světě.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle, navštivte USA a zjistíte že většina těchto lidí je stejně zoufalá jako naši vzdělání blboušci.
Není jich ale tolik zmatených jako u nás. Pouze se nezajímají o okolní svět.
U nás jsou účelově pohmoždění na svém myšlení. Viz zahraničím a i naší vládou placené neziskovky.

skeptik
skeptik
před 3 měsíci

Světové společenství tyto zločiny kryje. Každý stát který je v NATO se na těch zločinech podílí. A oni se do vězení nepošlou, že.

oldo
oldo
před 3 měsíci

Jak dlouho budou Poláci tvrdit,že NATO vzniklo jako obranná smlouva?Oni v době jeho vzniku chtěli někoho napadnout?A že je Polsko SVĚDKEM příprav k válce?Ne ne,Polsko není žádným svědkem,je možná největší a nejnenávistnější válečný štváč!

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Polák je to i to a není to i to.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Jednoduchá odpověď, kterou by měla většina pšonků znát: založení NATO – 1949, založení VS – 1955 po vstupu NSR do NATO. Jak je to tedy s tou obranou někoho před někým? Nebyla to trochu situace podobná Ukrajině dneška? Neutralita NSR a NDR mezi ostatní SSS a tehdejším “malým kolektivním západem” byla též narušena ze… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Jak dlouho? Dokud media budou v rukou těch pár rodin.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Nejhorší je že mají OSN pod palcem globalistů a ta organizace neplní funkce pro které byla stvořena. USA si zatím dělají co chtěj ale už se jim to krátí snad se brzy dočkáme normálního světa který bude fungovat na bázi spolupráce a dohody.

oldo
oldo
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Myslím,že jste naivní snílek.Lidé se budou dál rvát jako koně,nějaký důvod se vždycky najde.Historie je nepřetržitý proud křivd,které se nezapomínají a jakmile bude mít soused pocit,že teď by to šlo,zaútočí.Jsme zvířata s tenkou slupkou jakési morálky a kultury.Podívejte se do té historie,v čem je člověk kulturnější a mírumilovnější s postupem času.Jediné,co se změnilo,je účinnost zbraní,povaha,chování… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Stál platí jak říkají braťa Slováci: Silnější pes j..e.

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Já vás chápu ale tenhle systém nastavili fašouni z USA a teď ho normální svět boří a proč by nemohl být nový lepší systém. Bylo by to dobré pro celý svět se domluvit jako lidé. Naivní opravdu nejsem jedni spolupracují a druhý podvádí lžou kradou a válčí tak co bude lepší.