Jaká byla  motivace demonstrativně protestujícího sebevraha a masového vraha v FF UK a údajného vraha v klánovickém lese a otcovraha ?

Autor vznáší otázky, na jejichž odpovědi celá česká veřejnost. Co vedlo sebevraha, otcovraha a masového vraha D.K. k tak různému činu? Kdy policie a státní zastupitelství odtajní podrobnosti případu?

Oleg Rybnikář
Oleg Rybnikář

Tisková konference špiček policie a představitele státního zastupitelství, přenášená v přímém přenosu televizí, byla velmi reprezentativně zastoupena několika policejními generály, plukovníky. Další nižší šarže jsem nespočítal. Co ale bylo velmi důležité, byla účast státního zástupce, který sehrál roli na první pohled nenápadnou, ale extrémně důležitou.

Policie prostřednictvím tiskové konference předložila přítomným novinářům i široké veřejnosti řadu technických detailů o tom, v kolik a odkud a kam se pohybovali ti či oni policisté v ten den při snaze nalézt potenciálního sebevraha. Kdo, kdy a kam v ten důležitý den 21.12.2034 telefonoval, a další popisné informace o tom, co policejní orgány a jejich příslušníci v ten den prováděli. Zajímavou  informací odlišnou od předchozích puštěných policií do veřejného prostoru bylo, že zbraň použitá v Klánovickém lese není totožná se zbraní demonstrativního sebevraha. Z tiskové konference ale vyplynulo , a to spíše jakoby mimochodem, i odmítnutí sdělit veřejnosti i novinářům odpovědi na několik pravděpodobně velmi důležitých okolností. Například: v jakém stavu bylo nalezeno tělo zavražděného otce sebevraha a masového vraha, tedy nejen způsob jeho vraždy, ale i termín a čas jeho smrti. Dále okolnosti o několik dní předcházející vraždy muže a dítěte v klánovickém lese, jež je demonstrativnímu sebevrahovi přičítána, a to zatím bez důkazů.

Mimořádnou pozornost vzbuzuje snaha zamlčet jaké sdělení veřejnosti ve svém dopise  na rozloučenou zanechal demonstrativní a zjevně protestní sebevrah a vrah.

Všechny utajené skutečnosti byly přítomným státním zástupcem prohlášeny za neuvolněné ke zveřejnění. Znamená to, že na utajení těchto informací se podílí nejen, a dokonce možná ne hlavně, vedle orgánů v působnosti ministerstva vnitra také, a možná  hlavně, ministerstvo údajně spravedlnosti, řízené řadu let známou významnou brněnskou osobností ODS JUDr. Pavlem Blažkem, familiárně zvaným Don Pablo. V kuloárech se má za to, že právě on nainstaloval brněnského Petra Fialu, který je akademikem v oboru tak pofidérním jako je politologie, na pozici premiéra, a celou další brněnskou ekipu do pozic členů fialové vlády, kde tvoří většinu.

Takže o zamlčených informacích nelze v této chvíli než spekulovat, a to přesto, že mohou poskytnout významnou indicii nejen pro zjištění o motivacích pachatele k jeho hrůzným činům ale i pro ujasnění o jejich postupném průběhu.

Zjevně se jedná o tři různé činy spáchané na různých místech v různých časech.

Co je zcela nepochybné, neboť je to dokumentováno záběry policejních kamer, je závěr této tragické série, obsahující zavraždění 14 osob v budově FF UK a zranění asi 10 lidí na prostranství před budovou. Co ale nepochybné rozhodně není, je co, kdy, jak a proč tomu předcházelo…… A s jakou motivací! O tom veřejnost nedostala informaci, a proto o tom nelze než spekulovat. Pro všechny zúčastněné, tedy hlavně zasahující policisty, a dále přeživší a pozůstalé, je možná nejsnadnější hodit všechno na jednoho duševně vyšinutého jedince, v jehož případě je prokázáno, že střílel po lidech a že se zastřelil, a hodit na něj bez dokazování a prozkoumání všechny další vraždy které se kolem něho děly. A když se jedná o prokazatelně duševně vyšinutého jedince, tak vlastně ani není zapotřebí se zabývat otázkami o motivaci jeho činů. To je sice jednoduchý přístup, ale nemyslím si že je správný.

Vražda vlastního otce, a my nevíme, jak dlouho před, ani jak, ani proč, proběhla a jestli nebyla spouštěčem následných událostí, je téma pro antickou tragédii, a to včetně otázek kde a kdo a v jaké roli je matka demonstrativního protestního sebevraha a vraha?

Masová vražda spolužáků ve své alma mater je téma pro politický thriller. Samotná vražda muže s malým dítětem o jeden nebo dva týdny předtím je téma pro detektivku. Jak všechny tři žánrově naprosto rozdílné případy spolu souvisí, to nám zatím nikdo nevysvětlil.

Vzhledem k tomu že veřejnost nedostala potřebné informace a že jí teda nezbývá, než spekulovat, tak tedy spekulujeme.

Začněme spojitostí protestní demonstrativní sebevraždy, tedy údajnou spojitostí, s klánovickou vraždou muže a dítěte. Víme už, že použitá zbraň v klánovickém lease není totožná se zbraní demonstrativního sebevraha, a tedy že neexistuje žádná jiná souvislost, tedy žádná jiná zveřejněná souvislost, mezi demonstrativním sebevrahem a touto tragickou smrtí muže s malým dítětem. V této souvislosti nám policejní orgány nesdělily, a nikdo z novinářů se na to zatím neptal, kde a kdo je matka toho dítěte??? V kulárech se říká, že původní stopy policiie vedly na blízkou ukrajinskou ubytovnu. Je to snad místo bydliště matky zavražděného dítěte? Jaké je její sociální zařazení a její národnost? O této linii událostí nebudeme zde dále spekulovat, veřejnost ale má právo na to, dozvědět se jaké jsou odpovědi na vyslovené otázky.

Pokračujme údajnou otcovraždou sebevrahová otce. Kdy a proč a jakým způsobem zahynul? Bylo to bezprostředně před šílenou vražednou aktivitou demonstrativního sebevraha? Nebo to bylo někdy dřív, a pro demonstrativního sebevraha to mohl být spouštěč dalších tragických událostí? Ani v této věci nelze dál spekulovat bez poskytnutí odpovědí na vyslovené otázky.

K dokončení našich spekulací už zbývá než zabývat se pouze motivací odsouzeníhodného činu demonstrativního sebevraha a vraha řady nevinných lidí. Odpověď bychom asi mohli nalézt ve znění dopisu na rozloučenou, který zanechal, a to pokud jsme správně informováni ve shodných kopiích na dvou místech. Pravděpodobně se snažil o to, aby jeho sdělení veřejnosti nebylo utajeno. Zatím to vypadá, že tato jeho snaha byla (zatím) marná. Je velmi důležité, nalézt odpověď na otázku, co mohlo mladého inteligentního člověka dovést k tak hroznému činu? Evidentně se jedná o demonstrativní protestní sebevraždu, doprovázenou demonstrativní vraždou evidentně zcela nevinných lidí. Jediné, co zatím proniklo na veřejnost je sdělení sebevraha „aby to společnost co nejvíce zabolelo. To se podařilo. Ale proč???

To je kruciální otázka. Bez odpovědi na tuto otázku, a tu odpověď nelze nalézt jinde, než v jeho dopisu na rozloučenou, nemůže společnost ani sebereflektovat to,  jak jí (stav společnosti) mladý nadějný inteligentní schopný člověk vnímá. Bez odpovědi na tuto otázku se nelze s touto tragickou událostí,  která zasáhla celou společnost, vyrovnat. Díky bohu nejsem v pozici pozůstalých po těch nevinně zavražděných, ale kdybych byl, tak bych neustal ve svém snažení dozvědět se pravdu dřív,  dokud bych se nedozvěděl, co toho mladíka dovedlo do stavu v němž udělal takovou hrůznou věc a neomluvitelnou věc.

Odpověď na tyto otázky se nedozvíme dříve, než dá Don Pedro pokyn, aby bylo znění dopisu na rozloučenou tohoto protestního demonstrativního sebevraha, otcovraha a masového vraha odtajněno.

**

Oleg Rybníkář

4.8 21 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

V Klánovickém lese to udělal nějaký sadista nebo příslušník jiné národnosti kdo dokáže zabít mimino v kočárku. Jinak střílí i daleko mladší vejlupci většinou že jsou šikanováni a odmítáni. Kdo chce může si číst rubrika masový vrazi: https://www.serialkillers.cz/krimi-serialy

maxim
maxim
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Cabliku, Cabliku, kdo to udělal se už ví od samého počátku, sami policajti kteří po činu šaškovali v Klánovickém lese a pořád něco hledali si stěžovali, že jsou za šašky svých nadřízených … I autor článku naznačuje, že první stopa vedla na ubytovnu ukrajinců … Matka dítěte byla ukrajinka, tady měla dítě z naším občanem… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Já vím pane kolego a to by bylo třeba zatlouct nejlépe to hodit na mrtvého šílence. Jinak vraždy miminek nejsou běžné.

vik
vik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Typické řešení na politický způsob. Kdyby se ukázala ukrajinská stopa, bylo by to pro naši smetánku asi bolestivé. Tak nějaká “hlava” u vnitráků vymyslela dopis a přiznání, které nikdo asi neuvidí – “tajné”. Větší svinstvo si těžko představit.

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vik

To je jak s těmi teroristy našli se jejich pasy…..

shakalaha
shakalaha
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

vzhledem k tomu ze byla zatim zverejnena jen tzv.”oficielni zprava” verim tomu ze to mohlo a asi bylo jinak nez ta zprava rika🤮😎

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Je to samozřejmě spekulace,ale může to být pravděpodobné.

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Kdo? Na Volyni přibíjely děti noži na dveře.

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

To vím jenže to bylo za války a já píši o míru a o pomatencích v naši době.

Sat
Sat
před 3 měsíci

A dnes nám “ústavní soud” navíc zabil jakoukoliv důvěru ve zdejší právní systém.

maxim
maxim
před 3 měsíci

Všechno kolem případu střelby na FF UK jsou jenom lži, které servírují lidem ke konzumaci úchylní degeneráti z tajných služeb, víme kterých … Víme jak se podobné, opakuji podobné …, operace realizují, školený provokatér je nasazen na vytypovanou problémovou osobu o které je zjistěno že připravuje nějaký zločin, který uvedení tajní úchylové… Číst vice »

maxim
maxim
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Z médii jsme se třeba dozvěděli, že v budově FF UK už delší čas před střelbou byli nějací ?? policisté v civilu a informovali některé členy vedení …, potom také že v budově byl dlouhou dobu zablokován výtah, to uvedli nějací dva mladí pánové, kteří zůstali ve výtahu při jeho zablokování, bylo to pisálky popsáno… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Ve vyšetřování takovýchto trestných činů je naše policie, ve srovnání s vyspělými demokraciemi, kde jsou tyto činy už léta poměrně běžné, u sbírání zkušeností. Příště to bude určitě lepší. Já ještě jen jednu svoji hypotézu. S lidským mozkem je dnes možné všelijak manipulovat. A nemusí to dělat ani mimozemšťani…